Groningen

Verhuizen begint met opruimen

3 januari 2015

In ons huidige huis in Leeuwarden wonen we vijf jaar. We klusten weken en wekenlang keihard. Toen we op een mooie zomerse dag in dit huis trokken zetten we een stapel dozen op zolder die er simpelweg jarenlang bleven staan. Met het oog op ‘t verhuizen naar Groningen leek het ons een goed idee om eens op te ruimen.

Flippo’s, cassettebandjes en Barbie’s

Die dozen zaten al vijf jaar vol met spullen die we nooit (meer) gebruikt hebben. Ik wilde al eens opruimen, maar omdat het nooit noodzaak werd kwam het er niet van. Dus nu kwamen we dozen vol cassettebandjes, videobanden, studieboeken, kindertekeningen, mappen vol Flippo’s, Lego en mijn Barbie-keuken tegen. Je begrijpt dat we vooral heel veel weg hebben gedaan.

Een ereplekje in ons nieuwe huis

Maar wat was het leuk om mijn dagboeken terug te vinden, schriften die ik vol schreef met vriendinnetjes, mijn blokfluit, fijne kinderboeken, het eerste opstel wat ik schreef, mijn beugel en de hippe Walkman. Spulletjes met een verhaal. Nostalgie. Dat maakt het opruimen ook meteen een stukje leuker. En natuurlijk ook dat onze zolder een stuk leger is en we zelfs lege dozen hebben. Voor spullen die we wél graag verhuizen naar het nieuwe huis. Want de mooiste spullen hebben we natuurlijk bewaard. Die verdienen straks een ereplekje in ons nieuwe huis. Dan wordt het direct ons thuis.

You Might Also Like

21
Reageer op dit artikel

avatar
18 Reacties
3 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
19 Auteurs van reacties
Laura - What about heriliveformydreams.comAnoukWandernanTari | TravelAlone Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Wanda
Reiziger

Eigenlijk zou vriendlief deze blog moeten lezen! Ik kan namelijk heel makkelijk afstand van dingen doen maar hij dus helemaal niet. Als we ooit gaan verhuizen, komt er dan ook flink wat zooi mee waarvan ik eigenlijk vind dat het wel weg kan…

karlijntravels
Reiziger

Ah, ik houd van opruimen! Gelukkig hebben we geen zolder, anders zou mijn vriend die helemaal volstouwen met van alles en nog wat. Nu moeten we kritisch kijken naar wat we bewaren en daar ben ik héél goed in! Succes met alle voorbereidingen voor de verhuizing!

Yvon
Reiziger

Opruimen, ik ben er ook aan begonnen!
Omdat ik ooit het plan had een lange reis te maken bewaarde ik al mijn spullen in mijn ouderlijk huis. Die spullen staan dus al 4 jaar te wachten op het moment dat ik ze weer ga gebruiken. Tijd dus om alles uit te zoeken, te verkopen en / of weg te gooien!

Jenn
Reiziger

Dat herinnert me eraan dat ik bij mijn ouders ook nog het een en ander op te ruimen heb.

Willemvk
Reiziger
Willemvk

Daar zeg je wat, mijn zolder staat ook nog vol met allemaal dingen waar ik nooit naar omkijk. Maar ik verhuis niet en heb de ruimte wel, dus laat ik het wel mooi zo staan.

TravelLin
Reiziger

Fijn toch en het gevaar is dat je er wel lang over kan doen als je zoveel leuks om in te snuffelen tegenkomt. Ik ben al vaak verhuisd en bewaar zo min mogelijk. Als iets langer dan een half jaar ongebruikt staat te staan, maak ik er iemand anders blij mee of geef ik het aan de kringloop. Succes met het inpakken straks!

Anne
Reiziger
Anne

Haha ik heb ongeveer hetzelfde als Yvon, veel van mijn spullen staan nog bij mijn ouders en schoonmoeder. Nu we zelf een kindje krijgen dit voorjaar, is het hoog tijd om ook die troep op te ruimen, ondanks dat het niet op onze eigen zolder staat. Plus vorige week ben ik verhuisd naar een grotere woning (was kind of noodzakelijk). En dat opruimen voor vertrek is ook heerlijk he! Een beetje nostalgie en ook een hoop ruimte creëren voor de echt belangrijke spullen. Dat is fijn.

Stéphanie | Expeditie Aardbol
Reiziger

Wat leuk om al die nostalgische dingen tegen te komen! Ik ga dit jaar (hopelijk) ook verhuizen en dan mag ik mijn hele appartement gaan uitpluizen. Ben benieuwd wat ik dan allemaal ga tegenkomen ;)!

Taina
Reiziger
Taina

Goed bezig!

Ik kan soms ook echt genieten van opruimen, helemaal als je oude spulletjes tegenkomt waar je een bepaalde herinnering aan hebt. Maar vind het dan ook wel weer moeilijk om weg te doen.

Ps. wanneer ga je verhuizen? We moeten nog steeds eens meeten:)

Mieke
Reiziger

Wat een spullen kan een mens vergaren in een aantal jaren tijd he. Bij ons slipt de zolder ook elke keer weer dicht. Maar sommige spullen gaan inderdaad nooit weg. Te waardevol, hoe klein ook.

Saskia
Reiziger
Saskia

Ik ben al jaren bezig met de zolder. Iedere keer een beetje 🙂
Langzaam maar zeker steeds meer ruimte. Heerlijk.
Ondertussen is het een fijne sportzolder geworden.

Eva
Reiziger

Wat herkenbaar ook! Ik had wat van die dozen die keer in keer uit met een verhuizing meetrokken maar deze laatste naar Berlijn moest er echt zo min mogelijk mee. Alles weg dus wat ik al jaren niet meer had aangeraakt! Nouja, behalve die oude knuffelbeer, wat kinderboeken en vriendenboekjes van de basisschool dan 😉

Sheelagh
Reiziger

Heel herkenbaar 🙂 Ik ben afgelopen zomer verhuisd, en heb echt heel veel weggedaan. Ook veel niet hoor. Haha. Fijn om door alle oude herinneringen te snuffelen!

Tari | TravelAlone
Reiziger
Tari | TravelAlone

Succes met opruimen/puinruimen/weggooien/inpakken! Wel leuk inderdaad om zo allemaal spullen van vroeger tegen te komen.

Wandernan
Reiziger

Ik ben een super opruimer. Maar toch… in de loop der jaren slibt het huis dicht. Traditiegetrouw doe ik elke januari een ronde en gooi ik alles weg wat ik eigenlijk niet gebruik. Alleen,…. kan ik dat niet met spullen die nog bruikbaar zijn, dus volgen er heel wat ritjes naar kledingbakken, kringloopwinkels en vrienden/kennissen die altijd wel iets kunnen gebruiken. Ik moest hard lachen om je Flippo’s. Van die dingen die je vergeet maar toch heel leuk zijn om weer te bekijken ;-). En een walkman. Ja. Ook zoiets. Dat je met 10 cassettebandjes op de achterbank zat. Zelf… Lees verder »

Anouk
Reiziger

Heeeel herkenbaar. Zo’n middag opruimen vind ik eigenlijk alleen maar fijn ;-). Vaak blijven we zo lang stilstaan bij bepaalde voorwerpen dat de middag vliegt… en de helft nog niet gedaan is, haha. Spannende tijd komt eraan voor jullie!

iliveformydreams.com
Reiziger

Wij moeten nog eens aan de schuur beginnen… Wat een werk gaat dat worden. Succes de komende tijd!

Laura - What about her
Reiziger

Ik vind het echt super leuk dat je in Groningen gaat wonen! M’n mooie hometown. Veel succes de komende tijd! 🙂