Wishlist ABC

Taiwan, Toscane & Tallinn – Wishlist ABC

18 oktober 2016
Wishlist ABC - T

Vaak lees ik op een travelblog over een geweldige bestemming of ik zie onwijs mooie foto’s op Instagram, en dan is mijn wishlist direct een stukje langer. Vandaar dat ik mijn wishlist in 26 artikelen met je deel in een heus Wishlist ABC. Met dit keer Taiwan, Toscane & Tallinn. Ik vertel je wat ik daar graag wil zien & doen!

TaiwanLand – Taiwan

Eerlijk is eerlijk, ik wist echt niks van Taiwan. Maar toen ontdekte Kimber van Reisgenie het land, kwam dolenthousiast terug en dus maakt ze mij ook heel nieuwsgierig naar dit pareltje. Zo zou ik ook graag Taroko Gorge en Kenting National Park willen bezoeken en fietsen langs de woeste kustlijn. Volgens Kimber kan je erg goed hiken in het binnenland van Taiwan, dus ik zou er volop genieten van de natuur. Ook ben ik ook erg benieuwd naar Taipei, het lijkt me een erg intrigerende stad. Benieuwd geworden naar Taiwan? Lees dan het artikel 9 redenen om Taiwan te bezoeken. Bron foto: Shutterstock

ToscaneRegio – Toscane

Afgelopen zomer wandelde ik in de Dolomieten, maar in Italië heb ik nog zoveel meer moois te ontdekken! Zo staan Napels en Florence ook op mijn wishlist. Maar van de regio Toscane wil ik nog zoveel meer zien! Ik zou er willen roadtrippen door het mooie weidse landschap, willen picknicken op een prachtig uitzichtspunt, willen rondlopen in knusse stadjes en genieten van heerlijk Italiaans eten (en schepijs!) op een fijn terrasje. Uiteraard zoek ik dan een fijne accommodatie met een riant zwembad. Wanneer vertrekken we? Bron foto: Shutterstock

Sanne reisde door Toscane. Lees over haar 7 aanraders in Toscane!

TallinnStad – Tallinn

Ik heb iets met de Baltische staten. Naast Riga staat Tallinn al jarenlang op mijn wishlist. Tallinn heeft ruim 440.000 inwoners, een derde van alle inwoners van Estland. In Tallinn vind je een mooie mix van oud en nieuw. Het oude historische deel wat onder Unesco valt wordt aangeduid als Vanalinn. Je vindt in Tallinn heel wat prachtige gebouwen, zoals de Russische-orthodoxe kathedraal Alexander Nevski. Natuurlijk wil ik de stad ook van bovenaf bekijken, dit kan gratis vanaf het Patkuli uitkijkplatform. Leuk! Oh, en als je wat meer tijd neemt voor je stedentrip, dan ben je met de ferry zo in Helsinki. Ook een bestemming van mijn wishlist! Bron foto: Shutterstock

Lees meer over mijn Wishlist ABC!

Welke bestemmingen wil jij graag bezoeken?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Kirsten | Travelaar.nl 18 oktober 2016 at 08:36

  Fijne besteminngen weer! Tallinn is sowieso echt een aanrader voor een citytrip. Zo’n fijne stad! Al vond ik Vilnius nog niet iets leuker. En ook Taiwan kan ik alleen maar aanraden! Zo totaal anders dan andere landen in Azië.

  • Reply Marcella 20 oktober 2016 at 12:03

   Ik wil gewoon naar Vilnius, Tallinn én Riga! 😉 Lijken me fijne steden en supermooie landen, en ik wil er al jarenlang naartoe. Volgend jaar dus écht een tripje plannen!

 • Reply Co 18 oktober 2016 at 08:48

  Leuke wishlist weer! Toscane is echt een plek waar je een keer geweest moet zijn, prachtig landschap en de stadjes zijn zo mooi! Heb overigens nergens in Italië lekkerder (en goedkoper) gegeten dan in Toscane, ook een reden om daar naar toe te gaan. Taiwan lijkt me ook een bijzonder land om een keer te bezoeken, maar eigenlijk moet ik heel Azië nog 😉

  • Reply Marcella 20 oktober 2016 at 12:05

   Rondreizen door Toscane lijkt me echt heerlijk. Staat best hoog op mijn lijst! Lekker en goedkoop eten, dat maakt het natuurlijk helemaal perfect! 😉 Ik heb in Azië ook alleen Thailand en Singapore gezien. More to go!

 • Reply Aniek - travelwriter.nl 18 oktober 2016 at 09:13

  Mooie lijst! Ik ben jaren geleden in Tallinn geweest en deze stad raad ik zeker aan! Je hebt vast mijn blog hierover al een keer voorbij zien komen? Maar ja, de andere twee zijn ook heel mooi. 😉 Keuzes, keuzes. 😀

  • Reply Marcella 20 oktober 2016 at 12:06

   Jaaaa, ik heb jouw blog over Tallinn gezien! Je foto’s zijn ook supermooi Aniek!

 • Reply Sabine 18 oktober 2016 at 16:17

  Taiwan en Toscane lijken me zo tof! Vooral Taiwan eigenlijk. Naast die prachtige natuur zou ik ook de hele dag Bubble Tea drinken 😛

  • Reply Marcella 20 oktober 2016 at 12:08

   Ik las inderdaad dat Bubble Tea uit Taiwan komt. Ik heb het nooit gehad, is het echt zo’n onwijze aanrader?

 • Reply Angela 19 oktober 2016 at 12:56

  Leuke bestemmingen Marcella. In Toscane zie ik mijzelf ook wel rondtoeren 😉
  Taiwan en Tallinn weet ik eigenlijk te weinig vanaf om er een mening over te hebben, maar de foto’s in je post zijn veelbelovend!

  • Reply Marcella 20 oktober 2016 at 12:10

   Dat is juist het leuke van een Wishlist ABC. Het dwingt me om me te verdiepen in bestemmingen die ik ook niet zo goed ken. Op sommige plekken zal ik denk ik niet zo snel komen, maar van andere bestemmingen word ik juist dolenthousiast. Vind ik tof!

 • Reply Marcel 19 oktober 2016 at 22:02

  Taiwan lijkt me heel leuk! Tallinn en Toscane heb ik bezocht en beide zijn aanraders. Toscane heeft prachtige steden maar ook pittoreske dorpjes en een prachtig landschap. Dwalen door de smalle straatjes van Tallinn, heerlijk!

  • Reply Marcella 20 oktober 2016 at 12:10

   Leuk dat je Toscane en Tallinn al bezocht hebt Marcel! Welke bestemming raad jij mij meer aan? #nieuwsgierig

   • Reply Marcel 20 oktober 2016 at 17:39

    Zoals je weet behoort Italië tot een van mijn favoriete vakantiebestemmingen. Ik weet dus niet of ik in deze geheel objectief ben 😉 Jou een beetje kennende houd je van de afwisseling stad/natuur, dan zit je in Toscane goed!

    • Reply Marcella 21 oktober 2016 at 11:38

     Echt een aanrader dus, Toscane. Ik denk dat ik daar echter wel sowieso een week naartoe wil, en Tallinn kan je in een weekend goed bekijken. Dus ik kies wat het beste in ons reisschema past 😉

 • Reply Wanda 24 oktober 2016 at 19:06

  Toscane staat ook hoog op mijn lijstje! Tallin sinds kort ook nadat ik er iets van zag in een Duits reisprogramma. Wat dat betreft staat ook Krakau en Warschau op mijn lijstje.

  • Reply Marcella 25 oktober 2016 at 19:25

   Ohja, Krakau is ook een goeie voor mijn wishlist. Lijkt me echt een bijzondere stad. En die kan je ook goed combineren met Auschwitz toch? Lijkt me heftig, maar ook intrigerend. Daar moet je volgens mij wel geweest zijn.

  Leave a Reply