Recepten

Snelle en lekkere rozijnenkoekjes

20 oktober 2013

Een tijdje terug kocht ik het kookboek Koken zonder pakjes en zakjes van Karin Luiten. Al snel volgde ook haar boek met ovengerechten. De pakjes Knorr wereldgerechten geven een hoop gemak, maar deze zitten ook vol zout en een hoop toevoegingen die minder gezond zijn. Karin biedt voor deze pakjes en zakjes een goed alternatief.

Intussen heb ik nog lang niet alle recepten uitgeprobeerd. Er zitten heerlijke recepten bij, maar voor een aantal gerechten moet je zonder dat pakje of zakje echt veel kopen en vervolgens sta je lang in de keuken. Dat is niet altijd handig in combinatie met lange werkdagen en reistijd.

Een van mijn favorieten uit het boek zijn tot nu toe dan ook de rozijnenkoekjes. Snel klaar en super lekker. Ik maakte het al meerdere keren voor visite en gisteravond voor mezelf toen ik zin had in wat lekkers. De meeste ingrediënten heb ik standaard in huis, dus het is een prima succes recept voor onverwachte visite. En het is sneller klaar dan die overheerlijke brownie.

Nodig

 • 75 gram zachte boter
 • 75 gram suiker (ik gebruikte rietsuiker)
 • 100 gram zelfrijzend bakmeel
 • 1 ei
 • eetlepel vanillesuiker (ik gebruikte een zakje)
 • ongeveer 100 gram rozijnen (je kunt er ook nootjes bij doen)
 • kaneel en koekkruiden (naar behoefte)

Bereiden

Dat is simpel. Ik smolt eerst de boter, woog daarna de suiker en het meel en voegde dit met het ei bij elkaar in een kom. Hier roerde ik de rozijnen doorheen en toen was het beslag al klaar voor de bakplaat. Ik had gister zin in grote koekjes, dus ik maakte er maar 6. Volgens het originele recept kan je er 16 maken. Hou wel ruimte tussen de koekjes, anders krijg je er maar een heel grote. De koekjes gaan 15 minuten in de oven op 180 graden. En dan genieten maar!

Rozijnen koekjes van Marcella

Koop het Handboek oven van Karin Luiten bij Bol.com voor €19,95

Meer recepten!

Benieuwd naar meer lekkers? Kijk dan even bij de categorie recepten!

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Mieke 20 oktober 2013 at 17:59

  Makkelijk en snel, dan is mijn interesse wel gewekt. 😉 Klinkt lekker!

 • Reply Jess 21 oktober 2013 at 10:50

  Lekker! Ik heb ook dat eerste boek van Koken met Karin. Ik gebruik de recepten regelmatig. Ben benieuwd naar die andere boekjes. Ga eens kijken bij de Bruna. Dit lijkt me erg lekker in ieder geval!

  • Reply Marcella 21 oktober 2013 at 16:41

   Ik heb dringend nieuwe recepten nodig, dus ik zal de komende tijd haar boeken er regelmatig bij pakken. Succes recepten zal ik dan vervolgens bloggen. Mooie alternatieven voor al die pakjes en zakjes!

 • Reply Evey | Style Spy 22 oktober 2013 at 19:18

  Awhh jammie, dit ziet er makkelijk en lekker uit. Wie weet voor een saaie zaterdag soon?! X

 • Reply Sas 23 oktober 2013 at 15:53

  Oh dit ziet er heerlijk uit. En de makkelijk en snel klinkt goed in de oren 😉

 • Reply Ria de Jong 23 oktober 2014 at 14:03

  Mmmmmm lekker hoor, heb ze nu al 2 keer gemaakt heb trouwens nog een tip doe in plaats van rozijnen twee eetlepels cacao !!!!!

  • Reply Marcella 24 oktober 2014 at 14:22

   Goede tip, ik ga er de volgende keer zeker ook cacao door doen. Top!

 • Reply Ria de Jong 21 december 2014 at 12:00

  ik ga ze nog een keer maken MMMMMMM!!! en zijn de chocolade koekjes gelukt?

  • Reply Marcella 21 december 2014 at 12:07

   Ik heb de koekjes met chocolade nog niet gemaakt, goeie reminder! Bakze & eet smakelijk!

 • Reply Antonette 24 januari 2015 at 16:55

  ik heb ze zojuist gemaakt. de helft met rozijnen en de andere helft met kokos. martijn vond het erg geslaagd 🙂

  • Reply Marcella 24 januari 2015 at 17:16

   Klinkt goed! Ik heb ze al een tijdje niet meer gebakken, snel weer es doen!

  Leave a Reply