Reisplannen

Op zoek naar mooi weer met Klimaatinfo

20 november 2014
Utah Beach, Normandië

Ik oriënteer me graag op een nieuwe bestemming met een fijne reisgids. Het is zo heerlijk om te lezen over een onbekend prachtig land. Ook struin ik graag blogs af op zoek naar de beste tips. Klimaatinfo is mijn grote favoriet die ik gebruik bij het plannen van alle trips. Ik vraag me af hoe bekend hij is, dus bij deze een goede tip!

Het weer op jouw bestemming

Op de website www.klimaatinfo.nl kan je nagaan wat de gemiddelde minimum en maximum temperatuur is op de plaats van jouw bestemming. Een actueel weerbericht krijg je niet, wel de gemiddelde gegevens van de afgelopen jaren. Je ziet wanneer er kans is op heel warm of juist heel winters weer, hoeveel neerslag er valt en wat de temperatuur is van de zee. Zo kan je zien dat het in Malaga flink regenachtig is tussen november en januari en juli en augustus zijn flink warm én erg droog.

Website Klimaatinfo

In Engeland regent het minder dan in Nederland

Toen we op een regenachtige zondag flink klikten op de site ontdekten we dat het zeewater in San Francisco het hele jaar door koud is, de temperatuur op Curaçao eigenlijk altijd gelijk is (30+), het in Engeland minder regent dan in Nederland, de Canarische eilanden in januari nog best fris zijn en dat voor veel landen de temperatuur in oktober nog erg goed is. Het geeft je goed inzicht en helpt je jouw ideale zonbestemming vinden in de wintermaanden. Het is wel verslavend om fijne bestemmingen op te zoeken en met elkaar te vergelijken, dus wees gewaarschuwd.

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
8 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Kirsten | Travelaar.nl

Yes, die site gebruik ik ook regelmatig om inzicht te krijgen in het weer voor trips inderdaad..

Mieke

Regent het in de UK minder dan hier? Wauw.

blauwesokken

Oeh die site ken ik nog niet, wat handig!! Ideaal om ook te kunnen vergelijken 🙂

Kimber

Handige tip, Marcella! Ik kende de site ook nog niet, ideaal!

Linda

Oh daar kijk ik inderdaad ook altijd als ik wil weten wat het weer ongeveer is. En inderdaad, bestemmingen vergelijken is ook al zo leuk!

8
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x