Roadtrips Stedentrips

Van stedentrip naar camperreis

11 november 2014

Reizen doe ik erg graag, het is heerlijk om de wereld stukje bij beetje steeds meer te ontdekken. We maken regelmatig stedentrips binnen én buiten Europa, maar ook roadtrips vinden we fijn. Er de tijd voor nemen om een geweldig mooi land te ontdekken. En juist die afwisseling maakt reizen nou zo leuk.

Stedentrips

We maken eigenlijk elk jaar wel een stedentrip van een paar dagen. Ik vond Edinburgh verrassend leuk, Rome fascinerend, Berlijn erg gezellig, Barcelona leuk, Caen (Normandë) sfeervol en Brugge prachtig. En tsja, de lijst met de steden die ik nog graag bezoek is langgg! Bovenaan staan Stockholm, Dublin en Lissabon.

Brugge, België

Brugge, België

Cruisen

Vorig jaar maakten wij een minicruise naar Newcastle. Een onwijs leuke stad waar we eigenlijk te kort waren. We gingen met de boot naar Engeland en deinden een flinke tijd op de golven. Ik vond dat totaal niet vervelend maar juist erg leuk! Er was veel te doen aan boord en het was zeer effectief om ’s ochtends direct op stedentrip te gaan. ’s Avonds en ’s nachts varen, overdag een leuke stad bezoeken. Een cruise door de fjorden van Noorwegen en een cruise langs steden in Italië en Spanje staan hoog op m’n wishlist!

Roadtrips

We maakten in 2010 onze eerste roadtrip in Amerika. In een week verkenden we sunny state Florida. Een jaar later pakten we een maand om de westkust te verkennen. Voor het oosten van Canada hadden we drie weken. Ik vind het nog steeds jammer dat we zoveel tijd in de steden doorgebracht hebben en niet ook door Nova Scotia zijn gereisd. De combinatie stedentrip Praag en roadtrip Oostenrijk was een schot in de roos. Ik weet zeker dat we nog eens terug komen in Oostenrijk. En ja, die maand in Nieuw-Zeeland was ook te gek natuurlijk! We hebben zo bizar veel moois gezien!

Wegen in Amerika

Roadtrip Amerika

Camperreis

Een nieuwe ervaring voor ons, die we volgend jaar gaan ontdekken. We hebben een camperreis van ruim drie weken door het westen van Canada geboekt! Ik blogde al dat we graag voor de tweede keer naar Canada willen, maar we hebben de knoop doorgehakt. Dromen zijn er om te realiseren. Eerder reisden we met een huurauto, nu met ons complete huisje op wielen. Volop in de wonderschone natuur en misschien wel met de prachtigste dieren vlakbij. Vast een onvergetelijke ervaring!

Hoe ga jij ’t liefst op reis?

Volg mijn reisavonturen! FacebookBloglovinTwitterInstagram

You Might Also Like

24
Reageer op dit artikel

avatar
12 Reacties
12 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
13 Auteurs van reacties
SandraMichelle | Travel lifestyle.nlWandaSaskiaLinda Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Mandy- All Lovely Things.nl
Reiziger

De camperreis door Canada lijkt me echt helemaal geweldig! Gaaf vooruitzicht! De afwisseling tussen een stedentrip en een grotere reis is echt perfect!

Laura
Reiziger
Laura

Ik heb eigenlijk alleen nog maar ‘zon vakantie’s en stedentrips gedaan. Wel lijkt een roadtrip mij ooit eens gaaf om te doen. Alleen moeten we dan beide wel eerst een rijbewijs halen, of iedergeval 1 van ons haha. Verder heb ik vroeger ook wel eens op de camping gestaan bij mijn oom bedenk ik mij net. En ook een keertje samen met mijn vader op de zelfde camping als mijn oom, dat was toen heel leuk!

Ester
Reiziger

Ik heb nog nooit een camper gehuurd voor een rondreis, maar ik heb de landen ook nog niet bezocht waarbij het echt onmisbaar is – Canada, Australië, etc. Rondreizen met de auto vind ik zelf wel iets magisch hebben. De reis, waarbij je het landschap ziet veranderen, is daarbij net zo leuk als de stad zelf bezoeken!

Nanda
Reiziger

Lissabon! Doe Lissabon! En ook Dublin. En Stockholm. Natuurlijk ;-).

Wat jij doet, het liefst afwisselend en het liefst ook in afwisselend gezelschap. Zo doe je ook nog weer eens dingen die je misschien normaal gesproken zou overslaan…

Stéphanie | Expeditie Aardbol
Reiziger
Stéphanie | Expeditie Aardbol

Gaaf, gaaf, gaaf vooruitzicht! Heel cool al die roadtrips! Ik heb dat alleen nog maar in Europa mogen doen, maar Noord-Amerika en Canada lijken me ook fantastisch.

Kirsten | Travelaar.nl
Reiziger

Wat heb je ontzettend mooie dingen gezien en gedaan! En ik blijf hetm aar zeggen: Ik wil óók naar Canada! Jaloers!

Linda
Reiziger
Linda

Ik hou van stedentrips in combinatie met natuur, roadtrips heb ik nooit echt gemaakt (ja met de trein rondreizen, maar dat is toch anders). De boottocht die ik langs de Noorse kust maakte was eigenlijk perfect, een hele mooie combinatie tussen steden en natuur (al had ik dan in sommige steden wel iets langer willen blijven).. Een echte voorkeur heb ik eigenlijk niet. Ben wel heel benieuwd naar jullie camperreis! Lijkt me zó tof!

Merin Veronique
Reiziger

Ik wil het liefst nog een keer met een cruise mee, en op camperreis voor een paar maanden. Als ik voor een paar weekjes ergens heen mag vlieg ik het liefst en huur ik ter plekke een auto.

Saskia
Reiziger
Saskia

Wat een geweldig mooi vooruitzicht. Wauw! Tof zeg! Is het een uitgestippelde route, of moet dat ook nog allemaal uitgezicht worden? Maakt de voorpret alleen maar groter.

Wanda
Reiziger

Binnen Europa ga ik het liefst met de auto op pad, op die manier heb ik direct vakantie en voel ik me vrij om te gaan en te staan waar ik wil. Buiten Europa zou ik voor een campervakantie gaan, dit 2x gedaan en dat is ons toen wel goed bevallen…

Michelle | Travel lifestyle.nl
Reiziger

Jaaaaa, een camper! Zo leuk! 😀 Kan nu al niet wachten op al je posts haha!

Sandra
Reiziger
Sandra

Ik road trip he tliefst. Dat is echt mijn ultieme manier van reizen. Alhoewel, een camperreis mij ook wel leuk lijkt. Een beetje van beiden: toch een eigen plek, maar wel ‘on the road’. Ben benieuwd wat je er van vindt!