Stedentrips

Voor de tweede keer op stedentrip #3

12 mei 2019

Hoewel ik graag nieuwe landen en steden ontdek, wil ik sommige plekken graag vaker ontdekken. Mijn lijstje met steden waar ik voor de tweede keer op stedentrip naartoe wil wordt steeds een stukje langer. Welke steden dat zijn?

Covent Garden London

Ik schreef eerder dat ik graag terug wil naar Edinburgh, Londen, San Francisco, Las Vegas & Arrowtown, maar ook Gent, Vancouver, Bremen & Antwerpen wil(de) ik graag vaker bezoeken. Ik heb intussen een update van mijn lijstje ‘Voor de tweede keer op stedentrip’!

Plaza de la Virgen, Valencia

Valencia – Spanje

Het leek erop dat wij een stedentrip Valencia maakten voordat de stad populair werd onder de (Nederlandse) toeristen. Begin 2016 bezochten wij de stad en toen was het er nog lekker gemoedelijk. Lang niet iedereen sprak Engels, we hadden een klein groepje bij onze fietstour en we genoten met z’n tweetjes van het mooie uitzicht vanaf El Micalet. Intussen zal de stad wel iets drukker zijn (want populairder), maar als je vroeg óf laat in het jaar gaat, dan zal je vast op en top genieten van de heerlijke stad. Ik wil zéker nog eens terug naar Valencia, en dan wil ik het natuurgebied Parc Naturel de la Serra Calderona ook graag ontdekken!

Lees ook: 9x Doen in Valencia & video stedentrip Valencia

Colosseum, RomeRome – Italië

Niet alle steden uit dit blog had ik bezocht toen ik de laatste update schreef. In Rome waren we wel geweest en dus verrast het mij dat deze geweldige stad niet in het lijstje stond met steden staat die ik graag nogmaals bezoek. Misschien was het omdat we er toen nét geweest waren, maar naar Rome wil ik absoluut terug. Rome is zo’n prachtige stad bomvol bezienswaardigheden: een heus open luchtmuseum! Ook een fontein of plein die niet in je reisgids staat is supermooi. Wij fietsten over de Via Appia, de oude handelsroute. Een heel toffe ervaring!

Lees ook: 9x Bezienswaardigheden in Rome

Stadhuis, Leuven

Leuven – België

Van Leuven had ik helemaal geen beeld, dus de stad verraste ons. Het centrum is kleurrijk, knus en gezellig. Leuven is een studentenstad en dat merk je aan de fijne sfeer. Het centrum van Leuven is bomvol horeca, je vindt er de langste straat vol kroegen en natuurlijk kan je de geweldige universiteitsbibliotheek bewonderen. Na een paar dagen stad zijn wij gaan wandelen in Nationaal Park Hoge Kempen, en die combinatie zorgde voor een geweldig weekend. Dat doe ik graag nog eens over!

Bekijk ook: Fotoblog Leuven & VIDEO Leuven in beeld

Harbour Oslo

Oslo – Noorwegen

Het plan was om dit jaar een rondreis door Zuid-Noorwegen te maken. Onze roadtrip zouden we dan eindigen in Oslo, zodat we er voor de tweede keer op stedentrip konden gaan. Helaas komt dit er dit jaar niet van om door Noorwegen te reizen (dit zijn onze reisplannen!), maar vast staat dat we zeker nog eens terug komen in Oslo. Het centrum ligt aan een fjord, is compact en heeft een leuke mix tussen modern en authentiek. Je vindt er gekleurde huizen, een superhip operahuis en een eiland vól musea. En nog het meest opvallende: een park vól blote beelden. Oslo is leuk!

Lees ook: City Guide Oslo & Het blote beelden park Vigeland

Londen

Londen – Engeland

Vorig jaar gingen we al voor de tweede keer op stedentrip naar Londen. Ik kwam na 18 jaar (!) terug in de hoofdstad van Engeland en wist meteen dat ik nooit meer zó lang zou wachten om de stad opnieuw te bezoeken. We gingen fietsen door Londen om de belangrijkste hotspots te ontdekken, maar ontdekten de stad ook met de metro, bus én lopend. Er was simpelweg teveel leuks om te ontdekken in een lang weekend, dus ik ga graag over niet al te lange tijd terug naar deze fijne stad. En ik wil Oud&Nieuw vieren in Londen!

Lees ook: Doen in Londen & Budget stedentrip Londen

Lees ook:

Naar welke stad wil jij voor de tweede keer op stedentrip? (of vaker!)

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest

22 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Shirley

Ik zou graag terugwillen naar Londen en Rome. Ik ben net in Berlijn geweest, maar dat lijkt me ook een stad voor een tweede bezoek. Tot nu toe ben ik alleen in Lissabon en Budapest twee keer geweest.

Janet

Buiten Nederland zijn er geloof ik weinig plekken die ik vaker dan één keer bezocht. Perth bezocht ik drie keer, een aantal steden in Portugal bezocht ik ook vaker, maar verder was dat het wel. Londen staat hoog op mijn lijst om nogmaals te bezoeken.

Marjolein

Ik bezocht afgelopen jaren steden vaker dan een keer. Zo kwam ik weer terug in Kopenhagen, Odense en Londen en ook Berlijn bezocht ik twee keer. Komend jaar ga ik alweer voor de vierde keer naar New York en dat is zeker niet de laatste keer 🙂

Maaike

Ik vind het ook altijd leuk om een stad meerdere keren te ontdekken. Zo zie je altijd nieuwe plekjes!

Manon

Niks mis mee hoor :). Ik ben al 2x naar Berlijn geweest, maar in de toekomst zie ik een 3e keer er zeker nog van komen…

Linda

Wij zijn nu ook twee keer in Londen geweest (een keer met oud en nieuw) en willen zo graag weer terug. Gave stad is dat he? Rome heb ik inmiddels twee keer bezocht, dus ik snap dat je daar ook nog eens heen wilt, prachtige stad! Ik wil graag nog eens terug naar Beijing en dus naar Londen. Verder zou ik Praag en Boedapest over heel wat jaren voor de derde keer wel eens willen bezoeken

Aniek

Rome, daar ben ik nu een keer of 6, 7 wel geweest. En er is nog zo veel te zien en te doen! En Ik ben twee keer een reis door Amerika gestart met een bezoek aan San Francisco, dus dat was ook 4 keer in totaal. Maar goed, die stad is ook zo enorm dat je je daar wel vermaakt. Zoals over de Golden Gate Bridge fietsen, dat heb je vast ook gedaan?

Anne - Ditisanne.nl

Leuk artikel! Ik heb juist de vervelende neiging om steeds terug te gaan naar leuke steden, gewoon omdat ik me steeds herinner hoe ontzettend leuk het was. 🙂 Ik ben al een keer of acht, negen in Londen geweest, inmiddels vijf of zes keer in Rome en dit najaar ga ik voor de tweede keer naar New York. Barcelona vond ik een hele leuke stad, dus daar zou ik graag nog eens naar terug willen. En Salzburg heb ik al lang niet meer bezocht dus ook die staat wel weer op mijn lijstje (hoewel ik er al drie keer ben… Lees verder »

Kelly

Ik ben twee keer in Rome geweest en wil heel graag nog een derde keer. Londen ben ik ook twee keer geweest (met school en nog een dagtour) maar Londen blijft altijd leuk 🙂 Edinburgh, Berlijn en Parijs wil ik ook nog graag een tweede keer zien. O ja…Kaapstad ben ik ook twee keer geweest.

Jenny

Er zijn best veel steden die ik al meer dan drie keer heb bezocht en waar ik graag nóg eens heen wil. Bangkok, Kuala Lumpur, Singapore, Sofia, Berlijn…. De zomer ga ik weer naar KL, de rest moet nog even wachten 😉

(Is het zo dat Valencia zoveel populairder geworden is de afgelopen 3 jaar? Dat heb ik gemist!)

Mirre

Wat gaaf dat je in Rome gefietst hebt! Dat is niet zo voor de hand liggend, aangezien het verkeer daar zo chaotisch is. Zijn er goede (veilige) fietspaden?

22
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x