Wishlist ABC

Vietnam, Valdés & Vilnius – Wishlist ABC

16 november 2016
Vilnius, Litouwen

Vaak lees ik op een travelblog over een geweldige bestemming of ik zie onwijs mooie foto’s op Instagram, en dan is mijn wishlist direct een stukje langer. Vandaar dat ik mijn wishlist in 26 artikelen met je deel in een heus Wishlist ABC. Met dit keer Vietnam, Valdés & Vilnius. Ik vertel je wat ik daar graag wil zien & doen!

Halong Bay, VietnamLand – Vietnam

Eerlijk is eerlijk, veel bestemmingen in Azië vind je niet in mijn Wishlist ABC. Toch heb ik op dat continent nog wel een aantal bestemmingen die ik graag wil bezoeken. Eentje daarvan is Vietnam. Het lijkt me best een cultuurschok, maar daarna is het vast genieten van het mooie land met de rijke cultuur. Ik zou natuurlijk willen genieten van Halong Bay, rijstvelden willen bewonderen, maar ook Hanoi en Hoi An willen bezoeken. Uiteraard zou ik ook willen wandelen en fietsen in outdoorregio Dalat en willen genieten op het geweldige eiland Phu Quoc.

Peninsula Valdez, ArgentiniaGebied – Peninsula Valdés

Naar een gebied of regio voor mijn Wishlist ABC moet ik vaak wel even zoeken. Altijd levert me dat een langere wishlist op. Ook nu weer, want ik had nog nooit gehoord van het schiereiland Valdés. Het ligt in de Argentijnse provincie Chubut, aan de Atlantische oceaan. De vele foto’s die ik zag van pinguïns, zeeolifanten, dolfijnen, orca’s en zeeleeuwen zorgde ervoor dat ik deze bestemming op nam in mijn Wishlist ABC. Ik hou van pinguïns en orca’s spotten vind ik ook te gek. Het schiereiland Valdés wordt gevormd door het wordt gevormd door de twee baaien Golfo de San Matías in het noorden en Golfo Nuevo in het zuiden. Het schiereiland is grotendeels vlak, droog en schaars begroeid. Je vindt er enkele zoutmeren, waarvan één op 35 meter beneden de zeespiegel ligt. Dit is het laagste punt van Zuid-Amerika.

Vilnius, LitouwenStad – Vilnius

De hoofdstad van Litouwen. Minder bekend dan de hoofsteden Riga en Tallinn, maar zeker absoluut een aanrader voor een stedentrip. Vilnius heeft een oud- en een nieuw stadsdeel. Vooral het oude centrum staat vol mooie gebouwen. Ook vind je in Vilnius een KGB museum. Kirsten leert me dat je hier met vreselijke indrukken en nare gedachten vandaan komt. Dat schrikt me af, maar toch hoort het wel bij de historie. Toch op mijn wishlist dus. Ik ben ook nieuwsgierig geworden naar de wijk Uzupis, omdat dit een onafhankelijke staat is met een eigen president en grondwet. Bijzonder! Ik zag dat er best wat budget vluchten naar Vilnius vliegen. Gewoon eens boeken dus! Bron foto: Shutterstock

Bekijk mijn complete Wishlist ABC!

Welke bestemmingen wil jij graag bezoeken?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
13 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Anne - Ditisanne.nl

Leuk! Vietnam hebben we voor komende zomer ook nog even overwogen; is het uiteindelijk niet geworden maar staat nog wel ergens op de lange bucketlist! 🙂

Sabine

Valdes heb ik toen helaas overgeslagen. Geen tijd meer. Vietnam wil ik graag heen! Lijkt me een heel mooi land.

Het gebied kende ik helemaal niet, maar Vietnam en Vilnius staan zelf ook hoog op mijn lijstje 🙂 Leuk om te lezen.

Marcel

Vietnam was echt te gek, wil ik zeker nog een keer naar terug. Vilnius ken ik niet maar lijkt me vergelijkbaar met Tallinn en dat vond ik een prettig stad.

Simone

Wauw, prachtige plekken weer. Van het gebied had ik ook nog nooit eerder gehoord. Wel leuk dat je er pinguins en orca’s kunt spotten. Lijkt me heerlijk. Vietnam staat ook op mijn Bucket List en nu ik Vilnius gezien heb, lijkt het me een zeer interessante plek.

Reismuts

Leuke lijst weer. Ik vond Vietnam het mooiste en leukste Aziatische land om doorheen te reizen tot nu toe. De cultuurshock valt reuze mee, vergeleken met China of India. Het schiereiland Valdes is super gaaf! Ben er een dag geweest. Vilnius lijkt me ook wel leuk, goed idee voor een stedentripje in het nieuwe jaar.

Angela

Alledrie de bestemmingen zou ik zo kunnen opnemen in mijn lijst. Bedankt voor het verbreden van mijn horizon! 🙂

13
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x