Europa Stedentrips

Paris for someone special

30 december 2013

Flaneren over de Champs Elysees, je verwonderen bij de Eiffeltoren en genieten van de prachtige Notre dame. De heerlijke mooie stad Parijs is altijd een bezoek waard. Ik las over de winactie voor een fijn weekend weg bij Accor hotels. Om kans te maken op dit gave arrangement kan je jezelf naar Parijs schrijven. De hamvraag is wie jij een heerlijk weekend Parijs gunt. Voor mij is het antwoord heel simpel: mijn moeder.

Mijn vader droomde over het Noorderlicht, wat wilde hij dat graag met eigen ogen zien. Wat was hij dan ook blij met de reisgids over Noorwegen die ik hem gaf met vaderdag. Maar mijn ouders droomden ook over Macedonië en ze wilden wel eens bij vrienden langs in hun huisje in het mooie Portugal. Ze keken naar mooie aanbiedingen in de ANWB-gids en mijn vader ontving veel nieuwsbrieven van reisaanbieders in zijn mailbox. Maar toch kozen ze dit jaar nog voor een fijne vakantie in een dorpje dichtbij Enschede. Fijn om toch iets dichterbij hun oudste dochter te blijven die geestelijk en lichamelijk gehandicapt is. Mantelzorger blijft je altijd. Volgend jaar zouden ze dan samen naar ’t buitenland.

Helaas liep alles zo anders dan verwacht. Al in de eerste vakantieweek kreeg mijn vader het benauwd en had hij last van een hartritmestoornis. En zo plotseling moesten we ook al afscheid nemen na een fataal herseninfarct. Nooit ziek en nu dit, zo onverwachts, niet te bevatten. Na het afscheid sliepen ook wij een nachtje in hun vakantiehuisje op een geweldig landelijke plek in een prachtige omgeving. Maar ja, we moesten naar huis om veel belangrijke beslissingen te nemen. Vakantie kwam later wel weer.

Nu zijn we drie maanden verder en beleven we onze eerste kerst zonder man en vader. Mijn moeder vond het maar raar, al die kerstversieringen, muziek op de radio en kerstkaarten. En dan daarna ook nog je 40-jarige huwelijk in je eentje vieren. Hoe wrang. Ze houdt zich sterk, maar heeft het eigenlijk heel moeilijk. Wat zou het dan ook fijn zijn om er even helemaal uit te zijn. Haar een nieuw stukje van de wereld te laten zien, wat ze zo graag met mijn vader had gedaan. Paris is always a good idea, maar voor mijn lieve sterke moeder zou het haar de energie opleveren om een moeilijk jaar vol gemis door te komen. Een heerlijke trip voor de liefste moeder, ik kan me niets mooiers wensen!

Update 6 januari ’14: ik kon mijn moeder superblij maken want we wonnen de trip!!

You Might Also Like

31
Reageer op dit artikel

avatar
24 Reacties
7 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
25 Auteurs van reacties
nandasdailystephanievandrunenMichelle | Travel lifestyle.nlSharonCarli Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Anne
Reiziger
Anne

Marcella, ik gun dit jou en jouw moeder van harte. Kan even niet uitdrukken hoe je stuk me raakt.

Mieke
Reiziger

Mooi meis. Wat mij betreft heb je de reis gewonnen. Xx

Willemvk
Reiziger
Willemvk

De rest mag wel ophouden. Jij wint!

Maaike
Reiziger

Ah jeetje, wat een verhaal zeg! Vanavond komt mijn stuk online, ook ik schrijf voor mijn moeder. Maar ik gun het jou en je moeder echt heel erg, het zal haar vast veel goed doen! Liefs Maaike

Eva
Reiziger

Jemig wat heftig zeg. Heel mooi geschreven en heel mooi dat je je moeder mee wilt nemen naar Parijs. Ik heb nog even getwijfeld of ik mee zal doen aan de actie, maar jij mag het wat mij betreft volledig winnen! Zal voor je duimen.

Wanda
Reiziger

Natuurlijk wil ik zelf ook graag naar Parijs, want dat zou betekenen dat ik 10 kilo ben afgevallen, de deal voor een volgende trip naar Parijs. Ik ben er al verscheidene keren geweest en daarom gun ik het je moeder van harte om deze betoverende stad te ontdekken!

Diana
Reiziger
Diana

Mooi geschreven zusje, hopelijk win je de reis! En anders gaan we zeker weten volgend jaar allemaal gezellige dingen met mama ondernemen!!!

Marlou
Reiziger

Ik duim voor jullie – denk dat er weinig andere bloggers zijn die het zo verdienen!

Marieke
Reiziger

Het is je onwijs gegund. Heel mooi geschreven, veel respect voor jullie kracht. Ik duim!

Saskia
Reiziger
Saskia

ik sluit me volledig aan bij alle bovenstaande reacties.

Sas
Reiziger

Wat een mooi stukje! Hoewel ik ook mee doe gun ik het jou ook zeker 🙂

TravelLin
Reiziger

Mooi Marcella! Dit weekendje Parijs zou een fijne opsteker zijn zeg!

Rianne
Reiziger
Rianne

Gefeliciteerd Marcella! Ik lees net in mijn mail dat jij hebt gewonnen (ik had ook meegedaan aan de actie namelijk). Het is jou en je moeder van harte gegund na deze rottijd! Geniet van Parijs!

Merin Veronique
Reiziger
Merin Veronique

Gefeliciteerd Marcella, ik lees ook net dat je gewonnen hebt in mijn mail en na het lezen van jouw verhaal snap ik helemaal waarom! Ik hoop dat je een mooie tijd samen met je moeder hebt! Geniet van Parijs!

alllovelythingsnl
Reiziger

Het is je meer dan gegund! Ik hoop dat jullie daar even lekker kunnen genieten!

Tamara
Reiziger
Tamara

Wow wat gaaf dat jullie hebben gewonnen! Verdiend!!

Laura
Reiziger

Welverdiend!

henriettebokslag
Reiziger

Wat goed dat je hebt gewonnen! Een prachtig blog en wel verdiend..geniet ervan met je moeder en ik hoop dat zij er ook van kan genieten.

Antonette
Reiziger

Wow… Ben er stil van…

Carli
Reiziger
Carli

Top!

Sharon
Reiziger
Sharon

Super mooi geschreven meis, RESPECT!!

Xx

Michelle | Travel lifestyle.nl
Reiziger

Mooi. Terechte winnaar. Geniet ervan!

stephanievandrunen
Reiziger

Onwijs leuk dat jullie hebben gewonnen, van harte! Ik heb daarnaast ook heel veel respect voor het verhaal erachter, jeetje, wat verschrikkelijk heftig!

nandasdaily
Reiziger

Ik lees het nu pas, na de happy-list en het stukje bij Sandra… Wat mooi geschreven en zeer terecht dat jij met je moeder naar Paris geweest bent. Zo gaat dat hè,…’dat komt wel een keer…’ Snif…