Happylists

Happylist juni 2020 – Veel fietsen & een weekend naar de Veluwe

2 juli 2020
Marcella fietsen Veluwe

In juni fietsten we over de finish voor de virtuele heldenride. Ook zag ik mijn collega’s weer en lunchten Jan en ik voor ’t eerst sinds lange tijd in een restaurant. En we gingen een weekend naar de Veluwe. Een heerlijke maand dus!

Your Daily Tea Cup Groningen Roege Bos Groningen PioenrozenWat was leuk?

  • Genieten van een lunch met uitzicht op het Leekstermeer in Groningen. Hoewel het regende, was onze eerste keer horeca na lange tijd echt genieten.
  • Ook gingen we wandelen bij landgoed Nienoord. Vaak langs gefietst, nooit geweest. Leuk om te zien hoe mooi het daar is!
  • Ik ben niet dol op regen, maar ik vind het wel tof om te zien hoe groen alles wordt na wat buitjes!
  • We kochten pioenrozen, nieuwe plantjes en een grote paarse bolbloem (weet de naam niet). Fijn, bloemen in huis!
  • Na maanden zag ik mijn collega’s weer en dat was fijn! Een collega nam afscheid en dus kwamen we samen (in een ruime kring) om afscheid van hem te nemen.
  • Ik maakte voor het eerste een poké bowl en was zeer tevreden over het resultaat. Ga ik vaker maken!
  • Wist je dat er een te gekke theewinkel in Groningen zit? Ik bezocht Your Daily Tea Cup en ben fan! Niet getreurd als je niet in de buurt woont, want alle producten zijn ook gewoon te koop in de webshop!

Hotel De Roode Schuur Nijkerk Marcella fietsen VeluweEn hoe was het weekend naar de Veluwe?

Jan en ik sliepen twee nachtjes bij Hotel de Roode Schuur in Nijkerk. Hier hadden we een erg mooie kamer met een vrijstaand bad. Op de dag van aankomst liepen we meteen 12 kilometer rondom Garderen, dus ’s avonds konden mijn spieren ontspannen in het bad. Zaterdag wilden we Nationaal Park de Hoge Veluwe bezoeken, maar troffen we regen. We switchten naar een zonnige stedentrip Amersfoort en troffen ’s middags alsnog veel regen toen we bij de Soesterberg waren. Zondag checkten we op tijd uit en fietsten een flink eind door het nationaal park. Wat is het daar mooi! Het weekend naar de Veluwe was enorm fijn. Even een andere omgeving ontdekken en genieten van lekker eten op een terras. Love it!

Ninglinspo BelgiumMijn 5 meest gelezen artikelen in juni

Omdat de grenzen weer open gingen waren velen weer bezig met het plannen van een reis. In Nederland, maar ook er buiten. Deze artikelen werden het beste gelezen in juni:

5 – Wandelen in de Ardennen: Ninglinspo

Wist je dat België een bergrivier heeft waar je een heel avontuurlijke wandeling kunt maken? Wandelen bij de Ninglinspo is echt onwijs leuk! Wij waren er begin april, dus in de zomer is het er vast nog veel mooier omdat het dan lekker groen is! Of ga in de herfst met alle toffe kleuren!

Kinderdijk Holland

4 – Roadtrip van 1 week in Europa

Wij maakten de afgelopen jaren regelmatig een korte trip die ik verzamelde in ‘Roadtrip van 1 week in Europa‘. Zo ontdek je misschien wel bestemmingen waar je nog niet aan gedacht hebt. Want wist je dat je het Griekse eiland Chios, Noord-Ierland en de Dolomieten in Italië zelfs prima in een lang weekend te ontdekken zijn? Veel reisplezier!

3 – 10x Leuke uitjes in Nederland

In ons eigen land is er veel moois te ontdekken. Mijn artikel ‘10x Leuke uitjes in Nederland‘ werd deze maand erg goed gelezen. Ik denk dat veel mensen niet de grens over gaan dit jaar en eigenlijk hoeft dat ook niet. Ik zal mijn artikel binnenkort updaten want er is nog zoveel meer te ontdekken! Enjoy!

Eze France2 – Roadtrip Zwitserland

Dat velen op zoek zijn naar inspiratie werd wel duidelijk door hoe vaak het artikel over onze roadtrip Zwitserland is bekeken. En ja, ik kan het je absoluut aanraden om op pad te gaan rondom Interlaken! Lekker wandelen in de bergen: love it! Benieuwd hoe deze reis er in bewegend beeld uit ziet? Bekijk dan de video roadtrip Zwitserland!

1 – Roadtrip Zuid-Frankrijk

Een paar dagen Nice, een appartement in een mini dorp met geweldig uitzicht, de natuur rondom de Gorges Verdon ontdekken en nog een paar dagen langs de Côte d’Azur en Monaco. Onze roadtrip Zuid-Frankrijk in een notendop. Wat een fijne afwisseling tussen stad en natuur! We komen hier zéker nog eens terug om meer te ontdekken! Ohja, bekijk ook de video roadtrip Zuid-Frankrijk!

Dertien Steve CavanaghWelke boeken las ik in juni?

16 –  De mannen vallen van Inge Ipenburg – Het vervolg op Moordenaarsstorm speelt zich ook af op Sicilië. Naast het feit dat ook dit weer een spannend boek is, ben ik wel heul benieuwd geworden naar het leven op dit Italiaanse eiland. Lijkt me heerlijk!
17Zij die moet sterven van David Lagercrantz – Het 6e deel uit de Millennium serie die ik een paar jaar geleden las. Ik moest weer even inkomen, maar vloog vervolgens door het boek heen. Goeie boeken in die serie, echt een aanrader!
18De laatste halte van Wendy Brokers – Een Young Adult boek die je gelezen móet hebben. Er zitten zoveeeel aspecten uit het leven verwerkt in dit boek, echt onwijs knap geschreven. Het gaat over bomaanslag tijdens een schoolreis in Londen. Ik had het boek in slechts een paar dagen uit. Wauw!
19 – En gisteren las ik Dertien van Steve Cavanagh uit. Ik moest even wennen aan de opbouw van het boek, maar als je het eenmaal door hebt wordt je door het verhaal gezogen. De beste boeken zijn spannend tot het einde en dit is er zeker zo eentje. Echt gaan lezen deze!

Koala Walk Raymond Island AustraliaSouk Doha QatarWat is mijn favoriete foto op Instagram?

Ik ben dól op de kleuren van alle stoffen in de souk in Doha, Qatar, Velen waren verbaasd over dit beeld van Qatar. Heeft de stad niet alleen maar hoge, moderne gebouwen? Ook, maar er is ook een authentiek deel waar je souks vind met lokale producten. Heel intrigerend, dat contrast. Wij deden een stopover Qatar onderweg naar Australië. Heb je wat meer tijd dan 1 dag? Des te beter! Er is onwijs veel te zien en doen in deze intrigerende stad. Je leest het in 11x Doen tijdens een stopover Qatar.

En welke foto kreeg de meeste likes?

De koala kreeg de meeste likes. We hadden echt mazzel dat deze mooierd op ooghoogte in de boom zat, want van de meesten zie je alleen een kontje heen en weer wiegen bovenin de boomtop. Wij zagen maar liefst 25 koala’s op Raymond Island, in mijn blog vertel ik je hoe je er komt en laat ik veeeeeel foto’s zien!

Volg mij op Instagram @marcellamolenaar!

Fietsen juni 2020Ben ik weer lekker actief geweest?

Fietsen – 4x met een totaal van 208 kilometer
Spieroefeningen @ home – 4x met een workout van 42 tot 77 minuten via Skype en 8x een workout van 19 tot 34 minuten via de app Freeletics
Wandelen – Bijna elke dag wandel ik minimaal een half uur

In mei en juni fietste ik samen met Jan 500 kilometer voor De Helden Ride van de stichting Zorg na Werk in Coronazorg. Omdat we in mei 295 kilometer op de teller hadden gezet, hoefden we in juni nog maar 205 kilometer. Klinkt easy, maar omdat we 1 weekend vol regen en harde wind hadden en 1 weekend weg gingen fietsten de resterende kilometers in slechts 2 weekenden (lees: 4 dagen). Best wel pittig, vooral omdat ik er maandagavond vol goede moed een workout via Skype achteraan plakte. Oeps…

Nieuw deze maand zijn de trainingen via de app Freeletics. Ik vind het zelf lastig te bedenken welke oefeningen ik kan/moet doen en deze app geeft mij een handig programma met een online coach die ik na elke training feedback geeft. Ideaal én onwijs leuk!

Groot Wetsinge GroningenEen korte vooruitblik in mijn happylist!

Ik denk dat we in juli weer wat vaker op pad gaan. Alles wordt toch weer wat normaler en we zoeken elkaar weer af en toe op. Zo zie ik mijn moeder en zus weer na 4 maanden en ook met mijn schoonzussen en zwagers staat een date gepland. We pakken weer af en toe weer een terrasje en gaan lekker wandelen in de provincie. Ik heb ontdekt dat ik nog veel kan schrijven over mijn eigen omgeving, dus stay tuned! Verder blijf ik lekker fietsen en sporten. Ik wens je een heel fijne nieuwe maand!

Lees ook: Happylist mei – Fietsen voor de helden in de zorg

Hoe was jouw juni?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest

18 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties

Je hebt volgens mij echt een fantastisch maand gehad! Sportief, relaxt en mooie nieuwe delen van het land ontdekt! Op naar een mooie juli!

Aniek

Hoe fijn is het om weer eens ergens te kunnen lunchen, of op een terras te zitten? Dat heb ik wel echt gemist de laatste tijd. En wat fijn dat je toch nog hebt kunnen fietsen! Jammer dat het weer nu niet helemaal mee zit wat dat betreft.

Anne - Ditisanne.nl

Een mooi overzicht weer! Tof dat je op de Veluwe bent geweest, inderdaad zo mooi daar! Zelf ben ik minder enthousiast over het Nationaal Park omdat ik het behoorlijk prijzig vind, terwijl je vlakbij gewoon gratis schitterende natuur hebt (bijvoorbeeld de regio rondom de Posbank). Maar het zal ongetwijfeld erg mooi zijn in het park!

Kelly

Wat fijn dat jullie naar de Veluwe geweest zijn. Ik hoop in september te gaan, tijdens de bronst want dat wil ik al jaren. Je hebt weer veel boeken gelezen zeg.

Wanda

Lekker he om weer wat meer te kunnen doen? Wij waren in juni een weekje naar Duitsland, heerlijk om even in een andere omgeving te zijn. Verder was het vooral werken en probeerde ik zoveel mogelijk te wandelen, hoewel het de laatste twee weken niet is gelukt. Deels vanwege het weer, maar ook door gebrek aan zin.

Linda

Ik heb jullie weekend naar de Veluwe gevolgd en dat klonkt super. Jammer van de regen, maar volgens mij was het alternatief ook heel leuk (en zonnig!).

Lizette

Jullie hotel in Nijkerk ziet er zo tof uit! Mooi gebouw. Jeetje, die kilometers voor de helden ride, knap! Ik krijg al een zere kont als ik er aan denk 😉 Wat fijn dat je je familie weer gaat zien!

Yvonne

Een poké bowl.. die moest ik even googlen, haha.. Leuk om te maken denk ik. Wat een fijne maand. Jullie dagen op de Veluwe zien er heerlijk uit ook. En wow, wat lees jij veel boeken in een maand!

Saskia

Dat ziet er allemaal zeer prima uit. Ik moet mijn overzicht voor juni nog maken. Maar ik vermoed dat di juni en juli samen gaat worden. De laatste tijd erg weinig zin om achter mijn laptopje te kruipen.

18
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x