Europa Noord-Amerika Oceanië Stedentrips

Voor de tweede keer op stedentrip

3 juli 2014
Marcella met uitzicht over Edinburgh

Ik las in de 25 travel facts van Nanda dat ze al 7 keer in Parijs is geweest (maar nooit met haar man). Dat zette mij aan het denken. Ik ben in een aantal steden twee keer geweest: Parijs, Barcelona, Antwerpen, Singapore, Newcastle, Brussel en Berlijn. Vaker dan twee keer ben ik nooit in een buitenlandse stad geweest. Al zou ik een stedentrip naar sommige steden graag nog eens over doen. Ik zette ze voor je op een rijtje!

Naar welke stad ga jij graag nog eens terug voor een tweede (of meer) bezoek?

Edinburgh, Schotland

Begin 2012 maakten wij een stedentrip naar Edinburgh. Een stad waar we toen nog weinig over hadden gehoord. En wauw, wat hadden we er heerlijke dagen! Edinburgh is sfeervol, fotogeniek, gezellig en fijn afwisselend. We winkelden in de hippe shops, beklommen de berg Arthurs Seat, hadden een rondleiding in het regeringsgebouw, bewonderden Edinburgh Castle en dwaalden door ondergrondse gangen. Ik wil graag nog eens terug naar Edinburgh, als start van een rondreis door Schotland ’t liefst.

Uitzicht Edinburgh, Schotland

Londen, Engeland

Met mijn klas van 4 havo deed ik een stedentrip Londen. We gingen met de boot heen en de trein terug en sliepen een midweek bij een gastgezin. Londen maakte veel indruk, wat een mooie stad! Maar ja, dat bezoek aan Londen is al een jaar of 14 geleden. Hoog tijd om eens terug te gaan dus, want ik heb niet eens digitale foto’s van Londen. Oud & Nieuw in Londen lijkt me onwijs gaaf, al is met een zonnetje door de straten lopen ook heerlijk!

San Francisco, Amerika

In San Fran eindigde onze rondreis van een maand door het westen van Amerika. Een paar dagen ervoor waren we bestolen van onze beide (!) portemonnees, dus we leefden er op een strikt budget van contant geld. Dat gaf ons een hoop buikpijn en zorgde ervoor dat we niet optimaal genoten van de stad. Gelukkig hadden we vantevoren al boekingen gedaan, dus we bezochten het mysterieuze Alcatraz, fietsten over de rode brug (aanrader!!) en gingen naar een honkbal wedstrijd. Een stedentrip San Francisco doe ik nog graag eens over!

Marcella bij de Golden Gate Bridge in San Fransisco, Amerika

Las Vegas, Amerika

Ik ben niet iemand die nachtenlang in een kroeg of discotheek te vinden is. Daardoor dacht ik dat feeststad Las Vegas ook niets voor mij was. Maar niets was minder waar. We sliepen er uit, trokken onze mooiste kleren aan en vermaakten ons tot in de kleine uurtjes in de stad. Las Vegas is één en al vermaak, dus voor we het wisten was het 3 uur ’s nachts. Ik vond het er fijn en zou er best nog eens een stedentrip willen doen!

Las Vegas, Amerika

Arrowtown, Nieuw-Zeeland

Tijdens onze reis over het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland kwamen we het schattige stadje Arrowtown tegen. Een verademing omdat de meeste steden in Nieuw-Zeeland niet echt leuk zijn. Arrowtown is een fijne uitzondering. Hier lunchten we in een fijne tuin en slenterden door de straatjes met toffe winkeltjes. Hier kocht ik mijn witte horloge en genoot ik van een megagroot ijsje van vers fruit. Wat mis ik dat ijs, zó lekker!

Marcella in Arrowtown, New Zealand

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest

33 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
epsiej

Ahh leuk! krijg ook helemaal zin in een Stedentrip. Ik wil ook graag nog een keer naar Las Vegas, we zijn er 1 volle dag geweest, maar zou wel een aantal dagen willen, met een grote zak geld 😉 (niet dat ik dat gokken zo super vond..maar gewoon de hele sfeer enzo) En Londen verveelt nooit 😀

Sandra

Ik ben gek op stedentrips! En Las Vegas…. Ik ben er in totaal drie weken geweest en zou er zo nog drie weken gaan zitten. En dat zonder een stuiver te vergokken 😉

Sandra

Nee, dat niet. Ik hou niet zo heel erg van dat entertainment. Daardoor was het des te leuker dat je in Las Vegas zoveel leuks kon doen!

Beautycurls

Ahh wat een leuke steden heb je bezocht! Ik zou heel graag nog een keer naar Parijs of Berlijn willen gaan. Dan wordt Berlijn mijn vierde keer en Parijs mijn tweede keer. De sfeer in die steden vind ik echt heerlijk. 🙂

blauwesokken

Ooooh dat fietsen over de rode brug in San Fransisco lijkt me suuuupergaaf!!

hetlevenvanann

Leuk om over na te denken! Ik ben al 3x in Praag geweest en 2x in Boedapest, maar mijn all-time favourite is wel Parijs! Daar ga ik deze zomer voor de 5e keer heen. Blijft gewoon één van de fijnste steden ooit.

Wanda

Ik zou best terug willen naar New York, maar ook Parijs, hoewel we daar al tig keren zijn geweest, blijft trekken en sinds afgelopen vakantie staat Wenen ook op dit lijstje! Wat een indrukwekkende stad!

kimbergshoeff

Ik ben twee keer in Kopenhagen geweest: de eerste keer waren 5 dagen in Denemarken en gingen we eerst één dag naar Odense, toen een paar dagen naar Kopenhagen en op de terugweg langs het Vikingschipmuseum in Roskile. Dit jaar zijn we een week in Kopenhagen geweest en we komen er zeker nog eens terug. http://kimbergshoeff.wordpress.com/2014/05/23/onopvallend-%EF%BB%BFdiskret/

kimbergshoeff

Dat hebben wij gedaan toen we in Zweden op vakantie waren de dag van vertrek uit ons huisje op het platteland was ik jarig dus die dag hebben we in Malmo doorgebracht, die avond daar gegeten en overnacht en de volgende dag over de brug naar huis.

Tikva - Gezin op Reis

Grappig om over na te denken. Bangkok ben ik het vaakst geweest een keer of 7 we vierden er zelfs Oud en Nieuw. Londen 3X, Jeruzalem, LA en een aantal belgische steden 2X. Londen is zo’n stad waar je wat mij betreft nooit te vaak kunt komen dus gewoon lekker gaan is ook nog een goedkoop en snel bereikbaar. Steden waar ik zelf nog heel graag een 2e keer heen zou willen zijn Cusco (Peru) wat een prachtig plekje en Granada (Nicaragua)

Annika

Valencia wil altijd naar terug! Eerst 5 maanden gewoond en daarna nog 3x terug geweest. En ik zou ook wel een keertje terug willen naar Londen.

nandasdaily

Haha! Wat grappig om te lezen dat je bij mij op je idee kwam. Leuk! Al deze steden lijken me zo leuk! San Fran staat hoog op mijn wishlist en Las Vegas wil ik gewoon een keer beleven.

nandasdaily

Vancouver en Kaapstad vind ik ook ontzettend mooie steden, plus mijn recente crash op Valencia, en ook voordelig Lissabon….ehhh..keuzestress

Tea - theFourOhSeven

Praag, Parijs, Stockholm, Zagreb en Sarajevo ben ik een paar keer geweest. En Londen was zo leuk dat ik er maar ben gaan wonen

En ik wil ook fietsen over de rode brug.

Linda

Ik wil heel graag terug naar Reykjavik en Trondheim. Rome ben ik al 6 keer geweest en Stockholm ondertussen al meer dan 7 keer in drie jaar tijd (oeps…). Oh en Berlijn wil ik ook heel graag weer naartoe!

iliveformydreams.com

Wat een leuk blogje! Ik zou uiteraard graag weer eens naar Londen willen<3

Ik zou naar al die steden ook wel (terug) willen haha! Leuk lijstje! Nu ik er over nadenk heb ik best een aantal steden meer dan 1x gezien. Als ze heel leuk zijn moet dat soms ook gewoon 😉

Edinburgh staat ook nog op mijn lijstje, ik was laatst al voor de 2e keer in Londen… alleen om te shoppen hahah!

Eric - reisrelaas.nl

San Francisco is inderdaad erg leuk, helemaal mee eens (drie keer bezocht!)
Veel steden in in Europa, de VS en China ben ik meerdere keren geweest, maar Berlijn steekt er bovenuit met acht keer!
Speciale positie in de twee-of-meer-keer-bezochte steden hebben naast Berlijn, Praag en Napels. Deze steden bevielen zo goed dat een tweede bezoek binnen een paar maanden volgde (in oktober weer naar Napels!).
Tallinn heb ik in 1998 en 2004 bezocht en ik zou er graag nog eens naar terug willen.

Carolien | Alcana on the road

Leuk overzicht! ik ben al in veel steden geweest in Europa, Florence, Madrid, Barcelona, Venetië, Napels, Praag, Budapest, London, Thessaloniki, Gent, Brugge, Brussel en veel steden in NL en buiten Europa in Perth, Sydney, Adelaide, Melbourne, Bangkok, San José, etc Het vaakst ben ik in Parijs geweest denk ik…en ik ga ook vaker naar Belgische steden, die liggen niet ver van ons. Ook wel drie keer in Sydney geweest denk ik… maar nog heel veel op mijn lijstje…

33
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x