Afrika Europa

Throwback Travel November – Van Marrakech en Münster naar Noord-Ierland en Borkum

19 november 2017
Marcella, Noord-Ierland

Omdat wij onze reizen vaak minstens een half jaar vantevoren boeken, liggen de vertrekdata vastgelegd in mijn herinnering. Een goeie reden voor een nieuwe rubriek: Throwback Travel. Met dit keer mijn reizen in de maand november!

Voor de oplettende lezer: in de serie Throwback Travel heb ik oktober overgeslagen. Gek genoeg zijn we nog nooit op reis geweest in deze maand, zelfs geen dagje weg!

Marcella in de souks in Marrakech

Marrakech – 2012

Mijn 30e verjaardag vierden we in Marrakech. Wat een totaal andere wereld! We sliepen drie nachten in Riad Palais Des Princesses, een fijne rustige plek middenin de drukke stad. Onze kamer was geweldig, het hotel heeft een fijn dakterras en we kregen ’s ochtends een overheerlijk ontbijt. In een lang weekend Marrakech bewonderden we het beroemde Djemaa el Fna plein, dwaalden door souks, keken bij Medersa Ben Joesoefmadrassa, gingen naar Jardin Marjorelle en deden nog veel meer leuks. Marrakech is druk, maar zeker interessant. Wil je wat meer rust, dan kan ik je een uitstapje naar het Atlas gebergte zeker aanbevelen. Wij sloegen dit helaas over, dus ik blijf er nieuwsgierig naar!

Benieuwd naar Marrakech? Lees mijn City Guide Marrakech!

Newcastle, Engeland

Newcastle – 2013

Een jaar later maakten we een heel ander stedentripje. Dit keer gingen met de boot naar Engeland. Na een nacht op de boot kwamen we ’s ochtends aan in Newcastle. Wij waren er eind november, de stad is dan extra sfeervol met kerstversieringen. We lieten onze koffertjes achter bij het fijne Jury’s Inn hotel en kregen een kamer met prachtig uitzicht op de Gateshead Millennium Bridge. Vanaf hier loop je zo het centrum in, en dat is ontzettend leuk! Je kunt prima winkelen in Newcastle, maar er zijn ook leuke bezienswaardigheden zoals The Baltic en The Castle Keep. Doe je een mini cruise naar Newcastle, zorg dat je dan ook 1 nachtje in de stad slaapt. Anders heb je écht te weinig tijd!

In mijn City Guide Newcastle lees je meer over deze gave stad!

Münster, Germany

Uelsen & Münster – 2015

Een paar jaar later vertrokken we samen met onze moeders naar Duitsland. We hadden met z’n vieren een fijn weekend in het knusse Vakantiehuis Boschhuys in Uelsen. Een geweldig vakantiehuis is een mooie landelijk omgeving. Heerlijk rustig en fijn ontspannen. De zaterdag brachten we door in de leuke stad Münster. Ik had nog nooit van de stad gehoord, maar het is er echt onwijs leuk! Zoek je weer eens wat anders dan de bekende grote Duitse steden, dan kan ik je een stedentrip Münster onwijs aanraden!

Downhill Beach, Northern Ireland

Noord-Ierland – 2016

Vorig jaar vierden we mijn verjaardag in Noord-Ierland. Hoewel we mijn verjaardag ook in Marrakech vierden, was dat in feite een paar weken ná mijn verjaardag. In Noord-Ierland was ik voor ’t eerst écht in het buitenland op mijn verjaardag. We genoten van de mooiste uitzichten van Noord-Ierland, vanaf de Causeway Coastal Route. Op mijn verjaardag sloten we de dag af met een geweldig uitzicht op de Giants’s Causeway. Echt, Noord-Ierland is zó prachtig! Vooral in het najaar met alle herfstkleuren. Echt, ga er zeker eens rondreizen!

Benieuwd naar onze video van Noord-Ierland?

Borkum promenade 2017 Eindhoven view 2017Borkum & Eindhoven – 2017

Dit jaar was ik op mijn verjaardag met Marjolein op het Duitse eiland Borkum. We fietsten het eiland rond, liepen door de winkelstraat en aten een overheerlijk diner. Ook sliepen we een nachtje op het eiland én genoten we de volgende dag van een fijn zwem/sauna complex. Ik vertel je binnenkort meer over Borkum, het is een heel tof eiland!

Nu ben ik net terug van een tripje Eindhoven. Vrijdagavond genoten Jan en ik van het lichtjesfestival GLOW waarbij je met een route langs allerlei toffe kunstwerken wordt geleid. We sliepen op de allerhoogste verdieping (24!) van The Student Hotel en hadden daar een te gek uitzicht over de stad. Eindhoven is leuk, gezellig en fijn. Over deze toffe trip lees je binnenkort ook meer op mijn blog!

Meer throwback travel!

Wat lijkt jou de leukste bestemming voor november?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

 

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
20 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Co | Op reis met Co

Wat een leuke rubriek! Bijzonder om terug te blikken welke reizen je maakt in welke maand. In november zijn dat bij mij meestal ook stedentrips 🙂 En Ierland moet ik nu echt snel een keer bezoeken, lijkt me zo mooi!

Sabine

Wat een hoop leuke trips heb je toch gemaakt! NewCastle heb ik ook twee keer bezocht. Best leuk zo met de boot 😀 Eigenlijk vind ik heel Groot-Brittannië geweldig. Hoop er ooit nog veel meer te zien.

Henriette

Wat grappig dat je nog nooit in Oktober bent geweest. Komt dat altijd zo uit of…?
Borkum, daar wil ik nog steeds eens naar toe.

Arike

Leuke gevarieerde bestemmingen heb je gehad in november! Grappige is dat vroeger juist oktober voor ons vaste prik was voor (een korte) vakantie… als kind met mijn ouders met de caravan naar de camping. Vaak wel koud, soms zelfs ook al nachtvorst. Ik was daarentegen nog nooit in november weggeweest. Tot ik er dit jaar achter kwam dat je juist in november best veel leuke bestemmingen kan boeken voor een mooie aanbiedingsprijs. En aangezien ik een koukleum ben, vind ik november echt een maand voor een warme bestemming!

Wat een leuk lijstje! Marrakech lijkt me een super leuke bestemming. Uelsen ben ik in me jeugd heel veel geweest. We gingen altijd naar het buitenzwembad in de zomer, dit was maar een halfuurtje rijden van me woonplaats destijds!

Lotte

Wat grappig dat jullie in oktober nog nooit zijn weggeweest! Dat klinkt dan als een ideaal excuus omdat in 2018 wel te doen. 😉

Wanda

Grappig, wij gaan meestal nooit echt weg in november. De laatste jaren wel vaak een nachtje naar Kassel vanwege een beurs waar mijn vriend dan naar toe wil maar echt een weekendje of weekje weg dat doen we dan niet. Heeft meer te maken dat ik dan én geen vakantiedagen meer heb en eigenlijk ook niet weet waar ik dan naar toe zou moeten vanwege het toch vaak mindere weer.

Sanne

Wat een leuke rubriek is dit toch. Je hebt al veel mooie bestemmingen mogen ontdekken in de maand november. Grappig om te lezen dat jullie nog nooit in oktober op pad zijn geweest. Misschien iets voor volgend jaar? 🙂

Jessica

Een leuke manier om op de maanden terug te blikken, ik ga ook eens zo’n overzicht voor mezelf maken haha ;p Ik wist trouwens helemaal niet dat jij in Marokko bent geweest, leuk!

Emmy

Marrakech saat al een jaar of 10 op de planning Ik hoop dat het dit jaar er eens van komt

20
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x