Tag-lijstjes

Tag: wanderlust

9 juni 2013
Marcella, Niagara Falls, Canada

Bij Limoentjeslife en Marlow travels zag ik de tag Wanderlust over hun passie voor reizen. Echt iets voor mij om de tag ook zelf in te vullen en te plaatsen op mijn blog!

Wanderlust is a strong desire for or impulse to wander or travel and explore the world

1. Your most treasured passport stamp?

Begin 2008 vertelde een vriendin dat ze plannen had voor een verre reis, samen met haar zusje. Het duurde niet lang voordat ook ik en een vriendin van haar zusje waren aangehaakt. We boekten een mooie groepsreis door Thailand. Het werd mijn eerste verre reis, het begin van een reispassie. Ik weet nog dat ik in Bangkok stond en dacht ‘ik sta gewoon in Azië, wat gaaaaf!’. Het was een prachtige ervaring om nooit te vergeten! En een dierbare herinnering als stempel in mijn oude paspoort.

Marcella op een olifant in Chiang Mai, Thailand

Chiang Mai, Thailand

2. Can you recite your passport number from memory if asked?

Ik weet mijn BSN-nummer uit mijn hoofd omdat het ooit mijn wachtwoord was voor een systeem. Mijn paspoort nummer weet ik niet uit mijn hoofd. Ik weet wel dat er bijna alleen maar letters in zitten en slechts één cijfer.

3. Preferred method of travel; planes, trains or automobiles?

Vliegen is dé manier om op plekken te komen ver weg van hier. Ik vind het elke keer weer spannend om de lucht in te gaan, maar het heeft ook iets magisch om honderden km’s verderop in een totaal ander land uit te stappen. Voor een rondreis is de auto wel erg fijn. Zo maakten we al een roadtrip langs de westkust van Amerika en door het oosten van Canada. Dit jaar maken we onze eerste roadtrip door Europa.

Marcella met uitzicht over Edinburgh

Edinburgh, Schotland

4. Top 3 travel items?

Reisboekjes, vooral die van 100% zijn favoriet. We hebben ze in diverse steden gebruikt, maar ook de regio gids van Californië bleek ideaal. Vervolgens schrijf ik tijdens onze trips ’s avonds een reisverslag. Leuk om later terug te lezen wat we allemaal gedaan hebben. Traditioneel maak ik mijn verslagen nooit af, al mijn verslagen missen de laatste dagen. Verder neem ik altijd anti muggen spray mee. Zonder kan ik echt niet want ik ben standaard de pineut…

5. Hostel or hotel?

Mijn lijf functioneert beter met een goed bed, dus we zoeken altijd een plekje in een hotel of motel. Wat overigens niet wil zeggen dat we in de meest luxueuze hotels overnachten. Budget-technisch komen wat simpelere hotels altijd beter uit. Het scheelt ook wel per hotel hoeveel je voor een overnachting betaald. In Amerika heb je prima hotels voor €50,- per nacht. In de grote steden betaal je dan wel wat meer.

6. Are you a repeat visitor or do you explore new places?

Ik ben jarenlang met mijn ouders naar Duitsland op vakantie geweest. Een prachtig land, maar nu wil ik vooral graag nieuwe landen ontdekken. Er zijn nog zoveel mooie landen, steden, natuurparken en stranden om te ontdekken! Ik ben er het type niet voor om jaren achtereen naar dezelfde regio op vakantie te gaan. Voor nu kriebelt het onbekende teveel. Al moet ik zeggen dat er in Amerika nog wel veel te ontdekken is, ook al zijn we daar al 2x op reis geweest. Yellowstone is dan ook een plek waar ik absoluut nog naar terug wil!

Marcella in de souks in Marrakech

Marrakech, Marokko

7. Do you read up on your destination (culture,history,safety) or do you wing it?

Ik wil altijd alles lezen vantevoren, maar meestal lukt dat vanwege werk en voorbereidingen niet goed. Ik bereid me dus globaal voor, en ter plekke bekijken we dan bij het ontbijt vaak dan kritisch wat we die dag gaan doen. In de boekjes van 100% staan handige wandelingen waarvan we er meerdere lopen. Zo krijgen we een goed beeld van de stad of regio. Ook lees ik graag blogs van mensen die al in de stad geweest zijn, zo krijg je leuke tips voor restaurantjes en andere spots.

8. Favorite travel website?

Ik heb geen specifieke favoriete reis website. Ik volg diverse blogs van dames die over reizen schrijven, zo doe ik inspiratie op. Ook op Facebook volg ik diverse pagina’s om te lezen over mooie gebieden en toffe reizen. Verder ben ik aangemeld op diverse fora, over Europa, maar ook eentje voor allerlei wereldse bestemmingen. In deze fora stel ik wel eens vragen over een specifieke regio of over todo’s in bepaalde steden of gebieden. Interessant!

9. Where would you recommend a friend to visit? Name city & why.

Simpel: Yellowstone national park in de staat Wyoming. De natuur in dat park is prachtig en erg veelzijdig! Er zijn kalkterrassen, geisers, waterbronnen met de mooiste kleuren, een Canyon en vele diersoorten in de diverse weides of zomaar midden op je route. In dat park loop je letterlijk over een actieve vulkaan, erg bijzonder! De meeste toeristen reizen van LA naar San Francisco via een aantal hotspots, wij begonnen onze roadtrip langs de westkust in Seattle. Zo reisden we dus ook via Yellowstone, een absolute aanrader!

Lower geyser bassin in Yellowstone, Amerika

Yellowstone National Park, Amerika

10, You’re leaving tomorrow, money is no object, where are you going?

Australië! Dat lijkt me zo’n veelzijdig en prachtige land. Ik wil er graag nog eens rondreizen, het liefst voor 2 maanden om maar zoveel mogelijk te zien en te doen! Een droombestemming!

You Might Also Like

7
Reageer op dit artikel

avatar
7 Reacties
0 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
7 Auteurs van reacties
Michelle @ The World is a BookLaura - what about herSasRoxanneLimoentje Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Mieke
Reiziger

Leuke tag, leuk om te lezen! En super ook om zoveel landen bezocht te hebben en nog te gaan bezoeken!

Nienke
Reiziger
Nienke

Super leuk om te lezen! Het begint bij mij ook alweer te kriebelen als ik over al je mooie reizen lees 🙂 En Australie is inderdaad een must see! Doe Nieuw Zeeland er dan maar gelijk bij.

Limoentje
Reiziger
Limoentje

Wow! Mooie foto van Yellowstone!
En leuk dat je hem over hebt genomen. Ik heb nogmaals, elders, geplaatst 😉

Roxanne
Reiziger

Leuk om te lezen 🙂 Ik krijg ook zin om te gaan reizen. Gelukkig zit ik straks niet meer vast aan school. Nu nog een leuke baan en dan kan ik ook gaan sparen!

Sas
Reiziger

wat leuk om te lezen en de mooie foto’s te zien!

Laura - what about her
Reiziger

Wat een leuke tag! Wanderlust is echt mijn mantra. Leuk ingevuld, Heb laatst al een travel tag gedaan, anders had ik deze ook gedaan, misschien over een tijdje!

Michelle @ The World is a Book
Reiziger

Wat een leuke tag en zo leuk om je antwoorden te lezen!