Europa Oceanië

Throwback Travel februari – Van Rome en Nieuw-Zeeland tot Andalusië en Lissabon

14 februari 2018
Marcella

Omdat wij onze reizen vaak minstens een half jaar vantevoren boeken, herinner ik met deze periode goed. Een goeie reden voor de rubriek Throwback Travel. Met dit keer mijn reizen in de maand februari! Van Rome en Nieuw-Zeeland tot Andalusië en Lissabon.

Colosseum, RomeRome – 2013

Ik verraste Jan met een ticket naar Rome. We waren al samen een lang weekend naar Sardinië geweest, nu was het vasteland aan de beurt. We sliepen 4 nachten in Hotel Genova vlakbij treinstation Roma Termini. Op onze eerste dag startten we met een fietstour over de Via Appia. We fietsten langs bijzondere plekken binnen én buiten de stad zoals ‘het sleutelgat’, het Colosseum en een oud badhuis. Met de fietstocht konden we alvast een eerste indruk op doen van de stad, zodat we wisten waar we zeker meer van wilden zien.

Dat was natuurlijk wereldwonder Colosseum, wat een bijzonder complex! Al vond ik Forum Romanum ook absoluut interessant. Natuurlijk gingen we ook naar het Vaticaan en bezochten het museum en de Sint Pietersbasiliek. Maar ook het Pantheon en de Trevifontein, de Spaanse trappen (zonder jas!) ontbraken niet op ons lijstje. Ik wil zeker nog eens terug naar deze mooie stad!

Intussen hebben we ook de natuur van Italië ontdekt. De Dolomieten zijn geweldig!

SingaporeThe Catlins, New ZealandSingapore & Nieuw-Zeeland – 2014

Dé verre reis die ervoor zorgde dat we vaker de Nederlandse winter willen verlaten: onze roadtrip Nieuw-Zeeland. Een absolute droomreis! Omdat de vlucht een slordige 24 uur duurt, deden we op de heen- en terugweg een stopover in Singapore. Na 11 uur vliegen even je benen strekken, zwemmen en slapen: ik kan het iedereen aanraden! In Nieuw-Zeeland hadden we 4 weken de tijd om het Noordereiland en het Zuidereiland te ontdekken. Vanaf het noordelijkste puntje Cape Reinga reden we naar het zuidelijkste puntje Slope Point. We werden verrast door ruige kustlijnen met knalblauw water, spuitende geisers en kleurrijke bronnen, vulkanisch landschap, de leuke stad Wellington, gletsjers, mysterieuze stenen, bijzondere fjorden en een stel pinguïns (zo gaaaaaf!). Met recht onze mooiste reis tot nu toe!

Nieuwsgierig?

Sierra de Grazalema, Andalusia, Spain

Sevilla & een mini roadtrip Andalusië – 2017

Omdat onze stedentrip Valencia zo goed bevallen was, boekten we opnieuw tickets naar Spanje. Dit keer combineerden we een stedentrip Sevilla met een mini roadtrip Andalusië. We startten in Sevilla met een fietstour zodat we een goed beeld kregen van de leuke stad. We namen een kijkje bij de indrukwekkende Las Setas, Plaza de España (het mooiste plein ter wereld!), we klommen omhoog in de Giralda toren en verbaasden ons over Real Alcazar. Met onze huurauto reden we naar Ronda waar we genoten van de stad met de immense kloof. Vervolgens maakten we een gave mini roadtrip door mooie natuur en schattige dorpen terug naar de luchthaven. Andalusië is gaaf!

Nieuwsgierig?

Shutterstock Lissabon, PortugalLissabon – 2018

Over Lissabon kan ik je helaas nog niets vertellen. Vanaf het weekend genieten wij een weekje van Lissabon. Deze stad staat al jarenlang op onze wishlist, hoe gaaf dat we er nu dan eindelijk op ontdekking gaan! We hebben geen vaste plannen. Uiteraard willen we alle highlights van de stad ontdekken, lekker rond slenteren en heerlijk eten. We overwegen een uitstapje te maken naar Sintra, maar of we dit doen beslissen we ter plekke. Genieten staat voorop! Benieuwd naar mijn updates? Volg mij op Instagram en FacebookBron foto: Shutterstock

Heb je tips voor Lissabon voor ons? Laat het mij weten!

Meer Throwback Travel!!

Wat lijkt jou de leukste bestemming voor februari?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Sarah 14 februari 2018 at 09:52

  Ik zou ook weleens naar Nieuw Zeeland willen trekken tijdens onze winter hier. Wat lijkt me dat heerlijk. Zo’n tussenstop in Singapore zou ik dan ook proberen in te lassen. Eventjes dat vliegtuig uit om wat te kunnen gaan doen is wel nodig als je zo enorm lang moet vliegen denk ik. Tips voor Lissabon heb ik helaas ook niet. De stad staat bij mij thans ook al lang op mijn wishlist, maar we zijn er nog nooit geraakt. Geniet er alvast van. Heerlijk dat je er een weekje tussenuit trekt. Ik ben al benieuwd naar je ervaringen 🙂

  • Reply Marcella 15 februari 2018 at 10:34

   Het was echt heel fijn om 5 weken van de Nederlandse winter te missen. Toen we thuis kwamen was het begin maart en konden we met trui buiten zitten en genieten van de lente. Ik was die zomer echt heel bruin omdat ik ook in Nieuw-Zeeland al een fijn kleurtje had opgedaan. Heerlijk! Onze winter escape plannen op de wishlist: Australië, Curacao, Bali & Mexico. Maar dat lijstje wordt vast nog langer!
   Ik ga jou straks gewoon tips geven voor Lissabon. Onwijs fijn om er even een weekje uit te zijn! Geen gigantische temperaturen, maar wél erg fijn om 15 graden te treffen. Hopelijk trekt dat ene regenbuitje nog weg 😉

 • Reply Sabine 14 februari 2018 at 21:49

  Nieuw-Zeeland lijkt me zo mooi! Singapore ook eens geweest, leuke stad!

  • Reply Marcella 15 februari 2018 at 10:18

   Nieuw-Zeeland is echt onwijs bijzonder, wat een tof land! Vast ook een geweldige bestemming voor jullie!

 • Reply Wanda 15 februari 2018 at 22:50

  Heerlijk overzicht weer van jullie gemaakte reisjes in deze tijd van het jaar! Wij gaan eigenlijk normaal pas ergens in maart weg maar dit jaar zijn we in februari een weekendje naar Amersfoort geweest, echt een leuke stad. We hadden ook dolgraag naar een zonnige bestemming gewild maar door omstandigheden zoeken we het dit jaar wat dichter bij huis.

  • Reply Marcella 28 februari 2018 at 10:12

   Wij gaan vaker weg in februari, al is het dan zeker nog niet warm op onze bestemming. Half Nederland verwacht dat wel, maar het is daar tenslotte ook nog maar februari. Lissabon was best aangenaam trouwens, de trui met sjaal kon daar een paar keer uit 🙂
   Leuk dat Amersfoort zo goed beviel! Ik wil ook graag terug naar Amersfoort, leuke stad!

 • Reply Janet | thatonetime 17 februari 2018 at 11:22

  Wat een mooi overzicht weer! Vooral Nieuw-Zeeland lijkt me zooo mooi! Na mijn jaar in Australië, heb ik er bijna een jaar Nieuw-Zeeland achter geplakt.. maar ben toch naar huis gegaan! Ooit zal ik teruggaan om dit prachtige land te ontdekken!

  • Reply Marcella 28 februari 2018 at 10:13

   Ik ga juist ooit terug om Australië te ontdekken. Wat heerlijk dat je er een jaar bent geweest. Ultiem!

  Leave a Reply