Instagram

Sorry, je iPhone is vol

11 april 2014

Die nieuwste update voor de iPhone kon ik een tijdlang niet installeren. De reden? Het geheugen van mijn iPhone was vol. Stampvol. En dan niet met apps, want daar heb ik er niet zo onwijs veel van. Nee, mijn telefoon stond vol met de mooiste foto’s. Van Nieuw-Zeeland natuurlijk, maar ook nog van dat leuke tripje naar Newcastle, een dag naar Rotterdam en Amsterdam, onze reis door Praag & Oostenrijk en zelfs Rome was nog aanwezig. En natuurlijk het weekend Parijs van twee weken geleden. Tsja, en als je daarnaast nog een boel foto’s maakt van lentebloemen, de lieve katten, vanalles wat ik eet of drink en daarnaast nog wat screenshots opslaat…

De melding was dus best wel logisch. Maar niet minder irritant, want ik gooi niet makkelijk herinneringen weg. Elke foto is waardevol op z’n eigen manier. Ik vind het heerlijk om soms door Instagram te scrollen en terug te denken aan mooie momenten. En ja, ook minder mooie momenten passeren de revue, maar ook daaraan terug denken is goed.

De oplossing was het opslaan van mijn foto’s op Dropbox zodat ik altijd een back-up heb. Daarnaast staan de meeste foto’s nu op mijn computer en op een externe harde schijf. De vakantiefoto’s zijn netjes geordend per reis en de overige foto’s zijn opgeslagen in een aparte map. Zo is alles veilig bewaard voor als ik er nog eens naar wil kijken. Voordeel is dat mijn telefoon nu up-to-date is én er een hoop ruimte is voor nieuwe foto’s. Voor het opbouwen van mooie nieuwe mooie herinneringen. Fijn!

Volg mij op Instagram en blijf op de hoogte van al die mooie momenten!

Marcella in New Zealand 2014Mooie foto’s van prachtig Nieuw-Zeeland

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply iliveformydreams.com 11 april 2014 at 09:34

  Oh dat lijkt me wel vervelend ja. Gelukkig heb je een backup ervan zodat je de mooie foto’s en herinneringen kan bewaren 🙂

 • Reply Marleen 11 april 2014 at 11:22

  Hahaha, zo herkenbaar. Ik heb nog steeds niet die update gedaan. Maar goede oplossing en wat zijn het prachtige foto’s zeg! Prachtig land natuurlijk.

  • Reply Marcella 11 april 2014 at 13:24

   Ja, absoluut een prachtig land! Ik kon niet anders dan NZ foto’s plaatsen bij dit blogje 😉 Een nieuwe NZ blog volgt snel!

 • Reply Eva 11 april 2014 at 12:06

  Die combinatie met telefoon + Dropbox is inderdaad ideaal 🙂 Alle foto’s automatisch daarop uploaden en nooit meer wat kwijt, te fijn!

  • Reply Marcella 11 april 2014 at 13:27

   Automatisch uploaden doet hij niet, ik moet hem wel echt opdracht geven. Es kijken of ik dat ook automatisch kan instellen.

   • Reply Jan 11 april 2014 at 14:12

    Je kunt dropbox instellen dat hij automatisch upload, maar dan moet je de dropbox app wel starten. iCloud doet hij wel automatisch.

 • Reply Miss Sentinelli 11 april 2014 at 12:49

  Zo herkenbaar dit haha. Dropbox is inderdaad zeer ideaal :).

 • Reply alllovelythingsnl 11 april 2014 at 13:06

  Ik vind dit altijd zo vervelend! Dropbox vind ik altijd snel volzitten, ik maak mijn backups met Google+. Werkt in principe hetzelfde. Ondanks de back up vind ik het nog lastig om foto’s te verwijderen.

  • Reply Marcella 11 april 2014 at 13:28

   Ik heb ook alle foto’s nog, maar dan op de back-up. En ze op m’n telefoon weghalen vond ik eigenlijk ook niet leuk nee. Wist niet dat je met G+ ook back-ups kunt maken. Ik zal ’t onthouden als het weer es vol raakt 😉

 • Reply Willemvk 11 april 2014 at 13:25

  Ideale combi idd. Dropbox en foto. Heerlijk om er niet bij na te hoeven denken

 • Reply Annika 11 april 2014 at 19:08

  Ah ik vind dat ook zo irritant! Al heeft het bij mij meer te maken met luiheid…

 • Reply goyvon 11 april 2014 at 19:43

  Ik moet het ook regelmatig doen. Gelukkig worden foto’s automatisch naar mijn dropbox gestuurd, zodat ik ze gemakkelijk van mijn gsm kan verwijderen.

  • Reply Marcella 11 april 2014 at 20:27

   Ja, Dropbox is ideaal! Al was ook die vol bij mij inmiddels….

 • Reply Mieke 11 april 2014 at 20:11

  Oeh, herkenbaar. Ik moet ook nodig weer eens opschonen voordat mijn telefoon ook weer vol is. Maar ik gooi er ook niet makkelijk foto’s af, ook al staan ze ook op de laptop en een externe harde schijf…
  Enne… Prachtige foto’s weer!

  • Reply Marcella 12 april 2014 at 21:54

   Nee, foto’s zijn me heel dierbaar. Stuk voor stuk mooie herinneringen. Ik denk dat je dat met kinderen nog meer hebt ook.

 • Reply Anouk 13 april 2014 at 11:42

  Hahaha. ZO herkenbaar. Erg is dit geworden in ‘ons’ tijdperk zeg! Maar het is zo handig en mooi alle fijne momenten vast te leggen. Herinnerd me er wel aan dat ik maar weer eens aan de slag moet met een clean!

 • Reply Jules 4 december 2014 at 11:16

  Yep.. Been there! Ik heb het fenomeen dropbox veel voorbij zien komen, maar hoe werkt het precies en waar kan het vinden?

 • Leave a Reply