Happylists

Happylist juli 2019 – Reizen met een camper in Nederland

28 juli 2019
Marcella Dordrecht 2019

Hoewel de maand nog niet om is blik ik vast terug naar juli. De maand van ons jubileum, het afscheid van mijn oude baan én we gingen op pad met een camper in Nederland. Kijk je met mij mee hoe juli was?

Camper NederlandReizen met een camper in Nederland?

Ja! Onze buren boden spontaan aan om hun camper voor een weekend uit te lenen. Dat kwam ons perfect uit omdat we op kraamvisite gingen bij vrienden die in Zuid-Holland wonen. In een lang weekend van vrijdag t/m zondag hoefden niet dat flinke eind te rijden op slechts 1 dag. Reizen met een camper in Nederland vond ik erg leuk, het deed me denken aan onze camperreis West-Canada en camperreis IJsland. We sliepen op een natuurcamping in Nationaal Park De Biesbosch en maakten er een gave wandeling. Op een verregende zaterdag ontdekten we dat Dordrecht erg mooi is (headerfoto) én we gingen natuurlijk op kraamvisite. Binnenkort lees je meer over ons korte camperavontuur in Nederland! Stay tuned!

Land van Kokanje GroningenNog meer leuk in juli:

  • Op 1 juli vierden Jan en ik ons jubileum: 6 jaar geleden zeiden we JA tegen elkaar! In december zijn we alweer 11 jaar samen. Time flies when you’re having fun!
  • Ik zette de meest gelezen artikelen van de eerste helft van 2019 op een rij. Leuk overzicht!
  • Wij vierden de liefde met een etentje bij Eetcafé De Stadtlander. In juli lunchten we bij Land van Kokanje en Garnwerd aan Zee.
  • Ik werkte van april t/m juni bij 2 werkgevers voor 2 dagen per week. Vanaf 1 juli werk ik bij 1 werkgever voor 4 dagen per week. Veel fijner! Ik heb nu een onwijs leuke baan en een contract t/m 31 december 2019. Hopelijk kan ik langer blijven!
  • Wij keken op Netflix de 3 seizoenen van The Missing (dikke aanrader!) en ook seizoen 3 van La Casa del Papel hebben we al gekeken. Dus we zoeken nu iets nieuws… tips?

Plaza de la Virgen, Valencia

Mijn 5 meest gelezen artikelen in juli

Deze (nieuwere) artikelen werden ’t meest gelezen in juli:

5 – Sevilla vs Valencia

Spanje is fijn! Wij zijn er twee keer op stedentrips geweest in de Nederlandse winter en het is dan heerlijk om de eerste lentetemperatuur op je huid te hebben. Ik vergeleek Sevilla en Valencia met elkaar in mijn artikel, twee geweldige steden die absoluut een bezoek waard zijn. Benieuwd welke stad mijn favoriet is?

Eze France4 – Route roadtrip Zuid-Frankrijk

Na een stedentrip Nice zochten we de natuur op in Zuid-Frankrijk. We sliepen in een mini-dorpje, genoten van de geweldige Gorges du Verdon en verkenden de côte d’azur. Op de allerlaatste dag pikten we een dag Monaco mee. Ik kan je de route van onze roadtrip Zuid-Frankrijk zeker aanraden ter inspiratie!

3 – Kamperen met een camper in Canada

Jaaa, kamperen met een camper in Canada vond ik zó leuk! 3 weken lang reisden we van Vancouver door de Rocky Mountains om te genieten van de geweldige natuur van British Columbia en Alberta. Sinds deze reis zijn we dol op reizen met een camper en dus gaan we onze droomreis ook maken met een camper!

Ølholm Cottage Bed & Breakfast, Denmark

2 – Møn, het leuke eiland van Denemarken

In dit superschattige huisje sliepen wij op het Deense eiland Møn. We kwamen er voor de krijtrotsen van Møns Klint maar ontdekten dat er veel meer leuks te doen is op het eiland Møn. Een aanrader voor een zomerse trip!

1 – Leuke uitjes in Nederland

Blijf je deze zomer thuis, dan haal je vást inspiratie uit mijn artikel 10x Leuke uitjes in Nederland. Van de waddeneilanden tot Nationale Parken en leuke steden: je verveelt je vast niet! Veel plezier deze zomer!

Giesenbach SwitzerlandWat was het allerleukste artikel om te schrijven?

Dat is zonder twijfel met artikel over de route van onze roadtrip Zwitserland. Vaak schrijf ik na een reis eerst over alle afzonderlijke avonturen en daarna pas over de route van onze reis. Dit keer besloot ik de route al snel online te zetten, want ik ben echt dól op Zwitserland. Alle ruige natuur en oneindige bergen: ik hou ervan! Wij vlogen naar Basel en gingen een week lang op ontdekking rondom Interlaken. Ik heb heimwee en wil onwijs graag meer zien van dit geweldige land! Je kunt dus zeker meer artikelen van Zwitserland verwachten.

Zomerzin Jet van Vuuren

Welke boeken las ik in juli?

17. Bijwerking van Heleen van der Kemp – De laatste in de serie met rechercheur Britt Franken. Jammer!
18. Ten oosten van de afgrond van Thomas Engström – De laatste in de serie met Ludwig Licht. Ik vind deze serie een beetje wollig, dus ik ben blij dat ik er ‘door’ ben (tsja, ik ben te nieuwsgierig…)
En nu heb ik Zomerzin van Jet van Vuuren bijna uit. Welk boek zal ik hierna gaan lezen?

Wanderweg Switzerland Thunersee SwitzerlandWat is mijn favoriete foto op Instagram?

In Zwitserland zagen we tijdens onze wandelroutes bordjes met wanderweg. Ik vind ze zó leuk! Dit bordje zagen we bij onze eerste wandeling, van de Mettlenalp naar Napf. Ze doen me denken aan de quote ‘Let’s wander where the wifi is weak’. En dat hebben we dus ook gedaan: veel wandelen in de natuur. Ohja, en in Zwitserland heb je niets aan je Europese databundel, dus dat wordt sowieso al lekker offline reizen!

En welke foto kreeg de meeste likes?

De foto met het uitzicht op de Thunersee kreeg de meeste likes. Grappig genoeg wisten we helemaal niet dat we dit uitzicht konden krijgen want dat hadden we gemist in de beschrijving van de wandelroute. Dus dat was een leuke verrassing! Dat blauwe water, de bergen aan de overkant: ik vind dit dus echt prachtig! Het doet me wel wat denken aan Peyto Lake en Moraine Lake in Canada, al vind je deze natuur een stuk dichterbij huis!

Volg mij op Instagram @Marcellamolenaar!

Fietsen in Groningen juli 2019En ben ik weer lekker actief geweest?

Ik fietste 5 keer in juli, goed voor 217 kilometer. Minder dan ik wilde, maar vanwege een weekend weg en hittegolf kwam het er niet vaker van helaas. Wel fiets ik elke dag 6,5 kilometer naar mijn werk en weer naar huis, dus ik krijg wel mijn beweging. In de pauze wandel ik ook weer regelmatig een eindje. Toch neem ik me ook voor om weer te gaan zwemmen omdat dat goed is voor mijn armen en schouders, maar dat lukt nog niet helaas. Maar eens doen in augustus!

Een korte vooruitblik in mijn happylist!

Omdat wij in de zomer doorwerken hebben we voor augustus weinig plannen. Ik spreek weer met twee vriendinnen af om bij te kletsen tijdens een etentje. Leuk! Jan is komende maand jarig en omdat hij doordeweeks jarig is neem ik 1 of 2 dagen vrij. Wat we gaan doen weten we nog niet, maar we verzinnen wel wat leuks. Verder wil ik weer lekker gaan fietsen en genieten van het mooie weer, mits de temperatuur onder de 32 graden blijft. Ik ben niet gemaakt voor 38 graden, oef. Ik wens je een fijne zomermaand!

Lees ook: Happylist juni – Terug uit Zwitserland

Heb jij genoten van juli?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
8 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Amy

Wat een fijn overzichtje! Nog gefeliciteerd met jullie 6-jarig jubileum. Wat een gaaf idee om met de camper door eigen land te reizen, daarmee ontdek je Nederland toch op een andere manier dan tijdens daguitstapjes. Is het voor herhaling vatbaar voor jullie?

Saskia

Wat een super fijn overzichtje. M. zou wel eens graag willen reizen met een camper. Dus misschien dat het er ooit van komt. En nog gefeliciteerd met jullie jubileum.

Evelyn

Super mooie dingen allemaal! En yes zeker genoten van de maand juli, heerlijk weertje en Noorwegen 🙂

Wanda

Heerlijk hoor, die foto’s van Zwitserland! En ja, Dordrecht staat hier ook al enige tijd op het lijstje, maar dat lijstje wordt steeds langer en langer haha…

8
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x