Accommodaties Europa

Top 5 favoriete accommodaties

5 oktober 2017

Niets belangrijker dan een fijne accommodatie tijdens je weekendje weg of reis. Ik vertel je wat mijn favoriete accommodaties zijn!

Martin's Klooster, LeuvenMartin's Klooster, Leuven5 – Martin’s Klooster – Leuven, België

Citytrippen in stijl, dat doe je bij Martin’s Klooster in Leuven. Je vindt het hotel heel centraal in het stadscentrum, dus dat is ideaal. In dit eeuwenoude klooster vind je een strak interieur, een perfecte match. Vanuit onze kamer hadden we zicht op het centrum van Leuven waar ’s avonds een prachtige zonsondergang te zien was. Een heerlijke afsluiting van een te gekke dag!

Leuven is leuk! Bekijk ook mijn Fotoblog van Leuven en het filmpje van Leuven!

Pałac Pakoszów, PolandPałac Pakoszów, Poland

4 – Pałac Pakoszów – Piechowice, Polen

Tijdens een reisje door Polen sliep ik in een heus paleis. Helaas kwam ik pas ’s avonds laat aan bij Pałac Pakoszów, maar ’s ochtends voor vertrek kon ik het pareltje nog even bewonderen. Deze geweldige accommodatie ligt op een heus landgoed. De kamers zijn stuk voor stuk pareltjes, zo luxueus. Zoek je rust, ruimte en mooie natuur, dan is dit de perfecte uitvalsbasis. Duur zijn de kamers niet voor de luxe die je ervoor terug krijgt. Boeken en genieten dus!

Benieuwd wat ik nog meer zag in Polen? Lees dan mijn artikel 5x op ontdekking in Polen.

Zalamera BnB, ValenciaZalamera BnB, Valencia3 – Zalamera B&B – Valencia, Spanje

’t Liefst slaap ik in een accommodatie die modern en strak ingericht is. Zalamera B&B is dus geheel naar mijn smaak! Deze knusse B&B vind je vlakbij station Noord, een perfecte uitvalsbasis voor een stedentrip. De kamers zijn voorzien van een prachtige tegelvloer, stijlvolle details en speelse accenten. Zalamera B&B heeft een aantal Nederlandstalige personeelsleden die je graag van de leukste tips voorzien. Heerlijk ontbijten doe je in de lobby, al is het ook zeker de moeite waard om een leuk café’tje op te zoeken voor je ontbijt. Ik 9x Eten en drinken in Valencia geef ik je mijn tips.

Weten wat je kunt zien en doen in Valencia? Bekijk mijn City Guide Valencia!

Groot WarnsbornGroot Warnsborn2 – Landgoed Groot Warnsborn – Arnhem, Nederland

Slapen op een landgoed, hoe gaaf is dat? Ik vond het echt heerlijk op Landgoed Groot Warnsborn! Rondom het landhuis vind je een park en uitgestrekte weilanden, dus de natuur is altijd dichtbij. Heerlijk voor een wandeling om de dag mee te beginnen of te eindigen. De kamers in het landhuis zijn groot en luxueus ingericht. In onze kamer stond een bad met uitzicht op de omringende weilanden. Wij sliepen maar een nachtje bij Landgoed Groot Warnsborn, maar ik kom er graag eens terug!

In de omgeving van dit landgoed is veel leuks te ontdekken, kijk maar eens naar mijn fotoblog 10x Gelders Arcadië!

Cocoon Hotel La Rive, Bourscheidocoon Hotel La Rive Bourscheid, Luxemburg1 – Cocoon Hotel la Rive – Bourscheid, Luxemburg

Het is alweer 4 jaar geleden dat we er sliepen, maar dit hotel is nog steeds mijn absolute favoriet! We combineerden toen een stedentrip Praag met een roadtrip Oostenrijk. Een prima combi! Vanaf de waterval van Krimml wilden we niet in één keer naar Nederland rijden, en dus bouwden we wat rust in met een overnachting in Luxemburg. Het werd het plaatsje Bourscheid waar we overnachtten bij Cocoon Hotel la Rive. We sliepen niet in het hotel zelf, maar in een knus huisje met enorm bed, een inloopdouche, bad en een fijne terrasje. Wat een heerlijkheid! Hier wil ik zeker vaker slapen!

Benieuwd naar meer fijne plekken om te overnachten? Kijk eens op mijn pagina met accommodaties!

Wat zijn jouw favoriete accommodaties?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

 

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Sabine 6 oktober 2017 at 02:57

  Wat leuk! Ik houd erg van authentieke hotelletjes of B&B’s. Met hout en rustieke meubels enzo 🙂 Het liefst in de natuur met een mooi uitzicht. Heb in Colombia twee favorieten, waarvan ik er bij één al twee keer geweest ben en naar die andere hopen we binnenkort weer te gaan.

  • Reply Marcella 7 oktober 2017 at 10:34

   Ik ben geen fan van rustieke meubels, heb liever een strak, modern interieur. Maar een accommodatie middenin de natuur is altijd goed! Ik ben benieuwd naar jouw favorieten in Colombia, heb je daar al eens over geschreven?

   • Reply Sabine 7 oktober 2017 at 18:08

    Ja zeker, over beide accommodaties staat er een artikel op mijn blog. Eentje is zeer populair en wordt veel geboekt. Heel leuk!

    • Reply Marcella 10 oktober 2017 at 10:45

     Dat is tof Sabine! Ik kom eens kijken wat jouw favorieten zijn!

 • Reply Jessica 10 oktober 2017 at 09:22

  Je hebt al op heel wat toffe en bijzondere plekken geslapen zeg 🙂 Mijn favoriet blijft tot nu toe nog steeds een surfhostel in Guatemala (en mijn thuisplek hier in Tel Aviv natuurlijk haha ;p)

  • Reply Marcella 10 oktober 2017 at 10:45

   Jouw favoriet klinkt ook wel erg gaaf! Ik hoop nog wat tropische plekken aan mijn lijstje toe te voegen 🙂

 • Reply Gabriëlle 13 oktober 2017 at 11:18

  Één voor één super mooie accommodaties! Ooit verbleef ik in een super leuk hotel in Schotland, toen geen foto’s gemaakt of iets dergelijks maar toch zou ik dat hotel als favoriet kiezen.

  • Reply Marcella 13 oktober 2017 at 11:22

   Ik heb ook op plekken geslapen waar ik geen foto’s van heb. Zo jammer! Maar toch zijn deze 5 wel mijn favorieten. Het wordt tijd om eens terug te gaan! 😉

 • Reply Marcel 14 oktober 2017 at 09:30

  Niks zo belangrijk als een fijne accommodatie tijdens een weekend weg of reis. Wij verblijven graag op bijzondere plekken en sliepen al in een oud klooster en een trullo. Mijn favoriet is het Sapientia Boutique Hotel in Coimbra. De accommodatie waar jullie verbleven in Valencia ziet er leuk uit, een om te onthouden. We hebben plannen om in het voorjaar naar Valencia te gaan.

  • Reply Marcella 15 oktober 2017 at 12:39

   Dat is zeker waar Marcel! Toch betalen we er ook niet de hoofdprijs voor, dus vaak belanden we toch in een keten. Wat prima is, maar minder spannend en verrassend. Slapen in een trullo lijkt me tof, maar ik zal ook jouw tip voor het hotel in Coimbra eens opzoeken. Ik wil tenslotte onwijs graag naar Portugal!

 • Reply Kees Aandelen 15 oktober 2017 at 18:15

  Ik kan niet goed beslissen of ik nou liever op dat unieke landgoed zou willen slapen of zo superluxe in dat huisje op de laatste fotos. Ik denk dat je alles zelf eens moet gaan proberen om achter zulke dingen te komen.

  • Reply Marcella 23 oktober 2017 at 09:19

   Je moet gewoon overal gaan overnachten Kees. Stuk voor stuk aanraders! 😉

  Leave a Reply