Wishlist ABC

Noorwegen, North Rim & Napels – Wishlist ABC

29 juli 2016
Napels

Vaak lees ik op een reisblog over een geweldige bestemming of ik zie onwijs mooie foto’s op Instagram, en dan is mijn wishlist direct een stukje langer. Vandaar dat ik mijn wishlist in 26 artikelen met je deel in een heus Wishlist ABC. Met dit keer twee landen waar ik graag wil rondreizen. Beide al eens bezocht, maar ik heb er nog lang niet genoeg gezien. Ook wil ik graag terug naar een Nationaal Park waar ik nog zoveel meer wil zien. Een trip down memorylane!

shutterstock_Preikestolen NorwayLand – Noorwegen

Simpel, rondreizen in Noorwegen lijkt me echt helemaal geweldig. Dit staat dan ook al aardig wat jaren op onze wishlist. Vorig jaar maakten we kennis met Noorwegen via een stedentrip Oslo. Dat smaakte meteen naar meer. De fjorden, de ruige kustlijn en de bergen: het lijkt me er overal prachtig. Ooit vonden we een toffe route van Oslo naar Bergen, maar ik wil liever nog veel meer zien. Van het zuidelijke Stavanger tot de Noordkaap. Noorwegen heeft een kustlijn van 25.000 kilometer, dus genoeg moois voor heel wat weken plezier!

Natuur – North Rim

Tijdens onze roadtrip West-Amerika reisden we in een maand van Seattle naar San Francisco. Naast de Nationale Parken Yellowstone, Arches, Bryce & Zion hebben we natuurlijk ook de Grand Canyon bezocht. We troffen flink wat onweer en regen, en hadden uiteindelijk maar een paar uurtjes om dit natuurwonder te bekijken. We deden wat de meeste toeristen altijd doen: we reden langs de mooiste uitzichtpunten. Even kijken, wat foto’s maken en weer door. Echt zo niks voor ons! En mede daardoor heeft de Grand Canyon ook geen speciaal plekje in deze reis veroverd. Mochten we ooit terug gaan, dan wil ik graag naar de North Rim (de meeste toeristen bezoeken de South Rim) en daar urenlang wandelen. ’t Liefst een paar dagen achter elkaar. En genieten van de mooiste zonsondergangen. Lijkt me geweldig!

NapelsStad – Napels

De pizza schijnt oorspronkelijk uit Napels te komen. Dat is zeker een fijn vooruitzicht, want ik ben gek op pizza. Slenterend door de karakteristieke straatjes zou ik de stad op m’n gemak willen ontdekken. Misschien niet helemaal netjes, want het gaat me niet alleen om Napels, maar zeker ook om de prachtige omgeving. Zo wil ik graag de vulkaan Vesuvius zien en natuurlijk wil ik een stukje historie meepakken bij Pompeï. En tsja, de kleurige Amalfi kust heeft ook een grote aantrekkingskracht. Een weekje heb ik zo nodig voor al dit moois. Een paar dagen Napels en dan lekker rondreizen. Ja, ik ben pas terug uit Italië, maar er is nog zoveel meer moois te ontdekken! Bron foto’s: eigen beheer en Shutterstock

Bekijk mijn complete Wishlist ABC!

Welke bestemmingen wil jij graag bezoeken?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
24 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
shere

Bedankt voor de vermelding!! Na onze 3 weken in Noorwegen, hebben wij nog zin om nog een keer heen te gaan, er is echt veel te zien!
Wij ons lag zeker niet aan het weer (het was redelijk) maar wij hadden geen wow effect in de Grand Canyon. Misschien te veel toeristen of een te lang reis daarheen… Zion daartegen vonden wij echt mooi.

Sanne

Noorwegen, wat een fijn land! Ik sta ook te trappelen om er meer van te zien. De Lofoten met stip op nummer 1!

Sabine

Noorwegen is fantastisch! Ik blijf het zeggen hahaha. Eén van de mooiste landen ter wereld, zonder twijfel. Napels lijkt me ook een interessante stad trouwens!

Angela

Erg he, dat je wishlist met de dag groter wordt! Ik heb er ook erg last van, haha! Ik ben ruim een maand geleden in Noorwegen geweest: heel terecht dat dit land op je wishlist staat want het is zooo mooi! We begonnen met een citytrip in Oslo, zijn toen met de trein van Oslo richting Bergen gegaan, maar zijn bij Myrdal overgestapt op de Flamsbana naar het plaatsje Flam. Zeker niet overslaan, want je kunt in dat plaatsje ten eerste genieten van de prachtige omgeving (de treinreis op zich is al fenomenaal), maar je kunt daar ook een Fjordsafari… Lees verder »

Angela

Wacht niet te lang met het bezoeken van de Preikestolen, Marcella. Er zit een grote scheur in en het is een vaststaand feit dat de Preikestolen ooit gaat afbreken. Onderzoekers houden de Preikestolen nauwlettend in de gaten. Nu vond ik het zelf allemaal wel meevallen op het moment zelf, maar op de foto’s is de scheur wel goed te zien…
Nee, die website kende ik nog niet. Ik heb gelijk even gekeken. Wat een handige site: bedankt voor de tip! Ik zag dat West Amerika nog heel goed te doen qua temperatuur in oktober. 🙂

Angela

Prioriteiten stellen is inderdaad van belang, ik vind het alleen altijd zo vervelend dat ik zoveel prioriteiten heb op reisgebied.. 😉 Ja, die kans wordt steeds groter. Ik wil in mei ook nog naar Zakynthos en ik ben voor beide bestemmingen aan het rondkijken ivm het globale kostenplaatje. Dan kan ik een begroting in elkaar zetten (ik ben boekhouder: dit vind ik dus erg leuk 😉 ) en dit “presenteren” aan mijn vriend en hem ervan overtuigen dat het echt “nodig” is om 2 keer op vakantie te gaan per jaar. 😉 Maar als het dus doorgaat, zou ik graag… Lees verder »

Sas

Oh de Scandinavische landen lijken me echt prachtig<3

Elisa | Lies rond de wereld

Eindelijk heb ik tijd om eens lekker bij te lezen en van jou wishlists wordt ik altijd blij! Heerlijk om even weg te dromen bij allerlei prachtbestemmingen. Noorwegen lijkt mij ook supermooi, ik zou daar eigenlijk wel graag een cruise naar toe maken. Lijkt me gaaf om door die prachtige Fjorden te varen!

Jessica

Wij hebben vanaf de South rim de Kaibab trail gedaan. Niet helemaal, want die loopt tot aan de rivier en daarna gaat ie over de brug door naar de North Rim. Was in ieder geval erg mooi, dus zeker een aanrader! 😉

Wanda

Noorwegen wil ik zeker nog eens heen, daar verwacht ik wel dat wow-gevoel te krijgen wat ons helaas in Zweden niet is overkomen. Verder met een N? Nou, de Noordkaap natuurlijk.

Shirley

Alweer zo’n mooie wishlist. Door hem op te splitsen per letter word je er wel extra bewust van hoe lang zo’n lijst is volgens mij. Ik zou bij de N heel graag Nieuw-Zeeland toevoegen. Op foto’s ziet het er echt prachtig uit, dat wil ik wel in real life meemaken.

Angela

Ik zal eens kijken voor Bryce en Zion NP. Bedankt voor de tip Marcella! Ik heb het afgelopen week voor de eerste keer ter sprake gebracht dat ik plannen heb voor Zakynthos en West Amerika en ik had gelijk de volle aandacht. Kans wordt steeds groter en groter… 😉 ik houd je op de hoogte! 😉

24
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x