App op reis

Skyscanner – Snel goedkope vliegtickets zoeken

7 maart 2016
Beginscherm SkyScanner iPad

Waar wil je naartoe gaan? Het is de eerste vraag die de app je stelt. En een vraag die de meeste reizigers natuurlijk als muziek in de oren klinkt. Met Skyscanner zoek je snel naar de goedkoopste vliegtickets over de hele wereld. Naast een handige site, is de app ook een must install voor de echte reiziger.

Vergelijkt de vergelijkingssites

Iedereen heeft zijn eigen manier om vliegtickets te zoeken. Via je favoriete vliegmaatschappij of via vergelijkingssites. Eén van de meest praktische vergelijkingssites die ik vaak gebruik om me te oriënteren op  ticketprijzen en vliegroutes is Skyscanner.

Skyscanner vergelijkt razendsnel miljoenen vluchten van meer dan 1000 luchtvaartmaatschappijen en ticketwebsites en vindt goedkope vliegtickets voor jou. Bron: Skyscanner.

Handige app

Met enige regelmaat filosoferen Marcella en ik over bestemmingen waar we naartoe willen. En niet altijd hebben we dan een computer bij de hand. De Skyscanner app is in dat soort gevallen superhandig. Kunnen we rechtstreeks vliegen op die bestemming? Hoe vaak per week? En wat kosten tickets ongeveer?

Goedkoopste bestemmingSlimme zoekfuncties

Heb je nog geen inspiratie voor een bestemming? Of wil je er graag low-budget tussenuit? Je kunt op verschillende manieren zoeken binnen de app. Op de afbeelding zie je dat ik gezocht heb op de goedkoopste bestemmingen vanaf Bremen. Maar je kunt ook zoeken op elk vliegveld in een bepaald land. En als je je bestemming wel weet toont hij in een handige grafiek of tabel de goedkoopste vliegdagen.

Alert aanmaken op zoekopdracht

Als je de tickets nog niet wilt boeken of ze te duur vind stel je snel een alert in. De app controleert elke week voor je of de ticketprijzen stijgen of dalen en stuurt je een pushbericht of e-mail.

Boeken via de site

Heb je de ideale vliegprijzen gevonden? Dan kun je via de (mobiele) site doorgaan met je boeking. Mijn tip: Check nog even de prijzen die de maatschappij zelf geeft via de eigen site of app. Soms zijn die net zo goedkoop maar met extra’s die de vergelijkingssite niet heeft. Zoals je plek kiezen of extra bagage toevoegen.

Voor iOS, Android en Windows Phone

De Skyscanner app voor vliegtickets is beschikbaar voor vrijwel alle platformen voor zowel smartphone als tablet. Meer informatie en directe downloadlinks staan op de website van Skyscanner. Er zijn ook apps voor hotels en autohuur.

Conclusie Skyscanner app

De Skyscanner app (en website) zijn vooral handig voor de oriëntatie. Per saldo hebben wij de meeste tickets de afgelopen jaren uiteindelijk op een andere manier geboekt. Maar dankzij Skyscanner hebben we wel veel inspiratie opgedaan voor vergelijking van routes en prijzen. Recent nog voor de vliegtickets naar Toronto. Uiteindelijk boekten we rechtstreeks bij Air Canada, maar wel na de suggestie van Skyscanner.

Hoe zoek jij naar de beste en goedkoopste vliegtickets?

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
6 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Sabine

Ik gebruik de app niet, maar wel Skyscanner op de computer. Superhandig vind ik. Stel altijd meerdere alarmen in en zodra de prijs 300 euro ofzo zakt boek ik meteen. Heb op die manier al een hoop goedkope tickets op de kop getikt 🙂

patricia

Ik ken de app niet, maar zal eens kijken of het wat voor ons is. Is het wel veilig?

Linda

ik gebruik dit al een tijdje, super handig inderdaad! Ook als de bestemming je niet uitmaakt, overal inklikken je ziet wat het goedkoopste is. Zo kwam ik uit in Berlijn (wat me in eerste instantie drie keer niks leek) en vloog ik in februari goedkoop naar Boedapest

6
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x