Recepten

Snelle en lekkere rozijnenkoekjes

20 oktober 2013

Een tijdje terug kocht ik het kookboek Koken zonder pakjes en zakjes van Karin Luiten. Al snel volgde ook haar boek met ovengerechten. De pakjes Knorr wereldgerechten geven een hoop gemak, maar deze zitten ook vol zout en een hoop toevoegingen die minder gezond zijn. Karin biedt voor deze pakjes en zakjes een goed alternatief.

Intussen heb ik nog lang niet alle recepten uitgeprobeerd. Er zitten heerlijke recepten bij, maar voor een aantal gerechten moet je zonder dat pakje of zakje echt veel kopen en vervolgens sta je lang in de keuken. Dat is niet altijd handig in combinatie met lange werkdagen en reistijd.

Een van mijn favorieten uit het boek zijn tot nu toe dan ook de rozijnenkoekjes. Snel klaar en super lekker. Ik maakte het al meerdere keren voor visite en gisteravond voor mezelf toen ik zin had in wat lekkers. De meeste ingrediënten heb ik standaard in huis, dus het is een prima succes recept voor onverwachte visite. En het is sneller klaar dan die overheerlijke brownie.

Nodig

  • 75 gram zachte boter
  • 75 gram suiker (ik gebruikte rietsuiker)
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • eetlepel vanillesuiker (ik gebruikte een zakje)
  • ongeveer 100 gram rozijnen (je kunt er ook nootjes bij doen)
  • kaneel en koekkruiden (naar behoefte)

Bereiden

Dat is simpel. Ik smolt eerst de boter, woog daarna de suiker en het meel en voegde dit met het ei bij elkaar in een kom. Hier roerde ik de rozijnen doorheen en toen was het beslag al klaar voor de bakplaat. Ik had gister zin in grote koekjes, dus ik maakte er maar 6. Volgens het originele recept kan je er 16 maken. Hou wel ruimte tussen de koekjes, anders krijg je er maar een heel grote. De koekjes gaan 15 minuten in de oven op 180 graden. En dan genieten maar!

Rozijnen koekjes van Marcella

Koop het Handboek oven van Karin Luiten bij Bol.com voor €19,95

Meer recepten!

Benieuwd naar meer lekkers? Kijk dan even bij de categorie recepten!

You Might Also Like

11
Reageer op dit artikel

avatar
7 Reacties
4 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
7 Auteurs van reacties
AntonetteRia de JongSasEvey | Style SpyMarcella Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Mieke
Reiziger

Makkelijk en snel, dan is mijn interesse wel gewekt. 😉 Klinkt lekker!

Jess
Reiziger

Lekker! Ik heb ook dat eerste boek van Koken met Karin. Ik gebruik de recepten regelmatig. Ben benieuwd naar die andere boekjes. Ga eens kijken bij de Bruna. Dit lijkt me erg lekker in ieder geval!

Evey | Style Spy
Reiziger
Evey | Style Spy

Awhh jammie, dit ziet er makkelijk en lekker uit. Wie weet voor een saaie zaterdag soon?! X

Sas
Reiziger

Oh dit ziet er heerlijk uit. En de makkelijk en snel klinkt goed in de oren 😉

Ria de Jong
Reiziger
Ria de Jong

Mmmmmm lekker hoor, heb ze nu al 2 keer gemaakt heb trouwens nog een tip doe in plaats van rozijnen twee eetlepels cacao !!!!!

Ria de Jong
Reiziger
Ria de Jong

ik ga ze nog een keer maken MMMMMMM!!! en zijn de chocolade koekjes gelukt?

Antonette
Reiziger

ik heb ze zojuist gemaakt. de helft met rozijnen en de andere helft met kokos. martijn vond het erg geslaagd 🙂