Wishlist ABC

Portugal, Patagonië & Sint Petersburg – Wishlist ABC

26 augustus 2016
Shutterstock Torres del Paine

Vaak lees ik op een travelblog over een geweldige bestemming of ik zie onwijs mooie foto’s op Instagram, en dan is mijn wishlist direct een stukje langer. Vandaar dat ik mijn wishlist in 26 artikelen met je deel in een heus Wishlist ABC. Met dit keer Portugal, Patagonië & Sint Petersburg. Ik vertel je wat ik daar graag wil zien & doen!

Shutterstock Praia do Bordeira beachLand – Portugal

Niet alleen Lissabon, maar heel Portugal staat op mijn wishlist. Een roadtrip van Porto via Lissabon naar Faro lijkt me echt te gek. Stukje van de kust ontdekken, slenteren door schattige dorpjes, en het binnenland in. Dat kan niet anders dan een afwisselende trip worden. Maar sinds kort is er nog een gebied waar ik echt supergraag naartoe wil. Werkelijk álle foto’s die ik zie van de Algarve zijn helemaal te gek. Ruige kustlijnen met helderblauw water. Het doet me regelmatig denken aan onze roadtrip Nieuw-Zeeland. Daar werd ik verliefd of dit soort plaatjes. Hoog tijd om die mooie kustlijnen ook eens dichterbij huis te ontdekken! Op de foto zie je Praia do Bordeira beach in het zuidoosten van de Algarve.

Shutterstock Torres del PaineRegio – Patagonië

In Patagonië ligt onder andere de Perito Morenogletsjer en het Argentinomeer en Viedmameer. Verder de nationale parken Los Glaciares, Tierra del Fuego, Nationaal park Nahuel Huapi en Torres del Paine. Valdés is een schiereiland waar onder andere walvissen en zeeleeuwen voorkomen. Ook is er de Cueva de las Manos.

Dat ruige wat ik zo aantrekkelijk vind aan de kust van Portugal, vind je ook in de regio Patagonië. Dit is het zuidelijkste deel van de landen Argentinië en Chili. Ik heb al best wat blogs over Patagonië gelezen, en iedere keer was de blogger laaiend enthousiast. Dus ja, nu staat Patagonië ook op mijn wishlist. Een heus spaardoel, want rondreizen in dit gebied is best prijzig. Wat ik er wil doen? Sowieso hiken in de nationale parken, over een gletsjer lopen en pinguïns en lama’s spotten.

Shutterstock Sint PetersburgStad – Sint Petersburg

Al die kleuren en vormen maken de iconische gebouwen van Sint Petersburg magisch. Zo naast het gebouw aan de linkerkant op de foto is het net alsof de ‘Kerk van de Verlosser op het Bloed’ er met Photoshop in gezet is. Het ziet er bijzonder tof uit, en dat maakt mij nieuwsgierig. Dat wil ik graag in ’t echt bewonderen! Sint Petersburg is vanuit Nederland prima bereikbaar. Ik heb wel eens van combi-trips gehoord waarbij je ook Moskou bezoekt. Klinkt tof! Rusland is het grootste land ter wereld, dus deze steden vormen maar een fractie van het gehele land. Bron foto’s: Shutterstock

Bekijk mijn complete Wishlist ABC!

Welke bestemmingen wil jij graag bezoeken?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
24 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Rowan

Deze bestemmingen staan ook zeker op mijn bucketlist… Drie hele verschillende bestemmingen, maar ze lijken mij allemaal heel mooi en bijzonder!

Lotte - scratchingmymap

Ik ga je al vast en zeker Portugal dubbel en dik aanraden! Vier jaar geleden ging ik er interrailen en het is echt een mooi en veelzijdig land. Van de Algarve wil ik nog veel meer zien.
En yay, Sint-Petersburg is de eerste bestemming eind oktober dus daar kan ik je dan meer over vertellen. 😉

Amanda

Patagonië lijkt me ook zo ontzetten gaaf!

Sarah

Sint-Petersburg staat bij mij ook héél hoog op de wishlist.
Al moet ik zeggen dat mijn ultieme droombestemming toch wel Bora Bora is momenteel 🙂

Marcel

Portugal staat ook nog op mijn wensenlijstje en dan met name Lissabon. De plannen zijn er om volgend jaar op citytrip naar deze stad te gaan. Zuid-Amerika wil ik ook nog zo heen maar ik zal keuzes moeten maken voor komend jaar geloof ik 🙂 Sint-Petersburg ben ik geweest en is echt heel mooi én indrukwekkend. De stad heeft mij enorm verrast. Absoluut een aanrader!

Ik ben in alle drie nog nooit geweest, maar ze lijken mij alle drie wel echt heel gaaf! Vooral Pantagonië zou ik graag eens bezoeken

Caro

Portugal is echt een hele grote aanrader! Er zijn zoveel mooie kleine stadjes tussen Lissabon en Faro in en ook zeker rondom Faro. Heerlijke stranden, kleine cafeetjes, ik wil terug! Sint Petersburg staat heel hoog op mijn lijstje nadat ik een aantal jaren terug in Moskou ben geweest. Die stad had al iets magisch vond ik, met zijn bijzondere kerken en kleuren. Hopelijk kan ik Sint Petersburg snel aan mijn lijstje toevoegen 🙂

Janneke

Bovenaan mijn lijst met de P staat Parijs. Al tig keren in Disney geweest, maar nog nooit in Parijs zelf… schandalig hé? Haha! Wie weet volgend jaar. Portugal ben ik een keer eerder geweest en vond het er echt heel leuk (Porto). Zeker een aanrader om ook heen te gaan als je ooit naar Portugal gaat.

Angela

Wat een leuke bestemmingen! Patagonië staat ook op mijn lijstje, maar dat wordt idd eerst even sparen, haha. 😉
In 2009 ben ik met de auto van Lissabon naar de Algarve gereden, als “voorbereiding” op een roadtrip in Florida. Echt supermooi daar, moet je zeker eens gaan doen!

Angela

Ik vond het een fijne voorbereiding, Marcella. Vooral omdat de mevrouw van het reisburo niet had geregeld dat de huurauto naar het hotel zou worden gebracht, iets dat ze wel onze kant op had gecommuniceerd.. en wij maar wachten en wachten! Dan moet je voor jezelf opkomen en in actie komen. Blijven wachten was immers geen optie! Uiteindelijk kwam alles goed (we moesten naar de luchthaven terug om daar de auto alsnog op te halen) maar we hebben gelijk een goede les geleerd: geen reisburo meer voor ons! We willen zoveel mogelijk alles zelf regelen, dan weten we tenminste wat… Lees verder »

Tjapke | Tjapke Op Reis

Wauw! Patagonië staat ook heel erg hoog op mijn wenslijstje! Het moet er echt adembenemend mooi zijn met al die bergen, gletsjers, meren, wilde dieren…! Een prachtig stuk natuur! Ik wil ook dolgraag eens naar Portugal, daar ben ik ook nog nooit geweest! Vooral de Algarve en Lissabon zou ik heel graag eens bezoeken! Aan Sint-Petersburg had ik nog niet eens gedacht, maar het lijkt me inderdaad wel een mooie stad 😉

Co

Wat een mooi lijstje heb je weer gemaakt! En ik wil echt overal naar toe, haha!

24
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x