Frankrijk

Parijs in de lente

16 maart 2014
Marcella bij het water in Parijs

Ik ben pas een week terug uit Nieuw-Zeeland, maar toch staat over twee weken alweer een nieuw tripje op de planning. Zonder mijn man dit keer, maar wel met mijn lieve moeder. In december deed ik mee aan de wedstrijd van Accor Hotels waarin ik schreef dat mijn moeder een weekend Parijs verdiend. Ik verwachte er niks van, maar ik won! Inclusief hotel, vervoer én zakgeld. Wat een gaaf vooruitzicht voor m’n moeder, zo fijn!

Kerst in Parijs

Ik vierde in 2010 met mijn lief kerst in Parijs. Een bijzondere ervaring, maar ik was stiekem wel benieuwd hoe die stad eruit ziet zonder dat laagje sneeuw en thermobroek. Met mooier weer geniet je toch meer van het buitenleven in knusse parkjes en dat geeft een beter beeld van de gezellige stad. En nu ga ik dus in de lente naar die mooie stad, tof!

Naar de toeristische spots

Omdat mijn moeder nooit in Parijs is geweest, gaan we natuurlijk voor de toeristische spots zoals de Eiffeltoren, Notre Dame, het Louvre en de Champs Elysees. Maar ook de tips van Milou voor je tweede keer Parijs zijn interessant. Zij heeft heerlijk gegeten in de stad en gewoon op je gemak rond wandelen is sowieso al heerlijk. Aangezien ik erg van fietsen tijdens een stedentrip hou, ga ik ongetwijfeld gebruik maken van het Parijse grijze fietsenplan: Vélib’. In Montréal was er een soortgelijk systeem en dat was ideaal. Zo zie je net even wat meer dan de standaard spots die je op loopafstand kunt bereiken.

Ja, we vermaken ons vast en zeker in deze mooie stad! Maar mocht je tips hebben voor leuke winkeltjes, restaurants, café’tjes of andere leuke to-do’s: let me know!

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
17 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
alllovelythingsnl

Parijs is altijd een goed idee! Hopelijk heb je mooi weer. Ik heb toen op het grasveld bij de Eiffeltoren gepicknickt. Was erg leuk en relaxt.

Yvon

Picknicken is echt heel leuk, althans dat vond ik. Lekker in de plaatselijke winkeltjes je inkopen doen en dan op een bankje of in een park lekker genieten.
Veel plezier alvast!

exploristanl

Have fun! Je gaat het enorm naar je zin hebben, weet ik zeker. En thanks voor de mention :-)!

Wanda

Heerlijk vooruitzicht! Parijs is echt wel 1 van mijn lievelingssteden! En inderdaad, gewoon ergens in een parkje je stokbroodje eten en ondertussen genieten van al het moois… heerlijk!

Laura

Ah wat super leuk! Heel veel plezier met je moeder! Ik ben nog nooit in Parijs geweest, dus ik heb geen tips, sorry!

Rosanne Langenberg

Heel leuk! Mochten jullie van pizza houden (ik zweer erbij, haha), dan raad ik je het restaurant Mastino aan, op vijf minuten lopen van het Sacré Coeur. Heerlijk. Zie hier: http://www.bonjourfrankrijk.nl/?p=475

Alvast heel veel plezier!

Mieke

Echt zo gaaf!! En wat komt het dichtbij!
Ik was ook ooit een weekend in Parijs met mijn moeder, in het najaar. We hebben echt onwijs genoten van de qualitiy time met z’n tweeën.
Een heel leuk straatje vond ik Rue Mouffetard. Veel leuke winkeltjes, bakkertjes en aan het eind van de straat een marktje waar ook de locals hun boodschapjes halen. Echt heel sfeervol.
Als ik weer eens naar Parijs ga, wil ik in ieder geval wat drinken bij Café de Flore. 😉

Bianca

Wat superleuk Marcella!
Jullie hebben het verdiend 🙂
Uiteraard kijk ik uit naar je blogs!

Marieke

Ik ben vorig weekend geweest en kan je vertellen: Parijs is inderdaad heerlijk in de lente. Veel plezier alvast!

Sandra

Ik hoop dat je geen last hebt van de slechte luchtvervuiling… hoorde het net op het nieuws, vandaag mogen alleen de oneven kentekens de weg op… (klinkt als een slechte 1 april grap he?!)

Laura

Wat ontzettend gaaf dat je dat gewonnen hebt zeg! Heel veel plezier alvast 😀

iliveformydreams.com

Oh wat ontzettend fijn! ben (ondanks dat ik zelf meedeed) echt super blij voor je dat je hebt gewonnen. hebben jullie zeker wel verdiend zo’n fijne trip. Alvast heel erg veel plezier

17
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x