Canada

Bibberen op de toren van Toronto in Canada

2 augustus 2012
Toronto, Canada

Eerder blogde ik over de hoge toren van Toronto. Met 553 meter hoogte een heuse ontdekking én een prachtig uitzichtpunt. De angstaanjagende optie voor de Edge Walk en de glazen vloer op grote hoogte maken deze toeristische attractie extra spannend.

Vorig jaar stond ik vrolijk op de 160 meter hoge Space Needle van Seattle, dus nu kochten we ook voor de CN tower kaartjes. Voor de zekerheid alleen voor het eerste plateau op 350 meter. Dus zo stonden we in een flinke rij op Canada’s feestdag op 1 juli. Na een controle van de tassen en een soort scanner konden we aansluiten in de rij voor omhoog.

CN Tower in Toronto, CanadaNa een minuut of 20 was het zover. We stapten in de lift en schoten omhoog. Tot er tot mijn schrik steeds meer licht in de lift verscheen… Het ding bleek uit wel heel erg veel glas te bestaan: op de wanden, de deur én een deel van de bodem. Nou ben ik geen held met hoogtes, maar een toren hoeft geen probleem te zijn. Maar zo’n bewegende lift vol glas is dat wél! En dus was het voor mijn gevoel een wel érg lange minuut daar in dat glazen liftje aan de zijkant van een mega hoge toren.

Eenmaal boven ging de schrik niet uit mijn lijf. Ik liep bijna tegen die enge glazen vloer op, en ook bij het verre uitzicht voelde ik me zweverig. Ik moest nog naar beneden, dus ik zocht naar opties voor een dienstlift en was zelfs in staat de duizenden traptreden naar beneden af te lopen. Alles om die enge glazen lift te vermijden…

Uiteindelijk stonden we relatief snel weer veilig beneden. Via een lift die wél minder doorzichtig was dan die op de heenweg. Voor mij is de lol voor hoge torens er even af. Ik heb me stoer gedragen en ben de uitdagingen tegen hoogtevrees aangegaan. Toch kan ik niet ontkennen dat ik er gewoon last van heb. Ik hou het voortaan dan ook bij de 8e verdieping van mijn werkgever. Dat is mij hoog genoeg!

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
3 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Saskia

Zoooo dat is hoog. Lijkt me wel gaaf een keer te hebben meegemaakt.

Serena

Hahaha, ik heb gelukkig totaal geen last van hoogtevrees. Kan me er dan ook niets bij voorstellen, maar het zal best eng zijn!!!

Roxanne

Ik vond de glazen lift in het hotel in Den Haag al eng toen ik daar in 2004 met Anke was, dus hier moet ik niet aan denken!! Zeker niet als het zo hard gaat.
Ik was in Berlijn ook misselijk na de lift in de Fernsehturm. Dat was niet eens een glazen lift maar hij ging zo hard! Ik heb toen ook besloten niet meer in zulke torens te gaan voorlopig.

3
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x