Wishlist ABC

Qatar, Quezon & Qingdao – Wishlist ABC

9 september 2016
Wishlist ABC - Q

Vaak lees ik op een travelblog over een geweldige bestemming of ik zie onwijs mooie foto’s op Instagram, en dan is mijn wishlist direct een stukje langer. Vandaar dat ik mijn wishlist in 26 artikelen met je deel in een heus Wishlist ABC. Met dit keer de moeilijkste letter van het alfabet: de Q. Ik vertel je wat ik graag wil zien & doen!

Shutterstock QatarLand – Qatar

De Q is nogal een lastige (begin)letter, en dus kom ik qua landen al snel uit op Qatar. Niet hoog bovenaan mijn wishlist, maar een bijzonder land lijkt het me zeker. Misschien kan ik een bezoekje combineren met een tripje naar Dubai. Qatar is een rijke oliestaat en dat zie je terug aan de luxe gebouwen, grote hotels, wolkenkrabbers, luxe auto’s, indrukwekkende moskeeën en gigantische olievelden. Het landschap bestaat uit uitgestrekte woestijngebieden en een mooie kustlijn met zandstranden. Mocht je van voetbal houden, dan kan je in Qatar terecht voor het WK 2022.

Shutterstock Palawan FilipijnenProvincie – Quezon

Quezon is een provincie van de Filipijnen centraal gelegen op het eiland Luzon. De hoofdstad van de provincie is de stad Lucena. Bij de laatste census in 2010 telde de provincie ruim 1,7 miljoen inwoners. Quezon werd in 1946 vernoemd naar voormalig president Manuel Quezon. Bron: Wikipedia

Het is meer dat ik kies voor Quezon vanwege de beginletter Q, want wat er te doen is, daar kan Google me niet echt bij helpen. Ik zou vooral willen rondreizen door de Filipijnen. Zo zal Mount Isarog National Park een gaaf wandelparadijs zijn, wil ik de Chocolate Hills op Bohol bewonderen en wil ik relaxen (in zo’n fijne hangmat) en snorkelen op Palawan. De stranden op de Filipijnen zijn heuse paradijsjes inclusief helderblauw water, witte stranden en palmbomen. Daar kan ik me vast met gemak vermaken!

Shutterstock QingdaoStad – Qingdao

Twee resultaten kreeg ik, bij steden met een Q: Quito en Qingdao. Omdat ik Quito al in mijn Wishlist ABC heb opgenomen bij Ecuador, besloot ik nu te kiezen voor Qingdao. Deze stad ligt in China, grofweg tussen Beijing en Shanghai. Het is de op 17 na grootste stad van China, en is gekozen tot de 9e plezierige stad om te wonen. Qingdao is een belangrijke havenstad en marinebasis. De stad heeft vele parken, stranden, moderne architectuur en bezienswaardigheden voor elk wat wils. Ik zou er een paar dagen verblijven, en dan doorreizen, onder andere naar Beijing! Bron foto’s: Shutterstock

Lees meer over mijn Wishlist ABC!

Welke bestemmingen wil jij graag bezoeken?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Linda | travellersoftheworld 9 september 2016 at 10:43

  Dat gebied in de Filipijnen ziet er heel mooi uit! Verder trekt de rest mij niet zo (qatar en de Chinese stad). Qatar vooral eigenlijk omdat ik het idee heb dat het daar echt heel erg vrouwonvriendelijk is! Ik ben ook wel benieuwd naar je lijstje met de x straks :p

  • Reply Marcella 10 september 2016 at 02:46

   De bestemmingen met een Q staan eerlijk gezegd niet het meest hoog op m’n wishlist. Maar ik vind het wel leuk ok mezelf uit te dagen om bestemmingen te kiezen. Levert soms juist ook mooie inspiratie op! 😉 Voor de X heb ik al wel een aantal opties, maar hij is zeker lastig!

 • Reply Angela 9 september 2016 at 13:00

  De Filipijnen… daar word ik heel blij van! Quezon zal vast onderdeel van de route worden, mocht ik ooit de Filipijnen bezoeken. Want er is misschien niet zoveel te doen, maar dat kan ook het rustpunt in je vakantie zijn! Lekker bijkomen in Quezon… ik zie het al voor me. 😀 😉

  • Reply Marcella 10 september 2016 at 02:47

   Zoals jij het je voorstelt klinkt de Filipijnen echt totaal te gek. Heerlijk!

 • Reply Sabine 9 september 2016 at 16:01

  Naar de Fillipijnen en Qatar wil ik wel! 😀 Lijkt me heel boeiende landen 🙂

  • Reply Marcella 10 september 2016 at 02:41

   Goeie keuze Sabine! De Filipijnem lijken me ’t meest relaxt!

 • Reply Trudy 9 september 2016 at 18:42

  Québec is ook nog een mogelijkheid. Best een interessante stad lijkt me en Canada is sowieso een mooi land. Dus als het met een Q moet beginnen . .

  • Reply Marcella 10 september 2016 at 02:40

   Ik was vier geleden voor ’t eerst in Canada, toen reisden we door de provincies Ontario en Quebec. De stad Quebec hebben we ook bezocht. Best interessant, al sprak het Engelstalige deel ons wat meer aan. Canada kan ik je zeker aanraden trouwens, echt een prachtig land. Maar dan wel vooral het westen, met de eindeloze bergen en uitzichten. Zo te gek!

 • Reply Yvon 10 september 2016 at 03:39

  Qingdao is best okay. Het eten is er heerlijk, want kuststad en dus veel vis en schaaldieren. De Duitse buurt is groot en er staan heel wat prachtige oude gebouwen.
  Moest wel grinniken om je ‘tussen Beijing en Shanghai’, dat is nogal een flinke afstand 😉

  • Reply Marcella 12 september 2016 at 03:37

   Haha ja, dat is zeker een grote afstand Yvon, I know! Maar ik noemde het zo, omdat het toch wel de meest bekende steden zijn. Dat geeft enig idee waar het ligt 😉 Leuk om van een kenner te horen dat Qingdao best okay is 😉 Maar ik ga liever voor een eerste bezoek sowieso naar Beijing!

 • Reply Elisa | Lies rond de wereld 10 september 2016 at 22:39

  De Q is niet echt een makkelijke letter qua reisbestemmingen haha. Je hebt er wel weer een leuke en inspirerende lijst van weten te maken. Doe mij de Filipijnen maar, lijkt me echt heel mooi!

  • Reply Marcella 12 september 2016 at 03:38

   Het moet natuurlijk wel wat uitdagend zijn Elisa 😉 Ik snap dat je voor de Filipijnen kiest, lijkt mij ook prachtig!

 • Reply Stéphanie 11 september 2016 at 20:36

  Dit zijn niet de meest boeiende bestemmingen (voor mij dan) maar als ik zou moeten kiezen dan zou ik voor Quenzon/Filipijnen gaan, wat een prachtige omgeving!

  • Reply Marcella 12 september 2016 at 03:40

   Voor mij zeker niet mijn top-wishlist-bestemmingen, maar het is juist ook leuk om naar bestemmingen met een lastige letter op zoek te gaan 😉 Velen gaan voor de Filipijnen, dat snap ik wel! 😉

  Leave a Reply