Tag-lijstjes

Reisfotografie-tag

29 maart 2016
Reisfotografie tag

Het is al een tijdje geleden dat Carolien van Dream the World en Sandra van Travelbysan mij vroegen om de reisfotografie tag in te vullen. Deze leuke tag is bedacht door Jenny van Ikreis. Sinds een paar jaar ben ik meer bezig met fotografie. Instagram daagt mij uit om steeds mooiere composities te ontdekken en vast te leggen. Ik experimenteer er lustig op los! Sinds vorig jaar heb ik de systeemcamera Samsung NX 300M en leer ik er steeds beter mee werken. In dit artikel vind je mijn favoriete foto’s!

Groningen landschap

Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt?

Vorige week zijn de tandwielen en de ketting van mijn racefiets vervangen, dus ik wilde graag weer op pad! Zaterdag waaide het keihard, maar het was ook zonnig. Ik ben dan ook gewoon gaan fietsen en kwam thuis met ruim 28 kilometer op mijn teller. Ook dit jaar wil ik 1.000 kilometer fietsen op mijn racefiets. Vorig jaar bleef ik helaas steken op 731 kilometer. Onze verhuizing naar Groningen zorgde voor een flinke vermoeidheid, maar dit jaar moet het me lukken om opnieuw de 1.000 te halen. Toen ik zaterdag over mooie paadjes zoefde waren mijn fietskriebels weer volop aanwezig. Het is dan ook lastig om niet continue te stoppen om mooie foto’s te maken van ’t landschap. Gelukkig kon ik wel even een mooi plaatje maken van die schattige straatje!

Instagram @marcellamolenaarHostal Valencia, Havana

Wat is je meest populaire foto op Instagram?

Records zijn er om verbroken te worden. Nu heb ik op Instagram het record van 155 likes op de foto van het schattige binnenplaatsje van Hostal Valencia in Havana. Dit binnenplaatsje trok heel wat bekijks. Continue moesten we ons door de hordes toeristen wurmen om het hotel uit te komen. Regelmatig werd het binnenplaatsje nóg vrolijker omdat er een bandje aan het spelen was. Het leuke was dat als je van bovenaf (bij de hotelkamers) naar het bandje keek, er altijd iemand van de band het opmerkte, en ze dan ook even aandacht aan jou schonken. Wist je trouwens dat Havana een ontzettend leuke stad is? Ik schreef in City Guide Havana over mijn aanraders!

Mount Robson, Canada
Wat fotografeer je het liefst?

Ik vind het geweldig om mooie landschappen vast te leggen. Tijdens onze roadtrip Canada heb ik dan ook ontzettend veel mooie foto’s gemaakt. Het landschap leent zich natuurlijk dan ook prima om prachtige foto’s te maken. De hoge bergen, geweldige vergezichten en helderblauwe water maken het landschap onwijs fotogeniek. Ik probeer vaak iets moois op de voorgrond te zoeken om de foto wat meer speciaal te maken. Op deze foto met de paarse bloemen vind ik dit goed gelukt!

Sunrise Groningen
Op welke foto ben je het meest trots?

Ik ben trots op veel foto’s en vind oprecht dat ik een mooie verzameling heb opgebouwd op mijn Instagram account. Sinds ik in Groningen woon heb ik een prachtig uitzicht op de zonsondergang en is dat een favoriet onderwerp voor mijn foto’s. Ik woon aan de rand van de stad, en heb dus niet allemaal gebouwen voor mijn prachtige plaatje. Dat we een dakterras hebben is ook ideaal. Bovenstaande foto maakte ik op een andere plek, het is de zonsopkomst. Ik ben er zo trots op omdat ik hem eigenlijk in een ‘split second’ maakte. De compositie is perfect met de reiger. De kleuren en reflectie vind ik geweldig.

Wroclaw, Poland

Welke foto vertelt jou een bijzonder verhaal?

Meestal reis ik met Jan, maar in september maakte ik een reisje naar Polen zonder hem. Het was mijn eerste internationale persreis in een gezelschap van maar liefst 50(!) journalisten. Het was een bijzondere ervaring in een land wat me erg verraste. Culturele hoofdstad Wroclaw is echt een ontzettend leuke stad met kleurrijke pleintjes en hippe restaurantjes. Zorg ervoor dat je ook tijd hebt om rond te reizen, want de regio waarin Wroclaw ligt is prachtig. Ik zou graag eens terug willen om een flinke wandeling te maken in het prachtige Reuzengebergte!

Wat vind jij vind de reisfotografie tag? Wat is jouw mooiste (reis)foto?

Volg mijn reisavonturen! FacebookBloglovinTwitterInstagram

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
29 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Carolien | Dream the World

Wat grappig Marcella dat jij een zelfde soort verhaal hebt bij je bijzondere foto! Misschien lijken we toch een beetje op elkaar! En prachtig die zonsondergang foto met die reiger!

Janneke

Allemaal mooie foto’s! Ik neem misschien de tag binnenkort wel over. En zet ‘m op met het behalen van je doel! 🙂

Jenny - ikreis.net

Leuk dat je de tag hebt overgenomen! Een mooie selectie landschappen, met name die met de paarse bloemen vind ik erg mooi.

Jennifer

Mooie foto’s! Jouw instagram is altijd fijn om te bekijken!

Karlijn Travels

Allemaal mooie foto’s, maar die met de paarse bloemen is mijn favoriet. Leuke tag, ik moet ‘m ook nog steeds invullen!

Sabine

Je kunt echt prachtig fotograferen! Vind ze allemaal mooi, maar die met de paarse bloemen is toch wel het allermooist haha 😀

Liesbeth | Wacca

Mooie foto’s! Zeker die zonsondergang! Zo zie je maar dat je niet altijd ver hoeft te gaan voor mooie uitzichten en plaatjes 😀

Super leuk he, deze tag! Ik vind de foto met de reiger echt geweldig 😀

Wanda

Met recht kun je trots zijn op je foto’s hoor! Vooral die met die reiger is een juweeltje om te zien! Vaak zijn dat soort spontane foto’s de mooiste he? En ja, met bloemen op de voorgrond probeer ik meestal ook wel, dat geeft een foto vaak net dat beetje extra. Misschien dat ik de tag wel meeneem!

Elisa

Stuk voor stuk schitterende foto’s, maar de zonsopkomst is mijn favoriet. Op je instagram staan ook altijd mooie foto’s trouwens!

Co

Wat een mooie foto’s! En je kunt inderdaad prima fietsen in Groningen, ik kan je ook de omgeving van Niehove aanraden, hele schattige dorpjes daar. En wat grappig om te lezen dat de binnenplaats van Hostal Valencia nu zo toeristisch is, 3 jaar geleden was daar helemaal niemand!

ivonne

Prachtige foto’s, ik ken ze al van Instagram maar altijd leuk om nog eens te zien.. Ik heb de tag al ingevuld en vond het erg leuk om te doen.

Leuk om zo naar je omgeving te kijken. Als j ook thuis naar mooie plaatjes zoekt kijk je steeds anders om je heen en zie je ook steeds andere stukjes. Leuk!!

Tjapke | Tjapke Op Reis

Je foto’s zijn echt prachtig, Marcella! Ik neem die fotografie-tag misschien ook wel eens over, lijkt me leuk aangezien ik toch wel heel graag op pad ga met mijn fototoestel! 🙂

Mooie foto’s Marcella! De foto’s van Cuba zijn ook heel mooi om te zien. Geen wonder dat die binnenplaats in Havana zo veel bekijks had. 😉

29
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x