Amerika Roadtrips

Verzekering huurauto Amerika

17 februari 2014
Rental car America

Ik zie regelmatig een blog voorbij komen over goed verzekerd op reis gaan. Meestal geschreven in samenwerking met een verzekeringsmaatschappij. Uiteraard is de focus op die (doorlopende) reisverzekering erg goed. Want als er toch wat gebeurt wil je wel verzekerd zijn. Maar realiseer je wel dat je er alleen met een reisverzekering niet bent. Toen wij bestolen werden en onze tas voorin de auto lag, kregen we niets uitbetaald. Kijk, zo zaligmakend is het nou ook weer niet.

Road America

Goede verzekering huurauto

Maar wat ik eigenlijk nog belangrijker vind, is goed verzekerd op pad gaan met de huurauto. Een collega van mij zei trots dat hij voor vier weken een auto in Zuid Afrika kon huren voor €500. Kijk, dan krijg ik argwaan. Omdat ik graag en zoveel mogelijk reis, betaal ik natuurlijk ook niet graag de hoofdprijs, maar ik wil wel veilig de weg op kunnen. En aangezien we al aardig wat auto’s gehuurd hebben, leert die ervaring dat je voor de beste dekking net even wat meer betaald. Wat overigens met wat speurwerk ook niet mega veel hoeft te kosten. Wij hadden in Amerika een maand lang een grote auto voor €1.100,- met een goede verzekering huurauto.

Let op de dekking

Het belangrijkste verschil zit hem in dekking. Je moet namelijk goed kijken of je wel verzekerd bent voor de diverse soorten schade die je kunt oplopen. Die pakketten zijn wel duur, maar wat je echt niet wilt is thuis komen met een flinke schadeclaim omdat je bij een ongeval betrokken bent. Ik heb verhalen gehoord over claims van tienduizenden euro’s. En dan is zo’n goede verzekering huurauto dat wel waard. Vaak kan je dan ook direct met meerdere bestuurders rijden en ga je op pad met een volle tank. Waar je dan weer op kunt besparen, is het navigatiesysteem. Meestal betaal je hier €5 per dag voor, en voor dat geld kan je beter je eigen Tomtom of navigatie-app meenemen en koop je de kaart van het land. Of je kijkt even bij de tip van Jolien voor gratis navigatie.

Meer over Amerika!

Ik schreef diverse artikelen over onze roadtrips door Amerika. Meer lezen? Kijk op de pagina reisbestemmingen Amerika!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest

9 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Mandy

Nooit geweten dat je niets kan verhalen op de verzekering als je tas voor in de auto ligt. Het is dus inderdaad verstandig om het goed uit te zoeken, bedankt voor de goede tip.

Anne

Wat een informatief stuk. Hier heb ik ook nooit bij stilgestaan. Toevallig gisteren bedacht dat ik deze zomer met een auto door Europa zou willen touren, die moet dan ook gehuurd worden… Dus deze info neem ik mee.

Jess

Interessant. Ik vind het huren van een auto ook niet iets waar je heel erg op moet besparen. Uiteraard is er niets mis met prijzen vergelijken maar wat je zegt, je wilt wel gewoon een goede verzekering erbij.

Wanda

In dat soort dingen moet je je inderdaad goed verdiepen, ook goed kijken welke dingen overbodig zijn en wat bv het eigen risico is, vaak kun je dat wel afkopen maar als je dat niet doet, moet je rekening houden met een eigen risico van bv. 2500 euro per schadegeval…

Mieke

In dit soort dingen moet je je inderdaad goed verdiepen. Een huurauto van €500 voor 4 weken klinkt niet echt heel geloofwaardig nee.

Dina

Wat een goede tips! Ik denk dat veel mensen hier wel wat mee kunnen, we zijn ons lang niet altijd bewust waar we nu precies voor verzekerd zijn!

Rosanne

Goed om bij stil te staan inderdaad. Interessant vind ik ook altijd het enorme verschil in prijzen tussen landen. In Spanje heb je voor 45 euro twee weken een huurauto! Da’s echt bizar (en geen grapje). In Frankrijk is dat sowieso vier keer zo duur (rond de 200 als je geluk hebt).

iliveformydreams.com

Goed artikel. Wij huren eigenlijk nooit een auto.

9
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x