Reisplannen Wishlist ABC

Travel 2017 – My wishlist right now

20 november 2016
Marcella, Peyto Lake, Alberta, Canada

Voor 2017 hebben we nog helemaal geen reisplannen. We hebben genoeg ideeën, maar er ligt nog niks vast. Aan de ene kant vind ik dat heerlijk, want alles is nog mogelijk. Maar het maakt me ook een tikje onrustig, omdat ik voorpret voor een geweldige reis altijd erg fijn vind. Om toch wat voorpret te hebben, vertel ik je welke bestemmingen hoog op onze wishlist voor 2017 staan.

Shutterstock Sevilla, SpainGenieten van Sevilla

Vorig jaar maakten we kennis met onze tweede bestemming in Spanje: Valencia. Wat een fijne en supermooie stad! Heb je ons toffe filmpje al gezien? Ik vond het heerlijk om terug te zijn in Spanje en meer van het land te ontdekken. En dus heb ik voor 2017 weer een bestemming in Spanje op mijn lijstje staan: Sevilla. De stad met de mozaïeken op Plaza de España en het hippe Metropol Parasol. Als het even kan zou ik ook een (korte) roadtrip willen maken om wat te zien van het geweldige landschap van Andalusië.

Stedentrippen in Gdansk

Gdansk, daar ben je zo vanuit Groningen. Wist je dat Groningen een eigen luchthaven heeft, Eelde Airport? Vanaf daar vlieg je met WizzAir soms voor een paar tientjes naar Gdansk: een superleuke sfeervolle stad in Polen. Persoonlijk lijkt het mij fijn om daar rond te lopen als het iets aangenamer weer is. April, mei of juni lijkt me ideaal.

Shutterstock Tulum, MexicoRoadtrippen door Mexico

Ik roep al jarenlang dat ik wil roadtrippen door Mexico. Wat me zo aantrekt aan dit land? De indrukwekkende Maya cultuur en de geweldige complexen, kleurrijke stadjes, lekker eten, mooie stranden en zwemmen in felblauwe cenotes. Ik wil vooral rondreizen over het schiereiland Yucatan, en na een roadtrip relaxen in een fijn huisje bij het strand. Klinkt perfect toch! Een stukje zomer in de winter maakt het helemaal ideaal.

Eilandhoppen in Griekenland

Jaaaaren geleden was ik met een vriendin een weekje op Rhodos. We genoten van de Griekse zon, zee, strand en cultuur. Het werd een heel fijne vakantie. Nu vind ik het hoog tijd om eens terug te keren naar Griekenland om daar nog veel meer moois te ontdekken. Eilandhoppen, dat lijkt me er ideaal omdat je dan meerdere eilandjes kunt combineren in één reis. Lijkt me heerlijk in het voorjaar!

Shutterstock RigaMet vrienden genieten van Riga

De hoofdstad van Letland, die staat ook al jarenlang op mijn wishlist. Afgelopen zomer overwogen we een stedentrip te combineren met een paar dagen in Nationaal Park Gauja. Omdat we er niet helemaal uit kwamen met de huurauto switchten we naar de Dolomieten. Een gave trip, maar nu staat Riga nog steeds op mijn wishlist. We hebben het er wel eens over gehad met vrienden, maar toch belandden we in Berlijn en Hamburg. Ik vind het hoog tijd voor een ‘gekke bestemming’!

Met een camper door Denemarken reizen

Mijn allereerste vliegreis maakte ik naar Kopenhagen. Een superleuke stad waar ik goeie herinneringen aan heb. Ik zou er graag eens terug komen, en er dan een heuse roadtrip van maken. Anderhalf jaar geleden reisden we met een camper door Canada, en sindsdien willen we erg graag opnieuw met een camper op reis. Denemarken lijkt me daarvoor een perfect land. We zijn er vanuit Groningen in een uurtje of 5-6, en er zijn genoeg mooie campings. Wordt vast een onwijs toffe camperreis!

Shutterstock Gorge du Verdon, FranceMarseille & Gorge du Verdon

Ik hou ervan om stedentrips te combineren met een fikse portie natuur. Ik heb van Frankrijk nog ontzettend weinig gezien. We hebben een roadtrip door Normandië gemaakt en ik was twee keer in Parijs. Hoog tijd om meer van Frankrijk te zien! Ik schreef al eens over Frankrijk op mijn wislist, er is nog zoveel moois te ontdekken daar! Een stedentrip Marseille in combinatie met de Gorge du Verdon staat erg hoog op mijn lijstje. Dat helderblauwe water, die ruige wand… Te gek!

Skopje & Matka Canyon

In mijn artikel Een fikse portie natuur tijdens je stedentrip kreeg ik een hoop leuke tips! Zo adviseerde Kirsten om Skopje te combineren met de Matka Canyon. Even Googlen en ik was overtuigd. Wauww! Toen ik laatst random naar tickets aan het zoeken was en Skopje trof, stond deze bestemming meteen weer op mijn wishlist. Macedonië is overigens ook nog een budgetbestemming, helemaal prima!

Shutterstock Lissabon, PortugalVan Faro via Lissabon naar Porto rijden

Dit staat al best wel lang op mijn wishlist. Ik ben nog nooit in Portugal geweest, maar het lijkt me een heerlijk land. Ik zou Lissabon onwijs graag willen bewonderen, maar omdat de kustlijn er ook zo geweldig uit ziet op foto’s, wil ik daar ook veel van zien. Een roadtrip van Faro naar Porto (via Lissabon) lijkt me dan ook ideaal, al zou ik daar zo een week of 2 voor kunnen uittrekken. Dus het zal me niks verbazen wanneer we (ook) een ‘los’ tripje doen naar één van deze bestemmingen.

Roadtrip IJsland

Dé ultieme bestemming waar ik wil rondreizen en optimaal wil genieten van geisers, warmwaterbronnen, watervallen, de ruige kust en schattige stadjes. Natuurlijk wil ik ook papegaaiduikers spotten, en het Noorderlicht! Wauww, wat moet IJsland te gek zijn! Maar wel duur ook, dus we schuiven deze bestemming al een tijdje voor ons uit. Toch wil er echt graag eens naartoe vliegen!

Shutterstock South AfricaRoadtrippen + de Big Five spotten in Zuid-Afrika

Ik weet dat ik niet ál deze bestemingen in slechts een jaar kan bezoeken. Maar als afsluiter voeg ik toch nog twee ultiem gave verre bestemmingen toe aan dit lijstje. Om naartoe te reizen binnen de komende paar jaar. Ik zou graag willen roadtrippen door Zuid-Afrika. Van Johannesburg naar Kaapstad, en tussendoor zoveel mogelijk wildlife spotten. Ja, je kon het al lezen in mijn Wildlife-Tag: ik wil graag de big five spotten. Lijkt me echt zó ultiem om al die grote dieren te zien. Dus ja, Zuid-Afrika staat echt wel hoog op mijn wishlist!

De zon zien op gaan bij The Red Center in Australië

En tjsa, Australië blijft ook zo’n grote droom. Ooit vlogen we naar Nieuw-Zeeland over dit te gekke land heen, maar we zijn er nog niet geweest. Waarom niet? De ambities om deze bestemming te bezoeken zijn hoog. We willen er liefst minimaal 6 weken rondreizen, liefst langer. Wat er op ons lijstje staat? Sydney, The Great Ocean Road, Tasmanië, Melborne, roadtrippen langs de oostkust, de zon zien opgaan bij The Red Center. En dan vraagt nogal wat van ons budget… En dus schuiven we onze ultieme wishlist-bestemming steeds een stukje voor ons uit. Jammer, want ik wil die droom graag werkelijkheid maken!

Bron alle foto’s: Shutterstock

Wat staat er hoog op jouw wishlist voor 2017?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
71 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Yvon

Dat is een flinke lijst Marcella! Moet vast lukken om daar iets van af te kunnen strepen.
Op mijn wishlist voor 2017 staat een weekend Harbin in januari. Verder ga ik die maand naar Maleisië / Thailand en zal ik in de zomer waarschijnlijk naar Zweden gaan voor een bruiloft.
Verder heb ik nog geen wensen voor 2017.

Stéphanie

Een lijst vol afwisseling, mooie wensen hebben jullie! En, Frankrijk heeft een plekje gekregen! Zeker doen hoor, de Gorges du Verdon zijn gaaf! 🙂 Bij mij staat vooral Frankrijk op de planning volgend jaar. Uit jouw lijstje spreken IJsland, Australië, Macedonië en Sevilla mij erg aan. Verder wil ik graag naar IJsland, Noorwegen en Nieuw Zeeland. Maar of dit icm alle Frankrijk plannen gaat lukken volgend jaar weet ik niet.

Marrit

Leuke lijst… Wij zijn ons ook nog aan het orienteren, voor een reis in juni.

Marrit

Hangt er vanaf of we de hondjes meenemen. Dan denken we aan Oostenrijk. Dan moeten ze ingeënt worden enz.
Als we de hondjes naar onze vaste oppasadres kunnen brengen dan denken we erover om naar IJsland, of anders te gaan. Hebben dan een dochter van nog geen 1,5jr. Zoveel opties en mooie bestemmingen. Leuke blog!

Carpediem

Dat zijn genoeg opties haha… succes met het maken van keuzes. Zijn mooie bestemmingen om uit te kiezen. Bij ons staat ook nog niks vast. We denken aan een aantal dagen Rome met vrienden in het voorjaar. Verder nog geen idee.

Maud

Oh wat heerlijk om te lezen! Een aantal bestemmingen staan ook heel hoog op mijn lijstje. Waaronder Sevilla, de route door Portugal en uiteraard IJsland! Dat we aankomend jaar ook weer heel graag naar Griekenland willen, is logisch 😉

Toch had ik ook wel een beetje verwacht dat je écht eens naar Malaga wil! Hahaha.

Lizette

Lekker afwisselende lijst! Herkenbaar, ik heb ook nog niet veel voor 2017 geboekt en het begint nu toch wel flink te kriebelen. We starten met een Europa reis door verschillende steden en landen , waaronder Griekenland en Sevilla. In mei staat inmiddels Hong Kong geboekt. Heerlijk dat de voorpret kan beginnen 🙂 Gdansk lijkt me ook wat en IJsland ook. Of toch Marseille… hmmm…

Lizette

Ja, we vertrekken 2e kerstdag en komen medio januari terug. Hong Kong lijkt me fantastisch, zeker sinds ik de berichten van Sabine erover las. We gaan er tien dagen heen, zodat we ook de omgeving kunnen verkennen.

Anne - Ditisanne.nl

Leuke bestemmingen allemaal! De Gorges du Verdon is inderdaad prachtig, heb er wel eens een blog over geschreven. Griekenland staat bij mij ook nog wel hoog op de lijst, een familielid van Jeroen woont een deel van het jaar op Zakyntos dus daar moeten we maar eens naartoe!

Voor komend jaar staat dus Zuid-Afrika op de planning (zonder Kaapstad want daar is het te koud in augustus), een paar dagen Toscane in juli, een weekje skiën in januari of maart en ik wil eigenlijk nog een paar dagen blog inspiratie opdoen in Ierland. Genoeg plannen dus! 😎

Kim

Dat is me nogal een lijst. Niet dat die van mij veel korter is, hoor :). Ik wil ook veel te veel. Bij mij zit ook nog alles in de oriëntatiefase. Ik heb nog geen concrete plannen. Mexico en eilandhoppen in Griekenland staan wel op mijn lijstje. Maar ik zou ook graag weer terug naar Afrika willen. Australië en Nieuw-Zeeland staan hoog, maar dat gaat het voor volgend jaar niet worden. Marseille kan ik je trouwens wel aanraden. Het is inderdaad een erg leuke stad.

Zooooo wat een lijst! 😀 prachtige bestemmingen! Kan een roadtrip door Andalusië zeker aan raden 🙂 ik wist trouwens niet dat Groningen een vliegveld heeft, weer wat geleerd. Maarre, wil je al deze reizen in 2017 maken? Lijkt me beetje ambitieus hihi 😉

Iris

Wauw, wat een gave wishlist! Ik zou zo graag naar IJsland willen nog, staat heel hoog op mijn lijstje, maar wil het dan wel goed doen. Dat wordt sparen dus haha. Ik zou ook nog graag naar Kopenhagen willen, terug naar Berlijn en Ierland. Zoveel leuke dingen!

Sandra

De Gorge du Verdon is geweldig! Daar ben ik een paar jaar geleden geweest. Was ontzettend mooi! Voor de rest trekt Mexico mij ook steeds meer. Maar inderdaad wel roadtrippen daar, dat lijkt mij wel gaaf! Maar als ik moet kiezen dan staan Indonesië en de Filipijnen op een gedeelde eerste plek op mijn reislijstje. 🙂

[…] Marcella zette haar wishlist voor volgend jaar al online, misschien doe je daar nog ideeën op? […]

Cindy

In Sevilla en Lissabon ben ik dit jaar geweest. Allebei echt de moeite waard! Voor mij ligt ook nog niets vast, maar in 2017 ga ik zeker ook enkele trips buiten Europa maken, waarschijnlijk New York, Zuid-Afrika en Hong Kong. Mexico moet ook wel super zijn! En ik herken me helemaal in je wat je zegt, ik word er ook onrustig van als mijn planning nog niet ‘officieel’ is. ;-))

Wanda

Wat een heerlijke lijst joh! En ja, Frankrijk is echt een prachtig land, Gorges du Verdon vind ik zelf één van de mooiste plekjes die ik ooit heb gezien. Met een camper door Denemarken? Dan in combinatie met nog een ander land? Denemarken is namelijk vrij klein dus dan ben je er echt zo door heen. Wij hebben zelfs al wat geboekt voor volgend jaar! Begin maart gaan we namelijk een weekje naar Portugal, naar de Algarve!

Sabine

Mooie lijst! Ik heb geen idee eigenlijk wat we gaan doen en waar ik heen wil. We willen allebei graag naar IJsland voor onze huwelijksreis maar denk dat we geen geld en tijd hebben daarvoor. Sevilla wil ik ook wel graag heen en ik zit er steeds meer aan te denken om een huwelijksreis gewoon te combineren met de terugreis naar Colombia. Via Spanje dus. En land dat ik sowieso wel graag beter wil ontdekken. Dus wie weet!

Wat een lange, maar heerlijke lijst! Wij hebben ook nog niks vast staan en zijn aan het kijken voor de zomer, we moeten opschieten want ik vind de vliegtickets echt schrikbarend duur worden (als in China retour is goedkoper dan een retour griekenland). Ik heb echt nog geen idee waar ik eigenlijk heen wil, het liefst een combi met stad, natuur en zon.. Verder nog een keer op srprs trip en een leuke citytrip 🙂 Maar ook sparen voor onze lange reis, die we in september 2018 willen starten!

Josanne - Reisbloggers

Leuk om weer te lezen!
Wij zijn ook druk bezig met het uitzoeken van bestemmingen voor in 2017.
Onze bucketlisten lopen nogal uiteen van elkaar.
Boven aan mijn bucketlist staat een stedentrip naar New York en voor een “normale” vakantie een roadtrip door Cuba.

Ik las in je blog dat je graag naar Riga wilt. Doen! Erg leuk. Maar Tallinn heeft m’n hart qua Baltische steden veroverd. Het is ook leuk voor een combinatie.

Linda | One Day Trip

Ahh, wat een heerlijke lijst! Ik heb ook nog zoveel bestemmingen op m’n wishlist staan.

Een roadtrip door Portugal kan ik alleen maar aanraden. Wij hebben het vorig jaar gedaan (veel te kort overigens) en vonden het geweldig. IJsland staat bij mij ook héél hoog op het lijstje. En wat heerlijk dat Denemarken zo dichtbij Groningen ligt!

Linda | One Day Trip

Wij hadden niet heel veel tijd. Hadden volgens mij voor bijna twee weken een auto gehuurd, maar zijn uiteindelijk heel lang in Sagres blijven hangen (hadden leuke mensen ontmoet 🙂 ). Zijn daardoor eigenlijk alleen maar in het zuiden gebleven. Wel jammer, want had nog veel meer willen zien.
Het is dus helemaal afhankelijk van hoeveel je wil zien en hoe snel je wil reizen. Er is in ieder geval genoeg moois te zien!

Marjolein

Genoeg om uit te kiezen voor komend jaar! En ik denk dat je er eind 2017 wel wat kan afstrepen. Gdansk gaat vast en zeker goed komen en wie weet nog een aantal bestemmingen 🙂

Yvonne

Tjonge! Dat zijn genoeg opties Marcella. Om ze allemaal uit te voeren mag je wel wat vakantiedagen bijkopen volgend jaar denk ik. 😉 En de loterij winnen. Heerlijk hè, reisplannen maken. 🙂 Ik kan daar ook onwijs van genieten. 🙂

Marcel

Heerlijke lijst Marcella! Dat wordt keuzes maken 😉 Zuid-Afrika kan ik je aanbevelen, de roadtrip die mij maakten was geweldig. Marseille is een leuke stad. Plannen maken is zo ontzettend leuk, wij zijn ook druk bezig. Bestemmingen worden steeds concreter, in elk geval een roadtrip USA. Ik ben heel benieuwd wat je gaat kiezen, succes!

Saskia

Wauw, wat een prachtige wishlist! Ik kan al helemaal genieten van de plaatjes…

Co

Wat een heerlijke wishlist voor 2017! Hoeveel ga je er afvinken? 😉 Eilandhoppen in Griekenland wil ik ook nog een keer doen, net zoals roadtrippen in Mexico en Afrika. Er is nog zoveel moois te zien!

Elisa | Lies rond de wereld

Wauw gave wishlist. Ik vind dat jij gewoon naar Zuid Afrika MOET!!! Volgens mij zou jij daar helemaal tot je recht komen 🙂 Overigens twijfelden wij ook lang over een roadtrip IJsland voor volgend jaar, uiteindelijk werd het dus Japan 🙂

Angela

Wat een gave bestemmingen! Ik ben benieuwd wat je uiteindelijk daadwerkelijk gaat boeken. Hier zijn er ook nog geen bestemmingen geboekt (voor vakanties met mijn vriend), hoewel we steeds dichterbij het boeken van de vliegtickets naar Amerika komen. We gaan in de herfst al roadtrippend van San Francisco naar Phoenix en de wens is om in het eerste half jaar van 2017 ook nog een Grieks eiland aan te doen en in hartje zomer een stedentripje te maken. En verder ga ik met een vriendin naar het Venetiaans Carnaval (dat is wel al geboekt!) en misschien ga ik mijn vriendin… Lees verder »

Marlies

Wat een mooie wishlist. Ik heb al een paar dingen mogen doen maar ik zou ook graag Sevilla en de Griekse eilanden willen bezoeken volgend jaar!

Sheila

Ach, je hebt genoeg inspiratie voor 2017! Dus er komt vast en zeker iets moois uit. Ik ben benieuwd wat het dan allemaal gaat worden. Zelf zal ik geen ‘echte’ reis gaan maken in 2017. Er staat een bevalling op de ‘planning’ :). Niet dat dat het reizen tegen houdt, hoor. Want mijn zoontje heeft ook al baby een road trip gemaakt door Amerika. maar in 2018 willen we een paar maanden door New Zealand trekken. Dus qua budget leek het ons verstandig om 2017 niet te gaan reizen. Ik wil in ieder geval wel graag wat stedentrips maken. Maar… Lees verder »

Esther

Mooie inspiratie! Ik kan Gdansk zeker aanraden, ik was er afgelopen september en ik vond het heerlijk relaxed. Riga staat ook bij mij nog op het lijstje, maar Mexico klinkt ook goed! Mooie stranden, veel cultuur en heerlijk eten: leuk! Zelf start ik 2017 in India en Sri Lanka. Ook niet verkeerd qua eten, cultuur en stranden 🙂

Papafoursuns

Gdansk hebben wij vorig jaar met het gezin gedaan, toch geen al te kleine bende. Ik moet zeggen dat we, in de heimat van de beweging tegen het communisme, een meer open geest verwacht hadden. Versta me niet verkeerd, het is een mooie stad. Maar we hebben meermaals voorgehad dat we in het Nederlands tegen de kinderen bezig waren en dat we bliksems en donders naar ons gegooid kregen. Ook de jonge mensen. Het verraste ons toch wel wat.
Niet dat we daar niet tegen kunnen. We hadden gewoon een iets minder Russisch-gezinde stad verwacht.

papafoursuns

Absoluut zeker niet overslaan! Zoals ik zeg, we hadden het gewoon anders verwacht. Maar over het algemeen een gezellige stad.

Jessica

Een hoop leuke bestemmingen op je lijstje! Haha mijn bucket list is ook eindeloos… Sevilla (en sowieso het zuiden van Spanje) lijkt me sowieso heerlijk om wat meer te ontdekken. Verder staan het Amazonegebied (met Mount Roraima), Marokko en de Filipijnen op dit moment erg hoog op mijn lijstje. En ik zit te kijken waar ik dit jaar ga genieten van de wintersport. Misschien Noorwegen of Bulgarije, omdat het ook gemakkelijk te combineren is met een stedentrip 🙂 Al zou ik ook graag nog terug willen naar Costa Rica of Jamaica, zulke fijne plekjes!

Shamira | Kompas 24

Mooie lijst! IJsland, Zuid-Afrika en Australië staan ook hoog op mijn lijstje en volgens planning kan ik er daar volgend in ieder geval eentje van afvinken 🙂 Ik ben benieuwd naar je plannen voor 2017, zo te lezen ga je een te gek reisjaar tegemoet!

Marjolein

Wat een heerlijk lijstje! Leuk om een beetje inspiratie op te doen voor 2017 want bij ons staat er ook nog helemaal niets vast, haha! Wij overwegen Sri Lanka of Cuba maar IJsland staat ook wel erg hoor op de lijst! Mocht je naar Sevilla gaan dan raad ik aan om een fijne Airbnb met dakterras te boeken, dat gaf nog wel een extra dimensie aan onze trip. En eigenlijk doorrijden naar de Sherrystreek en de witte dorpjes, heb daar echt van genoten dit jaar <3. Nog de beste wensen en ik ben benieuwd wat het gaat worden!

71
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x