Amerika Canada Reisplannen

Onze bijzondere reis in september

17 februari 2016
Road America

In september hebben we speciale reisplannen. We steken dan opnieuw de oceaan over naar Noord-Amerika, maar niet op de manier waarop we meestal reizen. We reizen dan met z’n vieren. Het wordt een bijzondere reis met een familiebezoek ver weg van huis. Nu heb ik je vast benieuwd gemaakt!

Canada


In september gaan we twee weken rondreizen door Amerika en Canada. ‘Alweer?’ hoor ik je denken. Ja, dat klopt. Maar de reden van deze reis is heel anders, en het gezelschap ook. Laat ik je meer vertellen.

Slecht nieuws in Nieuw-Zeeland

Twee jaar geleden reisden Jan en ik door Nieuw-Zeeland. Na een lange vlucht begon onze reis in Auckland waarna we Cape Reinga, de Coromandel en Rotorua bezochten. Onze jetlag was net weggetrokken toen we het nare telefoontje kregen dat Jan zijn vader een fikse hersenbloeding had gehad. Niet zijn eerste hersenbloeding, wel de meest heftige. Inmiddels was hij stabiel, ze bleken gewacht te hebben tot hij buiten levensgevaar was om ons dit afschuwelijke nieuws te vertellen. Er was geen noodzaak om terug te komen uit Nieuw-Zeeland, maar rot voelde het wel. Vijf maanden eerder was mijn vader zeer plotseling overleden, dus je zou denken dat je de ellende wel gehad hebt. Niks was minder waar. Langzamerhand probeerden we de draad weer op te pakken en onze reis vol onvergetelijke momenten te vullen. Weer thuiskomen was mede daardoor extra heftig, maar het was ontzettend fijn om weer dichterbij onze dierbaren te zijn.

Marcella, Niagara Falls, Canada

Weer beginnen met dromen

Het herstel van Jan zijn vader duurde lang. Inmiddels zijn we twee jaar verder en kan hij zich weer aardig redden. Met zijn rollator en scootmobiel, want zonder kan hij helaas niet meer. Wij begonnen langzamerhand weer naar de toekomst te kijken. Jan had jaren geleden al eens gezegd dat hij graag met zijn vader naar Amerika wilde. Als fervent motorfanaat is zijn vader gek op Route 66. Daarnaast woont er familie vlakbij de Niagara Falls. Misschien kon hij zijn droom alsnog realiseren?

Nu het nog kan!

Op een mooie dag in november kwamen onze dromen bij elkaar. Jan zijn vader wilde zijn familie graag opzoeken, en een rondreis door Amerika of Canada leek hem te gek. Zo’n reis plannen en maken, dat vinden Jan zijn ouders lastig. Daarom was het er nooit van gekomen. In het kader van ‘nu het nog kan’ werden plannen gesmeed en zijn inmiddels de vliegtickets geboekt. In september gaan we twee weken rondreizen door Canada & Amerika met Jan zijn ouders!

Toronto, Canada

Onze concept plannen

We vliegen naar Toronto waarna we de huurauto ophalen en overnachten vlakbij de luchthaven. Vervolgens reizen we door naar de familie en bezoeken we vervolgens de Niagara Falls. Het is voor ons de tweede keer dat we daar zijn, maar het natuurgeweld blijft uiteraard bijzonder. Vervolgens steken we de grens over om het noorden van Amerika te verkennen. Onze route staat nog niet vast, maar de research van Jan leverde een lange lijst vol mooie bezienswaardigheden op. Hier staat rondreizen langs Lake Erie op, een kijkje nemen bij een Amish Country, Chicago bezoeken, een stukje van de Route 66 rijden (die begint in Chicago) en Algonquin provincial park in Canada bewonderen. Prachtige plannen! Wat de uiteindelijke route ook wordt, het wordt hoe dan ook een bijzondere reis!

En ja, Jan en ik zijn al eens in Oost-Canada geweest. Benieuwd naar onze route?

Lees meer over onze bijzondere reis!

Handig voor het plannen van jouw reis

Volg onze reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest

28 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
lottevdw

Wauw, dat zijn echt bijzondere reisplannen! Fantastisch dat jullie dit samen gaan doen seg.

Marijke

Wauw Marcella, wat ontzettend leuk! Zo mooi dat Jan’s papa nog wil reizen en zo’n dromen blijft najagen. Ontzettend veel plezier gewenst bij de voorbereiding!

Co

Wauw, wat een fijne plannen! En ook leuk dat je zo’n persoonlijk verhaal wilt delen. Geniet van de voorpret!

Maud

Ik krijg er kippenvel van. Wat een mooie en bijzondere reis gaan jullie maken. Wauwie!

Mellisa - Grenzeloosreizen

Wat een mooie plannen zeg en heel speciaal! En dat hoor je niet vaak dat de ouders mee worden genomen op reis door de oudere kinderen, super! Alvast veel plezier met plannen en dergelijke!

Sieds | Sieds My Travels

Heel mooi dat jullie dit gaat doen!! En wat prachtig dat op deze manier een droom van Jan zijn vader toch nog uitkomt. Geniet van de voorbereidingen!! 🙂

Eva - eighty7

Wat mooi dat jullie deze reis gaan maken met Jan z’n ouders. Hoe fijn moet dat niet zijn, dat ze dit kunnen gaan doen 🙂

Wat een mooie en bijzondere reis zal dit gaan worden. Prachtig om dit, na zo’n moeilijke periode, met z’n vieren te kunnen doen!

Chantal

Heel bijzonder!! Wat mooi dat jullie dit met zijn vieren gaan doen!!

Chantal

Heel mooie plannen Marcella!

Wat een mooie plannen voor dit najaar! Ik vond de reis met mijn eigen ouders naar Cuba afgelopen november ook heel bijzonder en heb daar mooie herinneringen aan. Dat zijn van die momenten die niemand meer afpakt!

Yvon

Heel bijzonder! Deze momenten gaan heel bijzonder worden kan ik je vertellen.
Mijn ouders hebben mij twee keer opgezocht in China en samen met hen heb ik het één en ander gezien. Ervaringen die ik koester.

Geniet van de voorpret!

Katie | Trends 4 Travel

Wat mooi Marcella!! Een heel goed en lief idee om dit samen te gaan doen. Dat gaat vast een mooie reis worden!

Yvonne

Wow, dat zijn inderdaad bijzondere reisplannen! Superleuk en fijn dat dit er dan nog in zit, ondanks alle tegenslagen. Geniet van de voorbereiding!

Daphne | LiveTheLifeYouLove

Wat bijzonder om dit samen te doen! En inderdaad zeker van genieten met z’n allen ‘nu het nog kan’. Dit zijn momenten die je nooit weer vergeet en waar jullie het hopelijk nog jaren over zullen hebben! Gave plannen 🙂

Johan

Jan en Marcella,
in één woord geweldig! Hoop dat deze reis voor jullie onvergetelijk wordt!
Gun het jullie alle vier van harte! Hou het thuisfront op de hoogte.

Gaaf hoor! Heel goed dat jullie het doen!! Het is nu de tijd om herinneringen voor later te maken!!
Ik reisde vorig jaar een maand met mijn vader in India, hij wilde graag eens het backpacken mee maken 🙂

Patricia

Wat fijn dat jullie dit samen kunnen gaan doen. Inderdaad een prachtig en bijzonder reisplan!

Ester

Wat een heftige tijd hebben jullie doorgemaakt samen, dat is niet niets. Ik wist dat je vader was overleden, maar dat jullie ook zo’n heftige tijd hebben doorgemaakt met Jan z’n vader is nieuw voor mij. Heel bijzonder dat jullie deze reis straks gaan maken, wat een vooruitzicht 🙂

Mieke

Wat een bijzondere reis wordt dat. Heel gaaf dat jullie zo de droom van de vader van Jan samen kunnen gaan beleven!

shere

heel erg bijzonder!! wij hebben familie in Argentine maar wij zijn nog niet geweest

ivonne

Geweldig Marcella dat jullie dit zo samen gaan ondernemen! Geniet wanneer het kan, het leven is te kort. Een prachtige bestemming en een prachtig initiatief!

Wanda

Heel bijzonder om deze reis met jullie viertjes te gaan maken! Mooi dat het nu nog kan en ja, dan moet je die gelegenheid echt aangrijpen!

Taina

Wat gaaf dat je met je man en schoonouders een prachtige reis gaat maken. Heel bijzonder ook. Nu het nog kan. Dit wordt een gouden herinnering.

Betsie

Wat fijn dat jullie deze reis gaan maken. Wat zullen Henk en Maartje genieten.
De voorpret is al leuk.
Ook fijn dat jullie er bij zijn als ervaren reizigers .
Ik gun het Jans’ ouders van harte.

Nathalie

Wow wat ontzettend mooi en gaaf. Precies, zolang en als het kan: gaan! Het leven is zo kort.

Jenny - ikreis.net

Wat mooi! Fijn dat jullie met zijn viertjes op pad kunnen gaan. Ik ben net terug van mijn jaarlijkse trip met mijn moeder en reizen met (een van je) ouders is heel speciaal.

Sabine

Wat een mooi plan zeg! Echt heftig als je zo ver weg bent en er gebeurt zoiets. Lijkt me heel fijn voor hem om deze reis te kunnen maken, een geweldige herinnering voor iedereen!

28
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x