Oostenrijk Reisplannen

Reisplannen voor de tweede helft van 2020

3 augustus 2020
Jan en Marcella Adelaide Hills Australia

Nu de wereld toch weer een stukje normaler wordt hebben wij reisplannen voor de tweede helft van 2020. Reizen is verslavend en dus gaan we graag weer op pad om de wereld een stuk dichterbij huis te ontdekken.

Victoria Street Edinburgh ScotlandStopover QatarCamper Australia

De eerste helft van 2020

Ons reisjaar startte met een weekend Edinburgh in januari. Onze tweede keer in deze te gekke stad, en dus maakten we ook een uitstapje naar Conic Hill bij Loch Lomond. Een dikke maand later vlogen we via een stopover Qatar naar Adelaide waar onze roadtrip Australië startte. We genoten van reizen met een camper in de Nationaal Park de Grampians en langs de Great Ocean Road. Helaas nam het virus de wereld in zijn greep en veranderde onze droomreis na slechts twee weken al naar stressvol en onzeker. Na twee geannuleerde vluchten strandden we in Sydney. Eenmaal thuis was het best even omschakelen van alle teleurstelling want onze droomreis verliep zo totaal anders…

Toch kriebelde het op een gegeven moment weer om reisplannen te maken om een andere omgeving te ontdekken. Het vele thuiswerken en thuis blijven putte ons uit en een andere omgeving doet ons altijd goed. Het inspireert, zorgt voor een rustpunt en haalt ons uit de sleur. Toen alles weer de goeie kant op ging zijn we eind juni een weekend naar de Veluwe gegaan waar we genoten van Amersfoort en Nationaal Park de Hoge Veluwe.

Reizen in huisLimburg & Nijmegen

In de zomervakantie werken we door vanuit ons thuiskantoor. Over een paar weken hebben we weer een weekend weg gepland staan. De mok van Qatar voor onze collectie Starbucks mokken lieten we helaas kapot vallen op Schiphol. Reizigers die een paar weken na ons via Qatar vlogen waren zo lief om een mok voor ons mee te nemen. En dus gaan we die mok binnenkort ophalen in Limburg. We ontmoetten Aäron en Ilse van Reisfreaks in Wilson’s Promontory in Australië, dus het is tof om hen nu aan de andere kant van de wereld te ontmoeten. Op de ’terugweg’ naar het noorden slapen we vlakbij Nijmegen en we willen op beide locaties ook wandelen. De dagen vliegen vast om!

Marcella, Austria

Duitsland & Oostenrijk

In september zijn we twee weken vrij en hebben we een camper gehuurd. Ja, reizen met een camper is steeds meer onze favoriet. Lekker in de natuur en het is ideaal omdat we alles aan boord bij ons hebben: een keuken, douche, wc, zithoek en een vast bed. Ons plan is om via de Romantische Strasse in Duitsland naar Innsbrück in Oostenrijk te reizen. We willen de regio Vorarlberg en Tirol ontdekken, maar ook Liechtenstein staat op ons lijstje. We hebben op Google Maps een lijstje met highlights, maar moeten binnenkort gaan zitten om een route uit te stippelen. Waarschijnlijk reizen we via de Bodensee terug naar Groningen. Mochten grenzen gaan sluiten of andere beperkingen komen, dan kunnen we eventueel uitwijken naar Frankrijk, Duitsland of Denemarken. We moeten het maar afwachten.

We waren eerder in Oostenrijk en bezochten toen de regio Salzburgerland.

Zuidwest Friesland

Begin oktober gaan we op pad in Zuidwest Friesland. Bolsward, IJlst en Sneek staan centraal in ons programma plus het ontdekken van de natuur. Leuk om een regio te ontdekken die we wel kennen, maar waar we nooit uitvoerig op ontdekking zijn gegaan. We gaan voor familiebezoek in Zuidwest Friesland want mijn beide zussen wonen in Sneek. Toch komen we dan meestal niet verder dan de woonkamer. Des te leuker om er nu meer te ontdekken!

Reisplannen die nog niet zeker zijn

Tot slot hebben we nog geen concrete plannen, maar willen we nog een nachtje naar Apeldoorn en wellicht slapen we een nachtje in de buurt van Groningen. ’t Liefst zou ik een reisje naar de zon boeken om (een stukje van) de Nederlandse winter te omzeilen, maar ik denk dat dit er nog niet in zit. Vliegen kan nu, maar met de opkomst van meer besmettingen is het de vraag hoe lang dit een mogelijkheid blijft. Die onzekerheid vind ik wel naar, omdat reizen voor ons een heel belangrijk onderdeel van ons leven is. We moeten maar zien het het zich ontwikkelt, go with the flow!

Wat zijn jouw reisplannen?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest

16 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Astrid

Heerlijk weer plannen maken hè, al blijft er nog veel onzeker. Wij hebben onze reis naar Engelend moeten annuleren en zijn in Bolsward geweest in juni! Heerlijk gefietst in Friesland op zoek naar alle fonteinen in de Friese 11 steden. Omdat we het toch niet kunnen laten stiekem wel een camper voor volgend jaar in Canada in optie genomen….maar of het kan is afwachten. Alvast heel veel plezier op roadtrip door Duitsland en Oostenrijk. Dat wordt genieten van de mooie natuur en gevoel van vrijheid!

Manon Ruitenberg

Ik moet eerlijk zeggen dat we momenteel voorzichtig zijn met het inplannen van reizen of weekendjes weg. Gelukkig is er in Nederland ook voldoende te ontdekken dus dat gaan we eerst maar doen.

Diana

Wat fijn om weer plannen te kunnen maken en zo heb je toch iets om naar uit te kijken. Wel fijn dat je met de kamper gaat, heerlijk die vrijheid. Uhm…hier ga ik nog naar Denemarken, Waddeneilanden (wandelen) en Luxemburg. Voor de rest nog kleine kampeertripjes in Nederland en Duitsland 🙂

Wanda

Ook wij willen in september graag naar Oostenrijk, hetzij Vorarlberg (mijn favoriete regio) of verder op ontdekking in Salzkammergut. Hopelijk blijft het licht op groen staan, als alternatief geldt Duitsland, maar daar zijn we in juni nog geweest, dus liever iets anders op zich. Verder stond er voor oktober een weekendje Parijs op de planning vanwege een beurs, maar inmiddels weten we dat die beurs is geannuleerd, dus helaas geen Parijs dit jaar. Misschien dat we dan nog voor een weekendje in eigen land gaan, maar dat beslissen we dan pas op het laatste moment.

Kelly

Wat fijn om weer reisplannen te hebben. Heerlijk vooruitzicht…vooral Duitsland en Oostenrijk. Ik zal waarschijnlijk in Nederland blijven dit najaar en als het een beetje mee zit, nog een klein uitstapje maken richting België of Duitsland. De Waddeneilanden staan sowieso op de planning en dan wil ik naar het zuiden reizen..afhankelijk wat er er de komende weken gaat gebeuren. Eigenlijk wilde ik ook een paar dagen naar Amsterdam gaan, maar dat zie ik momenteel niet zitten. Zo vervelend die onzekerheid.

Aniek

Ah wat een leuke plannen! Ik heb nog een weekend Ardennen staan, en daarna ga ik ook naar Oostenrijk. Eerst een week wielrennen en misschien mtb-en, en dan een week een huttentocht maken. Erg veel zin in!

Linda

Wat een leuke plannen! Hopelijk kunnen de plannen zoals ze nu zijn voor september ook helemaal doorgaan. Het zou me soms ook niks verbazen als maatregelen toch weer strenger worden, gelukkig heb je met een camper alle vrijheid. Friesland klinkt ook niet verkeerd

Roxanne

Jammer dat jullie niet de reizen kunnen maken die jullie willen, maar het geeft ook weer mogelijkheden om dichter bij huis dingen te ontdekken. Dat kan ook ontzettend leuk zijn, maar wel jammer dat het ‘gedwongen’ is als het ware. Ik ben nog nooit met een camper weggeweest. Wij zitten te denken aan een kleine caravan, omdat je dan ook lekker veel mee kunt nemen en als Marcel en Espen ouder zijn, kunnen ze dan in een tentje ernaast kamperen. We gaan toch nooit ver weg met ze en zo zit je niet per se vast aan de accommodaties van… Lees verder »

16
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x