Europa Noord-Amerika

Throwback Travel september – Van Amerika en Barcelona naar Normandië en Oslo

5 september 2017
Marcella, Oslo

Omdat wij onze reizen vaak minstens een half jaar vantevoren boeken, liggen de vertrekdata vastgelegd in mijn herinnering. Een goeie reden voor een nieuwe rubriek: Throwback Travel. Met dit keer mijn reizen in de maand september!

Voor de oplettende lezer: in de serie Throwback Travel heb ik augustus overgeslagen. Omdat wij altijd buiten de schoolvakanties reizen, zijn we in augustus alleen af en toe een weekendje weg geweest. Maar verder dan Utrecht en Gelders Arcadië kwamen we niet.

BarcelonaBarcelona – 2010

Jan en ik leerden elkaar kennen in 2008. Hij was toen net in Amerika geweest met vrienden, en ik kwam pas terug uit Thailand. Voor ons allebei de eerste verre reis. Een klus-en-verhuis-jaar volgde en ik 2010 startten we met samen reizen. We vlogen naar New York en reisden door Florida, deden een stedentrip Barcelona en sloten het jaar af met Kerst in Parijs. Naar Barcelona reisden we met vrienden om een vriendin op te zoeken. Zij woonde er al een tijdje en leidde ons per fiets en lopend rond door de stad. Ik zou graag eens terug gaan naar Barcelona, ik vind het een toffe stad!

Grand Prismatic Spring, Yellowstone National ParkWest-Amerika – 2011

Na onze roadtrip Florida hadden we de smaak te pakken. Een jaar later gingen we een maand op reis om West-Amerika te ontdekken. We startten in de leuke stad Seattle en reisden we via onder andere Yellowstone National Park, Arches National Park en Bryce & Zion naar Las Vegas. Helaas werden we bestolen, maar in Yosemite National Park beleefden we een eureka moment bij Half Dome. We eindigden onze reis met orca’s spotten bij Monterey en fietsen in San Francisco. Heel gaaf!

Benieuwd naar onze reis? Bekijk onze route West-Amerika!

Jan en Marcella in Brussel, BelgiëBrussel – 2012

In 2012 maakte we aan het begin van de zomer een gave roadtrip Oost-Canada. In september kriebelde het weer, en dus kozen we voor een weekendje Brussel. We verbleven er twee nachten in het Max Hotel Brussel, middenin het centrum. We verkenden de stad en genoten volop. Op zondag wilden we voor we naar huis gingen naar het Atomium, maar helaas kregen we pech op reis. Moeten we dus nog eens terug!

Benieuwd naar meer steden én natuur in België? Kijk op mijn pagina België!

Mont Saint Michel, NormandieNormandië – 2014

In februari maakten we onze droomreis door Nieuw-Zeeland, een reis vol hoogtepunten! In september wilden we er nog even tussenuit. De keuze viel al snel op Normandië vanwege alle historie, de leuke stadjes en mooie kustlijn. We verbleven in Les Studios Villa Madeleine André in Trouville-sur-mer en verkenden van daaruit de regio. We genoten van de krijtrotsen van Étretat, bezochten de steden Rouen, Honfleur, Caen en Le Havre, en uiteraard hebben we het iconische Mont Saint-Michel ook bewonderd. We hebbenons verdiept van de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog en de landingsstranden bezocht. Vooral bij Pointe du Hoc werd dit pijnlijk duidelijk. Normandië is een bijzonder mooi gebied. Ik kan je zeker aanraden om er een roadtrip te maken!

Oslo, Norway

Oslo – 2015

Al jarenlang willen we door Noorwegen reizen en de geweldige natuur ontdekken. Toch is het tot nu gebleven bij onze eerste kennismaking in Oslo. Wat een leuke stad is dat! We vaarden er naar het museumeiland, liepen er vele kilometers door knusse straatjes, aten er een heerlijke crêpe, bewonderen het blote beeldenpark, genoten van het operagebouw (foto) en wandelden een stuk in een natuurgebied buiten het centrum. Zoek je eens een andere bestemming voor een stedentrip? Lees mijn City Guide Oslo en ga naar de hoofdstad van Noorwegen!

Cloud Gate, Chicago

Amerika & Canada – 2016

In september 2016 maakten we een bijzondere reis door Amerika & Canada. Niet samen, maar met z’n viertjes. Samen met Jan’s ouders vlogen we naar Toronto, gingen op familiebezoek, bewonderden de Niagara Falls, zagen de Amish, reden een stuk Route 66, genoten van Chicago en hadden een heerlijke dag op Mackinac Island. Het werd een reis vol mooie momenten. Eentje om nooit meer te vergeten!

Benieuwd naar onze route? Lees Roadtrip Amerika & Canada – The Great Lakes!

Zweden, Reisboeken en wegenkaartenZweden – 2017

En nu genieten we van Zweden! Samen met mijn moeder vaarden we van Kiel naar Göteborg vanwaar het nog 4 uur rijden was naar ons huisje in ’t midden van Zweden. Avonturen tijdens de reis deel ik op Instagram. Thuis schrijf ik over onze mooie reis, en kan je alle avonturen vinden op de pagina Zweden. Stay tuned!

Meer reistips!

Wat lijkt jou de leukste bestemming voor september?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Marjolein 5 september 2017 at 11:07

  Herkenbaar! Ik reis de laatste jaren ook buiten het hoogseizoen, dus ik zou augustus ook niet echt kunnen vullen. Een mooi rijtje reizen in ieder geval!

  • Reply Marcella 9 september 2017 at 14:41

   Veel goedkoper, reizen buiten het hoogseizoen. En ik vind het fijn dat het overal niet meer zo druk is. Ik ben best benieuwd naar jouw reizen in september! We zijn in oktober trouwens weer niet op reis gegaan. Gek eigenlijk 😉

 • Reply Shirley 5 september 2017 at 11:18

  Wat toevallig dat jullie elkaar leerden kennen nadat jullie allebei een eerste verre reis hebben gemaakt en leuk dat jullie de wens om te reizen nu samen verder waar kunnen maken. Ik zou in september graag nog wat zon in een Spaanse stad meepakken, maar Scandinavië lijkt me ook heel tof.

  • Reply Marcella 9 september 2017 at 14:43

   Ja, dat was echt toeval, maar wel heel leuk! Nu reizen we lekker samen! Ik vond de week in Zweden heel tof, maar nu het in NL herfst geworden is, snak ik naar wat zon. Gelukkig gaan we eind deze maand een paar dagen naar Griekenland!

 • Reply Sabine 5 september 2017 at 15:15

  Leuke terugblik! Barcelona was ik ook rond die tijd voor het eerst. Is niet mijn stad, maar misschien dat mijn hart er ooit nog sneller van gaat kloppen, je weet maar nooit haha. Nu lekker genieten in Zweden!!

  • Reply Marcella 9 september 2017 at 14:44

   Ik vond de sfeer in Valencia ook gemoedelijker dan in Barcelona. Sevilla vond ik ook fijn, maar daar was het wel weer een stuk drukker dan in Valencia. Ik denk dat we bij een volgende keer Spanje lekker een eiland bezoeken. Daar ben ik ook heel benieuwd naar!

 • Reply Wanda 7 september 2017 at 18:48

  Leuk afwisselend rijtje zeg! Die van ons is een stuk saaier dan. De meeste keren waren we in september in Oostenrijk, wel op verschillende plekken maar toch. Dit jaar gaan we pas in oktober nog een weekje weg maar heel verrassend, niet naar Oostenrijk maar Spanje.

  • Reply Marcella 9 september 2017 at 14:46

   Juist leuk toch, alle verschillende plekken die je in Oostenrijk hebt gezien! Daar ben ik best benieuwd naar 🙂 Heerlijk dat je dit jaar in oktober naar Spanje gaat. Even lekker de zon opzoeken. Wij gaan in september vaak weg, maar in oktober eigenlijk nooit, gek hé 😉

 • Reply Sheila 7 september 2017 at 22:50

  Leuk. Ik heb ook die categorie ooit in het leven geroepen. Heb zoveel oude reisverslagen van mijn oude blog. Zweden lijkt me erg mooi. Ben er nog niet geweest.

  • Reply Marcella 9 september 2017 at 14:47

   Leuk dat jij deze categorie ooit hebt bedacht, dat wist ik niet. Leuk om terug te kijken naar alle mooie reizen. Lekker herinneringen ophalen!

  Leave a Reply