Europa Noord-Amerika Oceanië Stedentrips

Voor de tweede keer op stedentrip

3 juli 2014
Marcella met uitzicht over Edinburgh

Ik las in de 25 travel facts van Nanda’s Daily dat ze al 7 keer in Parijs is geweest (maar nooit met haar man). Dat zette mij aan het denken. Ik ben in een aantal steden twee keer geweest: Parijs, Barcelona, Antwerpen, Singapore, Newcastle, Brussel en Berlijn. Vaker dan twee keer ben ik nooit in een buitenlandse stad geweest. Al zou ik een stedentrip naar sommige steden graag nog eens over doen. Ik zette ze voor je op een rijtje!

Naar welke stad ga jij graag nog eens terug voor een tweede (of meer) bezoek?

Edinburgh, Schotland

Begin 2012 maakten wij een stedentrip naar Edinburgh. Een stad waar we toen nog weinig over hadden gehoord. En wauw, wat hadden we er heerlijke dagen! Edinburgh is sfeervol, fotogeniek, gezellig en fijn afwisselend. We winkelden in de hippe shops, beklommen de berg Arthurs Seat, hadden een rondleiding in het regeringsgebouw, bewonderden Edinburgh Castle en dwaalden door ondergrondse gangen. Ik wil graag nog eens terug naar Edinburgh, als start van een rondreis door Schotland ’t liefst.

Uitzicht Edinburgh, Schotland

Londen, Engeland

Met mijn klas van 4 havo bezocht ik Londen. We gingen met de boot heen en de trein terug en sliepen een midweek bij een gastgezin. Londen maakte veel indruk, wat een mooie stad! Maar ja, dat bezoek aan Londen is al een jaar of 14 geleden. Hoog tijd om eens terug te gaan dus, want ik heb niet eens digitale foto’s van Londen. Oud & Nieuw in Londen lijkt me onwijs gaaf, al is met een zonnetje door de straten lopen ook heerlijk!

San Francisco, Amerika

In San Fran eindigde onze rondreis van een maand door het westen van Amerika. Een paar dagen ervoor waren we bestolen van onze beide (!) portemonnees, dus we leefden er op een strikt budget van contant geld. Dat gaf ons een hoop buikpijn en zorgde ervoor dat we niet optimaal genoten van de stad. Gelukkig hadden we vantevoren al boekingen gedaan, dus we bezochten het mysterieuze Alcatraz, fietsten over de rode brug (aanrader!!) en gingen naar een honkbal wedstrijd.

Marcella bij de Golden Gate Bridge in San Fransisco, Amerika

Las Vegas, Amerika

Ik ben niet iemand die nachtenlang in een kroeg of discotheek te vinden is. Daardoor dacht ik dat feeststad Las Vegas ook niets voor mij was. Maar niets was minder waar. We sliepen er uit, trokken onze mooiste kleren aan en vermaakten ons tot in de kleine uurtjes in de stad. Las Vegas is één en al vermaak, dus voor we het wisten was het 3 uur ’s nachts. Ik vond het er fijn en zou er best nog eens een paar dagen willen rondlopen.

Las Vegas, Amerika

Arrowtown, Nieuw-Zeeland

Tijdens onze reis over het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland kwamen we het schattige stadje Arrowtown tegen. Een verademing omdat de meeste steden in Nieuw-Zeeland niet echt leuk zijn. Arrowtown is een fijne uitzondering. Hier lunchten we in een fijne tuin en slenterden door de straatjes met toffe winkeltjes. Hier kocht ik mijn witte horloge en genoot ik van een megagroot ijsje van vers fruit. Wat mis ik dat ijs, zó lekker!

Marcella in Arrowtown, New Zealand

You Might Also Like

33 Comments

 • Reply epsiej 3 juli 2014 at 12:35

  Ahh leuk! krijg ook helemaal zin in een Stedentrip. Ik wil ook graag nog een keer naar Las Vegas, we zijn er 1 volle dag geweest, maar zou wel een aantal dagen willen, met een grote zak geld 😉 (niet dat ik dat gokken zo super vond..maar gewoon de hele sfeer enzo) En Londen verveelt nooit 😀

  • Reply Marcella 3 juli 2014 at 15:29

   Wij hebben zelfs een extra nacht bijgeboekt in Las Vegas, zó leuk vonden we het er. En het ging bij ons om 3 dollar die we vergokt hebben, alleen al het sfeertje was te gek om je daar uren en uren te vermaken. Naar Londen ben ik erg benieuwd, heel nieuwe ervaring na al die jaren én reiswijsheid 😉

 • Reply Sandra 3 juli 2014 at 14:10

  Ik ben gek op stedentrips! En Las Vegas…. Ik ben er in totaal drie weken geweest en zou er zo nog drie weken gaan zitten. En dat zonder een stuiver te vergokken 😉

  • Reply Marcella 3 juli 2014 at 15:32

   Ik vind stedentrips fijn, maar een paar dagen de natuur in vind ik ook heerlijk. In Amerika krijg je daarvoor de perfecte afwisseling, wat een leuk land is het toch 🙂 Wij hebben slechts een paar dollar vergokt in Las Vegas, maar hebben vooral veel lol gehad om alle vermaak in de stad. We zijn ook bij een goochelshow geweest, jullie ook?

   • Reply Sandra 4 juli 2014 at 08:26

    Nee, dat niet. Ik hou niet zo heel erg van dat entertainment. Daardoor was het des te leuker dat je in Las Vegas zoveel leuks kon doen!

 • Reply blauwesokken 3 juli 2014 at 19:44

  Ooooh dat fietsen over de rode brug in San Fransisco lijkt me suuuupergaaf!!

  • Reply Marcella 4 juli 2014 at 11:13

   Is het ook! Aan de andere kant vind je een leuk stadje, absoluut de moeite waard om daar een paar uur rond te slenteren. Heerlijk sfeertje daar, like!

 • Reply Beautycurls 3 juli 2014 at 19:22

  Ahh wat een leuke steden heb je bezocht! Ik zou heel graag nog een keer naar Parijs of Berlijn willen gaan. Dan wordt Berlijn mijn vierde keer en Parijs mijn tweede keer. De sfeer in die steden vind ik echt heerlijk. 🙂

  • Reply Marcella 4 juli 2014 at 11:12

   Ik was in maart voor de tweede keer in Parijs en vorig weekend bezocht ik Berlijn voor de tweede keer. En ja, de sfeer in die steden is erg fijn! Ooit wil ik ook nog eens terug naar beide, maar eerst ontdek ik ’t liefst nog wat andere (onbekende) steden.

 • Reply hetlevenvanann 3 juli 2014 at 20:51

  Leuk om over na te denken! Ik ben al 3x in Praag geweest en 2x in Boedapest, maar mijn all-time favourite is wel Parijs! Daar ga ik deze zomer voor de 5e keer heen. Blijft gewoon één van de fijnste steden ooit.

  • Reply Marcella 5 juli 2014 at 14:16

   Heerlijk dat je weer naar Parijs gaat, erg fijne stad! Vorig jaar was ik in Praag, daar zou ik ook nog wel eens naar terug willen. Naar Boedapest ben ik erg benieuwd, hoor er altijd goede verhalen over!

 • Reply Wanda 3 juli 2014 at 21:37

  Ik zou best terug willen naar New York, maar ook Parijs, hoewel we daar al tig keren zijn geweest, blijft trekken en sinds afgelopen vakantie staat Wenen ook op dit lijstje! Wat een indrukwekkende stad!

  • Reply Marcella 6 juli 2014 at 17:17

   New York zou ik ook zeker nog wel eens opnieuw willen bezoeken. Maar dan ’t liefst icm een rondreis door het land. Nog zoveel moois te zien daar! 😉

 • Reply kimbergshoeff 4 juli 2014 at 16:01

  Ik ben twee keer in Kopenhagen geweest: de eerste keer waren 5 dagen in Denemarken en gingen we eerst één dag naar Odense, toen een paar dagen naar Kopenhagen en op de terugweg langs het Vikingschipmuseum in Roskile. Dit jaar zijn we een week in Kopenhagen geweest en we komen er zeker nog eens terug. http://kimbergshoeff.wordpress.com/2014/05/23/onopvallend-%EF%BB%BFdiskret/

  • Reply Marcella 6 juli 2014 at 17:29

   Klinkt als een heerlijke trip een paar jaar geleden. En wat tof dat Kopenhagen zo favoriet was dat jullie er een week waren nu. Leuk om je blog te lezen! Ik wil ook nog graag eens terug naar Kopenhagen. Dit keer samen met mijn man. En dan wil ik ook over die gave brug naar Zweden rijden.

   • Reply kimbergshoeff 7 juli 2014 at 12:18

    Dat hebben wij gedaan toen we in Zweden op vakantie waren de dag van vertrek uit ons huisje op het platteland was ik jarig dus die dag hebben we in Malmo doorgebracht, die avond daar gegeten en overnacht en de volgende dag over de brug naar huis.

 • Reply Tikva - Gezin op Reis 4 juli 2014 at 19:11

  Grappig om over na te denken. Bangkok ben ik het vaakst geweest een keer of 7 we vierden er zelfs Oud en Nieuw. Londen 3X, Jeruzalem, LA en een aantal belgische steden 2X. Londen is zo’n stad waar je wat mij betreft nooit te vaak kunt komen dus gewoon lekker gaan is ook nog een goedkoop en snel bereikbaar. Steden waar ik zelf nog heel graag een 2e keer heen zou willen zijn Cusco (Peru) wat een prachtig plekje en Granada (Nicaragua)

  • Reply Marcella 6 juli 2014 at 17:34

   Wauw, zeven keer Bangkok! Tof ook dat je O&N vierde, dat heb ik nog nooit ergens anders gedaan dan in NL. Lijkt me erg bijzonder. Staat hoog op m’n wishlist om het op een andere plek te vieren.

 • Reply Annika 4 juli 2014 at 22:32

  Valencia wil altijd naar terug! Eerst 5 maanden gewoond en daarna nog 3x terug geweest. En ik zou ook wel een keertje terug willen naar Londen.

  • Reply Marcella 6 juli 2014 at 17:34

   Naar Valencia ben ik erg benieuwd, lijkt me een prachtige stad!

 • Reply nandasdaily 5 juli 2014 at 15:39

  Haha! Wat grappig om te lezen dat je bij mij op je idee kwam. Leuk! Al deze steden lijken me zo leuk! San Fran staat hoog op mijn wishlist en Las Vegas wil ik gewoon een keer beleven.

  • Reply Marcella 5 juli 2014 at 20:55

   Je bent inspirerend Nanda! 😉 San Fran is erg leuk en sfeervol. En Vegas is gaaf. Wat is jouw favoriet, naast Parijs?

   • Reply nandasdaily 11 juli 2014 at 14:58

    Vancouver en Kaapstad vind ik ook ontzettend mooie steden, plus mijn recente crash op Valencia, en ook voordelig Lissabon….ehhh..keuzestress

 • Reply Tea - theFourOhSeven 6 juli 2014 at 17:09

  Praag, Parijs, Stockholm, Zagreb en Sarajevo ben ik een paar keer geweest. En Londen was zo leuk dat ik er maar ben gaan wonen

  En ik wil ook fietsen over de rode brug.

 • Reply Linda 6 juli 2014 at 17:10

  Ik wil heel graag terug naar Reykjavik en Trondheim. Rome ben ik al 6 keer geweest en Stockholm ondertussen al meer dan 7 keer in drie jaar tijd (oeps…). Oh en Berlijn wil ik ook heel graag weer naartoe!

 • Reply iliveformydreams.com 6 juli 2014 at 20:40

  Wat een leuk blogje! Ik zou uiteraard graag weer eens naar Londen willen<3

 • Reply Michelle | Travel lifestyle.nl 8 juli 2014 at 22:16

  Ik zou naar al die steden ook wel (terug) willen haha! Leuk lijstje! Nu ik er over nadenk heb ik best een aantal steden meer dan 1x gezien. Als ze heel leuk zijn moet dat soms ook gewoon 😉

 • Reply Danielle Lakeman (@daniellelakeman) 17 juli 2015 at 09:32

  Edinburgh staat ook nog op mijn lijstje, ik was laatst al voor de 2e keer in Londen… alleen om te shoppen hahah!

  • Reply Marcella 17 juli 2015 at 10:04

   Edinburgh is een onwijs leuke stad, zeker een aanrader om naartoe te gaan! In Londen was ik in 2000 voor ’t laatst, dus ik moet echt een terug! 😉

 • Reply Eric - reisrelaas.nl 17 juli 2015 at 09:57

  San Francisco is inderdaad erg leuk, helemaal mee eens (drie keer bezocht!)
  Veel steden in in Europa, de VS en China ben ik meerdere keren geweest, maar Berlijn steekt er bovenuit met acht keer!
  Speciale positie in de twee-of-meer-keer-bezochte steden hebben naast Berlijn, Praag en Napels. Deze steden bevielen zo goed dat een tweede bezoek binnen een paar maanden volgde (in oktober weer naar Napels!).
  Tallinn heb ik in 1998 en 2004 bezocht en ik zou er graag nog eens naar terug willen.

  • Reply Marcella 17 juli 2015 at 10:08

   Leuk om te lezen Eric! Je maakt me vooral benieuwd naar Napels en Tallinn. Praag vond ik ook een erg leuke stad, daar zou ik ook wel naar terug willen.

 • Reply Carolien | Alcana on the road 27 oktober 2015 at 09:22

  Leuk overzicht! ik ben al in veel steden geweest in Europa, Florence, Madrid, Barcelona, Venetië, Napels, Praag, Budapest, London, Thessaloniki, Gent, Brugge, Brussel en veel steden in NL en buiten Europa in Perth, Sydney, Adelaide, Melbourne, Bangkok, San José, etc Het vaakst ben ik in Parijs geweest denk ik…en ik ga ook vaker naar Belgische steden, die liggen niet ver van ons. Ook wel drie keer in Sydney geweest denk ik… maar nog heel veel op mijn lijstje…

  • Reply Marcella 28 oktober 2015 at 09:31

   Wat heb je heerlijk veel gezien Carolien! Fijne lijst! Veel van die steden staan nog op mijn wishlist: Florence, Madris, Venetië, Napels, Boedapest en natuurlijk de steden in Australië. 3x Sydney is voor mij een droom 🙂 Ik denk dat 3x Antwerpen voor mij de eerste stad wordt waar ik vaker dan 2x ben geweest. Binnen Nederland heb ik steden wel vaker bezocht, maar dit tel ik niet mee.

  Leave a Reply