Here and Now-update Katten

Here and Now #27 – Ons jubileum vieren, kat onder narcose & Wallander

9 juli 2016
El Txoko

In mijn Here and Now-blogs geef ik je een update. Ik vertel je waar ik mee bezig ben, wat mijn nieuwste ontdekkingen zijn, waar ik van geniet, welke serie of film ik je kan aanraden en waar ik naar uit kijk. Een prima manier voor een update! Dit keer over onder andere ons jubileum vieren, de kat onder narcose en Wallander.

Sunset GroningenWat was er minder leuk?

Ik had in de laatste week van juni een best rare week. Het was onwijs druk op het werk, ik had een begrafenis en een kat die onder narcose moest. Die laatste twee zal ik even uitleggen:

  • Drie maanden geleden kreeg mijn oom het slechte nieuws dat hij darmkanker had. Het zag er direct slecht uit. Vorige week was de begrafenis al… Mijn familie komt uit Noord-Holland, en de begrafenis was in het idyllische plaatsje De Rijp. Het was een trieste dag, maar mijn tante was erg blij dat we er waren om haar te steunen.
  • De dag erna ging mijn kat onder narcose. Puma heeft (al jaren) een heel slecht gebit, waardoor ze flink veel last heeft van tandsteen en tanden die daardoor flink aangetast worden. En tsja, voor het reinigen moet de kat onder narcose. Vorige week had ze last van kiespijn en dus móest er echt wat gebeuren. Na de ingreep kregen we een zielig zwak katje terug, maar gelukkig was ze vanaf vrijdag weer de oude.

El TxokoOp wat voor leuks kijk ik terug?

Gelukkig was er ook wat leuks. Vrijdag sloten we de week af met een heerlijk diner. We hadden wat te vieren, want het was 1 juli drie jaar geleden dat we geregistreerd partners werden. We wilden de verbintenis, maar het simpel en op onze eigen manier doen. En dus vierden we (op maandagochtend) een klein feestje, en maakten een half jaar later onze droomreis door Nieuw-Zeeland. Om te vieren dat we alweer drie jaar officieel bij elkaar horen gingen we uit eten bij El Txoko. We hadden een 3-gangen diner met heerlijke tapas. Vooral bij de hoofdgang kregen we zó veel dat we niet wisten waarmee we moesten beginnen. Alles was heerlijk, en we genoten volop. Echt een aanrader!

Favoriete serie/film?

Wallander is een Zweedse televisieserie gebaseerd op de serie detective-romans van Henning Mankell over de politie-inspecteur Kurt Wallander. Kurt Wallander is een melancholische, soms wat cynische politie-inspecteur in Ystad met een voorliefde voor Italiaanse opera’s. Hij is een stevige drinker, nukkig, heeft hij het moeilijk om relaties met vrouwen aan te knopen en gebruikt hij vaak onconventionele en zelfs illegale middelen om zaken op te lossen.

Na Okkupert, The Fall en 100 Code zochten we een nieuwe serie. Netflix bood ons vermaak met de serie Wallander. Een collega had ‘m ook al eens getipt, en was verwonderd dat we de serie nog niet kenden. Inmiddels snap ik die opmerking wel, want Wallander is leuk! Eén aflevering duurt trouwens anderhalf uur, dus het is net alsof je een korte film kijkt. Fijn! Er zijn trouwens twee varianten van deze serie, om het vooral overzichtelijk te houden. Wij kijken de variant waarvan je een korte trailer ziet in het filmpje.

Welk boek lees ik?

Ik kwam geen bladzijde verder in mijn boek. Laatst heb ik voor een paar euro het boek Een lichte koude huivering gekocht. Mijn eerste Karin Slaughter. Niet voor niets is iedereen zó enthousiast over haar boeken. Dat maakt nieuwsgierig!

Pinterest - DolomietenWaar geniet ik van?

Ik ben momenteel in de Dolomieten in Italië, waar we onze dagen in de mooie natuur doorbrengen. De Dolomieten staan bekend om de vele bergmassieven waar we veel van willen zien. Heerlijk wandelen, genieten en lekker ontstressen. Fijn! Uiteraard maak ik een heleboel mooie foto’s, waarvan ik er zeker een paar zal delen tijdens onze trip via Instagram. Eenmaal thuis zullen er ook diverse artikelen én een filmpje volgen, dus stay tuned. Maar nu geniet ik volop van de rust!

Op naar de volgende Here and Now! Hoe is het met jou?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
18 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Karlijn

Hoi Marcella, altijd leuk om je updates te lezen! Wel een heftig verhaal over je oom, zo onvoorstelbaar dat het zo snel kan gaan…

Kom lekker bij in Italië en geniet van de rust in de Dolomieten!

Eva

Een gemengde maand voor jou zo te lezen, erg heftig om zo snel afscheid te moeten nemen..

Fijne dagen in de Dolomieten, jullie hebben het er vast heerlijk! En leuk dat jullie wallander kijken; ik ken t alleen van de boeken (die ik ook erg kan aanraden overigens!)

Sabine

Fijne update! Wel inderdaad wat Eva zegt: een maand met een dubbel gevoel. Gecondoleerd met je oom: dat moet heel heftig geweest zijn. Wat een rotziekte is dat toch… Geniet nog even van de Dolomieten!

Jenny - ikreis.net

Wat een dubbel gevoel… Gecondoleerd met je oom!

Veel plezier in de Dolomieten. Ik ben vandaag als een dolle mijn to-do list af aan het werken zodat ik morgen met een gerust hart weg kan.

Wanda

Wat een heftige maand joh. Nog gecondoleerd met het verlies van je oom. Is inderdaad erg snel gegaan…
Dolomieten… we zijn er een keertje door heen gereden, echt een prachtige streek. Ik voelde me toen zo ontzettend nietig tussen die reuzen!

Janneke

Gecondoleerd met je oom. Rot ziekte is het ook! 🙁 Fijn dat jullie er allemaal konden zijn voor je tante.
En gefeliciteerd met jullie officiële drie jaar samen zijn. Het eten ziet er lekker uit zeg! Heb net gegeten, maar krijg er spontaan weer honger van. Genietse nog in Italië!

lottevdw

Echt een “dubbele” maand. Veel sterkte voor je familie!
Maar ook proficiat voor jullie jubileum, gezellig dat jullie lekker uit eten zijn gegaan. Ik ben al benieuwd naar de foto’ s van de natuurpracht van de Dolomieten.

Betsie

Ben er zelf nog steeds de kluts van kwijkt. Het drukt op in eigen gemis.
Gelukkig gaat het goed met jullie katje.
Wat veel lekker eten, goed gevierd.
En dat er nog vele etentjes mogen volgen.

Taina

Wat een bizarre maand voor jullie. Gecondoleerd met je oom. Gelukkig konden jullie bijkomen in de Dolomieten.
Fijn om te horen dat het weer beter gaat met Puma. Altijd erg spannend als je huisdier onder narcose moet.

18
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x