Reisplannen

Travel 2019 – My wishlist right now

30 december 2018

Omdat het nieuwe jaar voor de deur staat, maken wij reisplannen voor een fijn travel 2019. Er staat nog maar één weekend vast, maar we hebben gave plannen genoeg om er een fantastisch jaar van te maken!

Reisjaar 2018Hier was ik in 2018

In 2018 pakten we 9 keer onze tas in en bezochten we 8 landen. In Portugal, Monaco en Mexico waren we niet eerder, dus deze landen kon ik toevoegen aan mijn bestemmingen. Ik reisde naar Lissabon en Sintra (Portugal), Teutoburgerwald (Duitsland), fietste op de Veluwe en bezocht Winterswijk en omgeving (Nederland), ontdekte Emsland op de fiets (Duitsland), ging op reis naar Zuid-Frankrijk en Monaco, deed een stedentrip Londen (Engeland), een dagje Schiermonnikoog (Nederland) en vloog via een stopover Philadelphia (Amerika) naar Mexico voor een te gekke roadtrip.

Lees meer over ons reisjaar 2018!

Marcella SchiermonnikoogEen paar dagen rust op bestemming onbekend

Het lijkt ons heerlijk om er in maart een paar dagen op uit te gaan. Waar we naartoe gaan, daar brainstormen we nog over. Jan wil naar Duitsland of Limburg, ik vind de Ardennen of de Veluwe heerlijk voor een paar dagen rust. Ook is er het idee om met vrienden een weekendje weg te doen naar Engeland of Schotland. Waar we precies voor gaan, dat is nog even de vraag. Maar we maken er vást een fijn lang weekend weg van!

Marcella, KopenhagenKopenhagen – Denemarken

De enige reis die al vast staat voor 2019 is een weekend Kopenhagen. We hebben concertkaartjes voor Mumford & Sons in mei, dus daar móeten we natuurlijk naartoe! Een mooie reden om terug te gaan naar de stad waar ik mijn eerste vlucht naartoe maakte. Dat was in 2006, dus ik ben benieuwd wat ik nog herken van de stad na al die jaren. Jan is nog nooit in Kopenhagen geweest, dus we maken er een weekendje weg van. Nu al zin in!

shutterstock_Preikestolen NorwayNoorwegen

Omdat we vanuit Groningen met onze eigen auto naar Kopenhagen rijden, lijkt het ons een tof idee om door te reizen naar Noorwegen. Een aantal jaar geleden deden we een stedentrip Oslo, maar tijdens dat weekend hebben we qua natuur alleen een kijkje genomen bij een meer vlakbij de stad, Vakre Sognsvann. Hoog tijd om een stukje van de mooie natuur in Noorwegen te ontdekken! Als de kosten voor de ferry vanuit Denemarken goed te doen zijn, dan willen we een week rondreizen in het zuiden van Noorwegen. Hoog op onze wishlist staat de hike naar de Preikestolen, vlakbij Stavanger. Kijk dan, wat een plaatje!

Shutterstock ZermattZwitserland

Wij vinden bergen prachtig en kunnen onwijs genieten van het uitzicht op eindeloze bergtoppen. Om die reden staat Zwitserland al heel lang op onze wishlist. Hopelijk gaat het er in 2019 van komen om in de zomer een week door Zwitserland te reizen! We hebben nu het plan om naar Bazel te vliegen om vanaf daar de mooie ruige natuur te ontdekken. Waar we precies naartoe willen om te hiken, dat moeten we nog even uitzoeken, maar er zijn mogelijkheden genoeg in het prachtige land! Ik hoop dat we net zo’n gave tocht als bij de Drei Zinnen kunnen lopen!

Tips voor gave routes om te hiken en leuke accommodaties zijn welkom!

shutterstock_ Oulanka National Park FinlandFinland

Nog meer gave natuur vind je in het hoge noorden: Fins Lapland. Wat lijkt het outdoor leven me daar gaaf! Op mijn wishlist: elanden en beren spotten, hiken in Oulanka National Park, een kijkje nemen bij de poolcirkel, wilde bessen plukken, raften en vooral heel erg genieten van alle rust. Lijkt me heerlijk! Oh, en vanaf het najaar heb je kans om het Noorderlicht te spotten. Mijn ultieme droom!

Marcella New YorkNew York & Curacao

Een reis naar New York was in 2010 mijn eerste kennismaking met Amerika. Na een paar dagen stad reisden we door naar Florida voor een roadtrip van een week. We spelen met het idee om in het najaar van 2019 terug te gaan naar New York. Al willen we dit keer na een stedentrip doorvliegen naar Curacao voor een week zon en strand. Het is even puzzelen of het lukt met budget en verlof, maar een mens mag dromen toch?

shutterstock_El Teide Tenerife SpainEen Spaans eiland

Als New York & Curacao niet lukken, dan vind ik een roadtrip op een fijn Canarisch eiland een heel goed alternatief. Een heerlijke temperatuur in het najaar en het is er erg mooi. Op de meeste eilanden is prachtige natuur en kan je uitstekend hiken. Klinkt goed! Op de foto zie je vulkaan El Teide op het eiland Tenerife. Wat een natuurpracht!

Basilica di Santa Maria del Fiore

Wat me ook erg leuk lijkt…

Ik wil heel graag terug naar Italië om er meer mooie natuur te ontdekken. Ik heb ook een lijst steden die ik er wil zien, zoals Florence (foto), Napels en Venetië. Ook Tallinn en Riga staan al heul lang op mijn wishlist, en naar Brugge en Gent wil ik graag eens terug. Genoeg plannen voor een mooie stedentrip! Qua natuur wil ik graag in Schotland en Slovenië gaan wandelen, en na het wandelen in Teutoburgerwald wil ik ook meer natuur in Duitsland ontdekken. Sowieso wil ik ook graag terug naar Borkum om een paar dagen uit te waaien. Bron foto’s: eigen beheer en Shutterstock

Wat onze reisplannen precies worden, dat vertel ik je als er wat meer vast staat! Stay tuned!

Wat staat er op jouw travel 2019 wishlist?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
18 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Anne - Ditisanne.nl

Leuk! Lapland kan ik absoluut aanraden, een fantastisch gebied!
Voor mij staat er alleen een lang weekend New York vast (november) en onze wintersport in januari.
We willen in september of oktober naar Argentinië en Chili en zijn nog aan het zoeken naar een leuke stedentrip tijdens het Pinksterweekend. Genoeg plannen dus!

Linda

Wat een heerlijke lijst zeg, hopelijk kun je veel van deze plannen waarmaken. Zwitserland en Noorwegen lijken mij echt geweldig mooi en daar zou ik graag eens naar toe gaan. Voor ons staan alleen de Filipijnen vast, maar er komt vast nog heel wat bij tijdens onze wereldreis 🙂

Wat een fantastische lijst! Ik vind het goed dat je al zulke concrete plannen hebt! Ik heb maar één van mijn bestemmingen die ik gepland had voor 2018 bezocht. Ik had een fantastisch reisjaar, maar ben er wel achtergekomen dat ik niet goed ben in plannen 🙂 Jullie jaar ziet er in ieder geval al heel gaaf uit!

Arike

Wat een gave reisplannen hebben jullie voor 2019! Al overwogen om Noorwegen te combineren met je Finland-reis? De noord-Noorse kusten zijn ook zo mooi ruig en gaaf! Ik hoop dat je een mooie deal kan scoren op vliegen naar Curaçao via New York! Ga je dan ook de Christoffelberg op? (We zijn aan de voet daarvan geweest, maar uiteindelijk die toch moeten overslaan). Anders is El Teide zeker ook een super alternatief! Wel op tijd je hike permit aanvragen dan. Ik wens jullie in ieder geval een heel gaaf nieuw reisjaar!

Arike

Dat heeft veel te maken met de openingstijden van het Christoffelpark aan de ene kant en ons vakantieritme aan de andere kant. Voor een nationaal park zijn dat namelijk best aparte openingstijden. Of eigenlijk vooral de sluitingstijden. Het park sluit namelijk al om 2 uur ‘s middags! En na 10 uur ‘s morgens mag je de berg al niet op. Nou is voor dat laatste best wel iets te zeggen. Bergop hiken door de jungle op het heetst van dag is wellicht niet zo’n goed idee. Maar waarom je de rest van de middag niet meer het park (en museum)… Lees verder »

Manon Ruitenberg

Finland is geweldig een van mijn leukste reizen ooit!

Wanda

Zwitserland is inderdaad echt een bestemming voor jullie! De natuur daar doet mij in ieder geval erg denken aan Canada, wij zijn er een paar jaar geleden een weekje geweest en zaten toen aan het prachtige Thunersee met uitzicht op de Jungfrau, echt heel erg indrukwekkend. Voor dit jaar hebben we inmiddels 1 weekendje gepland, in februari gaan we namelijk naar Limburg. Voor de rest wel plannen, maar blijft het voor ons afwachten hoe het allemaal met mijn schoonvader gaat.

Kelly

Wat een gave lijst zeg! Genoeg wensen in ieder geval. Ik moet nog even wachten tot mijn vakantie aanvraag terug is. Op mijn wishlist staat Japan, Costa Rica, Peru, Sevilla (alweer), Lissabon, Interrailen door Europa, Gent, Antwerpen, Londen, Kopenhagen en de Waddeneilanden. Een lange lijst dus waar ik wel een paar jaar voor nodig heb, haha.

Maaike

Ja zo tof! Noorwegen en Zwitserland staan ook zeker hoog op mijn bucketlist. Lijkt me te gek om daar twee weken heen te gaan 😀

18
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x