Tag-lijstjes

Tag: Travel favorites

26 september 2013

Een tijdje geleden zag ik op veel blogs de tag travel favorites voorbij komen. Ik had hem nog steeds bij mijn concepten staan, dus het leek me leuk om hem alsnog uit te werken. Ik vind het erg leuk om – vooral reisgerelateerde – tags te lezen bij andere bloggers, dus bij deze mijn overzichtje met favorieten.

Favourite hotel?

Tijdens onze eerste reis naar New York en Florida hadden we als laatste hotel een goedkope accommodatie geboekt in Miami. Ter plekke bleek het een kleine, warme kamer, het bed lag niet goed, de kamer oogde niet heel fris en we moesten via een soort intercom ons hotel in. Kortom: het beviel niet goed.

We hebben afgesproken dat we voortaan voor goede hotels gaan voor onze laatste nacht. Dat vormt de beste afsluiting van een trip. Zo hadden we op Sardinië een strak ingerichte kamer met een whirlpool. De kamer was wel in een vaag flatgebouw, maar dat mocht de pret niet drukken. De kamer zelf was geweldig, we hebben er een relaxte laatste nacht gehad. Onze roadtrip in Canada sloten we af in een heel grote kamer met bubbelbad naast ons bed. Fijne luxe zo aan het einde van een rondreis!

Onze trip door Praag en Oostenrijk sloten we af met twee overnachtingen in een schattig huisje in Bourscheid, in een landelijke omgeving in Luxemburg. Compleet met enorm bad en maar liefst twee regendouches. En het bed sliep ook voortreffelijk. Tot nu toe onze favoriete kamer voor niet bijzonder veel geld. Een absolute aanrader!

Favourite travel-friendly beauty product?

Ik ben niet zo van de beautyproducten, maar ik heb toch wel mijn voorkeuren. Ik heb geleerd om op reis voor mijn gezicht gewoon de producten van thuis mee te nemen. Ik heb niet een heel stabiele huid die snel vet is waardoor ik pukkeltjes krijg. Ik heb meerdere keren de fout gemaakt om op reis een andere reiniging voor mijn gezicht te gebruiken, maar dat bleek niet slim. Omdat ik ook minder gezond at, was mijn huid net een krentenbol. Ik hou het dus gewoon bij mijn fijne Dove producten, wel zo veilig. En mooi, op de vakantiefoto’s.

Marcella bij de Starbucks in Edinburgh, SchotlandEdingburgh, Schotland

Favourite destination for shopping?

Ik ben gek op de malls in Amerika. Werkelijk alles is hier te krijgen, en de prijzen zijn goed. In Las Vegas heb ik bij Ross een paar mooie jurken gekocht van Calvin Klein. En dat voor een spotprijs, dát maakt shoppen echt leuk!

Tijdens onze reis van een maand door Amerika hebben we naast die jurken en een net jasje voor mijn lief niet veel gekocht. We hadden steeds het gevoel ‘dat komt nog wel’, tot we in de laatste week bestolen werden en we dus niet meer konden shoppen. Dus we moeten ooit nog es terug om echt eens lekker goedkoop veel mooie spullen te shoppen, goed excuus toch?!

What’s the scariest thing you’ve ever done on a trip?

Afgelopen zomer was dat de eng afdaling van de nogal steile berg in Oostenrijk. Ik heb me nog meerdere keren afgevraagd waarom we toch niet terug naar boven waren gegaan, maar op dat moment leek dat ook geen optie. Het was een steile weg vol stenen waar we overheen moesten klauteren. Geen pretje, maar we waren extra blij dat het ons toch gelukt was. Het voelde toch als een kleine overwinning.

Daarnaast zijn we twee keer tijdens onze reizen in Amerika bestolen, waarvan de laatste keer heel heftig was. Dit was in de laatste week van onze reis en we raakten een complete rugtas met beide portemonnees met ál onze pasjes, mijn smartphone, camera en gloednieuwe iPod kwijt. Een heel heftig moment, ik heb nog nooit meer zo geschreeuwd als toen, compleet in shock was ik.

We moesten leven van een dagbudget wat we met moeite kregen vanuit Nederland. Het bracht onwijs veel zorgen met zich mee en bij thuiskomst heb ik nog maandenlang gekeken of er echt geen geld van mijn rekeningen miste. Ook schiet ik nog wel eens in paniek als ik mijn portemonnee niet kan vinden. We kregen overigens ook niets vergoed want onze tas stond niet in de kofferbak onder de hoedenplank. Een goede leer…

Marcella in San Fransico, AmerikaSan Fransisco, Amerika

Favourite destination to relax?

Amerika. Er is daar zoveel moois te zien in de natuurparken en de grote steden! We hadden een erg drukke maand met de ruim 8000 kilometer die we reden, maar het was ook heerlijk, inspirerend en ontspannend. Sowieso is het fijn om de tijd te hebben voor een land. Dat vind ik nog belangrijker dan de bestemming zelf. Ik kijk dus enorm uit naar onze maand in Nieuw Zeeland!

Strangest thing you’ve ever eaten?

Haha, ik ben helemaal niet van het eten van gekke dingen. Ik lust juist veel niet, ben heel zinnig. In Amerika at ik een appel met een dikke laag chocolade. Je zag het daar veel, dus ik moest het ook proberen. Het was lekker, maar een hoop geklieder met die dikke laag chocolade. Geef mij mijn een lekkere brownie, smaakt veel beter!

Best meal you’ve ever had & where?

Wij zijn niet echt van de culinaire hoogstandjes. Thuis niet, maar op vakantie ook niet. Tijdens een reis eten we graag bij de Mexicaan of een Italiaan. Maar de mooiste herinneringen heb ik aan het afhalen van een pizza die we opaten in een fijn park in Seattle of met uitzicht op de zonsondergang bij Los Angeles. Heerlijk simpel en daardoor eigenlijk perfect.

No fail airplane outfit?

Voor het opstijgen breekt het zweet me uit, eenmaal in de lucht heb ik het al snel koud. Ik draag dus altijd laagjes in het vliegtuig. Met een lekker warm vest erbij is mijn outfit altijd goed. Ook draag ik mijn zwaarste schoenen, mijn bergschoenen. Die gaan toch direct uit en onder de stoel. Want niets fijner dan vliegen met een paar dikke sokken.

Ik ben van plan om vaker een tag te plaatsen omdat jullie mij in die weetjes beter kunnen leren kennen. Via zo’n lijstje is dat een leuke, ongedwongen manier. Ik lees ze ook altijd graag bij anderen. Al mijn tags kan je lezen via de categorie tag.

You Might Also Like

14
Reageer op dit artikel

avatar
8 Reacties
6 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
9 Auteurs van reacties
Michelle @ The World is a BookLNNKMarlow TravelsMiekeMarcella Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Anne
Reiziger

Leuk om zo je reiservaringen te lezen. Goed idee om op de laatste dag zo’n luxe hotel te regelen. Eigenlijk heb ik dat nog nooit gedaan. Wij hebben meestal zo’n tussenin-hotel. Bestolen worden op vakantie is 1 van mijn grootste nachtmerries, gelukkig zijn jullie er wel goed uitgekomen uiteindelijk.

Karlijn
Reiziger
Karlijn

Oeh, als ik dit zo lees wil ik zo graag naar Amerika! Er is daar zoveel te zien en te doen, volgens mij heb je daar altijd tijd te kort. Wat lijkt het me verschrikkelijk om bestolen te worden, bah!
En wat een leuk artikel op bohemian dreams!

Annika - De Andere Wereld
Reiziger

Ja leuk om te lezen! Meer persoonlijke tags zijn inderdaad leuk!
Kan me goed voorstellen trouwens dat je in shock was na die beroving! bah!

Sas
Reiziger

Wat leuk om te lezen, ook zo met die foto’s erbij 🙂

Mieke
Reiziger

Leuke tag! Leuk om te lezen, hoewel die beroving me echt vreselijk lijkt.

Marlow Travels
Reiziger
Marlow Travels

Hey leuk, weer eens een reis tag die voorbij komt :). Ik vond het grappig om deze te lezen, overal komt Amerika in terug hahaha. Wie weet neem ik m van je over, vind m erg leuk. Heb er zelf trouwens ook 2 op staan geloof ik, in case you want more zeg maar ;-).

LNNK
Reiziger
LNNK

Deze tag moet ik ook eens doen. Leuk om te lezen Marcella, ik wil weer weg!!!!

Michelle @ The World is a Book
Reiziger

Zo leuk om te lezen! Is het goed als ik hem overneem? 😀