Boeken & Tijdschriften

Te gek! Wereldtrip van een jonge psychiater

22 januari 2014

Het boek Te Gek! Wereldtrip van een jonge psychiater won ik in mijn geluksweek in december. En het was nog vrijdag de dertiende ook! Ik had het boek al in de winkel gezien en was meteen nieuwsgierig naar Remco’s wereldreis. Maar ja, de stapel met te lezen boeken was is nog hoog, dus ik liet hem nog maar even liggen. Maar nu won ik hem, helemaal goed!

In een jaar doet Remco 17 verschillende landen aan, waaronder Vietnam, Japan, Hawaï, de Verenigde Staten, Mexico, Colombia, Argentinië, Zuid-Afrika en Ethiopië. Al snel merkt hij dat reizen twijfel en onrust veroorzaakt, angsten op scherp zet en een confrontatie betekent met jezelf. Samen met zijn mentor – psychotherapeut Frans – bekijkt Remco zijn wereldreis dor een persoonlijke én professionele bril.

Eerlijk gezegd moest ik een beetje wennen aan de schrijfstijl van Remco. Hij benadert zijn ervaringen deels door zijn professionele bril als psychiater en die analyses zijn best uitvoerig. Gelukkig maakt Remco het daarna altijd weer een stuk luchtiger door te vertellen over de mooie, indrukwekkende en hilarische ervaringen tijdens zijn reis. Hij schrijft afwisselend over zijn ervaringen in mails naar Frans of door het te vertellen aan de lezer.

Het is erg leuk om te lezen wat Remco mee maakt tijdens zijn jaar op reis en wat hij hiervan leert. Zijn verhalen geven een goed inzicht in de wereldreiziger. En dat zijn lang niet altijd leuke ervaringen. Ook ziekte en depressie komen aan bod. Remco zoekt regelmatig zijn grenzen op door een aantal flinke bergen te beklimmen. Die adrenaline rush geeft hem rust, hoe onlogisch dat ook klinkt. Ook krijg je een klein inkijkje in alle landen die hij bezoekt. Hij analyseert ze soms als ‘ziek’ als het een redelijk instabiel land betreft.

Het boek is leuk, interessant en absoluut de moeite waard om te lezen. Je leeft echt met Remco mee in zijn reisjaar in het verre buitenland. Een wereldreis vanaf je eigen bank.

Koop het boek Te Gek! van Remco Dijkstra voor €17,95 bij Bol.com

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
5 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jess

Ik heb het ook zien liggen in de boekhandel. Klinkt zeker als een interessant boek. ik heb nog veel titels om te lezen maar deze titel ga ik wel even noteren. Ik ben dol op reisverhalen. Heerlijk om mee weg te zwijmelen op de bank.

Anne

Hm, ik ben nu wel heel nieuwsgierig naar dit boek. Het kan heel tof zijn, maar ik kan me ook voorstellen dat het juist helemaal niet mijn ding is!

Mieke

Lijkt me een interessant boek. Soms vind ik van die analyses wel interessant, als ze maar niet te langdradig zijn. 😉

5
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x