Europa Stedentrips

Voor de tweede keer op stedentrip #2

31 december 2015
Gent, België

Vorig jaar schreef ik de blog Voor de tweede keer op stedentrip. Ik ga graag op ontdekking naar onbekende plekken, en ben niet in veel steden in ’t buitenland twee keer of vaker geweest. Toch zijn er wel fijne steden waar ik graag nog een tweede keer (of vaker) naartoe wil. Dit lijstje is dit jaar aangevuld, dus ik maak gewoon een tweede versie van mijn artikel. Benieuwd waar ik graag voor de tweede keer op stedentrip naartoe ga? Vaker mag ook hoor!

Marcella met uitzicht over Edinburgh

In een aantal buitenlandse steden ben ik twee keer geweest: Parijs, Barcelona, Antwerpen, Singapore, Newcastle, Brussel en Berlijn. Vaker dan twee keer ben ik niet in een stad in ’t buitenland geweest. Of misschien wel, maar dat was dan als kind. Steden die ik graag voor een tweede keer wil bezoeken uit mijn vorige blog zijn: Londen, Edinburgh, San Francisco, Las Vegas en Arrowtown (Nieuw-Zeeland). Dit jaar heb ik een aantal leuke steden ontdekt, die ik ook graag voor een tweede keer bezoek!

Belfort, Gent

Gent, België

Net in Gent wist ik het al zeker: hier kom ik onwijs graag nog eens terug! Gent is een leuke, veelzijdige stad. Er zijn mooie oude kerken, het Belfort en zelfs kasteel Gravensteen vind je middenin het centrum. Met een bootje door het centrum varen is superleuk. En vervolgens kijk je relaxt naar de bootjes vanaf de Graslei en Korenlei. Het hippe museum STAM is ook echt te gek, het leert je veel over het ontstaan van Gent. En dan heb ik nog niet eens verteld over de onwijs leuke restaurants die ik er trof. Ik kwam met een lijst thuis met restaurants waar ik graag voor terug kom. Ik maakte een fotoblog van Gent, schreef over mijn todo’s in Gent, en ik vergeleek Gent met Brugge.

Vancouver, Canada

Vancouver

Vancouver, Canada

Onze camperreis door West-Canada begon in Vancouver. De stad waar ik al ontzettend veel goeds over gehoord had. En dat bleek zeker niet onterecht! Heel eerlijk, de stad heeft ontzettend veel hoogbouw en dat vind ik wat minder mooi. Maar het water en de hoge bergen in de verte maken veel goed. We fietsten door Stanley Park, namen de watertaxi, lunchten op Granville Island, liepen door het hippe Gastown, genoten van Waterfront en Canada Place en zagen veel verwijzigingen naar de Olympische Spelen van 2010. Echt een te gekke stad om je roadtrip Canada te starten! Ik maakte een City Guide Vancouver, een fotoblog van Vancouver en zette de tips voor lekker eten in Vancouver voor je op een rij.

Bremen, Germany

Bremen, Duitsland

Ons laatste tripje van 2015 bracht ons in Bremen. Nu we in Groningen wonen is het een klein uur om naar Bremen te rijden. De stad heeft me verrast, er staan ontzettend veel mooie oude gebouwen in Bremen. Het weekend voor Kerst waren er (uiteraard) Kerstmarkten, dus we konden de schoonheid van de stad niet helemaal goed ontdekken. Ik ga dan ook graag eens terug naar Bremen om de mooie gebouwen vast te leggen en te genieten op een van de velen terrasjes. Oh, en dan eet ik uiteraard graag weer bij Wohnküche!

Antwerpen, België

Niet een stad die ik dit jaar bezocht, maar wel een stad ik graag weer eens wil bezoeken. Ik had er 6 jaar geleden mijn eerste weekendje weg samen met mijn lief. Hoog tijd om eens terug te gaan naar deze mooie stad! Voor mij wordt het dan de derde keer dat ik Antwerpen stad bezoek. Een nieuw record!

Naar welke stad ga jij graag voor de tweede keer (of vaker) op stedentrip?

Volg mijn reisavonturen! FacebookBloglovinTwitterInstagram

You Might Also Like

33 Comments

 • Reply Judith - Worldwife 31 december 2015 at 09:20

  Ik dacht even dat je pas 2 keer in je leven op stedentrip geweest bent!

  Ik ben een aantal keer in Londen geweest en ga zeker nog eens. Zaterdag vertrek ik voor de 2e keer naar Barcelona. In Dublin ben ik geweest maar daar wil ik ook nog graag eens terug. En dan meteen de omgeving meepikken

  • Reply Marcella 31 december 2015 at 10:53

   Haha, ik heb al heel wat stedentrips gemaakt Judith! Maar ik kom maar weinig vaker in dezelfde stad, vandaar deze blog 😉

   Wat lekker dat je naar Barcelona gaat, een heel fijne stad. Geniet van je stedentrip!

 • Reply Sabine 31 december 2015 at 14:46

  Zo je hebt echt veel steden twee keer gezien! Ik tel Colombia even niet mee voor het gemak, en dan ben ik twee keer in Barcelona geweest. Wat grappig is, want dat is echt bij lange na niet mijn favoriete stad. Beide keren was dan ook met een reden. Ik zou wel heel graag nog eens naar Wenen, Londen en Edinburgh gaan, echt mijn favoriete steden!!

  • Reply Marcella 31 december 2015 at 17:22

   Ik schreef de vorige blog juist omdat een blogger toen voor de 7e keer naar Parijs ging. Dat is mij nog niet gelukt. Maar ik wil ook nog teveel steden ontdekken, vandaar dat ik er niet zo snel voor de tweede keer kom 😉 Al zijn sommige steden echt wel heel fijn, en wil ik er graag eens naar terug! Wenen, daar ben ik nog niet geweest. Dat je naar Londen en Edinburgh terug wilt snap ik wel. Gave steden!

 • Reply Mieke 31 december 2015 at 15:58

  Oh, wat een gave steden allemaal!
  Zelf ben ik meerdere keren in Parijs, Antwerpen en Brugge geweest. Een tweede keer zou ik graag weer eens naar Barcelona of Berlijn willen. En Rome staat hoog op mijn eerste-keer-stedentrip wishlist!

  • Reply Marcella 31 december 2015 at 17:24

   Leuke steden waar je meerdere keren bent geweest Mieke! Barcelona & Berlijn zijn heerlijk om nog eens te bezoeken. Rome is ook echt te gek. Ik heb hem niet opgenomen in mijn lijstje, maar ik zal er best wel eens voor de tweede keer naartoe willen 😉

 • Reply Sas 1 januari 2016 at 14:27

  Wat een toffe steden allemaal, leuk overzichtje<3
  Ik zou ooit nog graag eens naar Londen willen, ik ben echt verliefd geworden op die stad.

  • Reply Marcella 1 januari 2016 at 18:21

   Leuk dat je nog eens naar Londen wilt Saskia. Daar wil ik ook graag weer eens naartoe. Ik was er in 2000 voor ’t eerst én laatst.

 • Reply Wanda 1 januari 2016 at 18:00

  Oh, er zijn zoveel steden waar ik graag vaker naar toe willen gaan. Wenen staat wat dat betreft echt op 1, net als Praag en Boedapest maar ook Mechelen en natuurlijk Brugge. Duitse steden zoals Hamburg en Berlijn staan ook zeker op deze lijst.

  • Reply Marcella 1 januari 2016 at 18:21

   Leuk lijstje Wanda! Wenen lijkt me echt een leuke stad, en Boedapest ook. Daar ga ik graag voor een eerste keer naartoe!

 • Reply Jessica 1 januari 2016 at 18:45

  Ik vind het heerlijk om sommige steden vaker te bezoeken! 🙂 Wat gaaf dat jij ook redelijk wat steden vaker hebt gezien. En wat je zegt: als kind ervaar je een stad heel anders en zie je alles ‘door andere ogen’ dan vandaag de dag. 😉

  • Reply Marcella 2 januari 2016 at 22:32

   Ten opzichte van sommige mensen heb ik steden nog weinig bezocht. Sommigen zijn echt 7x in Barcelona en Parijs geweest. Maar daarvoor wil ik teveel naar onbekende plekken. Té interessant! Je hebt gelijk dat je gebieden nu anders ziet dan vroeger. Zeker interessant om nog eens terug te gaan!

 • Reply Daphne | Travelshot.nl 1 januari 2016 at 23:05

  Leuk overzicht ! Ik zou inderdaad ook nog wel graag een keer terug willen naar Gent, daar was ik gewoon echt veel te kort . Daarnaast bracht ik een dag door in Sevilla, wat van mij zeker wel een heel weekend had mogen zijn, echt een prachtige stad !

  • Reply Marcella 2 januari 2016 at 22:38

   Ik was ook te kort in Gent, daarom wil ik ook zeker nog eens terug! Sevilla moet een onwijs mooooie stad zijn, ik hoor er altijd veel goeds over. Ik wil daar graag voor ’t eerst naartoe! Maar eerst Valencia over een paar weken. Zin in!

 • Reply Shirley 3 januari 2016 at 12:38

  Ik ben twee keer in Budapest en Praag geweest. Na een weekendje Leuven ben ik nog heel vaak terug geweest, want ik werd verliefd (op een persoon, maar de stad is ook erg leuk). Ik zou graag nog eens teruggaan naar Madrid en Istanbul, maar meestal kies ik toch voor een nieuwe stad.

  • Reply Marcella 3 januari 2016 at 15:43

   Boedapest lijkt me echt een heerlijke stad, daar wil ik graag voor de eerste keer naartoe! Praag vond ik ook erg leuk!

 • Reply lottevdw 14 januari 2016 at 20:46

  Ik vind het eigenlijk best fijn om ergens voor een tweede (of 3e of…) keer te komen! Zelf ben ik “al” zes keer in Parijs en Londen geweest, 3 keer in Barcelona en Wenen en 2 keer in Rome, Berlijn, Lissabon en Warschau en meermaals in enkele Nederlandse steden… En elke keer weer kan je nieuwe plekken ontdekken he! Of juist genieten van dezelfde plek, elke keer weer.

  • Reply Marcella 15 januari 2016 at 10:18

   Ik vind het onwijs leuk om nieuwe plekken te ontdekken, maar het is juist ook fijn om eens ergens terug te komen waar je al geweest bent. Vaak heb je de standaard hotspots dan al gezien, en kan je wat meer de verdieping in gaan. Ik vind dat zeker een voordeel! Van jouw bezochte steden staan Wenen en Lissabon nog op mijn wishlist om de stad voor de eerste keer te bezoeken. Londen wil ik erg graag voor de tweede keer bezoeken, ik was er voor ’t eerst en laatst in 2000… 😉

 • Reply Steden die ik voor een 2e keer wil bezoeken! - Wanda's Wereld 8 februari 2016 at 20:23

  […] Marcella las ik over de steden die zij graag nog eens voor een 2e keer zou willen bezoeken en dat zette mij […]

 • Reply Stéphanie 23 april 2016 at 21:52

  Ik typ op twitter vrolijk Rome in maar vergeet hierbij helemaal Vancouver! Daar wil dolgraag een tweede keer heen! Je weet waarom 🙂

  • Reply Marcella 24 april 2016 at 09:55

   Vancouver is een goeie, daar wil ik ook nog wel eens naartoe Stéphanie! Al lijkt het me ook tof om terug te gaan naar Canada en dan vanuit Calgary te reizen. Dan zit je zó in de Rockies. Groot voordeel! Ach, ik ga dit jaar wel terug naar Canada, maar dan naar Toronto en de Niagara Falls. En dan duiken we het noorden van Amerika in. Met Jan z’n ouders, dus een totaal ander soort trip dan we meestal doen!

 • Reply Kelly 16 april 2017 at 10:26

  Ik ben twee keer in Barcelona geweest, drie keer in Londen, drie keer in Parijs en twee keer in Rome 🙂 . Londen, Parijs en Rome zou ik zeker nog een keer terug willen en ik verwacht dat Barcelona ook nog wel een derde keer bezocht zal worden 😉 . Wenen hoeft van mij geen tweede keer want daar vond ik niet veel aan.

  • Reply Marcella 16 april 2017 at 16:52

   Ik ben zelf 2x in Barcelona en Parijs geweest. Naar Londen wil ik graag eens terug, ik was er voor ’t eerst en laatst in 2000… Jammer dat je Wenen niet zoveel aan vond. Ik ben zelf juist benieuwd naar de stad!

 • Reply Maya 16 april 2017 at 18:27

  Hoi, het liefst ga ik naar nieuwe steden op citytrip maar er zijn ook veel steden waar ik graag naar terug ga (2x in Parijs, Lissabon, Boedapest, Berlijn, Barcelona, Bangkok, Kathmandu (oke niet echt voor een citytrip maar wel 1 van mijn favorieten),New York, Sevilla, Luxemburg en minstens 7 x in Londen geweest en naar de meeste wil ik graag nog wel terug. Ik woon net over de grens in Belgie dus de steden daar en in NL tel ik even niet mee hoewel daar ook erge leuke plekken zijn.
  Net terug uit Valencua waar ik graag nog voor een 2e keer heen wil.
  Voor een nieuwe citytrip wil ik dolgraag naar Jeruzalem en ook Stockholm en Dublin staan op de verlanglijst.
  Lijst wordt met het jaar langer 😉

  • Reply Marcella 16 april 2017 at 19:25

   Leuke favorieten heb je Maya! Ik heb Lissabon en Boedapest nog hoog op mijn wishlist staan. Net als Stockholm trouwens. Bij mij wordt de lijst ook steeds langer hoor. Wat wordt jouw volgende bestemming?

   • Reply Maya 16 april 2017 at 22:10

    Met hemelvaart een lang weekend naar Hamburg, in de zomer een maand met man en zoon naar Sri Lanka met tussenstop op de Malediven en in september met vriendinnen naar Vilnius. Goede vooruitzichten dus 😊. Wat staat bij jullie op de planning?

    • Reply Marcella 18 april 2017 at 22:15

     Dat zijn zeker goed vooruitzichten! Wij wilden weg gaan met Koningsdag, maar we hebben nu een terminale kat thuis. Gaat ‘m waarschijnlijk niet worden, we knuffelen liever nog volop nu het nog kan. In juni reizen we met een camper door IJsland en eind augustus reizen we een dikke week door Zweden. Oh, en tussendoor bezoeken we Mechelen. Zin in!

     • Maya 19 april 2017 at 09:32

      Kan me voorstellen dat je nu liever nig extra tijd besteed aan knuffelen met de kat! Sterkte!
      Iksland lijkt me helemaal fantastisch, staat ook hoog op de verlanglijst maar we zijn gebonden aan de schoolvakanties (zoontje van 8) en in die periode is het helemaal niet betaalbaar. Dat wirdt dus nog een 10 jaar wachten 😉. Ben nu al heel benieuwd naar jullie verhalen over Ijsland!

     • Marcella 19 april 2017 at 20:35

      Dankjewel Maya! IJsland is voor ons ook duur, laat staan dat je in de schoolvakanties reist. Maar je houdt nog wel wat gaafs tegoed dan. Heerlijk vooruitzicht! 🙂 Ik ga uiteraard al mijn avonturen delen mét onwijs veel foto’s. Stay tuned!

 • Reply Manouk - Groetjes uit Verweggistan.nl 16 april 2017 at 19:51

  Haha ik ga juist graag terug naar steden. Ik ben 6x in Parijs geweest en dan reken ik Disneyland niet mee. In Sevilla ben ik 3x geweest, in Córdoba ben ik ook 3x geweest en volgens mij ook 3x in Cadiz. Verder meerdere keren in Valencia en ook heel vaak in de regio Benidorm/Altea (want daar wonen mijn opa en oma). Twee keer in Madrid en Barcelona. Dat was het denk ik wel. Er zijn weinig steden waar ik niet nog eens heen wil, er is altijd weer iets nieuws te ontdekken. Ik ga het liefst ook lang naar steden, laatste keer Madrid was een week en ik zou zo weer gaan 🙂

  • Reply Marcella 16 april 2017 at 21:28

   Jij bent duidelijk iemand die zich thuis voelt in steden! Ik vind het leuk om naar een stad te gaan, maar vind het altijd fijn om de drukte van een stad te ontvluchten. Lekker de natuur opzoeken, heerlijk! Een echt stedenmens ben ik dus niet 😉

   • Reply Manouk - Groetjes uit Verweggistan.nl 16 april 2017 at 22:43

    Ja dat weet ik, maar dat is juist ook wel leuk, want daardoor heb je weer heel andere tips 😉 Ik zie de natuur altijd een beetje over het hoofd zegmaar. Daarom vind ik kamperen weer fijn, want dan zit je buiten de stad en rijd je ook door de natuur. En ik vind dat je juist wel weer bijzondere steden bezoekt, dus dat is dan wel weer heel leuk!

    • Reply Marcella 19 april 2017 at 20:27

     En ik kampeer dan weer niet, dus dan heb jij vanuit die invalshoek vast weer andere tips 😉 Ik vind het juist leuk om steden te bezoeken die net iets minder gangbaar zijn. Outside the box 😉

  Leave a Reply