Italië

Vaticaanstad en het eeuwenoude Colosseum in Rome

25 november 2013
Sint Pietersplein, Rome

In het eerste weekend van maart bezochten wij de mooie historische stad Rome. We slenterden door de mooiste straatjes, genoten van het uitzicht vanaf de Spaanse trappen en maakten er een gave fietstocht over de historische Via Appia. Maar ook Vaticaanstad en het prachtige Colosseum stonden op ons programma.

Bijzonder Vaticaanstad

Het Vaticaan moet je vroeg bezoeken vanwege de enorme drukte. Toen we in Vaticaanstad kwamen was het niet meer heel rustig, maar het was ook zeker geen mierennest. We besloten om eerst het Vaticaan museum te bezoeken. Hier bewonderden we gangen vol gedetailleerde muurschilderingen. En dan waren de plafonds nóg uitvoeriger versierd. Geen vierkante centimeter was leeg gelaten. Heel bijzonder.

De gangen leidden ons uiteindelijk naar de heilige Sixtijnse kapel. Bij onze komst in Rome nam de Paus afscheid, maar we hadden het geluk dat pas later de kapel gesloten werd vanwege het conclaaf om een nieuwe Paus te kiezen. Het was heel bijzonder om deze heilige ruimte vol tekeningen van Michelangelo nog te kunnen bekijken.

Met open mond door de Sint Pietersbasiliek

Even later stonden we in de rij voor de Sint Pietersbasiliek op het grote plein. Na een korte check van onze tassen en de metaaldetector konden we door lopen naar het imposante gebouw. Met onze mond open van verbazing liepen we langs alle altaartjes, sierlijke beelden, gedetailleerde versieringen en prachtige plafonds. Naast de bekende grote koepel ontdekten we nog meer geweldige plafonds met bogen en de mooiste kleuren. Onder de kerk waren prachtige graftombes met Pausen van vroeger.

Colosseum in Rome, Italië

Enorm oud Colosseum

Na een ochtend vol religie besloten we ’s middags een bezoek te brengen aan het prachtige Colosseum omdat we hier geen tijd meer voor hadden na het bezoek aan het enorme Forum Romanum. Het Colosseum hadden we al wel van buiten bekeken, en dat maakte veel indruk. Wat een enorm complex van bijna 2000 jaar oud. Het gebouw bood plaats aan maar liefst 50.000 toeschouwers, een énorm aantal voor het jaar 80.

Inmiddels is het Colosseum flink vervallen, maar kan je nog wel een goed beeld krijgen van het stadion. Zo zie je om je heen de rijen waar ooit het publiek zat. De vloer is eruit, maar je ziet wel alle gangen waar vroeger de beesten en strijders omhoog getakeld werden voor de spelen. Bizar om te bedenken hoe bruut het er hier vroeger aan toe ging. Dat er diersoorten uitstierven omdat ze voor de spelen werden gebruikt. En dat het Romaanse rijk zo rijk en machtig was terwijl Nederland in die tijd amper bestond. Het was een dag vol historie. Bijzonder om dit allemaal te bekijken in die mooie stad!

Zoek je nog een leuk design hotel in Rome?

Meer leuks in Italië:

Marcella in het Colosseum in Rome

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest

6 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Saskia

Het Colosseum staat nog op mijn to-do lijstje (zoals zo veel andere plaatsen)! Lijtk me gaaf dat gebouw eens van dichtbij te zien

Wanda

Rome staat nu als eerste van mijn lijstje met nog te bezoeken steden, maar wanneer het er van gaat komen? Nog geen idee…

Petra

Mooi is het daar hè? Ik ben er ook wel eens geweest en maakte net als bij jou grote indruk.

Sas

Altijd mooie zulke herinneringen. Ik wil er zeker een keertje heen, lijkt me prachtig!

Fijn. Rome is geweldig! Zou ook wel weer eens terug willen. Maarja, ik wil zo veel haha 😉

6
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x