Wishlist ABC

Slovenië, Småland & Seoul – Wishlist ABC

6 oktober 2016
Wishlist ABC - S

Vaak lees ik op een travelblog over een geweldige bestemming of ik zie onwijs mooie foto’s op Instagram, en dan is mijn wishlist direct een stukje langer. Vandaar dat ik mijn wishlist in 26 artikelen met je deel in een heus Wishlist ABC. Met dit keer Slovenië, Småland & Seoul. Ik vertel je wat ik daar graag wil zien & doen!

SloveniëLand – Slovenië

Ooit reeds ik slechts door Slovenië heen, op weg naar mijn vakantie in Kroatië. Toen wist ik nog niet wat ik miste. Intussen wel. Onwijs mooie berglandschappen in de Julische Alpen, machtige kloven met helderblauw water en natuurlijk is er Bled. De aantrekkingskracht van Slovenië is enorm groot. Op foto’s van de ruige natuur zie ik best wat gelijkenissen met het landschap van West-Canada. Maar dan een stuk dichterbij huis! Ik wil in Slovenië rondreizen, wandelen in de bergen en schattige stadjes verkennen. Ja, Slovenië staat toch wel erg hoog op mijn wishlist, ik hoop er in de komende jaren rond te reizen! Bron foto: Shutterstock

SmalandRegio – Småland

Småland bestaat vooral uit glooiende heuvels bezaaid met meren en bossen. De bekende Zweedse schrijfster Astrid Lindgren (Pippi Langkous, Michiel) komt uit deze streek.

Zweden, het land van de rust en ruimte, de vele meren, bomen en rode houten huizen. Waar je elanden kunt spotten en lekkere kanelbullar kunt eten. Ik wil er al jarenlang graag doorheen trekken. Het wordt zo langzamerhand tijd om onze roadtrip niet meer te blijven uitstellen. Waarom ik specifiek Småland noem, en het land niet bij de Z van Zweden opneem in mijn Wishlist ABC? Deze regio ligt vrij zuidelijk, dus de kans dat we er doorheen reizen is groot. De regio bestaat voor 50% uit bos en heeft de meeste meren in heel Zweden. Klinkt goed toch?! Daarnaast heb ik de naam Småland al vaak gezien, omdat de kinderopvang van de Ikea zo heet. Tsja, dan word je er toch op een gegeven moment benieuwd naar. Bron foto: Shutterstock

SeoulStad – Seoul

En tot slot wat meer reuring na de natuur van Slovenië en de rust van Zweden. Seoul is de hoofdstad van Zuid-Korea en heeft maar liefst 9,7 miljoen inwoners. Ik heb Reizen Waes in Zuid-Korea gezien, en daar kreeg ik een intrigerend beeld van de stad. Ik zou sowieso de hoogtepunten van Seoul willen bewonderen: Changdeokung, een paleis met prachtige geheime tuinen, het Jongmyo heiligdom en het Nationale Museum van Korea. En natuurlijk wil ik Seoul ook vanaf de 238 meter hoge N-Seoul-toren bewonderen. Ja, dat lijkt me best een bijzondere trip! Bron foto: Shutterstock

Lees meer over mijn Wishlist ABC!

Welke bestemmingen wil jij graag bezoeken?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

29 Comments

 • Reply Yvon 6 oktober 2016 at 08:08

  Seoul is geweldig! Echt eens heen gaan als je de kans krijgt. Ben er meerder keren geweest, maar zou zo nog eens gaan!

  • Reply Marcella 7 oktober 2016 at 10:31

   Leuk dat je zo enthousiast over Seoul bent Yvon. Je maakt me nog meer nieuwsgierig! 😉

 • Reply Tjapke | Tjapke Op Reis 6 oktober 2016 at 08:29

  Slovenië staat bij mij ook heel erg hoog op m’n wenslijstje! Lijkt me echt zo’n prachtig land met een adembenemende natuur! 😉

  • Reply Marcella 7 oktober 2016 at 10:32

   Slovenië staat al een tijdje op mijn wishlist, maar in de zomer zag ik er steeds meer mooie foto’s van. En iedereen die er geweest is, komt er dolenthousiast vandaan. Dus het land komt alleen maar hoger op mijn wishlist! 😉 Misschien volgend jaar roadtrippen én wandelen daar. Lijkt me heerlijk!

 • Reply Saskia 6 oktober 2016 at 11:32

  Oh, prachtig weer. Ik kende zelfs nog niet alles. Super mooie inspiratie.

 • Reply Angela 6 oktober 2016 at 12:49

  gave lijst weer! Zweden en Slovenië staan ook hoog op mijn lijst!

  • Reply Marcella 7 oktober 2016 at 10:33

   Leuk Angela! Benieuwd wanneer je één van die landen wilt gaan ontdekken!

 • Reply Sandra 6 oktober 2016 at 12:50

  Ik was 3 weken geleden in Slovenië en het was fantastisch! Geweldig mooie natuur daar. Bled is zó gaaf! Ljubljana is trouwens ook een hele leuke stad, aanrader dus. 🙂

  • Reply Marcella 7 oktober 2016 at 10:34

   Jaaaa, jouw roadtrip was echt te gek Sandra! Je route leek me echt heel tof. En je bevestigd mijn beeld van magisch mooi Slovenië dus, leuk! *zet nog hoger op wishlist!*

 • Reply Sabine 6 oktober 2016 at 17:18

  Slovenië lijkt me zo mooi! In Zweden ben ik geweest, van zuid tot noord. Mooi land, maar echt heel eentonig. Na 300 km staan er nog steeds bomen haha. Pas in Lapland werd het echt interessant vond ik, meer bergen en afwisselling en mooie natuurparken. Seoul daar heb ik ooit een ticket naar geboekt met mijn ex-vriend. Toen ging onze relatie uit en hebben we de trip geannuleerd (en al ons geld teruggekregen!). Toen ben ik vervolgens in mijn eentje gaan backpacken door Griekenland haha 😀 Seoul staat echter nog wel nog steeds op de lijst!

  • Reply Marcella 7 oktober 2016 at 10:37

   Dat klinkt wel een beetje saaai, haha. Ik hoor het vaker van Zweden. Maakt de rust en ruimte niet veel goed? Ik ben benieuwd of je ons jouw route van zuid naar noord aanraad 😉 Jammer dat Seoul niks werd, maar je maakte er gelukkig wel een andere toffe trip voor in de plaats!

   • Reply Sabine 7 oktober 2016 at 16:23

    Ja de rust en ruimte is wel heel fijn, maar 3 weken achter elkaar dat landschap wordt wel eentonig hoor 🙂 Onze route was van het zuiden van Zweden naar de Noordkaap in Noorwegen en via Noorwegen weer terug naar huis. Noorwegen was echt waanzinnig indrukwekkend! Wat je kunt doen is diezelfde route (is wel iets van 10.000 km dus neem er de tijd voor), maar wat sneller naar Zweeds Lapland. Vanaf daar wordt het landschap anders. Dan heb je wat meer afwisseling en de Noordkaap is sowieso spectaculair 🙂

    • Reply Marcella 7 oktober 2016 at 20:29

     Goeie tip! Sowieso lijkt jouw roadtrip van 10.000 kilometer langs oa Zweeds Lapland en de Noordkaap me onwijs tof! Heb je ergens een artikel over je route (met kaartje?) online staan? Fijne inspiratie!

     • Sabine 6 november 2016 at 20:33

      Hoi! Excuus voor de late reactie, dit bericht zat ik mijn spam zie ik net 🙂 Ik heb gene route online, maar af en toe post ik een artikel over deze reis. Kijk onder Travel the World bij Noorwegen 😀

 • Reply Nicole 6 oktober 2016 at 18:21

  Wat een toffe manier om zo een wishlist op te schrijven 🙂 Seoul en Zuid-Korea staan ook nog op mijn lijstje 😉

  • Reply Marcella 7 oktober 2016 at 10:38

   Dankjewel Nicole! Ik heb inmiddels al over heel wat toffe bestemmingen geschreven, de wishlist is alleen maar langer geworden 😉 Leuk dat Seoul ook op jouw wishlist staat.

 • Reply Wanda 6 oktober 2016 at 20:55

  Slovenië lijkt me ook wel een mooie bestemming. Ooit wel eventjes door heen gereden en toen best wel een positieve indruk opgedaan. Wat Smäland betreft… daar zaten we afgelopen juni en heel eerlijk, zelfs nu weten we nog niet precies hoe we ons gevoel daarover moeten beschrijven. Ja, we hebben best mooie plekken gezien maar we blijven het jammer vinden dat je bij veel meren niet kunt komen, dat er echt heel erg weinig op het toerisme is gericht. Nu hoeft massatoerisme ook bepaald niet voor ons maar als je echt moet zoeken naar mooie plekken en/of bezienswaardigheden dan wordt het best wel lastig.

  • Reply Marcella 7 oktober 2016 at 11:21

   Ik kan me jullie gevoel begrijpen, als je zo moet zoeken naar mooie plekken en/of bezienswaardigheden. Dat is totaal het tegenovergesteld van massatoerisme, maar helpt je ook niet om een land goed te kunnen ervaren. Wij zijn er ook wel eens tegenaan gelopen, en dat is echt lastig. Toch wil ik nog wel graag naar Zweden, de rust en ruimte lijken me juist ook heel fijn. Moeten we vooraf maar veel wandeltochten opzoeken 😉

   • Reply Wanda 10 oktober 2016 at 11:19

    Die rust is ook zeker heerlijk. Het is echt heel tegenstrijdig want juist die rust heb ik daar ook weleens vervloekt terwijl eenmaal thuis je het ook weer mist. Wandelroutes zijn schaars trouwens en vaak niet goed uitgezet omdat het vooral een kwestie is van op eigen houtje door het bos trekken. Althans, daar kwamen wij achter in de omgeving van Munkfors.

    • Reply Marcella 10 oktober 2016 at 20:43

     Hmm, dan zoek ik wel een gebied uit waar veel wandelroutes zijn 😉 Ik heb in je artikelen heb ik wel gelezen dat je later de rust miste. Tegenstrijdig inderdaad, haha! Maar kan het me wel heel goed voorstellen hoor!

 • Reply Ilse 7 oktober 2016 at 08:31

  Ik heb het vooral met op Pinterest kijken dat ik steeds meer bestemmingen aan mijn wish list toevoeg. Zo onlangs nog met Burano in Italië en Mount Rainier in Washington. 🙂

  • Reply Marcella 7 oktober 2016 at 11:23

   Ohja, Pinterest is de perfecte inspiratiebron Ilse! Ik zocht eerst bestemmingen op via Instagram, maar dat werk niet goed meer. Je vindt daar meer foto’s van mensen dan van landschappen en/of stadjes. Pinterest is nog wel steeds ideaal! Onze roadtrip door West-Amerika begon in Seattle, en vanaf daar heb je zicht op Mount Rainier. Wij hadden er niet veel tijd, maar toen ik later Floortje bij die berg zag, vond ik het jammer dat we er niet geweest zijn. Ziet er schilderachtig uit!

 • Reply Caro 7 oktober 2016 at 22:20

  Je hebt weer mooie plekken uitgezicht met een S! Telt de S van Scandinavie ook als een bestemming hihi? Ik wil zo ontzettend graag ook het noordelijke deel van Europa ontdekken, dus die S staat nog hoog op mijn wishlist:)

  • Reply Marcella 8 oktober 2016 at 10:27

   Ja hoor, dat past goed onder het kopje regio 😉 Ik wil Scandinavië ook graag ontdekken, tot nu toe zag ik alleen Oslo en Kopenhagen. Nog genoeg leuks te ontdekken dus! 😉 Ik zou graag willen roadtrippen door Zweden en Noorwegen. En jij?

 • Reply Co 9 oktober 2016 at 12:46

  Mooi lijstje weer Marcella! Slovenië lijkt me ook gaaf. En als ik nog iets met een S zou moeten kiezen dan is dat denk ik Singapore. Lijkt me een hele bijzondere stad 🙂

  • Reply Marcella 9 oktober 2016 at 13:21

   Singapore is zeker een bijzondere stad, we hadden daar een stopover onderweg naar Auckland. Heel leuk sfeertje hangt er!

 • Reply Linda | travellersoftheworld 10 oktober 2016 at 23:07

  Mooie lijst, ik ben echt verliefd op Slovenië, ik ben er een keer geweest en heb een klein deel gezien, maar ik ben zo verliefd geworden op Slovenië dat ik echt nog eens terug moet. Het alpengebied en de soca rivier heb ik namelijk nauwelijks / niet gezien en dat schijnt juist zo mooi te zijn. Ljubljana is ook een van mijn favoriete steden, de sfeer is geweldig. Dus perfecte keuze, Slovenië. Ondanks dat ik er al ben geweest staat Slovenië bij mij opnieuw heel hoog, omdat ik nog veel meer wil zien daar. Smaland kende ik niet en Seoul lijkt me op zich best leuk! Sri Lanka is ook een land met een S dat heel hoog staat bij mij.

  • Reply Marcella 11 oktober 2016 at 16:31

   Wat leuk dat je zo graag terug wilt naar Slovenië Linda. Jouw enthousiasme maakt me alleen maar meer nieuwsgierig! 😉 Ik zie altijd geweldig mooie foto’s van Slovenië, de natuur ziet er overweldigend uit. Wauww! Hoe lang raad je mij aan om door Slovenië te reizen? Heb ik aan een week genoeg of moet ik er meer tijd voor uit trekken?
   Sri Lanka is ook een goeie inderdaad, hoor ook altijd positieve verhalen over!

  Leave a Reply