Outdoor Personal

Reizen zonder internet

16 maart 2016
Marcella MacBook

De afgelopen weken was ik offline. Ik was op roadtrip in op Cuba, en daar kan je niet zo makkelijk gebruik maken van wifi. Het is er heel beperkt beschikbaar, en je moet er een speciale internetkaart voor kopen. Ik kreeg veel vragen over reizen zonder internet. Hoe me dat gelukt is, of ik ontwenningsverschijnselen had, en wat ik dan gedaan heb? In deze blog vertel ik je hoe offline reizen me bevallen is.

Marcella, Camper Cruise Canada

Zodra je weet dat je op je bestemming geen internet kunt gebruiken gaat er een knop om. Zo was het tijdens onze camperreis door West-Canada vooral heel fijn om op de mooiste campings te genieten van de ruige natuur. ’s Avonds stookten we een vuurtje en lazen we in ons boek. Onwijs relaxt! En ook tijdens onze roadtrip op Cuba miste ik internet niet. Je kon er op een aantal plekken wel gebruik van maken (tegen betaling), maar dit is slechts heel beperkt mogelijk. En als je dat plein vól smartphones ziet, kon ik me niet voorstellen dat het signaal nog sterk was. Op Cuba werkt vanalles niet goed en ook de stroom valt nog wel eens uit. Ik kan me vergissen, maar een sterk signaal leek me vrijwel onmogelijk. Dat we het gewoon niet zouden gebruiken stond dus al snel vast.

Er zijn juist veel voordelen aan reizen zonder internet!

  • Je kunt eindelijk weer eens een boek lezen. Heerlijk!
  • Ook een ouderwets spelletje is helemaal top. Bij ons is vooral Skip Bo favoriet. Stiekem omdat ik vaak win natuurlijk.
  • Als ik ‘even’ Facebook en Twitter wil checken ben ik zo een uur verder. Zonde, als je op een prachtige bestemming bent! Reizen zonder internet ‘kost’ je geen tijd.
  • Ook reis je weer helemaal met z’n tweeën in plaats dat je halve timeline met je mee reist.
  • Je hebt meer focus op je reis en wat je op dat moment beleeft.
  • Ook ga je meer op ontdekking op je bestemming.
  • Je hebt weinig prikkels, omdat je je niet bezig houdt met je timelines.
  • En dus erger je je ook niet aan die ene update van die vriend(in)/oom/tante enzovoorts.
  • Je hebt wat te vertellen als je weer thuis komt. Ook kan je dan foto’s laten zien die niet iedereen al gezien heeft.

Reis jij wel eens zonder internet?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
62 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Maud

Hihi, leuk om te lezen Marcella!

Patricia

Nee. Op mijn vakantie adres Koop ik internet voor 2 weken. Ik ben te verslaafd.

Carolien | Dream the World

Ja heerlijk zonder internet. In Australië hadden we ook vaak geen stroom laat staan internet. Ik ben thuis best ‘verslaafd’ maar op reis kan ik ook makkelijk zonder, dat went heel snel.

Wandernan

Bij CenterParcs (echt,… net Cuba) is de WiFi ook altijd slecht. Of duur. Dus ik doe er niet aan. Alles gaat op uit en mijn telefoon leg ik ergen ver weg. Heerlijk!
Ik kan op vakantie sowieso wel aardig zonder mijn telefoon. En dat er geen of onverstaanbare tv is vind ik ook vaak alleen maar lekker.

Ik ben benieuwd naar je verhalen!

Mellisa - Grenzeloosreizen

Vind het ook heerlijk! Toen ik kampeerde in Kroatië heb ik alleen mijn telefoon aan gehad om een belletje te ontvangen toen ik jarig was haha! Van de zomer ga ik dus 4 weken naar Cuba, lijkt me heerlijk 🙂

antonette

Regelmatig reis ik zonder internet, ik heb er diverse blogs over geschreven. Overigens altijd als keuze omdat er tegenwoordig bijna altijd wel internet is. Ik moet wel zeggen dat het, nu we12travel steeds groter wordt, niet goed voelt om langer dan een week offline te zijn want dat merk ik dan echt aan de cijfers. Ik lees inderdaad lekker veel boeken (maar dat doe ik sowieso altijd al) en heb in Tasmanië gewoon zo’n 9-10 uur per nacht geslapen, dat is ook wel eens lekker!

Sandra

Ik vind het lastig, maar dat komt ook omdat ik weet dat er meestal internet is. Zolang er internet is moet ik kijken. Als ik recht geen internet heb kan ik het redelijk loslaten, maar het kost wel tijd. Ik ga straks een kleine week de Amazone in zonder internet, aaaah! Nee hoor, komt wel goed en kijk er stiekem ook wel naar uit. Het wordt zo’n gewoonte hè.

Karlijn Travels

De voordelen die je noemt kloppen grotendeels, maar toch heb ik liever gewoon internet. Tijdens de Zijderoute had ik af en toe echt last van ontwenningsverschijnselen. Stom eigenlijk, maar ik was elke keer blij als ik na een paar dagen weer online was 🙂

Eva

Alleen maar voordelen eigenlijk. Ik zou er niet zoveel moeite mee hebben. Het is wel anders als je van tevoren al weet dat je geen internet zult hebben denk ik. Dan reken je er niet op en is er ook geen probleem 😉

Jenny - ikreis.net

Ik heb in Indonesie een aantal keer een week zonder internet gereisd. Bevalt prima. Weten dat het er niet is en niet proberen is zoveel fijner dan zwak signaal en tóch proberen.

Katie | Trends 4 Travel

Heerlijk eigenlijk hè? Ik probeer op reis bewust weinig gebruik te maken van internet. Ook al is die mogelijkheid er wel. Het voegt zoveel meer toe aan je reis als je er optimaal van geniet zonder afleidingen zoals social media. En aan je rij voordelen te zien vond jij het ook niet zo erg!

Kim

Tot nu toe ben ik alleen nog maar in landen geweest waar gewoon wifi is. Ik probeer ook iedere keer om er vooral geen gebruik van te maken, maar ik merk wel dat dat lastig is. Onbewust doe je toch best veel. Als ik van te voren weet dat er geen of nauwelijks wifi hou ik daar gewoon rekening mee en neem ik een extra boek mee.

Stéphanie

Leuk te lezen en ik ben het met je eens, er zijn zoveel voordelen wanneer je zonder internet reist. Je kunt je volledig focussen op je reis, hebt minder prikkels en hebt eindelijk weer eens tijd voor dingen die je vroeger allemaal deed op reis zoals een boek lezen of gewoon genieten van de rust en de omgeving waarin je bent. Ik ga straks twee weken naar Corsica met de tent en heb geen idee of ik op elke camping internet zal hebben, ik laat het op me afkomen! Toch moet ik toegeven dat wanneer er op locatie internet is,… Lees verder »

Yvonne

Ik kan me helemaal vinden in je voordelen van geen internet! Wij hadden het zelf 1 week in India ook erg beperkt en miste het niet eens. Wel even erg druk als je dan “ineens” weer wel internet hebt, dan staan je mailbox en alle social media knettervol… maar kost dan weer minder tijd dan je er anders elke dag aan had besteed.

Jessica

Ik vind het heerlijk om even een paar dagen offline te gaan! De leukste plekken waar ik heb overnacht waren dan ook op plekken zonder Wi-Fi. Toch heb ik het voor mijn werk wel nodig, dus ik knijp hem wel een beetje als ik straks zo’n 4 weken naar Cuba wil gaan :p Gelukkig zijn mijn opdrachtgevers heel flexibel met dat soort dingen en veel vooruit werken en zo veel mogelijk voorbereidingswerk offline doen helpt al veel denk ik. 🙂 Hoe heb jij dat trouwens gedaan met ingeplande blogs? Je hebt daar denk ik weinig mogelijkheden om te reageren op… Lees verder »

Sabine

Is best lekker zonder Internet! Al werd ik er in New York soms wel zenuwachtig van haha. Toen we in NY waren hadden we alleen internet in het appartement, dus zo’n beetje de hele dag niet. Dat vond ik best fijn ja, maar ook fijn dat we in de avond weer internet hadden haha. En eigenlijk alleen voor mijn blog en instagram, voor de rest heb ik het niet nodig.

Eigenlijk is reizen zonder internet het meest fijne wat er is. Toch denk ik dat ik de eerste dagen best wat ontwenningsverschijnselen heb, al helpt het wel als je je er goed op instelt. Als je er eenmaal overheen bent, is het héérlijk rustig!

Serge Van Cauwenbergh

In 2013 reisde ik vier weken door Tibet. Vier weken zonder internet. Ik heb het op geen enkel moment gemist. Er was wel overal gsmontvangst, zelfs op 5700m hoogte 🙂

Wanda

Het heeft ook zeker voordeel om geen internet te hebben, je bent inderdaad meer ontspannender en je reist inderdaad echt samen zonder dat iedereen op de een of andere meeleeft. Vorig jaar in het Harz zaten we een weekend zonder en eigenlijk vond ik het best wel lekker. Straks in Zweden wordt het ook lastiger, omdat we in beide huisjes internet via een dongel hebben, dus wel voor de laptop maar niet op de smartphone. Eigenlijk kijk ik daar best wel naar uit, even gewoon back to basic, iets wat er thuis gewoon altijd bij inschiet.

Anne - Ditisanne.nl

Ik ben er wel behoorlijk verslaafd aan maar eigenlijk lijkt het me ook wel relaxed om zonder internet te reizen. In de uithoeken van Ierland zit ik ook wel eens een keer zonder internet maar dat is vaak een dagje, maximaal. En onbewust check je dan toch weer regelmatig je social media.

Elisa

Enige wat ik doe is mijn moeder appen als ik er ben haha. Verder gebruik ik nooit internet, blogs schrijf ik achteraf als ik alles mooi op een rijtje heb gezet. Bevalt mij prima! Leuk stukje weer!

Sas

Ik vind het heerlijk zonder internet! Het enige wat ik meestal doe op vakantie, als ik internet heb is foto plaatsen op Instagram 🙂

Co

Haha, heel herkenbaar! 3 weken zonder internet op Cuba was voor mij ook wel even afkicken. Zeker omdat ik halverwege wat ziekjes was en toen wel even behoefte had om m’n moeder te appen 😉 Voor de rest is het inderdaad heerlijk om weer de tijd te kunnen nemen om een boek te lezen. Ik kijk nu al uit naar deze zomer als we op een camping in de middle of nowhere in Amerika staan 🙂

Shere

Ik was blij als wij geen telefoon signaal hadden in nz en Australië, zo kon paul niet met zijn bedrijf bellen en beleef je meer de reis.

Liesbeth | Wacca

Op vakantie gebruik ik mijn internet eigenlijk zelden om sociaal media of wat dan ook te volgen. Wat ik wel zou missen is WiFi om zaken op te zoeken, want we vertrekken niet altijd even voorbereid. Hoe heb je dit kunnen opvangen?

Linda | One Day Trip

Ben het helemaal met je eens! Als er internet is, check je automatisch elk paar minuten of je nog berichtjes e.d. hebt. Gaat nergens over.
Je hebt zoveel meer tijd en ruimte in je hoofd om te genieten van de dingen om je heen als er geen internet is. En inderdaad, dan pak je je boek erbij of doe je een spelletje. Veel leuker 🙂

Kirsten | Travelaar.nl

Tsjah.. En toch weet ik niet zo goed of ik het zou kunnen haha. Wij hebben nu ook een aantal bestemmingen gehad waar internet het niet of nauwelijks deed, maar toch vonden we altijd een manier om nog wat te doen 😉 Twee weken helemaal zonder. Dat weet ik niet zo goed hoor haha. Al kan ik me heeel goed voorstellen dat het super relaxt is. Miss toch maar eens gewoon de boel een tijdje uitschakelen 😉

Matthijs

Heerlijk om ‘even’ zonder internet te reizen, even niet bezig zijn met alle meldingen die via allerlei applicaties op je smartphone binnenkomen. Toch laat ik me verleiden door het aanbod van internet/wifi die meestal wel aanwezig is tijdens mijn reizen, zelfs in Myanmar had ik meer verbinding dan vooraf gedacht. Stiekem ben ik wel verslaafd aan het internet, al is het voor het nieuws of informatie. Maar als ik er voor moet betalen dan lukt het me ook goed om zonder internet te reizen.

Janne | PLSM

Ja, geen internet kan lekker zijn he! Ik merk dat ik na een tijdje veel rustiger in m’n hoofd ben. Wij hadden op de Togian eilanden in Indonesië geen internet. Prima te doen, alleen was er ook geen mobiel bereik. Daar werd ik wel een beetje zenuwachtig van, helemaal niet bereikbaar zijn..

Piet

Zelf ben ik best wel een beetje “verslaafd” geworden aan Instagram. Maar op reis doe kijk ik er alleen op wanneer er Wifi is. En ik heb op reis altijd leesvoer bij mij. Met een Ereader hoef ik geen boeken meer mee te zeulen/ Wel een tablet en daar schrijf ik wel wat dingen op van een reis. ’s Avonds ga ik er op uit om te kijken of ik wat leuke avondfotografie kan doen. Of bekijk gewoon het avondleven. En verder vind ik het gewoon wel lekker soms helemaal zonder te zitten wanneer ik een trekking maak.

Astrid Wiesenekker

Net terug van een camperreis door Canada. Campings zonder faciliteiten hadden het mooiste uitzicht en hebben we creatieve kookoplossingen bedacht. Zodra er wifi was waren we daar zeker 2 uur mee zoet alle 4. En riep iemand zullen we een spelletje doen? Nee, het is al te laat….. maar via polarsteps een verslag bijgehouden was wel weer erg leuk om te doen. En om het thuisfront mee te laten genieten heb je toch wifi nodig voor de uploads. Uiteindelijke conclusie: zonder internet veel meer gezelligheid (spelletje met zaklamp, vuurtje stoken)en creativiteit!

62
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x