Reisplannen

Vroeg je reis boeken is lang voorpret

11 september 2015
Marcella roadtrip Canada

Een collega wist tot een paar dagen voor vertrek niet waar hij naartoe op vakantie zou gaan. Ik vind het juist zoveel fijner om toe te leven naar een te gekke volgende bestemming, ook al is dat pas over enkele maanden. Onze eerste verre (warme!) bestemming in de winter van 2016 staat dus al vast!

Haast Pass, New Zealand

Een aantal keer hebben wij een verre reis op tijd geboekt. Zo telden we al meerdere keren een half jaar of langer af tot dé vertrekdatum. Ik zet onze ervaringen voor je op een rij, inclusief de onthulling naar welke roadtrip we nu aftellen. Een stukje zomer in de winter!

Op tijd je ticket boeken = goedkoper

De ticketprijzen voor vluchten naar Nieuw-Zeeland zijn enorm. Dan is het wel goed om dit helemaal uit te pluizen. Manlief hield de prijzen maandenlang in de gaten, en uiteindelijk boekten we 7 maanden vantevoren dé vlucht bij Singapore Airlines. Hoe dichterbij je vertrek komt, hoe duurder de tickets vaak zijn. Vroeg je ticket boeken is voor zo’n lange vlucht wat bijbehorende hoge kosten extra belangrijk. Wist je trouwens dat je bij Vliegtickets.nl je vlucht ook (deels) met Air Miles kunt betalen? Een mooie bestemming voor die stapel Air Miles die ik nog heb!

En ja, 7 maanden aftellen naar een te gekke reis door Nieuw-Zeeland is láng. Daarnaast moesten we flink zuinig zijn met onze vakantiedagen vanwege de vijf weken verlof die onze reis door Nieuw-Zeeland koste. Maar het was het wachten zo waard, het werd een geweldige reis vol hoogtepunten!

Bow Summit, Banff, Canada

Vroegboekkorting

Onze camperreis door Canada boekten we zo’n 6 maanden voor vertrek. En dat is zeer lucratief! We kregen allerlei interessante vroegboekkortingen op de camperhuur, inventaris en de verzekeringen. De grootste camper van Cruise Canada van ruim 9 meter lang was op dat moment 600 euro goedkoper dan een kleiner model. Dat zorgde ervoor dat wij met een ruime 7-persoons camper reden met een vast bed, een fijne bank, aparte douche en toilet. Lekker comfortabel! Voor drie weken camperhuur betaalden wij overigens €1000,- inclusief onbeperkt aantal kilometers en bijna alle verzekeringen. Een prima prijs!

Marcella Grand Canyon America

De gok nemen

Onze roadtrip West-Amerika in september boekten we zo’n 7 maanden voor vertrek. Mijn tijdelijke contract liep af en ik had op dat moment geen vooruitzicht op ander werk. Toch liet dat ons niet weerhouden. We boekten tickets naar Amerika en dus gaf ik bij het sollicitatiegesprek bij mijn huidige werkgever aan dat ik plannen had voor een roadtrip van een maand door Amerika. Dat was gelukkig geen enkel probleem.

De zomer was lang, maar het was heerlijk om nog op reis te kunnen als iedereen al geweest was. Nu is die te gekke reis 4 jaar geleden, dus via de app Timehop kijk ik terug naar de hoogtepunten. Zo zag ik Yellowstone al voorbij komen en in de komende dagen geniet ik van Arches, Bryce en Zion in de app. Leuk!

Banks Peninsula, New Zealand

En nu tel ik 6 maanden af voor…

CUBA! Aan ’t einde van de winter gaan we alvast proeven van de zomer op de Cariben! Een totaal andere bestemming dan Amerika, Canada en Nieuw-Zeeland, dus juist zo leuk om weer een heel ander stukje van de wereld te ontdekken. We starten en eindigen in Havanna en we reizen met onze huurauto in twee weken over het westelijke deel van het eiland. Zo gaan we de prachtige koloniale steden ontdekken, maar ook geweldige natuurparken en tropische stranden. Nu al zin in!

Vroeg je reis boeken, doe jij dat ook?

You Might Also Like

46
Reageer op dit artikel

avatar
29 Reacties
17 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
29 Auteurs van reacties
JessicaEsterkimberleygriffioenLiesbeth | waccatrends4travel.com Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Linda |
Reiziger

Jullie hebben geboekt, wat lekker! Leuk dat het Cuba is geworden. Jullie gaan ongetwijfeld een bijzondere reis tegemoet. Ik vind het ook prettig om al van te voren te boeken, dan heb je tenminste iets om naar uit te kijken. Voor Zuid-Afrika boekten we ook al 7 maanden van tevoren de tickets. Al vind ik het af en toe wel lang duren voordat het zo ver is, over een kleine 2 maanden gaan we al. Geniet van de voorpret!

Linda | Meisje van de Wereld
Reiziger

Huh, ik was nog bezig mijn gegevens in te vullen en mijn reactie werd al geplaatst. Maar zo te zien, staat het er goed op;-)

Kirsten | Travelaar.nl
Reiziger

Super gaaf Marcella! Lekker veel tijd om er naartoe te leven. Wij boeken nooit zo vroeg van te voren.. Nogal wispelturig namelijk, dus mijn voorkeuren veranderen wekelijks zo niet dagelijks 😉 Als ik eenmaal heb vastgelegd kan ik niet meer terug, dus ik doe het altijd liever wat meer “last minute”. Al is langere voorpret natuurlijk wel erg fijn!

Yvon
Reiziger

Gaaf!! Cuba moet heel mooi zijn en volgens mij gaan jullie heen vlak voor de grote meutes komen, om het zo maar te zeggen.

Ik ben echt het tegenovergestelde, alhoewel dat ook wel komt door het feit dat ik in China woon en het pas laat zeker is wanneer een vakantie is. De regering is daar nooit zo vlot mee 😉
Zo boekten we Japan slechts 4 weken van tevoren en op 1 oktober gaan we weg, maar daar is de bestemming ook nog onbekend van. Ach, spontaan heeft ook wel wat!

Geniet van jullie voorpret!

Edith | [travel.create.repeat]
Reiziger

Wat leuk dat jullie met een huurauto Cuba gaan ontdekken! Dat is iets leuks om naar af te tellen 🙂 Ik ga zelf in november weer naar Cuba, deze keer zo’n twee maanden van tevoren geboekt. Ik ben meestal wat ‘korter’ met boeken, een maand of twee/drie van te voren. En voor Cuba soms maar een maandje, maar ik ben dan ook erg flexibel en heb mijn slaapplek ter plekke al geregeld 😉 Veel plezier met de voorpret!

Daphne | LiveTheLifeYouLove
Reiziger

Oh wat een goed vooruitzicht! Cuba lijkt mij ook mooi, maar er is zoveel moois, dus onze reis is nog niet geboekt haha. Ik boek meestal ook niet zover van te voren. Ik heb dan wel ideeën, maar meestal boeken we pas later. Alleen Namibie & Botswana was vrij vroeg, maar dat kwam omdat dat moest voor de overnachtingen in de parken. Dus benieuwd wanneer wij de volgende reis boeken. Jij alvast veel plezier met de voorpret! 😉

Anne (Ditisanne.nl)
Reiziger

Herkenbaar! Ik boek ook het liefst al héééél lang van te voren maar dat is ook vooral omdat ik het heerlijk vind om plannen te maken!
Onze komende wintersport wordt waarschijnlijk een last-minuteboeking en dat is behoorlijk wennen!

Leonie
Reiziger

Superleuk dat jullie ook naar Cuba gaan! Ja, je moet misschien lang wachten voordat het zover is, maar je hebt wel goedkopere tickets en meer tijd voor voorpret!

Stéphanie | Expeditie Aardbol
Reiziger
Stéphanie | Expeditie Aardbol

Cuba! Wat een fijne bestemming! ZOOOO benieuwd naar dat land. En jullie nu lekker genieten van de voorpret :)!

Danique
Reiziger

Wat gaaf, Cuba! Inderdaad echt een heel andere bestemming. Maar lijkt me echt wel supermooi om te zien ook. Ik heb alleen voor mijn backpackreis vroeg (8 maanden van tevoren) een vliegticket gekocht. Verder ben ik nogal impulsief en zou het voor mij juist niets zijn om zo vroeg te boeken, haha! Je hebt wel gelijk dat het vaak goedkoper is, maar ik kan dat gewoon niet. Ik droom veel liever over tientallen bestemmingen en dan plotseling kies ik er eentje uit.

biancakramer91
Reiziger

Leuk Cuba! Ik zit er zelf ook naar te kijken en het verbaasd me zo dat een all inclusieve vakantie zoveel goedkoper is dat alles zelf los boeken (wat ik liever wil maarja, goedkoop is ook wel fijn!)

Jenny - ikreis.net
Reiziger

Gave bestemming! Denk ik. Zelf nog niet geweest 🙂

Ik boek mijn vluchten ook altijd ver voor vertrek. De prijzen in het hoogseizoen zijn anders niet te betalen… Volgend jaar wil ik weer naar Indonesie en waarschijnlijk boek ik ergens tussen oktober en december het ticket.

Mellisa - Grenzeloosreizen
Reiziger

Leuk Cuba! Dat wordt mijn bestemming voor Juli 2016 denk ik. Ookal is het hurricane season dan haha…. 4 weken rondreizen 🙂 Ik boek vaak ook 7 a 8 maanden vantevoren!

Sandra
Reiziger
Sandra

Leuk zeg, Cuba! Je hebt dus al helemaal geboekt, leeuuheuuk! Ik vind het moeilijk om te zeggen of ik een vroege boeker ben. Soms wel, soms niet. De tickets naar Amerika boekte ik in december, zo’n vijf maanden van tevoren. Doordat die reis niet doorging en ik nu pas volgende week vertrek is dat dus eigenlijk negen maanden haha! Maar er zijn ook reizen (vooral de wat kortere) die ik last minute boek. Dubai & Tenerife boekte ik last minute, maar Las Vegas twee jaar geleden boekte ik ook geheel last minute. Dus het zegt geloof ik niets haha!

Daphne | food & flip flops
Reiziger

Wat een fijn vooruitzicht zeg! Doen jullie goed! En ach, leuk toch om al maanden naar uit te kijken! Cuba is mooi! Heb je ook al je hotels geboekt? Anders is het echt leuk om bij de Casa Particulaires te gaan slapen! Ze maken ook de beste mojitos voor je klaar! Het eten daar en tegen is weinig variërend. En schrik niet als je op de “snelweg” rijdt en de weg houdt ineens op! Geweldig! Geniet van de voorpret! Tips nodig, let me know! Mijn blog staat al in draft, moet hem nog steeds afmaken!

mariet
Reiziger
mariet

Ooooh Cuba, wat een heerlijk vooruitzicht! Ik vind vroegboeken ook heel prettig. Precies om al die redenen die jij noemt! 🙂 fijn is dat: toeleven naar een vakantie/reis.

Jacomijn - Safe and Healthy Travel
Reiziger

Gaaf hoor! Cuba moet ik ook zeker nog (snel) een keer bezoeken.
Heel veel plezier met de voorpret alvast!!

iliveformydreams.com
Reiziger

wat een super fijn vooruitzicht zeg! Wij boeken ook altijd ver van te voren.

Linda | One Day Trip
Reiziger

Heel tof, Cuba! En altijd goed om (een deel van) de Nederlandse winter te ontwijken 🙂

Ik ging er ook altijd van uit dat hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper het is. Maar kort voordat we naar Zuidoost Azië vertrokken, ging ik even checken hoe duur het ticket nu was (was gewoon even benieuwd 🙂 ) en hij was gewoon vrijwel even duur. Vreemd toch?

Puck @ beineffable
Reiziger
Puck @ beineffable

Cuba lijkt me zo gaaf. Moet je ook nu echt doen, voordat het dadelijk allemaal veranderd is, doordat ze nu vrede hebben met de US.

Wanda
Reiziger

Oh, wat een heerlijk vooruitzicht joh! Cuba lijkt me echt een hele aparte beleving! Een kennis van mijn schoonvader gaat er regelmatig naar toe en is er altijd erg enthousiast over, vooral over de gastvrijheid en de vriendelijkheid van de bevolking. Ik zou het liefst ook zo vroeg mogelijk onze vakanties willen boeken maar vriendlief wordt daar altijd gillend gek van en wil het liefst op de bonnefooi ergens naar toe, waar ik dus weer niet tegen kan dus meestal wordt het een middenweg en boeken we zo’n 2 voor vertrek…

shere
Reiziger

Cuba is erg leuk! Dat was de bestemming voor onze “afscheid reis” van het universiteit. Ik volg altijd de ticket prijzen en als een goede prijs Is, dan boek ik. Meestal Is rond 4 maanden van tevoren het goedkoopst. Australië was minder dan 800 €, new Zealand 850€ en costa rica maar 600€. Maar dan moet je wel flexibel zijn. Wij dachten dat wij in september op vakantie gingen, eind januari kwam de aanbieding voor costa rica (vliegen tot met mei) dus snel overleg en de vakantie naar april verplaatst. Dat was ook een betere periode qua weer 🙂 Voor… Lees verder »

Louisette
Reiziger

prachtige landscapen, Fyne dag, groetjes uit Belgie

Annemarie
Reiziger

Leuk vooruitzicht, Cuba! Wij boeken meestal vrij laat, maar als we een verre reis maken boeken we wel lang van tevoren. We zijn ons nu al aan het orienteren op een reis naar Nieuw-Zeeland… voor volgende zomer. 🙂 De vliegtickets wil ik echt op tijd boeken.

trends4travel.com
Reiziger

Ik herken het! De voorpret van een reis is ook enorm leuk en het kan zeker geld besparen om op tijd te boeken.
Wat gaaf Cuba! Mooi om naar uit te kijken!

Liesbeth | wacca
Reiziger

Waw, klinkt als een fantastisch plan!
En €1000 voor een camper voor 3 wekend valt suuuuuper goed mee!! Zeker omdat het vervoer én meteen ook je verblijf is. Via wat boekte je dat? Ga ik ook in de gaten houden…!

kimberleygriffioen
Reiziger

Leuk artikel en héél herkenbaar, ik boek ook altijd zo vroeg mogelijk! Vooral omdat het vaak goedkoper is maar ook omdat ik het leuk vind om af te tellen en de reis vast voor te bereiden :). De voorpret is bijna net zo leuk als de reis zelf!

Ester
Reiziger

Wat spannend, Cuba! Ik geef je wel een tip mee: probeer wat zinnetjes / woordjes Spaans te leren, als jullie daar tijd voor hebben. Daar kun je in Latijns Amerika heel ver mee komen 🙂

Alle drie de vluchten naar Mexico hebben we minstens 5 maanden van tevoren geboekt omdat we in het hoogseizoen gingen en zo de beste prijzen hadden. Japan en Peru hadden we relatief laat geboekt, dat waren meer spontane tripjes omdat we zo’n goedkope vlucht tegenkwamen. Het verschilt dus een beetje bij mij.

Jessica
Reiziger

Wat heerlijk dat je naar Cuba gaat! Ik moet bekennen dat ik juist zo iemand ben die pas enkele weken van tevoren boekt :p Ik heb meestal een goede deal, maar ik stel altijd een prijsalarm in op bepaalde vluchten om dat dus ook goed in de gaten te houden. Extra tip: bij Vliegtickets wilde ik laatst een vlucht boeken. Halverwege brak ik de vlucht af en zo’n tien minuten later kreeg ik op mn mail een kortingscode omdat ze “me toch wel erg graag zouden zien vliegen” :p