Noord-Amerika Roadtrips

Onwaarschijnlijk mooi onweer in Amerika

26 mei 2012

Als je in een ver land veel natuurparken bezoekt, ben je er zeker van veel moois te zien. Zo was (onder andere) Yellowstone National Park ongelofelijk bijzonder. Het idee dat je over een grote vulkaan loopt die alle verschijnselen om je heen veroorzaakt is bizar. Pruttelende poelen, stinkende gassen, lagen as en vrolijk gekleurde bronnen. Ik voelde me klein en nietig naast al dat natuurgeweld. Maar dat zelfs onweer totaal anders kan zijn, dat was nieuw voor mij.

Yellowstone National ParkBizon Yellowstone National Park

Dat gevoel had ik opnieuw bij de kuddes bizons, sierlijke antilopes en de prachtige zwarte beer die we zagen. Wat een geweldige beesten!

Anders onweer

Iets waar ik niet op voorbereid was tijdens deze route was het zien van ‘gewone’ natuurverschijnselen. Zo vind ik onweer niet erg bijzonder, maar wat zagen we het daar anders! In Nederland zie je de lichtflitsen tussen de huizen van de woonwijk door. Je ziet ze eigenlijk voornamelijk in de lucht. In Amerika reden we vaak op kilometers hoogte in een enorm weids gebied, waardoor we de lichtflitsen kilometers lang in de lucht zagen aftekenen. En dat niets eens, maar tientallen keren achter elkaar. Een prachtig gezicht, wat eigenlijk lastig in woorden te omschrijven is. Ik hoop alleen maar dat we dit ook in Canada gaan meemaken. Dat zoiets simpels zo bijzonder kan worden is een prachtig natuurwonder.

Hoog op onze wishlist: door Amerika reizen met een camper!

Meer Amerika:

You Might Also Like

5
Reageer op dit artikel

avatar
4 Reacties
1 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
5 Auteurs van reacties
MarcellaSaskiaWillemvkSaskialonneke Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Saskia
Reiziger

Lijkt me erg gaaf om mee te maken.

lonneke
Reiziger
lonneke

Ik weet precies wat je bedoelt. Niet dat ik het ‘live’ gezien heb, maar wel eens op TV… lijkt me heel gaaf om te zien.

grts, Lonneke

Willemvk
Reiziger
Willemvk

Deze week was het vuurwerk in de lucht ook niet verkeerd hoor. Ik heb hier een paar ‘slangen’ gezien die de toch een heel leuke grootte hadden.

Saskia
Reiziger
Saskia

Onweer! Geweldig mooi natuurverschijnsel. Kan er ook tussen de daken door van genieten. Maar op zo’n open plek, waar je kilometers zicht hebt, lijkt het me nog indrukwekkender!