Europa Stedentrips

Stedentrip in kerstsfeer

6 november 2015
Samen-bij-de-Eiffeltoren, Parijs

De kleurige rode en gele blaadjes dwarrelen over de weg. Enkele bomen zijn zelfs al kaal. Het geeft een triest beeld, dus de vrolijke feestverlichting is hard welkom. En dat maakt een stedentrip in het najaar zo leuk, het maakt een stad extra sfeervol!

Newcastle

Newcastle, Engeland

Twee jaar geleden gingen we met de ferry naar Engeland. Na een goede nachtrust op de boot stapten we zo Newcastle in kerstsfeer binnen. Alles was knus versierd, we spotten  een kleine kerstmarkt en de winkels lagen vol (te leuke) foute kersttruien. We shopten in Engelse winkels, genoten vanaf hoogte in Castle Keep en The Baltic, zagen de 7 bruggen van de stad en aten een overheerlijke lunch bij Pitcher & Piano’s.

Marcella, Jan, Antwerpen

Antwerpen, België

Ons allereerste weekendje weg ging naar Antwerpen. Ik kreeg twee nachtjes weg in een stad naar keuze, dus koos ik voor een stedentrip Antwerpen. Het waren heerlijke dagen, al was het wel flink koud. We doken dan ook vaak een knus café’tje in voor een warme chocolademelk of een grote mok thee. Na al die jaren wil ik trouwens graag eens terug naar Antwerpen, leuke stad waar ik graag meer van wil zien!

Samen-bij-de-Eiffeltoren, Parijs

Parijs, Frankrijk

In 2010 meldden we ons af voor de kerstdiners en vierden we kerst in het buitenland. Het werd de stad van de liefde, Parijs. En wat was het er leuk! We zagen onwijs veel en Parijs was nóg mooier met alle lichtjes. Dit was onze eerste én tot nu toe laatste kerst in het buitenland, maar ik pleit ervoor dat we dit gewoon vaker gaan doen. Oh, en Oud & Nieuw in Londen vieren is ook zo’n wishlist-dingetje.

Upcoming: Bremen

Toch ben ik nog nooit op een kerstmarkt geweest. En dus doen we vlak voor kerst een stedentrip naar Bremen om de Duitse stad in kerstsfeer te ontdekken. Nu we in Groningen wonen, is Bremen een stuk dichterbij, dus ik ben erg benieuwd naar deze stad! Ik ben er nog nooit geweest, dus goeie tips zijn zeker welkom!

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel op mijn blog echter niets anders dan mijn persoonlijke mening.

You Might Also Like

10
Reageer op dit artikel

avatar
5 Reacties
5 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
6 Auteurs van reacties
blauwesokkenWandaMarcellaNarelle | wegvanhetnoorden.nlVetexbart.be (@vetexbart) Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Sabine
Reiziger

Marcella wat een heerlijk vooruitzicht! Ik zit al helemaal in de kerstsfeer en ik zal dan ook dit of volgend weekend mijn huis al helemaal kerst-proof gaan maken. Maar wat ik toch wel een beetje ga missen uit Nederland/Europa is de kerstmarkt… bijna elk jaar wel naar eentje, binnen of buiten Nederland. Zoveel troep verkopen ze er, maar het is er gewoon zó gezellig en sfeervol! Hoop dat je met mooie foto’s op je blog komt, kan ik toch een beetje meegenieten! 😀

Vetexbart.be (@vetexbart)
Reiziger

Kerstmarkten zijn zooo leuk! Ik ben benieuwd wat je gaat vinden van die in Bremen. Ik ga binnen twee weekjes naar Valkenburg en daarna enkele dagen naar enkele dorpjes rond Hannover 🙂 Erg benieuwd!

Narelle | wegvanhetnoorden.nl
Reiziger
Narelle | wegvanhetnoorden.nl

Vanuit Groningen kan je heel goed een dagje naar Bremen! De kerstmarkt ligt op het grote plein en langs het water. Super gezellig (wel veel troep😁)! Bremen is een mooie stad om te bezoeken, maar 1 dagje is wel voldoende.

Wanda
Reiziger

Bremen is echt een leuke stad, vooral het oude gedeelte, vrij nauwe steegjes maar met leuke winkeltjes en cafeetjes. Weet even niet hoe het zo heet, maar via google kun je het vast wel ontdekken. Wij gaan zelf in december naar Oldenburg, ook altijd erg leuk en gezellig in die tijd van het jaar…

blauwesokken
Reiziger

Ooooh oud en nieuw in Londen vieren lijkt me ook geweldig om een keer mee te maken!
Antwerpen in de winter is inderdaad leuk:-)