Tag-lijstjes

Top 5 gemiste highlights

19 februari 2017
Marcella Nieuw-Zeeland

Toen ik bij Karin las over haar Top 5 gemiste highlights, bedacht ik me al snel de eerste punten van mijn eigen lijstje. Want ook al zie je veel moois tijdens je reis, je hebt wel eens spijt van gemiste highlights. Ik vertel je wat ik jammer genoeg gemist heb!

Tongariro, New ZealandTongariro Crossing & Mount Cook in Nieuw-Zeeland

Op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland vind je het vulkanisch gebied Tongariro. Hier kan je dé ultieme Tongariro Crossing lopen, een tocht van 20 kilometer door geweldig mooi landschap. Wij twijfelden of het te doen was met onze conditie en mijn hoogtevrees. We kozen voor twee alternatieve wandelingen die ook geweldig mooi waren, maar toch knaagt het wel. Wat zou ik graag dé tocht alsnog willen lopen! Op het Zuidereiland moesten we vanwege de reisafstanden Mount Cook overslaan. Daarentegen maakten we wél een uitstapje naar Milford Sound, bekeken het meest zuidelijke puntje Slope Point en werden we verrast bij The Catlins. Maar toch, als ik de foto’s van Mount Cook zie, dan heb ik wel wat gemist!

de volgende keer gaan we rondreizen met een camper in Nieuw-Zeeland!

Death ValleyHorseshoe bend & Death Valley in Amerika

Tijdens onze roadtrip West-Amerika reden we zo’n 8.000 kilometer in ruim 4 weken. We startten onze roadtrip in Seattle en eindigden in San Francisco. Onderweg zagen we heel wat moois! Maar ook als je de tijd hebt, is reizen keuzes maken. En dus sloegen we Death Valley over en wisten we het bestaan van de mooie Horseshoe Bend niet eens. Doodzonde natuurlijk, want ik zie er de meest gave foto’s van! Daarentegen hebben wij Yellowstone National Park wél bewonderd, een absolute aanrader die vaak onterecht overgeslagen wordt! Foto: Shutterstock

Algonquin, CanadaMeer natuur in Oost-Canada

In 2012 wilden we een roadtrip door Europa doen, maar toen ik goedkope tickets naar Toronto vond wijzigden wel al vlot onze plannen naar een roadtrip Oost-Canada. Toch had ik achteraf deze reis wat beter willen voorbereiden, want we zagen nu wel erg veel stad in 3 weken tijd. We waren dagenlang in Toronto, Montreal én Quebec, en tussendoor deden we ook nog een dagje Ottawa. Met temperaturen van meer van 30 graden was dat vaak niet heel fijn… Als ik deze reis opnieuw mocht maken, dan vertrok ik naar de oostelijke provincies New Brunswick en Nova Scotia. Of ik zou de grens oversteken naar Vermont in Amerika, omdat daar mooie natuurparken zijn. Opties genoeg, maar dat wist ik toen nog niet.

Marrakech

Het Atlas gebergte bij Marrakech

Marrakech, dat is absoluut een bijzondere stad. We keken er onze ogen uit. Maar al gauw waren we alle prikkels ook wel zat. Continue werden we aangesproken, en onze rust konden we maar lastig vinden in de drukke stad. Inmiddels weet ik dat we prima de stad hadden kunnen verlaten door een tour te boeken naar het Atlas gebergte. Absolute rust én wonderschone natuur. Dat had vast veel goed gemaakt na een paar dagen stad!

The castle of HohenschwangauNatuur in Duitsland

In Duitsland kwam ik vroeger al vaak als kind. Ik voel me er een beetje uitgekeken, omdat ik er al zo vaak geweest ben. Toch kom ik elk jaar in Duitsland voor een stedentrip, want Duitse steden zijn altijd leuk. Eenmaal thuis zie ik bij anderen foto’s van de mooiste natuur voorbij komen. En dan besef wat ik gemist heb, zoals het geweldige landschap van Schloss Hohenschwangau. Maar ook de Harz, Hohes Venn, Thüringer Wald, Altmühltal en Veenland staan hoog op mijn wandelwishlist! Foto: Shutterstock

Ik ben benieuwd naar jouw lijstje!

Wat zijn jouw gemiste highlights?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
45 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Co

Superleuke tag inderdaad, ik heb hem toevallig ook op de planning staan 🙂 Ik heb in west Amerika Yellowstone over moeten slaan, paste echt niet meer in onze route. Maar daar wil ik zeker nog wel een keer naar toe. Je verhaal over Duitsland herken ik ook heel erg, ik bezoek ook voornamelijk de steden, terwijl er nog zoveel moois is.

Evelyn

Leuke tag, en ja soms is het jammer, maar hey er is zoveel moois in de wereld te zien 🙂

Ilona

Wat een leuke Tag. Jammer dat je zoveel moest overslaan. Dat hadden wij in Zuid-Afrika waar we Lesotho niet hebben kunnen bezoeken omdat je dat al ruim van te voren moest boeken. En in Israël hadden we maar kort de tijd waardoor we veel hebben moeten overslaan. Maar, je kan het ook omdraaien: een goede reden om nog een keer terug te komen bij die bestemming 😉

Stéphanie

Balen is het he, als je dingen moeten overslaan omdat je keuzes moet maken of omdat je er pas later achter komt dat er nog zoveel meer te zien was. Slechts weer kan trouwens ook roet in het eten gooien. Zo sloegen wij Spirit Island over in Jasper NP omdat het met bakken uit de hemel kwam. Zo jammer. Je moet zeker eens terug naar Oost Canada om de natuurparken uitgebreider te ontdekken. Ik heb daar dan weer weinig stad gezien en dat is heel goed bevallen. Grappig dat je in Duitsland juist de steden bezoekt. De keren dat ik… Lees verder »

Stéphanie

Heel begrijpelijk dat je nu even niet meer naar Canada hoeft. Ik ga dit jaar ook niet, ook al heeft dit land mijn hart gestolen. Noord Noorwegen is een uitstekend alternatief denk ik, en voor jou IJsland natuurlijk. Spannend! Ik vond de Eifel in Duitsland erg mooi. Ik wil nog eens terug want ik heb er slechts een klein deel van gezien.

Ik plan mijn reizen altijd goed en heb dit gelukkig zelden. Enige wat me nu te binnen schiet is dat we naar het Kunsthistorisch Museum wilden in Wenen en er toen op maandag achterkwamen dat hij op maandagen dicht is. En we vlogen die avond naar huis.. Aaah! Zo stom. Normaal zoek ik dat dus altijd uit.

Yvonne

Lastig is dat hè, dat je altijd keuzes moet maken! Voor het Atlastgebergte moet je echt een keer terug hoor, dat is al een reis op zichzelf waard, zeker als je de antiAtlas ook meepakt. 🙂 Ik moet zeggen dat ik niet veel highlights gemist heb… we reizen graag langzaam en doen liever een stukje van een land grondig, dan dat we dingen “overslaan”. Maar in Jordanië kozen we bewust om Wadi Rum over te slaan en daar heb ik wel een beetje spijt van!

Karin I Travel addict

Wat leuk dat je de tag hebt overgenomen 🙂
Je moet zeker een keer terug naar Nieuw Zeeland en Canada, beide landen hebben zó gigantisch veel moois te bieden qua natuur! Het Atlasgebergte heb ik helaas ook gemist. Wel bewust, want we hadden maar een week in Marokko, maar daar wil ik zeker nog eens naartoe.

Marjolein

Soms is keuzes maken op reis echt lastig. Ik merkte het vooral in Noorwegen. We hebben toen de Geiranger fjorden en de atlantische road overgeslagen. Puur omdat de afstanden daar zoveel tijd in beslag nemen.

Dus…deze staan weer op je bucketlist bij genoemd 🙂 Je mist altijd plekken…als ik toch alle tijd had….en er waren geen visa die je soms het land uitjagen.. 😉

Marcel

Leuke tag Marcella! Reizen is keuzes maken, al blijft het lastig. Ik merkte het bij de invulling van onze route door Amerika voor komende mei. Uiteindelijk laten we Yellowstone links liggen (paste niet in onze route) en hebben we voor andere opties gekozen. Heel jammer, maar een goede reden om ooit een keer terug te gaan. Wij hebben overigens wel gekozen voor Death Valley en Horseshoe Bend 🙂

Sanne

Zeker een leuke tag! Ik had graag de archipel van Stockholm verder in gaan, de eilandjes die daar liggen. Ik zag te laat de foto’s ervan!

Aniek - travelwriter.nl

Inderdaad! Ik heb ook spijt dat ik Horseshoe Bend niet heb gezien, maar het paste echt niet in de reisplanning. In september ben ik in de buurt (nou ja, voor Amerikaanse begrippen dan) dus dan krijg ik een tweede kans!

Jenny - IkReis

Ik doe niet zo aan gemiste highlights 🙂

Bijna elke plek die ik bezoek heeft meer dingen die je kan doen en zien, dan dat ik daadwerkelijk kan doen en zien in de tijd dat ik er ben. En dan blijf ik overal al langer dan gemiddeld.

Ach, een goede reden om terug te gaan….

Wanda

Heel herkenbaar hoor! Ik kan er ook zo wel een paar opnoemen. Natuurlijk, deels vanwege het weer, deels vanwege de afstand en deels vanwege de tijd. Ik denk dat ik zo deze Tag maar even overneem, vind het wel leuk om hier even mee aan de slag te gaan!

anto

Ik leef in de overtuiging dat je gewoon niet alles kunt zien. Zo heb ik dus nog nooit de Catlins gezien in Nieuw-Zeeland en hetzelfde geldt voor het gebied ten noorden van Auckland, de Bay of Islands. Wellicht dat ik die in mei ga zien. Tongariro is wel jammer dat je die gemist hebt, die heb ik trouwens tijdens mijn eerste reis ook niet gezien. Wat betreft Oost-Canada, denk ik dat je Newfoundland heel mooi zou vinden! Daar ben ik ooit geweest en vond het de mooiste provincie van het oosten. Zelf baal ik een beetje dat ik Antelope Canyon… Lees verder »

[…] Marcella werd ik me hier weer van bewust. De tag komt van oorsprong trouwens bij Karin van Travel Addict […]

Gabriëlle ~ GlobeGirl

Je kunt natuurlijk niet alles zien! Helaas heb ik dat ook vaak… Je komt thuis en je komt er achter dat je vlak langs een prachtige bezienswaardigheid bent gegaan, waar je het bestaan niet van wist. Of er komt iets anders tussen. Zo was ik in Ierland en gingen we naar Gaint’s Cauthway, op dat moment hoorden we dat het concert waar we die avond heen zouden gaan afgelast was. We moesten bellen en regelen om ons geld terug te krijgen, we hebben daarom alleen het informatie centrum gezien… Zo heb je altijd weer een goede reden om ergens terug… Lees verder »

Trudy

Ja, je kunt nooit alles zien en zeker in Amerika zijn de afstanden zo groot, dat je altijd wel keuzes moet maken. Maar eigenlijk bind ik niet dat je dan wat mist; je maakt simpelweg de keuzes, die in je tijd en budget passen. Een volgende keer maak je misschien andere keuzes. Ik heb van onze Amerika-reizen wel geleerd om reizen te plannen en me in te lezen. Sindsdien heb ik van te voren wel een idee wat we zullen zien en heb ik eigenlijk nooit meer het gevoel zaken te hebben gemist. Nou ja, behalve de muurschilderingen in Valencia… Lees verder »

Kelly | Dutchie on the Road

Wat een leuke tag! Misschien neem ik hem wel over 🙂 . Death Valley en Horseshoe Bend heb ik ook niet gezien en daar baal ik ook nog steeds van. Iedere keer als ik foto’s zie denk ik “O ja…dat heb ik niet gezien”. Tja, het blijft moeilijk om keuzes te maken. Ook baal ik dat we geen Himba dorp hebben bezocht in Namibië, maar daar was gewoon geen ruimte voor.

ivonne

De Tongario Crossing staat hoog op mijn verlanglijst voor als we naar Nieuw Zeeland gaan. Death Valley bezochten we zoals je weet wel, en wat was het er gaaaaf! Ik denk dat je bij iedere reis achteraf wel een plek hebt waar je niet bent geweest. Omdat het weer k. was, de benzine bijna op en het tankstation dicht, de tijd tekort, je was even niet lekker. Leuke tag waar iedereen zich in herkent denk ik!

Carolien

Tja je kunt helaas nooit alles doen. Ik reis liever Slow dan dat ik allerlei hoogtepunten afsjees. Ik mis dus wel eens wat. Reden om nog eens terug te gaan naar een land 😉

Diana | Stripe Away

Wat een leuke tag en ga deze zeker ook overnemen. Gaat denk ik wel heel moeilijk worden om er maar 5 op te noemen. Gelukkig ben ik nog jong. Duitsland probeer ik zelf ook de natuur mee te pakken, te mooi om links te laten liggen.

[…] Marcella’s blog kwam ik een heel leuk blogidee tegen van Travel Addict: eens niet schrijven over wat je allemaal […]

45
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x