Reisplannen Wishlist ABC

Travel 2018 – My wishlist right now

22 oktober 2017
Marcella, Sierra de Grazalema

Voor 2018 hebben we nog helemaal geen reisplannen. We hebben genoeg ideeën, maar er ligt nog niks vast. Aan de ene kant vind ik dat heerlijk, want alles is nog mogelijk. Maar het maakt me ook een tikje onrustig, omdat ik voorpret voor een geweldige reis altijd erg fijn vind. Om toch wat voorpret te hebben, vertel ik je welke bestemmingen hoog op onze wishlist voor 2018 staan.

Marcella, Mons Klint, DenmarkEven terug kijken: travel 2017

Vorig jaar maakte ik ook zo’n lijst met reiswensen voor 2017. Op die lijst stonden deze bestemmingen: stedentrip Sevilla, stedentrip Gdansk, roadtrip Mexico, eilandhoppen in Griekenland, stedentrip Riga, met een camper door Denemarken reizen, Marseille & Gorge du Verdon, Skopje & Matka Canyon, roadtrip Portugal, roadtrip IJsland, roadtrip Zuid-Afrika en roadtrip Australië. Een ambitieuze lijst waar ik tóch best wat bestemmingen van heb bezocht dit jaar. 4  van de 12 bestemmingen heb ik bezocht, weliswaar soms wat anders dan ik vooraf bedacht had.

Tijd voor een wishlist voor 2018!

shutterstock_Australia

Roadtrip Australië

Volgens mij heb ik al veels te vaak gezegd dat ik Australië graag wil bezoeken, dus we moeten het maar eens dóen. Wekenlang rondreizen langs de oostkust, dat lijkt ons heerlijk. Liefst van Adelaide via de Great Ocean Road, Melbourne en Sydney naar Cairns. Voeg The Red Center toe, en de reis is ultiem. We willen graag minimaal 6 weken rondreizen met een camper, dus het budget is hoog. Of dit haalbaar is volgend jaar, dat is de vraag. We gaan het in ieder geval wel proberen!

Trouville, FranceTerug naar Frankrijk

Het is alweer 3 jaar geleden dat we volop genoten van een roadtrip Normandië. We wilden meer zien van Frankrijk en ik maakte een heuse Frankrijk wishlist. Toch zijn we er niet terug gekomen, dus dat moet er maar eens van komen. Ik zou er willen wandelen door de Franse Alpen, maar ook bij de Gorge du Verdon. De côte d’ Azur moet echt geweldig zijn met schitterende vergezichten. Ook naar steden als Bordeaux, Marseille, Lille en Nice ben ik benieuwd. En Monaco natuurlijk, al hoort dit officieel niet bij Frankrijk.

shutterstock SchiermonnikoogTerug naar Schiermonnikoog

Nog zo’n eentje in de categorie ’terug naar’. Als noorderling bezoek ik graag de waddeneilanden, maar de laatste jaren was ik vooral te vinden op Terschelling. Een heerlijk eiland! Nu we in Groningen wonen is de vertrekplaats van de boot naar Schiermonnikoog dichterbij. En daar ben ik als kind voor ’t laatst geweest, dus we moeten echt eens terug! Lekker uitwaaien, genieten in een strandtent, fietsen en de natuur in. Nu al zin in!

Shutterstock Lissabon, PortugalRoadtrip of stedentrip Portugal

Portugal staat echt al járenlang op mijn wishlist, dus deze trip moet er maar eens van komen. Duur hoeft het zeker niet te worden, dat scheelt. Enig probleem is dat ik zo’n beetje het hele land én de bijbehorende eilanden wil bezoeken. De ultieme route is van Faro via Lissabon naar Porto, maar ik zou er ook geen problemen tegen hebben om een weekje in de Algarve te relaxen. Of juist eerst een stedentrip plannen of Madeira of de Azoren bezoeken. Opties genoeg, nu nog iets boeken 😉

shutterstock FuerteventuraVulkanisch Fuerteventura

Na het bezoeken van Barcelona, Valencia, Sevilla en Ronda ben ik heel erg benieuwd geworden naar de Spaanse eilanden. Ik zou ze allemaal willen zoeken, maar het vulkanische Fuerteventura staat toch wel boven mijn lijstje. De ruige natuur, ik hou ervan! En als ik een stukje zomer in onze winter kan bouwen is dat natuurlijk ook fijn. Op Fuerteventura is het in januari en februari gemiddeld zo’n 20 graden. Helemaal top dus!

shutterstock Lake BledRoadtrip Slovenië

De foto’s die ik van Slovenië zie doen me qua natuur vaak denken aan alle moois wat we zagen in West-Canada. Zó overweldigend, en dat dichtbij huis. Ik wil graag rondreizen in Slovenië, misschien wel met een camper. Het land is niet groot, maar ik zou er graag de tijd willen hebben om alle gave natuur te ontdekken. Een week ben je dan zo kwijt, misschien moeten we langer gaan. Of een roadtrip Slovenië combineren met Kroatië.

Shutterstock Tulum, Mexico

Roadtrip Mexico

Na een jaar reizen binnen de Europese landsgrenzen wil ik er wel weer eens buiten komen. Mexico vind ik een onwijs goed alternatief, mocht Australië niet lukken. Het is er geweldig mooi met stranden en cenotes, je vindt er veel historie, het klimaat is fijn en het eten is er heerlijk. Ik wil vooral rondreizen over het schiereiland Yucatan, en na een roadtrip relaxen in een fijn huisje aan het strand. Klinkt perfect toch!

Isle of Skye

Schotse natuur

Dit jaar hadden we bij toeval ’thema noord’ met landen als Denemarken, IJsland en Zweden. Ik ben nu vooral toe aan de wat zuidelijkere bestemmingen, want ik hou nou eenmaal van warmte. Maar toch, het noorden blijft ook interessant. In dit geval Schotland, waar we alleen nog maar Edinburgh hebben gezien (leuke stad!). We willen graag de natuur in, ’t liefst Isle of Skye ontdekken. Dat ruige doet me denken aan IJsland. Hoewel het er wat kouder is, is de natuur er toch wel heel fascinerend!

Marcella, Drei Zinnen, SüdtirolEen wandeltrip!

Tot slot zou ik graag weer een wandeltrip willen doen. Vorig jaar wandelden we in de Dolomieten. We waren er een lang weekend, maar het voelde als een complete vakantie van een paar weken. Deze weekendtrip staat zelfs hoog in mijn lijst met favorieten vlakbij Nieuw-Zeeland. Als een wandeltrip zó goed bevalt, dan moet je het vaker doen. Dit jaar wandelden we wel in IJsland en Zweden, maar deden we niet zo’n gave wandeling als bij de Drei Zinnen. Volgend jaar wil ik dat wel weer doen. Bestemming? Dat zou Oostenrijk of Duitsland kunnen worden, of Zwitserland en misschien wel Noorwegen. We zullen zien! Bron foto’s: eigen beheer en Shutterstock

Wat staat er hoog op jouw wishlist voor 2018?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
56 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Co | Op reis met Co

Deze plannen zouden ook bijna allemaal op mijn wish list kunnen staan 🙂 Ik heb echter al een paar dingen geboekt: ik ga terug naar Las Vegas (en hoop ook een paar dagen Zion aan te doen) en ga 5 rondreizen in Peru en Bolivia. Superveel zin in! Verder wil ik nog wat nieuwe steden gaan ontdekken in Europa, maar welke weet ik nog niet.

Herma

Gave plannen, Marcella!! Ben benieuwd wat het echt wordt 🙂 Australië lijkt mij ook geweldig, maar daar hangt inderdaad wel een prijskaartje aan… Ver bovenaan mijn wishlist staat Sri Lanka! Wij hebben ook nog plannen volgend jaar, maar we gaan dit jaar eerst nog 3 weken naar Zuid-Afrika. Niks te klagen dus 😉

Maya

Klinkt allemaal goed Marcella! Hier ligt ook al een stapel reisgidsen klaar om te proberen de knoop door te hakken waar we in de zomer van 2018 heen gaan. Twijfelen tussen Japan (indien betaalbaar), Indonesie of toch maar Colombia in combinatie met NY (gunstige combitickets gevonden). Moeilijke keuze! In de Paasvakantie waarschijnlijk Rome maar nu eerst volgende week een week naar Israel.
Succes met keuzes maken 😉

Saskia

De Waddeneilanden wil ik ook nog eens terug! Net als Londen uiteraard<3
Hoog op mijn wishlist? Ierland, lijkt me prachtig<3

Elise

Dat is een hele mooie lijst! Van deze lijst staan Slovenie, Australie en Schotland ook hoog op mijn wishlist. Ik zou dan nog toe willen voegen: Bali, Ijsland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen en Alaska. Hopelijk staan er weer mooie reizen in het verschiet voor 2018.

Stéphanie

Mooie lijst Marcella! Slovenië staat ook op mijn wensenlijstje. Ik ben net terug van Schotland, wat is dat een prachtig land zeg! Echt iets voor jullie. Wij waren dit jaar ook op de noordelijke tour. Noorwegen, Ierland en Schotland. Volgend jaar heb ik alvast een reisje gepland naar de Algarve, even een keer totaal iets anders. Verder staat alles nog open. Ik wil bijvoorbeeld heel graag weer met de auto en tent gaan touren door de Franse Alpen, ik heb al een heel gaaf gebied gevonden 🙂

Stéphanie

Wij gaan in januari al naar de Algarve. Preikestolen lijkt mij ook fantastisch. Keuzes genoeg 🙂

Wanda

Heerlijke plannen joh! Ik zou ook dolgraag eens een paar weken van huis willen maar helaas… met een eigen winkel zit dat er niet in. Ook op mijn eigen werk kan ik nooit langer dan 3 weken weg, dus dat is helaas balen. Gelukkig zijn er in Europa genoeg mooie plekken om nog te ontdekken. Slovenië en Kroatië staan wat dat betreft ook zeker hoog op mijn lijstje. Terug naar Frankrijk, mais qui! Ik wil zeker nog eens naar Bretagne maar ook naar de Alpen wil ik graag terug want de vorige keer hadden we maar 4 dagen en dat… Lees verder »

Wanda

Ik kan wel 3 weken weg maar mijn vriend niet. Dan is 2 weken echt wel de max en dan worden de opties wel een stuk beperkter. Ik wil dolgraag terug naar Canada maar voor 2 weken vind ik het te kort, vooral ook omdat de afstanden groot zijn. Oostenrijk is inderdaad een hele grote optie haha…

Saskia

Mooie lijst met nog mooiere bestemmingen.
Nog geen concrete dingen staan, maar hopelijk 2019 canada. Maar zou ook wel eens naar ierland willen. Wel minder motor en meer roadtrippen. Wij zijn zoieso geen zon-zee-strand-en-niksdoen mensen. Ik wil dingen zien!!

Haha ik heb altijd het idee dat jullie ver vooruit plannen, maar dat valt dus wel mee! Echt toffe bestemmingen weer. Een aantal heb ik al gezien, zoals Lissabon en Gorge du Verdon. Bij die laatste ben ik ooit met mijn ouders geweest en ik raad het zeker aan, ik vond het er prachtig. In de zomer is het er wel erg heet! Wij stonden op een terrassencamping boven het meer naast de kloof en als je omhoog liep zweette je jezelf kapot. Dus misschien een goede tip, ga niet in hartje zomer 😉 Ik ben benieuwd welke mooie locaties… Lees verder »

Manouk - Groetjes uit Verweggistan

Ik hou heel erg van voorpret, dus dat snap ik wel. Daarnaast kan ik als student natuurlijk nog gaan wanneer ik wil, dat scheelt ook. Ik ben nu echt mega blut, haha, maar ik ga in november een week naar Spanje naar mijn opa en oma. En in januari naar Tenerife. In de tussentijd veel werken zodat ik daar ook iets kan doen 😛

Diana

Wat een prachtige lijst. Vooral Australië en Slovenië. Mijn lijst is behoorlijk lang. Wat eigenlijk al vast staat is (nog niet kwa datum) is: Texel, Luxemburg, Lissabon en Sintra en la Tomatina. Graag wil ik 2 tot 3 weken naar Filipijnen of Balie. En eigenlijk ook nog iets van Rome of Venetië. Oeps heel veel dus haha 😉

Sabine

Toffe wishlist zeg! Portugal is zo mooi, daar wil ik ook heel graag meer van ontdekken. Ik heb echt totaal (nog) geen wishlist. Het enige dat ik wil doen is zo veel mogelijk reizen in Colombia 😀 Voor de rest wordt 2018 net als 2017 een grote verrassing 🙂

Leuke plannen, ben benieuwd wat het wordt! 😀 Wij hebben nog helemaal geen plannen voor 2018, eerst maar eens verhuizen 😉

Henriette

Mooie wishlist meid! Slovenie, Azoren en Madeira kan ik zeker aanraden;) En deze route: van Faro via Lissabon naar Porto, wil ik ook wel gaan doen;)

Janneke

Ah Marcella, ik ben al te lang niet op je blog geweest! Ga even heerlijk bij lezen. Jullie hebben in ieder geval een flinke wishlist met prachtige bestemmingen. Ik hoop voor je dat een hoop reizen werkelijkheid kunnen worden 🙂

Carolien

Gave lijst hoor. Australië kan ik afvinken. Hoewel ik daar nog een keer (5ex) heen wil. Zo’n gaaf land. Slovenië en Portugal staan hier ook hoog op de whislist. Mexico lijkt me ook mooi. Hier staat USA al vast en we denken over een (zonnige) bestemming in Europa voor meivakantie. Zou best weer eens Griekenland kunnen worden

Eva

Wat elk jaar op mijn verlanglijstje staat: Bhutan

Eva

Nee, heel (héél) misschien in 2018

Britte

Wat een mooie wishlist! En lekker ambitieus 😉 Wat leuk dat Slovenië op je wishlist staat. Als je nog tips zoekt: wij zijn er al heel veel geweest en gaan eind november voor het eerst in de herfst! Ook erg benieuwd naar 🙂

Jessica

Een mooie lijst hoor meid! Ik hoop dat Australië door kan gaan voor jullie, heerlijk met een camper toeren 🙂 Slovenië staat ook nog erg hoog op m’n lijst maar gek genoeg komt het er al jaren niet van. Hetzelfde geldt voor Lissabon/Portugal haha ;p Wie weet plannen voor komend jaar!

Leonie

Ik kwam bij toeval op je website terecht. Wat een mooie website en leuke artikelen!
Wij gaan in 2018 in ieder geval (al geboekt) een weekje skiën en in de zomervakantie 3 weken met een camper door de VS reizen, van Las Vegas naar Denver.

Mooie wishlist aan bestemmingen! Wij hebben ook nog niks geboekt voor 2018, maar de lijst waar ik heen wil is echt heel lang. In 2018 willen wij op wereldreis, maar dat wordt waarschijnlijk pas oktober. Remco is dan klaar met zijn studie en dan gaan wij met een enkeltje op stap. Omdat Remco dus met afstuderen zit na december hebben wij voor dan ook nog niks bedacht. Ik wil in de zomer graag twee weken de zon op zoeken, dus dat wordt waarschijnlijk een last minute naar Griekenland of iets dergelijkst (tenzij we iets anders tegenkomen). Egypte willen we ook… Lees verder »

Shamira | Kompas 24

Mooie lijst! 2018 komt al snel dichtbij dus ik ben erg benieuwd welke gave reisplannen je definitief gaat maken 🙂

Shamira | Kompas 24

Klinkt heerlijk! Ook bij ons staat 2018 nog erg open. Niels is op zoek naar een nieuwe freelance opdracht en wellicht dat daardoor binnenkort Marokko of Parijs voorbijkomt, maar volgend jaar terug naar Australië voor een project zou ook kunnen. Maar wellicht ook geen van die drie als het qua werk niet goed uitkomt =p Ik hoop in ieder geval volgend jaar eindelijk eens Israël te bezoeken, daar wil ik al een tijdje erg graag heen!

Marcella

Ook ik ben op zoek naar werk, dus ik herken het dat alles nog open ligt. Vind ik best lastig, maar aan de andere kant zijn alle mogelijkheden nog vrij, dus dat biedt ook kansen 🙂 Ik hoop dat we eind februari een weekje kunnen genieten in de Algarve. Lijkt me heerlijk!

Rowan

Wat een mooie lijst! Het hoogst op mijn wishlist staan Canada, Australië en Ierland… Alhoewel het wel lastig kiezen is. 😉

Fijn lijstje Marcella! Bij mij staan de Paaseilanden en de Trans Siberië Express erg hoog! Waarschijnlijk niet voor 2018, maar wie weet in 2019.

56
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x