Tag-lijstjes

Travel Tag – 28 vragen over reizen

27 april 2019
Marcella, Peyto Lake, Alberta, Canada

Ik kwam bij Dutchie on the Road de Travel Tag tegen waarin ik Kelly in 28 antwoorden beter leerde kennen. Erg leuk om te lezen, dus ik besloot om de vragen ook zelf in te vullen. Bij deze: de Travel Tag met 28x reizen!

Sierra de Grazalema Natural ParkWelke landen heb je bezocht?

Ik bezocht 32 landen, al mag ik er 2 stiekem niet als formeel land tellen, maar dat doe ik wel:

Amerika – België – Canada – Cuba – Denemarken – Duitsland – Engeland – Frankrijk – Griekenland – Ierland – IJsland – Italië – Luxemburg – Nederland – Nieuw-Zeeland – Noord-Ierland – Noorwegen – Marokko – Mexico – Monaco – Oostenrijk – Polen – Portugal – Schotland – Singapore – Spanje – Thailand – Tsjechië – Vaticaanstad – Zweden

Dit jaar kan ik Zwitserland en Finland toevoegen aan dit lijstje.

Aan welk Europees land heb je je hart verloren?

Ik vind Spanje en Italië erg fijne landen waar ik een paar keer geweest ben, maar er graag (veel) meer wil ontdekken van prachtige natuur en knusse steden. Ook Portugal en Noorwegen staan hoog op mijn wishlist om er nog vooral veel meer moois van te zien. In IJsland reisden we twee weken rond met een camper en heb ik me zó vaak verbaasd over de geweldige natuur. Wat een prachtig en veelzijdig land!

Grand Prismatic Spring, Yellowstone National ParkCovent Garden London

Wat is de mooiste plek die je ooit bezocht hebt?

Jeetje, dat is lastig! Ik plaatste laatst de blog 5x Mijn favoriete Nationale Parken en daarvan komt er binnenkort een tweede én derde deel online. Er is zóveeeel mooie natuur die we gezien hebben, daar kan ik niet zomaar een mooiste plek van kiezen. Elke plek is weer op een heel andere manier uniek!

Wat is je favoriete citytripbestemming?

Ik vind Rome echt een fijne stad waar ik graag naar terug wil, maar ik ben echt dol op Londen. Vorig jaar kwam ik na 18 jaar (!) terug in deze stad en ik weet nu al dat ik niet lang wacht met terug gaan naar deze bruisende, fijne stad. Wat is het er leuk, veelzijdig én mooooi! We hadden er een heerlijk lang weekend en ik kijk er naar uit om er nog veel meer te ontdekken in Londen.

Puffin Iceland

Noem je mooiste reismoment

Ik heb veel mooie reismomenten! Ik heb intussen 3 blogs vol mooie momenten en er komt zéker weer een update aan!

Wat is je minst leuke reiservaring?

Tijdens onze reis door West-Amerika zijn we bestolen van onze beide portemonnees (met álle passen…), mijn smartphone en rugtas. Ineens was álles weg en dat was onwijs heftig. Gelukkig hadden we onze paspoorten nog en konden we eenmalig contant geld opnemen. De laatste week van onze reis leefden we daardoor van een dagbudget. Het heeft lang geduurd totdat ik niet meer ’s nachts wakker schrok en dacht weer alles kwijt te zijn…

Camper Cruise CanadaWaar heb je het lekkerste gegeten?

Ik at heerlijke pasta’s en pizza’s in Italië, maar de Griekse salades op Chios vond ik ook echt heerlijk. Ik wil graag meer Aziatische gerechten (leren) eten want ik hoor er altijd zulke enthousiaste verhalen over. Dat maakt nieuwsgierig!

Ben je een planner of beslis je alles op het laatste moment?

Toen we in 2011 onze reis door West-Amerika maakten, planden we onze route en accommodaties ter plekke. Omdat we lange reisdagen hadden, kwamen we erachter dat het best pittig is om ’s avonds nog alles uit te stippelen voor de dag(en) erna. Dit bleek tijdens onze camperreis West-Canada een stuk relaxter omdat je pas laat op de dag besluit waar je die avond je camper plaatst. Natuurlijk zoek je dan wel een camping, maar buiten het seizoen (mei/juni) was er vaak nog voldoende ruimte. Uiteraard hebben we ook tijdens een camperreis een globale route met ‘must-sees’ in ons hoofd, maar de vrijheid om onderweg te bepalen waar we precies voor kiezen vinden we heerlijk.

Voor korte reisjes leggen we trouwens wel vaak de overnachtingen vast. Dit gold ook voor onze roadtrip Cuba.

Isla Holbox Mexico Marcella

Zou je liever een ski- of een zonvakantie hebben?

Oh, dat is makkelijk: ik ben dol op de zon! Ik voel me prettig bij een aangename temperatuur met een fijn zonnetje. Ik ben al een aantal keren op reis geweest in de Nederlandse herfst en winter en dat vind ik echt heerlijk. Het leukste was om vorig jaar mijn verjaardag te vieren in Mexico. Heerlijk, zon op mijn verjaardag op 4 november! Dat wil ik best vaker!

Lees ook: Isla Holbox, het paradijsje van Mexico

Ga je liever terug naar eerdere bestemmingen of zoek je liever nieuwe locaties op?

Ik vind het erg fijn om nieuwe, onbekende landen te ontdekken. De wereld is wat mij betreft te groot om in slechts een paar landen te (blijven) reizen. Toch ben ik al 4x in Amerika geweest en ook al 3x in Canada én ik wil naar beide landen zeker nog eens terug. Maar niet persé op korte termijn. Er zijn nog zóveel landen die hoog op onze Wishlist ABC staan, dus die krijgen wat mij betreft voorrang.

Toch kies ik er ook voor om meer te ontdekken in landen waar ik al geweest ben. Dit doen we meestal in kortere reizen van een lang weekend of een week. Vorig jaar koos ik er bijvoorbeeld bewust voor om voor de 4e keer naar Frankrijk te gaan. Ik was alleen in Parijs en Normandië geweest en wilde graag meer zien van het land. Onze roadtrip Zuid-Frankrijk was dan ook zeker een grote aanrader.

 
Gorge du Verdon France

Wat voor type reiziger ben je? Backpacker, strandvakantieganger, ontdekker en/of luxepaard?

Wij houden er erg van roadtrips: op eigen houtje een land ontdekken met een huurauto. Vaak vliegen we dan naar onze bestemming. Ik noem ons flashpackers want we zitten zo’n beetje tussen budget en luxe in. Vaak kiezen we voor de goedkopere accommodaties, maar voor onze laatste nacht(en) kiezen we wel altijd voor extra comfort. Daar hebben we van geleerd, zeg maar 🙂

Wat is jouw meest ideale vakantie?

Ik vind het heerlijk om een stedentrip te combineren met natuur. Na een paar dagen stedentrip ga ik ’t liefst op ontdekking in de natuur. Ik ben graag actief op reis en hou van wandelen en fietsen. Vaak beginnen we onze dag op tijd en gaan we veel ontdekken, ’s middags doen we dan rustig aan en ontspannen we op een terrasje of aan de rand van een zwembad. De laatste reisdag maak ik trouwens graag extra leuk, zoals toen we orka’s spotten op Vancouver Island.

Ninglinspo BelgiumWat is je favoriete bestemming om te ontspannen?

Op reis zijn wij meestal erg actief, maar toch zorgt dat ook voor ontspanning. Misschien niet altijd lichamelijk, maar zeker wel mentaal. De andere omgeving, het ontdekken: dat doet ons goed. Een specifieke plek om te ontspannen hebben we niet, eigenlijk kan dat overal. Begin april zijn we naar de Ardennen gereden om bij te komen van een hectische gebeurtenis. De glooiende omgeving, de knusse dorpen en de mooie natuur hielp ons om te ontspannen.

Hoe reis je het liefst naar de plek van bestemming?

Ik ben al heel wat keren in het vliegtuig gestapt om een bestemming te ontdekken. Vanuit Groningen ben je toch al snel beperkt als je de wereld wilt ontdekken, en dan is vliegen ideaal. Ik zou nog graag eens een cruise-reis willen maken: weer eens een totaal andere manier om op reis te gaan!

Thingvellir, MarcellaWat is de top 3 van dingen die je altijd meeneemt op reis?

  • Mijn e-reader gaat altijd mee, ik ben verslaafd aan dat ding!
  • Ook mijn iPhone gaat altijd mee. Ik maak er veel foto’s mee en gebruik ‘m om de leukste plekken op te zoeken.
  • Tot slot neem ik natuurlijk mijn paspoort en portemonnee mee op reis. Ik wissel trouwens zelden vooraf mijn geld om, maar pin altijd ter plekke contant geld.

Wat is je favoriete beauty reisproduct?

Ik ben niet zo’n beauty-queen, maar ik neem wel áltijd shampoo mee op reis. Van dat spul waarmee je je lijf en haar kunt wassen, dat vind ik maar niets. Ook heb ik altijd lippenbalsem bij me, maar dan ook echt áltijd.

Wat is je ‘no-fail outfit’ voor onderweg?

Ik kan het snel warm én koud hebben, dus ik draag altijd laagjes. Spijkerbroek, hemdje, shirtje, vest. Ook mijn sjaal heb ik altijd binnen handbereik. Gympen draag ik eigenlijk altijd, dus ook op reis. Heel casual, maar wel écht Marcella-stijl.

Jan en Marcella Las Coloradas Mexico9Ken je je paspoortnummer uit je hoofd?

Nee joh! Ik weet dan wél weer mijn BSN-nummer uit mijn hoofd.

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Jan!

Met wie ga je meestal op reis?

Met Jan dus, mijn man. Samen de wereld ontdekken, dat vinden wij ’t leukste wat er is. Ook hebben we een aantal bijzondere reizen gemaakt met onze families. Met Jan’s ouders reisden we door Amerika en Canada en met mijn moeder reisden we door Zweden. Het leverde ons prachtige herinneringen op!

 
Edinburgh, Scotland

Welke stad zou je aan vrienden aanbevelen om te bezoeken en waarom?

In 2013 deden we een stedentrip Edinburgh. Er was toen nog geen reisgids van de stad en blogs waren zeldzaam. Wat we precies konden verwachten wisten we dus niet. Maar jee, wat is Edinburgh leuk! De stad is kleurrijk en gezellig, er is veel historie te vinden én natuurgebied Arthur’s Seat is vlak buiten het centrum. Ik kan je een stedentrip Edinburgh dan ook onwijs aanraden!

Wat is je favoriete reisquote?

ONCE A YEAR GO SOMEWHERE YOU’VE NEVER BEEN BEFORE

Drei Zinnen, Südtirol
Naar welk land ga je dit jaar op vakantie?

Begin april waren we op pad in de Ardennen. Over een paar weken gaan we op stedentrip naar Kopenhagen en een maand later genieten we van de bergen in Zwitserland. Na de zomer vliegen we naar Finland om Lapland te ontdekken. In Kopenhagen ben ik in 2006 al geweest tijdens mijn eerste vliegreis, Zwitserland en Finland zijn nieuwe, onbekende bestemmingen.

Welke bestemmingen staan bovenaan je wishlist?

Volgend jaar hopen we onze droomreis te kunnen maken! Al vele jaren willen we rondreizen door Australië. Vanwege het flinke formaat van het land kozen we eerder voor een roadtrip Nieuw-Zeeland, zodat we meer van het land konden zien. Toch wordt het nu hoog tijd om door Australië te reizen. Dat we niet álles kunnen zien in 5 weken tijd, dat nemen we voor lief. Volgend jaar hopen we dé reis te kunnen maken!

Ik heb een Wishlist ABC met bestemmingen die ik nog graag wil bezoeken.

Welke plek vond jij zo bijzonder dat je er nog wel eens naartoe zou willen?

Ik vond Banff National Park in Canada echt fantastisch en ook Yellowstone National Park wil ik graag nog eens bewonderen. Maar ook van Andalusië zie ik graag meer en de Dolomieten wil ik ook nog graag eens opnieuw bewonderen.

Station Sagen, SwedenWaar zou je nooit op vakantie gaan?

Jaren geleden maakte ik een top 3 met landen onderaan mijn bucketlist. Dit lijstje is nog steeds actueel. Ook reis ik niet graag in gebieden waar het niet veilig is.

Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan?

Ik wil graag nog eens met mijn moeder op reis. Münster, Parijs en Zweden heb ik met haar bezocht en daar mag zeker nog een bestemming bij komen wat mij betreft!

Je mag morgen op reis en geld speelt geen rol. Waar ga je heen?

Uiteraard ga ik dan op reis in Australië! Met een overstap van een paar dagen in Hongkong vliegen we naar Adelaide voor een roadtrip met een camper van een maand of 2 vanuit het zuiden langs de oostkust. Met een tussenstop in de Red Center reizen we dan door naar een fijn eiland in Indonesië voor een relaxte afsluiting van onze reis. Kan ik morgen vertrekken?

Lees ook: Mijn lief die ik 5 jaar ken, een huimus zijn en spelen met woorden

Wat vond je het leukste om te lezen in de Travel Tag?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
16 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Saskia

Leuke vragen, antwoorden en vooral foto’s erbij! Ik lees dit soort tags altijd met heel erg veel plezier. Hoewel ik er zelf niet zoveel zou kunnen noemen, qua reizen van andere landen zijn het er heel weinig. Maar wel prachtige met dierbare herinneringen. Wie weet waar we met de kleine baby straks heen gaan… Ierland en weer naar Londen staan hoog op mijn lijstje<3

Anne - Ditisanne.nl

Oef, bestolen van geld en telefoon…dat klinkt echt enorm heftig! Leuke tag, ik heb hem pas zelf ook ingevuld en dan is het dubbel leuk om hem bij anderen te lezen. 😉

Lizette

He leuk, ik kom weer meer over je te weten! En lippenbalsem, dat is een goeie! Die vergeet ik altijd en op de een of andere manier heb ik er op reis altijd behoefte aan. Dan moet ik op het vliegveld weer dure kopen.

Janet

Een stedentrip Edinbugh lijkt me erg leuk, heb er meerdere positieve verhalen over gehoord! En ik hoop voor je dat die trip naar Australië snel gaat komen, zo mooi daar!

Manon

Leuk om te lezen!!

Kelly

Leuk dat je de tag overgenomen hebt! Ik vond Edinburgh ook zo’n leuke stad. Helaas hadden wij één dag best slecht weer dus daar baalde ik wel een beetje van. Lippenbalsem heb ik ook altijd bij me…kan niet zonder.

Leen - Blog van Drie

Heel leuke tag ! Ook erg leuk om te lezen, volgens mij is Ijsland inderdaad ook echt een fantastisch mooi land. Hier wil ik ook eens graag naar toe gaan. Liefs Leen

Esther

Wat leuk om te lezen. Zeker over favoriete plekken en minder mooie bestemmingen. En bestolen van jullie tassen? Tijdens jullie camperreis? Lijkt me heel naar.

16
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x