Tag-lijstjes

Travel tag

9 oktober 2013

Deze Travel tag kwam ik een tijdje geleden tegen op een blog. Ik vind het zelf altijd leuk om (reis)tags te lezen bij andere bloggers. Zo leer je iemand steeds beter kennen. Eerder plaatste ik de tags Wanderlust, Capture the color en mijn Travel favorites. Lees meer over de reislustige Marcella!

Welke landen van de wereld heb je al bezocht?
Amerika, België, Canada, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Griekenland, Italië, Kroatië, Luxemburg, Marokko, Nederland, Oostenrijk, Schotland, Spanje, Thailand, Tsjechië, Turkije

Marcella in New York, Amerika

Genieten in New York, Amerika, 2010

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje? Met andere woorden: waar wil je ECHT nog een keertje heen?
Sowieso wil ik erg graag rondreizen door het prachtige Nieuw Zeeland. Gelukkig staat dat inmiddels al op de planning, ik moet alleen nog even geduld hebben en nog wat maandjes aftellen. Verder is mijn wishlist lang en is het lastig kiezen waar ik nog écht heen wil. De top drie: Australië, Mexico en Japan.

Wat is jouw meest ideale vakantie? 
Ik ben een actieve reiziger, maar we proberen wel altijd genoeg tijd overal voor in te plannen. Zo deden we naar Edinburgh en Rome een tripje met 4 overnachtingen. Dat maakt het meer ontspannen en geeft ons de tijd om een stad te ontdekken. Naast stedentripjes reizen we graag rond om een land goed te ontdekken. Dat deden we al 2x in Amerika, in Canada en door Oostenrijk.

Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?
Yellowstone! Het is zo’n prachtig natuurpark daar op die grote vulkaan in het midden van Amerika. Overal om je heen zie je geisers of pruttelen er poelen met de mooiste kleuren. Ook zagen we er kuddes bizons en antilopes, enkele rendieren en bij vertrek spotten we nog een zwarte beer. Een beleving die niet overtroffen werd, wauw!

Laat je allerleukste vakantiefoto zien!
Ik heb erg veel vakantiefoto’s van al die mooie reizen die we maakten. Ik heb eigenlijk amper foto’s van mezelf die niet in het buitenland gemaakt zijn. Ik heb een aantal favoriete foto’s van mezelf die ik gebruik op mijn social media accounts. Daarnaast heb ik veel mooie foto’s van landschappen, genomen in de natuur(parken) die we verkenden. De onderstaande foto maakten we ‘zomaar onderweg’. Een prachtige foto op een simpel stukje weg in Californië. Dat vind ik prachtig.  

Wegen in Californië, Amerika

Roadtrippen langs de westkust van Amerika, 2011

Ben je al eens voor werk naar een leuke bestemming gestuurd? Zo ja, waar?
Nee, al lijkt me dat stiekem nog wel eens leuk. Maar ik werk nou eenmaal niet voor een internationaal bedrijf, dus dan gebeurt het wat minder snel. Met 4-Havo heb ik wel Londen bezocht en later op het HBO gingen we op studiereis naar Brussel en Antwerpen.

Met wie ga je meestal op reis?
Met mijn liefste man. Toen we elkaar vijf jaar geleden leerden kennen was hij net terug van een mooie reis door Amerika. Ik stond toen op het punt om door Thailand te reizen met drie vriendinnen. De passie voor reizen deelden we dus. Na maandenlang klussen aan ons huis gingen we in 2010 voor ’t eerst samen naar Amerika. Het werd een stedentrip New York en we reisden een week door Florida. De jaren erna volgden er heel wat mooie reizen samen. Zo tof om samen de mooiste avonturen te beleven!

Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan?
Met een vriendin. Ik heb met meerdere vriendinnen wel eens gebrainstormd over het tripje dat we ooit nog eens willen maken. Het lijkt me heel leuk om dit eens écht te doen. Of zullen we een bloggerstrip organiseren dames? (heren zijn ook welkom, al reageren zij eigenlijk nooit op mijn blog)

Marcella in Parijs, Frankrijk

Kerst vieren in Parijs, Frankrijk, 2010

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?
Mijn lief natuurlijk, wel zo gezellig. En verder zou ik m’n snorkel meenemen, het is vast prachtig daar onder water.

Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?
Met mijn ouders ging ik vroeger vaak naar Duitsland. Maar ook gingen we wel eens naar Limburg om daar de mooie omgeving te verkennen. Ik zat jarenlang op scouting en ben vaak op kamp geweest naar Havelte en de Marnerwaard. Prachtige gebieden! Met vrienden gingen we de laatste jaren wel eens een weekendje weg naar een huisje op Texel, in Drenthe of vlakbij Apeldoorn.

Ga je liever naar een attraktiepark of naar een dierentuin?
De dierentuin! Ik hou niet van achtbanen, dus mij maak je niet blij met een dagje attraktiepark. Beestjes vind ik erg leuk, die maken mijn dag helemaal goed.

Zou je liever een ski- of een zonvakantie willen hebben?
Ik ben een zonaanbidster, dus ik ga het liefst naar warmere oorden. Al wil ik ook heel graag door Engeland, Ierland en Schotland reizen, maar dan het liefst wel in de zomer. Dat geldt ook voor IJsland overigens. Voor het Noorderlicht wil ik in Lapland graag een uitzondering maken om de kou te trotseren, al is dat enige gebied waarvoor dat geldt.

Leuke winkelstraatjes in Edinburgh, Schotland
Leuke, kleurige winkelstraatjes in Edinburgh, Schotland, 2012

Wat is jouw leukste vakantie-herinnering?
Ik denk altijd met een fijn gevoel terug aan onze vakanties vroeger naar Duitsland. We zaten altijd in leuke huisjes in de mooiste gebieden. Ik heb er warme herinneringen aan. Recenter kijk ik met veel plezier terug naar onze maand rondreizen door het grote Amerika. Wat was het heerlijk om de tijd te hebben om een prachtig land te ontdekken!

Wat is jouw minst leuke vakantie-herinnering?
De diefstal tijdens diezelfde roadtrip door Amerika. We hebben ons gered, maar het was behelpen en ook erg angstig. Ik hoop dat we zoiets niet opnieuw hoeven mee te maken.

Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?
We maakten in maart een stedentripje naar Rome en in juni combineerden we een stedentrip Praag met de natuur van Oostenrijk. In november maken we nog een tripje naar Newcastle in Engeland. Het is tien jaar geleden dat ik in Engeland was, dus heb er veel zin in om terug te zijn in dat leuke land!

Waar zou je nooit op vakantie gaan?
India trekt me niet als vakantieland. Gevoelsmatig lijkt het me niet prettig om door dat land vol armoede te reizen. En ach, er zijn genoeg alternatieven!

You Might Also Like

15
Reageer op dit artikel

avatar
14 Reacties
1 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
14 Auteurs van reacties
Persoonlijk: de Travel Tag | TravelEveyMichelle @ The World is a BookMarlouWanda Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Annika - De Andere Wereld
Reiziger

Oh ja ook een leuke tag dit! En ik ben wel in voor een bloggerstrip! 😉

jess
Reiziger

Leuk om te lezen weer. Ook ik ben voor een bloggerstrip 😉

Natasja
Reiziger
Natasja

Een bloggerstrip, ik ben voor! Mooi hoe je je reizen hebt beleefd de afgelopen jaren. Leuke tag weer, jammer dat mijn tag-a-lot week nu net is afgelopen hihi.

LNNK
Reiziger
LNNK

Jaaaaaa een bloggerstrip 🙂

Mieke
Reiziger

Leuk om te lezen weer, leuke tag.
En zo’n bloggerstrip is een leuk plan! 😉

Nathalie PaakNathalie
Reiziger

Een bloggerstrip… oh jaaa! Sponsor meld u zich even 😉 😉 😉
Heel leuk deze tag!

Fem
Reiziger
Fem

Mooie foto’s van de Californische weg en de straat in Edinburgh!

Karlijn
Reiziger
Karlijn

Oeh, mag ik mee op de bloggerstrip? Lijkt me echt super gaaf! Wat is die foto in Amerika prachtig, wel balen van die diefstal. Kan me voorstellen dat dat angstig is. Jij hebt nog heel wat plannen 🙂 Ik kijk ook met heel veel plezier terug op de vakantie met mijn ouders en zusje naar Frankrijk. Ik ben midden in de zomer jarig (mijn zusje ook) en we vierden het altijd op de camping. Super leuk was dat!

Sas
Reiziger

Super leuke tag om te lezen! Mooie foto’s heb je ook toegevoegd.

Wanda
Reiziger

Leuke tag! Ik denk dat ik hem even van je ‘inpik! Altijd leuk om zoiets tussendoor te plaatsen en op die manier natuurlijk nog weer even stil te staan bij al je leuke vakanties! Edinburgh is een leuke stad he? Ik zou er best nog eens naar toe willen maar ja, er zijn er nog zoveel op mijn lijstje…

Marlou
Reiziger

Wat leuk om te lezen 🙂 Fijne reizen heb je gemaakt (maar dat wist ik eigenlijk wel al), en fijne antwoorden. En jaaa, ik ga ook mee op bloggerstrip!

Michelle @ The World is a Book
Reiziger

Wat een fijne tag weer en leuke antwoorden! Mooie reizen heb je al gemaakt zeg 😀 Ik ga hem stiekem weer overnemen haha! Maar ik moet mezelf toch eerst echt even door die 60 concepten werken; die lijst wordt alleen maar langer en langer 😀 Ach ja, aan inspiratie geen gebrek dus dat is mooi 😉

Evey
Reiziger
Evey

Fijne tag! En dat Noorderlicht lijkt me echt geweldig!

trackback
Persoonlijk: de Travel Tag | Travel

[…] blogs kom ik zo nu en dan Tags tegen, vragenlijstjes over een bepaald onderwerp. Op de blog van Marcella kwam ik de Travel Tag tegen, en leek me wel leuk om deze in te vullen, zodat jullie lezers mij en […]