Tag-lijstjes

Reisdilemma’s in een lijstje

15 augustus 2014
Marcella Marrakech

Ik werd getagd door Marieke voor een heel leuke uitdaging. Chantal van Reisdoc plaatste haar 15 reisdilemma’s en Marieke is benieuwd naar de mijne. Sommige keuzes zijn zo gemaakt, maar over andere moest ik even nadenken. Anyway: mijn reisdilemma’s!

1. Zonvakantie / wintersport

Eigenlijk kan je de keuze niet maken als je één van beide niet kent. Maar hé, ik ga natuurlijk ook niet voor niks nooit op wintersport. Misschien is het leuker dan ik denk, maar ik kies liever voor de zon. Zo graag zelfs dat ik er ook bewust voor kies om in koude periodes te zon op te zoeken. Zoals zonnig Nieuw-Zeeland in onze winter. Op de website van Klimaatinfo.nl kan je dat gemakkelijk uitzoeken. Perfect!

2. Vakantie aan de kust / vakantie in het binnenland

In Nieuw-Zeeland raakte ik onwijs gefascineerd door de ruige kust. En die zagen we dan ook overal op het Noordereiland en Zuidereiland. Ik kon urenlang turen in die eindeloze oceaan en vond dat heerlijk. Op en top genieten! Straks in Normandië zitten we ook heel dichtbij de zee met ons appartementje. En ik wil sowieso volop van de witte krijtrotsen bij Étratat genieten. Ik kijk er onwijs naar uit!

3. Europees eten / Aziatisch eten

Ik heb over het algemeen goed gegeten tijdens mijn rondreis door Thailand, maar er gaat niks boven een goede pizza of pasta. Maar goed, ik hou de optie altijd open om me te laten overtuigen dat Aziatisch eten tóch lekkerder is.

Marcella bij Slope Point, New Zealand

Slope Point, New Zealand, 2014

4. Weg met vriendinnen / weg met partner

Ondanks dat een tripje met vriendinnen me erg leuk lijkt, reis ik toch het liefst met mijn man. Vanaf 2010 ben ik twee keer met hem in Amerika geweest, in Canada, Nieuw-Zeeland en diverse landen in Europa. En daar mogen zeker nog wel wat inspirerende landen, steden en gebieden bij komen wat ons betreft!

5. Actieve vakantie / luiervakantie

Tijdens onze roadtrips reizen we duizenden kilometers om zoveel mogelijk te zien, mooie natuur te absorberen en te genieten van onbekende steden. Na een maand in het westen van Amerika stond er 8.000 kilometer op de teller en na Nieuw-Zeeland ruim 6.000 kilometer. En ook tijdens stedentrips zien we zoveel mogelijk. Dus nee, aan luiervakanties doen wij zeker niet. Ik noem het ook liever een reis dan een vakantie overigens.

6. Azië / Afrika

In Afrika bezocht ik Marrakech in Marokko. In Azië reisde ik door Thailand en deden we een stopover in Singapore. Van beide continenten heb ik nog weinig gezien dus. Toch zou ik van Azië meer willen zien dan Afrika en dus kies ik voor Azië. Ik wil graag naar Japan en China, maar ook Indonesië, Vietnam en Maleisië spreken mij ontzettend aan.

Fietsen over de Via Appia in Rome

Rome
Fietsen over de Via Appia

7. Barcelona / Rome

Ik ben in beide steden geweest, maar ik heb er twee heel verschillende trips gemaakt. In Barcelona waren we aan ’t einde van de zomer samen met vrienden waar we een vriendin bezochten die in de stad woonde. In Rome waren we met z’n tweetje aan het begin van de lente. Aan beide trips heb ik goede herinneringen en beide steden zijn op hun eigen manier heel fijn. Ik ga geen keuze maken dus.

8. 3 weken kamperen / 1 week luxe hotel

Lastig, want ik kampeer nooit, maar slaap ook nooit in een luxe hotel. Ik zit er precies tussenin. Ik heb wel een hekel aan een tent met luchtbed, dus als ik dat drie weken moet doen word ik er niet gelukkiger op. In Nieuw-Zeeland sliepen we een aantal keer in een cabin op een camping. Met een fijn bed en een dak boven je hoofd, maar verder ook back to basic. En dat was prima. Dus als ik ook dat mag kiezen, vermaak ik me liever 3 weken in plaats van maar eentje!

9. Citytrip / natuurvakantie

Voor steden moet je niet in Nieuw-Zeeland zijn. Het draait daar volledig om de natuur. Steden zijn daar vaak niet eens leuk. De winkels zijn al op tijd dicht en het was regelmatig zoeken naar een leuk en gezellig restaurant. Maar met zoveel natuurschoon om je heen wil je ook niet anders. Toch vond ik het in Amerika ook wel fijn om na Arches, Bryce, Zion en Monument Valley in de razende drukte van Las Vegas te belanden. Een mooie combi is wel zo fijn, maar de natuur mag zeker overheersen in mijn trips.

10. Wereldreis / de wereld zien in meerdere keren

Tsja, we hebben al meerdere verre reizen gemaakt, dus dat bewijst eigenlijk wel dat we de wereld graag ontdekken in meerdere keren. We hebben nu twee keer vijf weken verlof gehad en twee keer een reis van een maand gemaakt. Dat zou ik best nog wel eens willen ophogen naar 8 weken. Voor een land als Australië ook absoluut noodzakelijk. Al kies ik daar het allerliefst voor met een een half jaar verlof en onbeperkt budget. Ik zou ook nog graag eens wekenlang door Zuid-Amerika reizen. Er is nog zoveel moois te ontdekken!

Marcella in Yellowstone National Park in Amerika

Yellowstone, Amerika, 2011

11. Nooit meer reizen / nooit meer je vrienden zien

Een lastige keuze als je iets belangrijks moet opofferen… Het zal beide niet optimaal gelukkig maken, want je zal altijd iets missen wat je erg gelukkig maakt. Dus het is ook gewoon een rare tweesprong. Ik maak stiekem gewoon geen keuze.

12. Weg met de auto / weg met het vliegtuig

Mag ik dan ook eerst vliegen en vervolgens met de auto op pad? Ter plekke vind ik het altijd zo fijn om op ons gemak met de auto een nieuw land of gebied te ontdekken. Roadtrips geven vrijheid. Vorig jaar reisden we door Tsjechië en Oostenrijk en gingen we direct vanuit huis op pad. Geen reistijd naar de luchthaven en wachten bij het inchecken en de douane, maar gewoon direct op pad. Direct echt vakantie.

13. Backpacken / cruisen

Het echte backpacken is voor mij fysiek te zwaar. Dus als ik er dan ook flashpacken met een (huur)auto van mag maken: graag! Cruisen zou ik wel eens willen doen voor een week. Lijkt me best bijzonder en het reist ook effectief in de nacht natuurlijk. In Nieuw-Zeeland kwamen we cruiseschepen tegen die in 3 maanden rond de wereld vaarden. Dat lijkt me wel erggg lang. En duur!!

Marcella bij Krimml Wasserfalle in Salzburgerland, Oostenrijk

Krimml Wasserfall, Oostenrijk, 2013

14. Alles regelen / op de bonnefooi

We bereiden ons nooit tot in de puntjes voor. Uiteraard moeten we vliegtickets zoeken en is onze huurauto al gereserveerd. Ook de eerste overnachting en de laatste staan al vast. Verder is onze planning globaal. Ter plekke is het heerlijk dat je ergens nog langer kunt blijven of toch nog naar een bepaald gebied wilt reizen. Ultieme vrijheid!

15. Roadtrip / op één plek blijven

Volgens mij is dat antwoord wel duidelijk. Tijdens onze roadtrips slapen we vaak in veeeeel verschillende hotels, motels en cabins, dus we trekken vooral het hele land door. Ook al hebben we in Normandië straks wel zes nachten op één plek, ook daar trekken we er zoveel mogelijk op uit om het hele gebied te ontdekken. We willen nou eenmaal alle mooie plekjes zien en er optimaal van genieten, de schoonheid absorberen. Dát is reizen!

Ik ben benieuwd naar de reisdillema’s van:

Neem je de tag ook over, stuur me dan vooral een linkje naar jouw artikel. Ik ben nieuwsgierig naar je keuzes!

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
29 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Marieke

Awh, je maakt me nu aan het twijfelen over de kust-binnenland-vraag, haha! Leuke antwoorden 🙂 Ik ben tevreden, hoor!

Lisette | Travellust.nl

Wat grappig dat dit een tag is geworden! Ik zag deze natuurlijk al op de blog van Chantal. Leuk om te lezen!

Chantal

Leuk geworden Marcella, leuk ook dat je ‘m over hebt genomen 🙂

alllovelythingsnl

Super leuk om te lezen! Sommige dilemma’s zijn nog lastig ook. Ik zou voor Aziatisch eten gaan, ik vind dat zoo lekker.

Sandra

Ik ben zo blij dat je mij niet getagd heb ;-)! Ik had het echt niet kunnen invullen gewoon, hoe moeilijk! Leuk om te lezen en nog leuker om te zien dat wij zoveel overeenstemming hebben in onze reizen!

iliveformydreams.com

Erg leuk om je keuzes te lezen. Heel wat komen wel met mijn eigen overeen!

Mieke

Wat een leuke tag is dit. Sommige dilemma’s zijn echt lastig inderdaad, maar anderen ook totaal weer niet. En hoewel ik heel erg verschil met jou qua reiservaring, kan ik me in veel van jouw keuzes heel goed vinden. Grappig.

Wanda

Ik zag hem her en der al voorbij komen en ja, keuzes maken… pfff, zo lastig! Ik ga hem zeker invullen dus wie weet komt ie volgende week wel al online… als ik tenminste er zo snel uit kan zijn!

trackback

[…] een mede-blogger ontbreekt bij mij volledig. Zo zag ik een leuke TAG over reisdilemma’s bij Marcella, en ach.. ze typte onderaan: “neem je de tag ook over, stuur me dan vooral een linkje naar […]

Kirsten | Travelaar.nl

Wat een super leuke tag! Grappig om te zien dat er zoveel verschillende meningen zijn 🙂

Henriette

Superleuk om te lezen, pff sommige zijn echt dilemma’s!

nandasdaily

Ik las hem net bij Karlijn, maar had de jouwe nog niet gelezen! Nice one! En grappig hoe iedereen toch weer andere keuzes maakt 😀

nandasdaily

Zal ik dat doen? Haha! Ik heb hem op mijn to-do lijst gezet :-D. Ik laat je weten als hij er op komt.

Saskia

Je blog nu al een tijdje volgend vind ik sommige antwoorden niet echt meer verrassend 🙂 wel een oel leuke uitgebreide antwoorden.

Saskia

*boel dus 🙂

Saskia

Niet dat ik het erg vond om het hele verhaal te lezen hoor. Reisblogs blijven altijd om bij weg te zwijmelen.

Klasine

Haha ik zie nu pas dat je me genomineerd hebt! Ik ga ‘m overnemen 😉

trackback

[…] Marcella deelde een leuke tag: 15 reisdilemma’s. Nu ben ik geen travelblogger, maar vind ik reizen wel heel leuk en vind ik de dilemma’s te leuk om niet met jullie te delen. […]

29
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x