Personal

One line a day

9 december 2015
Elke dag een zin

Van de goede Sint kreeg ik een boekje wat ik jaren geleden ontdekte en al tijdenlang onwijs leuk vind. Toch kocht ik hem nooit, dus ik was verrast dat ik hem nu gekregen heb!

Het principe van ‘one line a day’ is dat je vijf jaar lang elke dag een zin invult. Het is eigenlijk een compact dagboek. Mijn boekje is nu dus nog helemaal leeg, maar het geeft me over vijf jaar een mooi overzicht. Wat vul je dan elke dag in? Dat kan vanalles zijn. Het kan gaan over wat je gedaan hebt, maar ook juist over wat je geleerd hebt. Van diepzinnig tot oppervlakkig, alles kan. Als je elke dag maar wat invult, want dat is ’t leukste.

Op 1 januari ga ik beginnen met mijn boekje Elke dag een zin voor de komende vijf jaar. Dus ik kijk volgend jaar niet alleen terug naar mijn online jaaroverzichten, maar ik kan ook door mijn boekje bladeren. Zo ontzettend leuk om te zien wat me bezig hield, en waar ik in gegroeid bent! Ik zal hier zeker nog eens een blog over maken. Stay tuned!

Zou jij het leuk vinden om one line a day bij te houden?

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
17 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ester

Ik vind het een leuk idee 🙂 Je gaat ook goed nadenken over wat je neerzet wanneer het slechts 1 zin mag zijn. En na vijf jaar lees je het wat makkelijker na dan wanneer je elke dag een dagboekpagina vol schrijft 😉

Reismuts

Leuk boekje! Ik schrijf er inmiddels 3,5 jaar in en nog steeds met veel plezier. Vooral plezier wanneer ik terug lees, toch grappig om te zien waar je een jaar of meerdere jaren geleden was op die dag of wat je bezig hield. Veel schrijfplezier!

Sabine

Wat mooi dat je dat gaat doen zeg! Lijkt me heel bijzonder om dat later terug te lezen. Zelf weet ik niet of ik dat vol zou houden elke dag en zin. Maar wie weet, en moet ik het gewoon eens proberen!

Jenn

Erg leuk! Ik wil eigenlijk voor het nieuwe jaar ‘een vraag per dag’ gaan aanschaffen.

travelaarnl

Dat is leuk! Ik had nog nooit van dit boekje gehoord, maar lijkt me super leuk om er over vijf jaar in te bladeren en dan te zien wat je op 1 januari 2016 hebt opgeschreven. Wat een goed idee van de Sint! 🙂

Wanda

Leuk initiatief! Ik moet bekennen dat ik het niet ken maar op zich trekt het me wel! Vooral om over 5 jaar terug te kijken wat je zoal hebt meegemaakt en hoe je als persoon bent gegroeid op bepaalde gebieden…

Eva - eighty7

Leuk, zulke boekjes! Ik had er ook 1 maar ik vergat het al vrij snel bij te houden. Jammer!

Sheelagh

Oh wat een leuk idee. Eén regel per dag moet ook te doen zijn toch? Al zou ik (mezelf kennende) dat misschien al niet volhouden haha.

Caro

Wat leuk om te gaan doen! Ik heb het zelf een zomer lang gedaan en vond dat al heel erg leuk om terug te lezen, laat staan over vijf jaar! Veel plezier ermee!

Jessica

Awh ontzettend leuk! Je geeft ons wel af en toe een update hè? 😉

17
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x