Wishlist ABC

Wales, Wadi Rum & Wenen – Wishlist ABC

30 november 2016
Wadi Rum, Jordan

Vaak lees ik op een travelblog over een geweldige bestemming of ik zie onwijs mooie foto’s op Instagram, en dan is mijn wishlist direct een stukje langer. Vandaar dat ik mijn wishlist in 26 artikelen met je deel in een heus Wishlist ABC. Met dit keer Wales, Wadi Rum & Wenen. Ik vertel je wat ik daar graag wil zien & doen!

Wales, UK

Land – Wales

Ik hou ontzettend van warmte, maar toch heb ik daarnaast ook een voorkeur voor koudere landen. Zo vond ik het te gek in Ierland, Noord-Ierland, Schotland en Nieuw-Zeeland. Het koudere klimaat zorgt voor een ruig en onstuimig landschap. Ik hou ervan! En tsja, daarom staat ook Wales op mijn wishlist. Deze afbeelding is van de atlantic coast in Pembrokeshire Coast National Park. Ik zou hier urenlang voor me uit kunnen staren, wat een plaatje! En als ik er genoeg van krijg, dan trek ik de bergen van Wales in. De perfecte combi tussen kust en bergen. Misschien is het wel een tof idee om rond te reizen met een camper in Wales. Ik vond roadtrippen met een camper echt zó heerlijk relaxt!

Wadi Rum, Jordan

Regio – Wadi Rum

Wadi Rum is een vallei met rotswanden van zandsteen en graniet in het zuidwesten van Jordanië. Het is de grootste wadi in Jordanië. In 2011 is Wadi Rum door UNESCO op de werelderfgoedlijst geplaatst.

Hoewel Jordanië niet onwijs hoog op mijn wishlist staat, ben ik toch steeds meer nieuwsgierig naar dit mysterieuze land. Natuurlijk ben ik benieuwd naar Petra, maar de uitgestrekte vallei van Wadi Rum wil ik ook graag bewonderen. Je kunt er op jeepsafari, maar ook kameelrijden hoort bij de mogelijkheden. In het gebied vind je diverse bedoeïnenkampen waar je kunt overnachten. Lijkt me een zeer bijzondere ervaring! Wist je trouwens dat elk jaar in juli een dancefestival plaats vindt in Wadi Rum? Het Distant Heat Festival verandert de woestijn in een dancetempel.

Vienna, AustriaStad – Wenen

En ik sluit af met een fijne stedentrip. Een paar jaar geleden zagen we een stukje van Oostenrijk, en dat smaakte naar meer. Ik vind Salzburg een erg leuke stad, en onze roadtrip Oostenrijk beviel ook zeer goed. Misschien kunnen we de imposante stad Wenen ook combineren met een stukje mooie natuur. Maar alleen in de stad is er ook al veel moois te zien! Zo wil ik graag naar Schloss Schönbrunn, Stephansdom en Hofburg Paleis. Flaneren door de straten en naar de bloeiende wijnranken in Grinzing. Ik heb er nu al zin in, maar liever wacht ik tot het weer wat mooier weer wordt in Oostenrijk. Bron foto’s: Shutterstock

Benieuwd naar mijn aanraders voor de combi stedentrip met natuur?

Bekijk mijn complete Wishlist ABC!

Welke bestemmingen wil jij graag bezoeken?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
26 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Anne - Ditisanne.nl

Leuk! Met ons vriendinnengroepje overwegen we om volgend jaar november een lang weekend naar Wenen te gaan!

Wales ben ik ooit met mijn ouders geweest, was erg mooi inderdaad! Jordanië staat ook niet zo hoog op mijn lijst maar die foto ziet er dan wel weer gaaf uit! 😆

Diana | Stripe Away

Weer een leuk artikel. Jordanië echt is zo onwijs prachtig en vooral de Wadi Rum. Zo onwijs groot. Je voelt je eigen er letterlijk heel klein. Petra was zelfs een van de mooiste plekken die ik heb gezien. Wenen en Wales staan ook nog op mijn lijstje. Soms lijkt de hele wereld er wel op te staan haha.

Sabine

Leuke lijst! Wales wil ik ook graag heen. Wenen is zonder twijfel één van mijn favorite steden ooit. Zo mooi en leuk vond ik dat! Jordanië is echt een fantastisch land om te reizen, ook met de auto trouwens. Wadi Rum en Petra zijn ook heel mooi en bijzonder. Maar de beste herinneringen heb ik aan het meer onbekende noorden en midden. Zandkastelen in de woestijn, Dane nationaal park… een roadtrip Jordanië zou echt wat voor jullie zijn 😁

Jenny - ikreis.net

Vorige week was ik (opnieuw) in Jordanië en Wadi Rum. Zo gaaf! Ik heb me ooit voorgenomen een lange meerdaagse wandeling te maken in het gebied. Die wens is nu alleen maar sterker geworden.

Sarah

Jordanië is echt één van de mooiste landen waar ik al ooit ben geweest. Op zich zegt het misschien niet veel of spreekt het niet zozeer aan als meer bekendere plaatsen, maar eens je er bent geweest… fantastisch gewoon. En de mensen zijn er ontzettend vriendelijk. Echt een aanrader 🙂 Hier staan Wenen en Wales sowieso ook nog op de bucket list 🙂

Lizette

Leuke lijst weer! Wadi Rum is betoverend mooi! En Wenen eigenlijk ook wel, op weer een heel andere manier. Romantiek op en top in die mooie oude stad. Wales trekt me wat minder, maar dat komt vooral door het vooroordeel dat ik over het klimaat daar heb, koud en nat. Binnenkort ga ik voor de eerste keer naar Schotland, waar het volgens mij ook koud en nat zal zijn, maar wie weet valt het mee 😉

Ik ben in alle drie nog nooit geweest, ze lijken me alle drie wel echt heel mooi! Jordanië lijkt me prachtig en Wenen lijkt me een hele fijne stad. Moet zeggen dat ik over Wales weinig weet

Angela

Oh Wenen…. jaaaa…! Daar zou ik heel graag naartoe willen, alleen al door de heerlijke verhalen van mijn penvriendin die helemaal fan is van Oostenrijk en alles wat daarmee te maken heeft. Staat zeker hoog op de citytrip lijst!

Angela

hij staat wel in de top 3, maar volgend jaar beslist mijn vriend waar we naartoe gaan (ik kom eigenlijk altijd met de ideeën) dus ik heb nog geen idee… 🙂

Angela

Barcelona en…. de derde ben ik nog aan het raden, die heeft mijn vriend nog niet prijs gegeven. Volgens mij is mijn les hier om te leren loslaten en af te wachten… maar dat vind ik nou net heel erg moeilijk. 😉

Annemarie

Wales is echt een aanrader, die staat heel terecht op je lijstje! De natuur is daar zo mooi en ruig. Alleen het weer he? 😉 In Wenen ben ik nog nooit geweest, die staat ook op mijn lijstje.

Marlies

Mijn wishlist begint alleen maar langer en langer te worden, haha.
Jordanië heeft ook nooit hoog op mijn lijst gestaan maar ik begin het stilaan ook meer interessant te vinden.

Elisa | Lies rond de wereld

Ik moest weer even bij lezen bij je, nooit een straf trouwens! Leuk alle 3 de bestemmingen staan ook op mijn wensenlijst. Vooral Wales staat hoog, nu ik al zoveel van Engeland heb gezien en een stukje Ierland heb geproefd wil ik meer. Veel meer!

26
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x