Wishlist ABC

Slovenië, Småland & Seoul – Wishlist ABC

6 oktober 2016
Slovenië

Vaak lees ik op een travelblog over een geweldige bestemming of ik zie onwijs mooie foto’s op Instagram, en dan is mijn wishlist direct een stukje langer. Vandaar dat ik mijn wishlist in 26 artikelen met je deel in een heus Wishlist ABC. Met dit keer Slovenië, Småland & Seoul. Ik vertel je wat ik daar graag wil zien & doen!

SloveniëLand – Slovenië

Ooit reeds ik slechts door Slovenië heen, op weg naar mijn vakantie in Kroatië. Toen wist ik nog niet wat ik miste. Intussen wel. Onwijs mooie berglandschappen in de Julische Alpen, machtige kloven met helderblauw water en natuurlijk is er Bled. De aantrekkingskracht van Slovenië is enorm groot. Op foto’s van de ruige natuur zie ik best wat gelijkenissen met het landschap van West-Canada. Maar dan een stuk dichterbij huis! Ik wil in Slovenië rondreizen, wandelen in de bergen en schattige stadjes verkennen. Ja, Slovenië staat toch wel erg hoog op mijn wishlist, ik hoop er in de komende jaren rond te reizen!

SmalandRegio – Småland

Småland bestaat vooral uit glooiende heuvels bezaaid met meren en bossen. De bekende Zweedse schrijfster Astrid Lindgren (Pippi Langkous, Michiel) komt uit deze streek.

Zweden, het land van de rust en ruimte, de vele meren, bomen en rode houten huizen. Waar je elanden kunt spotten en lekkere kanelbullar kunt eten. Ik wil er al jarenlang graag doorheen trekken. Het wordt zo langzamerhand tijd om onze roadtrip niet meer te blijven uitstellen. Waarom ik specifiek Småland noem, en het land niet bij de Z van Zweden opneem in mijn Wishlist ABC? Deze regio ligt vrij zuidelijk, dus de kans dat we er doorheen reizen is groot. De regio bestaat voor 50% uit bos en heeft de meeste meren in heel Zweden. Klinkt goed toch?! Daarnaast heb ik de naam Småland al vaak gezien, omdat de kinderopvang van de Ikea zo heet. Tsja, dan word je er toch op een gegeven moment benieuwd naar.

SeoulStad – Seoul

En tot slot wat meer reuring na de natuur van Slovenië en de rust van Zweden. Seoul is de hoofdstad van Zuid-Korea en heeft maar liefst 9,7 miljoen inwoners. Ik heb Reizen Waes in Zuid-Korea gezien, en daar kreeg ik een intrigerend beeld van de stad. Ik zou sowieso de hoogtepunten van Seoul willen bewonderen: Changdeokung, een paleis met prachtige geheime tuinen, het Jongmyo heiligdom en het Nationale Museum van Korea. En natuurlijk wil ik Seoul ook vanaf de 238 meter hoge N-Seoul-toren bewonderen. Ja, dat lijkt me best een bijzondere trip! Bron foto’s: Shutterstock

Bekijk mijn complete Wishlist ABC!

Welke bestemmingen wil jij graag bezoeken?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
29 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Yvon

Seoul is geweldig! Echt eens heen gaan als je de kans krijgt. Ben er meerder keren geweest, maar zou zo nog eens gaan!

Tjapke | Tjapke Op Reis

Slovenië staat bij mij ook heel erg hoog op m’n wenslijstje! Lijkt me echt zo’n prachtig land met een adembenemende natuur! 😉

Saskia

Oh, prachtig weer. Ik kende zelfs nog niet alles. Super mooie inspiratie.

Angela

gave lijst weer! Zweden en Slovenië staan ook hoog op mijn lijst!

Sandra

Ik was 3 weken geleden in Slovenië en het was fantastisch! Geweldig mooie natuur daar. Bled is zó gaaf! Ljubljana is trouwens ook een hele leuke stad, aanrader dus. 🙂

Sabine

Slovenië lijkt me zo mooi! In Zweden ben ik geweest, van zuid tot noord. Mooi land, maar echt heel eentonig. Na 300 km staan er nog steeds bomen haha. Pas in Lapland werd het echt interessant vond ik, meer bergen en afwisselling en mooie natuurparken. Seoul daar heb ik ooit een ticket naar geboekt met mijn ex-vriend. Toen ging onze relatie uit en hebben we de trip geannuleerd (en al ons geld teruggekregen!). Toen ben ik vervolgens in mijn eentje gaan backpacken door Griekenland haha 😀 Seoul staat echter nog wel nog steeds op de lijst!

Sabine

Ja de rust en ruimte is wel heel fijn, maar 3 weken achter elkaar dat landschap wordt wel eentonig hoor 🙂 Onze route was van het zuiden van Zweden naar de Noordkaap in Noorwegen en via Noorwegen weer terug naar huis. Noorwegen was echt waanzinnig indrukwekkend! Wat je kunt doen is diezelfde route (is wel iets van 10.000 km dus neem er de tijd voor), maar wat sneller naar Zweeds Lapland. Vanaf daar wordt het landschap anders. Dan heb je wat meer afwisseling en de Noordkaap is sowieso spectaculair 🙂

Sabine

Hoi! Excuus voor de late reactie, dit bericht zat ik mijn spam zie ik net 🙂 Ik heb gene route online, maar af en toe post ik een artikel over deze reis. Kijk onder Travel the World bij Noorwegen 😀

Nicole

Wat een toffe manier om zo een wishlist op te schrijven 🙂 Seoul en Zuid-Korea staan ook nog op mijn lijstje 😉

Wanda

Slovenië lijkt me ook wel een mooie bestemming. Ooit wel eventjes door heen gereden en toen best wel een positieve indruk opgedaan. Wat Smäland betreft… daar zaten we afgelopen juni en heel eerlijk, zelfs nu weten we nog niet precies hoe we ons gevoel daarover moeten beschrijven. Ja, we hebben best mooie plekken gezien maar we blijven het jammer vinden dat je bij veel meren niet kunt komen, dat er echt heel erg weinig op het toerisme is gericht. Nu hoeft massatoerisme ook bepaald niet voor ons maar als je echt moet zoeken naar mooie plekken en/of bezienswaardigheden dan wordt… Lees verder »

Wanda

Die rust is ook zeker heerlijk. Het is echt heel tegenstrijdig want juist die rust heb ik daar ook weleens vervloekt terwijl eenmaal thuis je het ook weer mist. Wandelroutes zijn schaars trouwens en vaak niet goed uitgezet omdat het vooral een kwestie is van op eigen houtje door het bos trekken. Althans, daar kwamen wij achter in de omgeving van Munkfors.

Ilse

Ik heb het vooral met op Pinterest kijken dat ik steeds meer bestemmingen aan mijn wish list toevoeg. Zo onlangs nog met Burano in Italië en Mount Rainier in Washington. 🙂

Caro

Je hebt weer mooie plekken uitgezicht met een S! Telt de S van Scandinavie ook als een bestemming hihi? Ik wil zo ontzettend graag ook het noordelijke deel van Europa ontdekken, dus die S staat nog hoog op mijn wishlist:)

Co

Mooi lijstje weer Marcella! Slovenië lijkt me ook gaaf. En als ik nog iets met een S zou moeten kiezen dan is dat denk ik Singapore. Lijkt me een hele bijzondere stad 🙂

Mooie lijst, ik ben echt verliefd op Slovenië, ik ben er een keer geweest en heb een klein deel gezien, maar ik ben zo verliefd geworden op Slovenië dat ik echt nog eens terug moet. Het alpengebied en de soca rivier heb ik namelijk nauwelijks / niet gezien en dat schijnt juist zo mooi te zijn. Ljubljana is ook een van mijn favoriete steden, de sfeer is geweldig. Dus perfecte keuze, Slovenië. Ondanks dat ik er al ben geweest staat Slovenië bij mij opnieuw heel hoog, omdat ik nog veel meer wil zien daar. Smaland kende ik niet en Seoul… Lees verder »

29
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x