Wishlist ABC Zwitserland

Waarom ik graag naar Zwitserland wil 

23 november 2015
Marcella, Glacier National Park, Canada

Oneindige bergketens met plukken sneeuw en de mooiste vergezichten. Het geeft me een nietig gevoel met al dat natuurgeweld om me heen. Ik geniet volop van de frisse lucht en wil blijven wandelen van dal naar dal. Het was geweldig in de Rocky Mountains in Canada, maar dichterbij huis lijkt Zwitserland me de perfecte bestemming voor een portie bergen. Maar ik heb meer redenen waarom ik dit land graag wil bezoeken.

Salzburgerland, Oostenrijk
  • In de zomer van 2013 deden we een roadtrip door Salzburgerland. Het was mijn eerste kennismaking met Oostenrijk, ik vond het er heerlijk! Overal bergen, fijne frisse lucht, leuke stadjes en knusse dorpjes, heerlijk eten en drinken en vriendelijke mensen. Dat hoop ik in Zwitserland ook te treffen.
  • Met wintersport heb ik niets, dus ik zou gaan voor de mooie natuur in Zwitserland in het voorjaar of de zomer.
  • Ik zou op zoek gaan naar de paarse Milka koeien. Bestaan ze echt?
  • Ik zag bij Sieds my Travels prachtige foto’s van Zwitserland, hij was er een weekend bij vrienden. Sieds maakte een prachtige treinrit, wandelde door een ontzettend mooi gebied, genoot van de langste rodelbaan ter wereld (Pradaschier) en ging shoppen in Basel. Prachtige foto’s begeleiden zijn avonturen.
  • Evi van Drie op Reis was ook in Zwitserland, in het kanton Wallis. In de aflevering van zondag 22 november wandelde ze met Sint-Bernard honden in de bergen, leerde ze jodelen en ging ze paragliden. Wauww!
Krimml wasserfall, Salzburgerland, Oostenrijk
Krimml wasserfall, Salzburgerland
  • Wandelen vind ik heerlijk, dus ik zou graag een aantal fijne tochten willen maken in de mooie natuur van Zwitserland. Een wandelvakantie heb ik nooit gedaan, maar dat lijkt me in Zwitserland helemaal te gek! Dat ik wel eens last van hoogtevrees heb vergeet ik maar even voor het gemak.
  • Ik ben nog nooit in een land geweest dat begint met een Z.
  • Ik hou van kaas, dus dan zit je helemaal goed in Zwitserland. De kaassoorten gruyère en emmentaler komen er vandaan, echte smaakmakers voor een lekkere portie kaasfondue. Yummm!
  • Op mijn scratchmap is het nogal kaal op de plek van Zwitserland. Dat vakje moet natuurlijk open gekrast worden!

Ben jij al eens in Zwitserland geweest? Wat zijn jouw aanraders voor mij?

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
17 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Sieds | Sieds My Travels

Zwitserland is prachtig Marcella, ik kan het je zeker aanraden! 🙂 En wat leuk dat je mijn blog noemt, het was echt een fantastisch weekend.

Evelyn (@eveystweetlife)

Jaaa, maar dat wist je al 🙂

Linda

Ik wil ook heel graag eens de natuur van Zwitserland ontdekken, ben er al wel eens geweest, maar dat was meer voor stedentrips… Als ik die foto’s zo zie wil ik eigenlijk het liefst meteen een reisje daar naartoe boeken 🙂

travelaarnl

Hahaha leuk!! Ik heb veel dezelfde redenen om Zwitserland te willen bezoeken. Zo heb ik bijvoorbeeld op mijn scratch map ook een klein leeg vlekje en ja, dat is Zwitserland haha! Ook ik heb helemaal niets met wintersport. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik het nog nooit heb geprobeerd, maar het trekt me totaal niet. Doe mij inderdaad maar fijne wandeltochten bijvoorbeeld. Ja, ik ben het met je eens. Zwitserland moet nodig eens bezocht worden! 😉

Sabine

Volgens mij ben ik er ooit een dagje geweest toen ik jong was, vanuit Frankrijk. Maar eigenlijk staat dat dus gelijk aan nooit hahaha. Ik houd vooral erg van Oostenrijk, zo mooi in winter én zomer, goedkoopm vriendelijke mensen… heerlijk land dat. Nu moet ik wel eerlijk bekennen dat ook ik stiekem benieuwd ben naar die paarse Milka koeien in Zwitserland 😀 😛

Mariet

Jaaaaa Zwitserland is heel erg mooi! De vader van mijn vriend is Zwitsers en zijn familie heeft een huisje in Vira, vlakbij Locarno aan het Laggo Maggiore. Het Laggo Maggiore is een heeeel mooi meer en loopt over in Italië. Het gebied rondom Locarno is prachtig en je kunt er heerlijk wandelen! Echt mijn favoriet.

Shirley

Zwitserland ziet er altijd prachtig uit op foto’s. Om een of andere reden heb ik wel in mijn hoofd dat het een dure bestemming is, maar dat weet ik eigenlijk helemaal niet. Die langste rodelbaan ziet er cool uit.

Wanda

Ja, Zwitserland is super mooi, ruiger dan Oostenrijk maar zeker een aanrader. Wij zaten ooit in Berner Oberland, vlakbij Interlaken, en dat is zeker een heel mooi gebied. Duitstalig met een vrij zangerig accent. We zouden er graag weer naar toe willen maar het schijnt behoorlijk aan de prijs te zijn tegenwoordig…

Mellisa - Grenzeloosreizen

Zwitserland lijkt me ook echt super mooi, jammer dat het toch best prijzig is….. En heb de aflevering van 3opreis ook gezien, dat jodelen haha!

Sandra

Hahahaha dat kale plekje op de kraskaart! Ik snap je helemaal, die zou voor mij ook echt weg moeten ja hahaha! Ik ben dus ook nog nooit in Zwitserland geweest, zou ik ook graag eens bezoeken!

lottevdw

Oh, jij hebt ook een scratchmap?! Hihi, dat vind ik natuurlijk héél leuk!
Ik moest ZO hard lachen om de Milka-koeien en het beste argument vind ik toch “omdat ik nog niet in een land dat begint met een Z ben geweest”. Die laatste moet ik onthouden. 😉

esterdekoning

Ja, dol op Zwitserland! Ik kwam er als kind al met mijn ouders maar ben er de afgelopen jaren ook veel geweest omdat mijn vriend in Zurich woonde. Als het zover komt, laat maar weten, ik heb heel veel tips 🙂

17
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x