Europa Midden-Amerika

Throwback Travel maart – Edinburgh & Cuba

21 maart 2018
Marcella met uitzicht over Edinburgh

Omdat wij onze reizen vaak minstens een half jaar vantevoren boeken, herinner ik me de reisperiode goed. Een goeie reden voor de rubriek Throwback Travel. Met dit keer mijn reizen in maart naar Edinburgh & Cuba!

Edinburgh Castle in Schotland Edinburgh, ScotlandEdinburgh – 2012

Na onze roadtrip West Amerika waren we echt verslaafd aan reizen. We regelden onze zaakjes na de diefstal in Amerika en boekten een nieuw reisje. Er was toen nog geen reisgids van Edinburgh beschikbaar, dus we boekten eigenlijk een soort van surprise trip. Edinburgh bleek een ontzettend leuke stad! Verwacht een stedentrip vol historie, mooie natuur, prachtige uitzichten en genieten van knusse straatjes. We namen een kijkje bij Edinburgh Castle, beklommen vulkaan Arthurs Seat, doken ondergronds in de The Real Mary King’s Close, namen een kijkje bij de regering, genoten van het uitzicht vanaf de Akropolis en dwaalden door (gekleurde!) historische straatjes. Ik kom graag nog eens terug in Edinburgh, ’t liefst met een roadtrip door Schotland om de mooie natuur te ontdekken!

Meer over Edinburgh:

Havana, CubaMaria la Gorda, Cuba

Cuba – 2016

We wilden weer eens wat anders dan een roadtrip Nieuw-Zeeland en roadtrip Canada: dat kregen we zeker in Cuba! Het werd een echte roadtrip buiten onze comfort zone. Bij aankomst in Havana hadden we een echte cultuurschok. We waren niet dol op de stad, maar toen we twee weken later terug kwamen in Havana genoten we wél van de stad. We waren intussen gewend geraakt aan het Cubaanse leven. In twee weken reden we met onze huurauto rond om het oosten van Cuba te ontdekken. We bezochten Havana, de Valei van Viñales, paradijselijk Maria la Gorda, Soroa, Cienfuegos, Trinidad en hiketen in Topes de Collantes. Wat een intrigerend land! Het is werkelijk heerlijk om in maart al met korte broek rond te lopen in een warm land!

Meer over Cuba:

Havana, CubaMeer Throwback Travel!!

Wat lijkt jou de leukste bestemming voor maart?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Aniek 22 maart 2018 at 08:24

  Beide ben ik nog niet geweest, maar wat staat Cuba hoog op mijn lijstje! De steden maar ook de natuur. Zeker als je net als jullie een mooie rondreis maakt.

  • Reply Marcella 26 maart 2018 at 21:09

   Dan wordt het hoog tijd dat je Cuba eens bezoekt Aniek! Het is absoluut een intrigerend land!

 • Reply Sabine 24 maart 2018 at 22:24

  Edinburgh vond ik echt een superleuke stad. Zo dicht bij de natuur, die historie, het mysterieuze… daar wil ik zeker nog wel eens heen! 😀

  • Reply Marcella 26 maart 2018 at 21:10

   Edinburgh is echt een gave stad Sabine! Ik wil er graag nog eens komen om vervolgens een roadtrip Schotland te maken!

 • Reply Jenny 31 maart 2018 at 22:18

  Ik ben al heel lang niet meer echt op reis geweest in maart. Die maand valt precies tussen alle schoolvakanties in.

  Eerder bezocht ik onder andere Indonesië, Cambodja en Laos in maart. Allemaal fijne bestemmingen voor het voorjaar.

  • Reply Marcella 5 april 2018 at 14:30

   Wij gaan wel regelmatig in maart weg, maar nooit zo ver van huis. Vaak kiezen we voor Spanje en we waren al eens in Rome en Edinburgh. In Azië is de temperatuur in maart vast nog veeeeel fijner!

  Leave a Reply