Happylists

Happylist januari 2019 – Relaxen in de natuur & een record aantal bezoekers!

1 februari 2019
Marcella Sallandse Heuvelrug

Jeetje, de eerste maand van 2019 is nu alweer voorbij! Wij genoten van relaxen in de natuur, fijne etentjes, keken series op de bank én ik had een record aantal bezoekers! Kijk je mee?

B&B Woonboerderij DijkerhoekPernikkel GroningenJanuari in ’t kort

  • Wij keken op Netflix naar seizoen 4 van The Bridge. Nog niet gezien? Zeker doen! Ook de serie Springvloed is een aanrader. Ik heb de boeken gelezen, maar de serie is hier een erg goede vertaling van. Benieuwd naar nog meer aanraders, lees dan Netflix, 7 spannende series.
  • Ik had een record aantal bezoekers. Meer dan 17.300 unieke bezoekers bezochten mijn blog. WAUWW! Wil je samenwerken met mij?
  • Onze kat Twix is 4 jaar geworden. Ze is een ex straatkat en leefde 2 jaar lang op straat. Hopelijk kunnen we haar dit jaar eindelijk aaien 😉
  • Ik kreeg mooie bloemen van Jan om een mijlpaal te vieren.
  • Wij wandelden weer in Nationaal Park Drentscha Aa. Zó mooooi daar!
  • Ook ontdekten we een nieuw natuurgebied, namelijk Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Wauw! We overnachtten bij de knusse B&B Woonboerderij Dijkerhoek. Een ontzettend fijne plek!
  • Jan en ik lunchten bij De Onlanderij in mijn favoriete natuurgebied vlakbij Groningen: De Onlanden.
  • Met Bianca van Strips and Stars at ik een goddelijke vegaburger bij Pernikkel. Yum!
  • De sneeuw was mooi, maar onhandig als je de weg op moet. Ik mis de strakblauwe lucht wel!
  • We deden een spelletjesavond met een vriendin. Snel weer doen!

Belem Lisbon Portugal

Mijn 5 meest gelezen artikelen

Deze artikelen werden ’t meest gelezen in januari:

5 – 6x Doen in Belém in Lissabon

Wist je dat Belém een erg leuke wijk in Lissabon is die écht het ontdekken waard is? Je vindt er een gave toren, een mooi monument, tof klooster, heerlijke foodmarkt en je hebt een prima uitzicht op de Golden Gate Bridge van Lissabon en het megagrote Jezusbeeld langs de rivier. De wijk Belém is echt heel leuk!

Lees ook: roadtrip vanuit Lissabon – De leukste bezienswaardigheden in 2 dagen

Dorenther klippen Teutoburgerwald Germany4 – Wandelen in Teutoburgerwald

Na vele stedentrips in Duitsland wilde ik graag meer natuur ontdekken. Na ons wandelweekend in Teutoburgerwald gaan er zeker meer volgen: wat is de natuur mooooi! Voor dit jaar hebben we nog geen wandelweekend Duitsland staan, dus dat moeten we maar eens gaan plannen!

3 – Route roadtrip IJsland

IJsland is zo’n gaaf land! Wij reisden er twee weken lang rond met een camper en hadden een geweldig reis vol hoogtepunten. Mijn blog route roadtrip IJsland werd erg goed gelezen deze maand, leuk! Benieuwd wat zo’n reis kost? Lees dan ook budget roadtrip IJsland. En voor de nodige voorpret kijk je ook even onze video roadtrip IJsland!

Marcella Las Coloradas Mexico2 – Reisdeceptie – Las Coloradas Mexico

Tsja, reizen is niet altijd dolle pret. Soms rij je een flink eind om erachter te komen dat de bestemming wel wat tegen valt. Wij hadden dat bij het geweldige knalroze meer Las Coloradas in Mexico. Ziet er heel gaaf uit, maar ter plekke bleek er niet veel te zien en doen. Jammer!

1 – Budget camperreis Canada

Een ouder artikel, maar wél onwijs veel gelezen in januari. Iedereen is toch wel heel erg benieuwd wat zo’n geweldig mooie reis door Canada nou kost. In Budget camperreis Canada geef ik je inzicht in ons reisbudget. Het kan altijd duurder of goedkoper, maar zo heb je in ieder geval een goede indicatie!

Chichen Itza MexicoWat was het allerleukste artikel om te schrijven?

Chichén Itzá is één van de 7 nieuwe wereldwonderen. Dat wilden wij natuurlijk zien tijdens onze reis door Mexico! Het tempelcomplex van de Maya’s bleek een stuk groter dan wij verwacht hadden, en dus liepen we urenlang langs ruïnes met een intrigerende historie. Want wauw, wat is het bijzonder om al die complexen te zien die eeuwen geleden een flinke stad vormden. De huisjes zijn intussen vergaan, maar de grote complexen kan je nog bewonderen. Wij raakten in de ban van Maya tempels en dus bekeken we er maar liefst 10 tijdens onze reis. Onze favoriet is Calakmul!

Welke boeken las ik in januari?

1 – Onbreekbaar van Lisette Jonkman – Gave serie!
2 – Het modeproject van Susan Juby – Niet echt mijn ding…
3 – Bijna uit: Als het graf zwijgt van Jess Walter – Een beeeeetje langdradig…

Tulum coast MexicoChichen Itza Mexico

Wat is mijn favoriete foto op Instagram?

Ik plaatste in januari maar 8 foto’s op Instagram, ik ga in februari mijn leveren beteren 🙂 Mijn favoriet is de foto van de kustlijn van Tulum. Ik hou van dat ruige landschap met rotsen en mooie kleuren. Ik heb deze foto ingesteld als achtergrond van mijn iPhone, dan kan ik er elke dag naar kijken. Fijn!

En welke foto kreeg de meeste likes?

De foto van de grote tempel bij Chichén Itzá kreeg de meeste likes. Ik vind het shot zelf erg goed gelukt met de planten op de voorgrond en dat wordt dus door meer mensen gewaardeerd. Ik maakte deze foto vroeg op de ochtend toen het nog lekker rustig was bij de Maya tempel, het werd later toch wel een flink stuk drukker!

Volg je mij al op Instagram @Marcellamolenaar?

Cappuvino Groningen januari 2019Wat is mijn lekkerste ontdekking?

Op een regenachtige zaterdag besloten we na een rondje stadten bij Cappuvino in Groningen een drankje mét gebakje te doen. Het werd dit overheerlijke meringue taartje die we een tijdje terug al hadden goedgekeurd. Werkelijk goddelijk! Bij Cappuvino schijnt ook een gaaf dakterras te zijn, die moeten we over een tijdje maar eens ontdekken!

Lees ook: 17x Restaurants in Groningen

En ben ik weer lekker actief geweest?

Ik heb keurig elke week op vrijdag 60 baantjes gezwommen, wat het totaal deze maand op 6 kilometer zet. Ik ben begonnen met het trainen van borstcrawl om wat meer variatie én spierkracht toe te voegen. Het levert me nog elke keer spierpijn op, maar het borstcrawlen gaat me ook al beter af. Fijn! Met fietsen was ik niet zo veel bezig in januari: ik reed 3x keer op mijn tacx en zette 62 kilometer op mijn teller. Wél liep ik veel (zodra het niet regende…) met een uitschieter van dik 23.000 stappen. Dus ja, ik was best actief!

Landgoed De Braak PaterswoldeEen korte vooruitblik in mijn happylist!

Ik verlang heel erg naar een zonnige bestemming! Wij genoten in januari of februari al eens van de zon in Valencia, Rome en Lissabon en dat vond ik zó fijn. Het is heerlijk om de zonnestralen op je gezicht te voelen als het nog zo koud is in Nederland. Het zit er nu even niet in. Misschien gaan we nog wel eens 1 of 2 nachtjes weg om even te ontspannen in de natuur. Dat is mij in Salland ook echt uitstekend bevallen. Opwarmen én relaxen doe ik sowieso heel binnenkort in de sauna. Daar heb ik veel zin in!

Lees ook: Happylist december – Een nieuwe baan!

Hoe was jouw januari?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
18 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Yvonne

Wat een mooi overzicht en wat een prima begin van het nieuwe jaar! Het taartje ziet er heel lekker uit.
Januari begon niet zo goed, maar eindigde verrassend positief. Morgen komt er bij mij zelfs weer een maandoverzicht aan!

Saskia

Wat een fijn overzichtje van de maand Januari, op naar een prachtig Februari 🙂
Mijn maand was druk maar fijn, eindelijk ook het nieuws gedeeld rondom onze zwangerschap dus was erg fijn!<3

Saskia

Wat een fijn overzicht, weer goed van de maand genoten. Ik was zelf vooral bezig met mijn opleiding/studie. En de eerste plannen voor de zomervakantie

Daisy

Wat een heerlijke maand. Ik krijg bijna heimwee van de heerlijke Hollandfoto’s. Haha! Maar als je dan vertelt dat je de zon op je gezicht mist in het koude Nederland, dan weet ik meteen weer waarom ik aan de andere kant van de wereld ben 😉
Maak er een mooie nieuwe maand van!

Linda

Wat een heerlijke maand heb je er op zitten, gefeliciteerd met je mooie nieuwe bezoekersrecord! wij hadden ook een nieuw record deze maand 🙂 Blijft toch altijd leuk. Die wandelingen klinken ook echt prachtig mooi, mooie foto’s ook!

Maaike

Wat heb je een heerlijke eerste maand gehad en gefeliciteerd met de 17.3k bezoekers! Echt heel fijn. Love dit soort maandoverzichten!

Aniek

Bezoekersaantallen zijn niet het belangrijkste van je blog, maar het is altijd weer zo’n fijne mijlpaal als je een record bezoekersaantal haalt. Gefeliciteerd!

Wanda

Wow, wat een mooie mijlpaal wat betreft je bezoekersaantallen joh! En ja, de Onlanden daar wil ik nu echt wel een keertje naar toe om te wandelen. Drentse Aa wordt ook wel weer eens tijd, volgens mij twee jaar geleden voor het laatst geweest. Mijn januari was vooral werken, sneeuw en lekkere lunchdates. Februari begon op zich leuk met een weekendje weg, maar inmiddels zitten we allebei met griep thuis, dus dat is iets minder maar ach, gaat wel weer over natuurlijk.

Kelly

Wat een bezoekersaantallen zeg! Daar kan ik alleen maar van dromen, haha. Fijne maand heb je achter de rug. Ik vond januari niet zo’n leuke maand eigenlijk. Een voorhoofdsholteontsteking en buikgriep gooiden roet in het eten. Het voorjaar mag van mij wel beginnen 🙂

18
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x