Wishlist ABC

Noorwegen, North Rim & Napels – Wishlist ABC

29 juli 2016
Wishlist N

Vaak lees ik op een reisblog over een geweldige bestemming of ik zie onwijs mooie foto’s op Instagram, en dan is mijn wishlist direct een stukje langer. Vandaar dat ik mijn wishlist in 26 artikelen met je deel in een heus Wishlist ABC. Met dit keer twee landen waar ik graag wil rondreizen. Beide al eens bezocht, maar ik heb er nog lang niet genoeg gezien. Ook wil ik graag terug naar een Nationaal Park waar ik nog zoveel meer wil zien. Een trip down memorylane!

Noorwegen, Wereldreisgids.nlLand – Noorwegen

Simpel, rondreizen in Noorwegen lijkt me echt helemaal geweldig. Dit staat dan ook al aardig wat jaren op onze wishlist. Vorig jaar maakten we kennis met Noorwegen via een stedentrip Oslo. Dat smaakte meteen naar meer. De fjorden, de ruige kustlijn en de bergen: het lijkt me er overal prachtig. Ooit vonden we een toffe route van Oslo naar Bergen, maar ik wil liever nog veel meer zien. Van het zuidelijke Stavanger tot de Noordkaap. Noorwegen heeft een kustlijn van 25.000 kilometer, dus genoeg moois voor heel wat weken plezier! Blogger Shere reisde dit voorjaar met een camper door Noorwegen. Ik kijk uit naar haar avonturen! Bron foto: Wereld reisgids

Natuur – North Rim

Tijdens onze roadtrip West-Amerika reisden we in een maand van Seattle naar San Francisco. Naast de Nationale Parken Yellowstone, Arches, Bryce & Zion hebben we natuurlijk ook de Grand Canyon bezocht. We troffen flink wat onweer en regen, en hadden uiteindelijk maar een paar uurtjes om dit natuurwonder te bekijken. We deden wat de meeste toeristen altijd doen: we reden langs de mooiste uitzichtpunten. Even kijken, wat foto’s maken en weer door. Echt zo niks voor ons! En mede daardoor heeft de Grand Canyon ook geen speciaal plekje in deze reis veroverd. Mochten we ooit terug gaan, dan wil ik graag naar de North Rim (de meeste toeristen bezoeken de South Rim) en daar urenlang wandelen. ’t Liefst een paar dagen achter elkaar. En genieten van de mooiste zonsondergangen. Lijkt me geweldig!

Napels, www.only-apartments.comStad – Napels

De pizza schijnt oorspronkelijk uit Napels te komen. Dat is zeker een fijn vooruitzicht, want ik ben gek op pizza. Slenterend door de karakteristieke straatjes zou ik de stad op m’n gemak willen ontdekken. Misschien niet helemaal netjes, want het gaat me niet alleen om Napels, maar zeker ook om de prachtige omgeving. Zo wil ik graag de vulkaan Vesuvius zien en natuurlijk wil ik een stukje historie meepakken bij Pompeï. En tsja, de kleurige Amalfi kust heeft ook een grote aantrekkingskracht. Een weekje heb ik zo nodig voor al dit moois. Een paar dagen Napels en dan lekker rondreizen. Ja, ik ben pas terug uit Italië, maar er is nog zoveel meer moois te ontdekken! Bron foto: only apartments

Lees meer over mijn Wishlist ABC!

Welke bestemmingen wil jij graag bezoeken?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply shere 29 juli 2016 at 14:11

  Bedankt voor de vermelding!! Na onze 3 weken in Noorwegen, hebben wij nog zin om nog een keer heen te gaan, er is echt veel te zien!
  Wij ons lag zeker niet aan het weer (het was redelijk) maar wij hadden geen wow effect in de Grand Canyon. Misschien te veel toeristen of een te lang reis daarheen… Zion daartegen vonden wij echt mooi.

  • Reply Marcella 31 juli 2016 at 16:37

   Graag gedaan Shere! Leuk filmpje heb je gemaakt! Noorwegen is natuurlijk erg groot, dus je hebt er ongetwijfeld nog veel te zien. Fijn dat het jullie zo goed bevallen is!
   Hm, jammer dat jullie ook geen wauw-effect hadden in de Grand Canyon. Misschien is het gewoon minder ons ding. Ben je ook in Yellowstone geweest? Ik vond het daar echt te gek!

 • Reply Sanne 29 juli 2016 at 15:23

  Noorwegen, wat een fijn land! Ik sta ook te trappelen om er meer van te zien. De Lofoten met stip op nummer 1!

  • Reply Marcella 31 juli 2016 at 16:39

   Leuk dat jij ook meer van Noorwegen wilt zien Sanne! De Lofoten lijken mij ook echt tof. Als ik eenmaal een Noorwegen-wishlist maak, dan kan ik me er prima een week of 10 vermaken denk ik 😉

 • Reply Sabine 29 juli 2016 at 17:37

  Noorwegen is fantastisch! Ik blijf het zeggen hahaha. Eén van de mooiste landen ter wereld, zonder twijfel. Napels lijkt me ook een interessante stad trouwens!

  • Reply Marcella 31 juli 2016 at 16:42

   Jouw enthousiasme over Noorwegen maakt me nóg nieuwsgieriger Sabine! Het lijkt me echt een prachtig land om rond te reizen. We moeten gewoon eens niet buiten Europa reizen, en Noorwegen voorrang geven. Krijgen we vast geen spijt van! 🙂

 • Reply Angela 31 juli 2016 at 09:10

  Erg he, dat je wishlist met de dag groter wordt! Ik heb er ook erg last van, haha!
  Ik ben ruim een maand geleden in Noorwegen geweest: heel terecht dat dit land op je wishlist staat want het is zooo mooi! We begonnen met een citytrip in Oslo, zijn toen met de trein van Oslo richting Bergen gegaan, maar zijn bij Myrdal overgestapt op de Flamsbana naar het plaatsje Flam. Zeker niet overslaan, want je kunt in dat plaatsje ten eerste genieten van de prachtige omgeving (de treinreis op zich is al fenomenaal), maar je kunt daar ook een Fjordsafari doen. Die mag je echt niet overslaan!! Het is niet goedkoop (maar wat wel in Noorwegen..) maar het is echt elke cent waard. Wat een gave manier om de prachtige fjorden vanaf een heel ander punt te bekijken..! Vervolgens hebben we de treinreis vervolgd naar Bergen en na een paar dagen Bergen zijn we met een huurauto naar Stavanger gereden (ook erg leuk om met de ferries over te varen!) om daar de Preikestolen te beklimmen. (Ook zo’n must see!) Maar je hebt gelijk, het noorden moet ook zeker niet overgeslagen worden, dus ook wij gaan nog eens terug om dat deel van Noorwegen te gaan zien!
  Je blogs over jullie roadtrip door West Amerika ga ik zeker nog eens lezen, want de plannen zijn er om daar volgend jaar naartoe te gaan! In welke maand zijn jullie daar toen geweest? Ik dacht aan eind oktober/begin november om te gaan.
  Napels en omgeving stond nog niet op mijn wishlist, evenals de Dolomieten, maar die staan er dus bij deze op 😉
  Venetie, daar ga ik binnenkort naartoe. Lijkt me een super bestemming!

  • Reply Marcella 31 juli 2016 at 19:22

   Klinkt goed wat je allemaal in Noorwegen gezien hebt! Lijkt me zo onwijs mooi om er meer te zien dan alleen Oslo. Rondreizen met een trein klinkt ook goed. Leuk dat je naast de trein ook met de auto hebt gereisd. De Preikestolen wil ik ook op. Lijkt me super!
   Gaaf dat je plannen hebt om volgend jaar door Amerika te reizen. Wij waren er de gehele maand september, van Seattle naar San Francisco. Bijna elke dag zon getroffen, prima periode. Hoe dat eind oktober is weet ik niet zo goed. Maar ken je de website klimaatinfo.nl al? Die geeft goede informatie over het weer in een bepaalde periode. Handig!
   Leuk dat ik de Dolomieten en Napels op je wishlist heb gezet. In de Dolomieten ben ik onlangs geweest, echt te gek daar. Zo’n prachtige natuur! Veel plezier in Venetië!

   • Reply Angela 31 juli 2016 at 21:14

    Wacht niet te lang met het bezoeken van de Preikestolen, Marcella. Er zit een grote scheur in en het is een vaststaand feit dat de Preikestolen ooit gaat afbreken. Onderzoekers houden de Preikestolen nauwlettend in de gaten. Nu vond ik het zelf allemaal wel meevallen op het moment zelf, maar op de foto’s is de scheur wel goed te zien…
    Nee, die website kende ik nog niet. Ik heb gelijk even gekeken. Wat een handige site: bedankt voor de tip! Ik zag dat West Amerika nog heel goed te doen qua temperatuur in oktober. 🙂

    • Reply Marcella 1 augustus 2016 at 10:48

     Dat is een goede tip Angela! Het zou zonde zijn als we dit natuurverschijnsel niet meer kunnen zien…! Maar concrete plannen hebben we nog niet. Misschien volgend jaar een verre reis die wat langer duurt, dan kan Noorwegen er niet meer bij en wordt het al snel een jaar later. Jammer, maar prioriteiten stellen is wel belangrijk 😉
     Ik vind klimaatinfo.nl echt ideaal! Geeft altijd een goed beeld van het weer in een bepaalde periode in een land. Fijn dat West-Amerika nog een prima temperatuur heeft in oktober. Dat gaat ‘m worden dan dus? 😉 Hoeveel weken wil je gaan, en wat wil je sowieso zien? Ik kan Yellowstone absoluut aanbevelen!

     • Angela 4 augustus 2016 at 22:16

      Prioriteiten stellen is inderdaad van belang, ik vind het alleen altijd zo vervelend dat ik zoveel prioriteiten heb op reisgebied.. 😉
      Ja, die kans wordt steeds groter. Ik wil in mei ook nog naar Zakynthos en ik ben voor beide bestemmingen aan het rondkijken ivm het globale kostenplaatje. Dan kan ik een begroting in elkaar zetten (ik ben boekhouder: dit vind ik dus erg leuk 😉 ) en dit “presenteren” aan mijn vriend en hem ervan overtuigen dat het echt “nodig” is om 2 keer op vakantie te gaan per jaar. 😉
      Maar als het dus doorgaat, zou ik graag 2 weken gaan, een flydrive rondreis met minimaal aan te doen: Los Angeles, Las Vegas, San Francisco en wat national parks die daar op de route liggen. Welke, daar ben ik nog niet helemaal uit, maar Death Valley, Yosemite en Grand Canyon liggen wel goed geloof ik. Yellowstone wil ik zeker ook heen, ik heb Floortje Dessing daar eens bij 3opreis zien touren. Maar dat ligt volgens mij niet helemaal op de route?

     • Marcella 4 augustus 2016 at 22:37

      Ik vind het een goed plan, twee keer op reis gaan in een jaar 😉 Ik ga zelf nog vaker, al zijn het grotendeels weekendjes weg wat we doen. Maakt het best druk en vol, maar ik vind alle ervaringen heerlijk. Ik zie van Zakynthos geweldige foto’s, dus dat kan hij vast niet weerstaan toch?! Succes met het overtuigen!

      Yellowstone ligt inderdaad een stuk hoger. Daar kom je ’t beste door op bijvoorbeeld Denver te vliegen. Maar ook dichtbij LA en San Fran is er veel moois hoor. Misschien kan je ook nog wat zien van Bryce & Zion? Ook prachtig!!

 • Reply Sas 31 juli 2016 at 19:32

  Oh de Scandinavische landen lijken me echt prachtig<3

  • Reply Marcella 1 augustus 2016 at 10:45

   Mij ook Sas! Ze staan echt allemaal op mijn wishlist 😉

 • Reply Elisa | Lies rond de wereld 1 augustus 2016 at 16:30

  Eindelijk heb ik tijd om eens lekker bij te lezen en van jou wishlists wordt ik altijd blij! Heerlijk om even weg te dromen bij allerlei prachtbestemmingen. Noorwegen lijkt mij ook supermooi, ik zou daar eigenlijk wel graag een cruise naar toe maken. Lijkt me gaaf om door die prachtige Fjorden te varen!

  • Reply Marcella 2 augustus 2016 at 09:11

   Goed om te lezen dat je altijd blij wordt van mijn wishlists! Ik ben pas over de helft, dus er komt nog veel moois aan! Een cruise door de fjorden in Noorwegen lijkt me echt te gek. Hoog op mijn wishlist!

 • Reply Jessica 2 augustus 2016 at 20:23

  Wij hebben vanaf de South rim de Kaibab trail gedaan. Niet helemaal, want die loopt tot aan de rivier en daarna gaat ie over de brug door naar de North Rim. Was in ieder geval erg mooi, dus zeker een aanrader! 😉

  • Reply Marcella 3 augustus 2016 at 09:50

   Goeie tip Jessica! Ga ik zeker onthouden, mocht ik ooit eens terug gaan naar de Grand Canyon!

 • Reply Wanda 2 augustus 2016 at 22:19

  Noorwegen wil ik zeker nog eens heen, daar verwacht ik wel dat wow-gevoel te krijgen wat ons helaas in Zweden niet is overkomen. Verder met een N? Nou, de Noordkaap natuurlijk.

  • Reply Marcella 3 augustus 2016 at 09:51

   Zo jammer dat jullie geen wow-gevoel hadden in Zweden! Misschien voldoet Noorwegen veel beter aan jullie verwachtingen. Ik hoop het! De Noordkaap lijkt me ook magisch!

 • Reply Shirley 3 augustus 2016 at 11:10

  Alweer zo’n mooie wishlist. Door hem op te splitsen per letter word je er wel extra bewust van hoe lang zo’n lijst is volgens mij. Ik zou bij de N heel graag Nieuw-Zeeland toevoegen. Op foto’s ziet het er echt prachtig uit, dat wil ik wel in real life meemaken.

  • Reply Marcella 3 augustus 2016 at 17:16

   Ja, hij wordt echt lang hé! Met heel wat gave bestemmingen! Ik ga vooral voor de regio of het Nationaal Park ook echt bewust op zoek naar gebieden, en dus wordt mijn lijst alleen maar langer, haha. Maar ik heb dit jaar ook al wat kunnen afstrepen, dus ik zal eind dit jaar een tussenstand maken 😉
   Groot gelijk dat je Nieuw-Zeeland toevoegt aan jouw wishlist! Zo’n geweldig mooi land! <3 Ik wil er zelf ooit nog wel eens naar terug, al wil ik graag eerst door Australië reizen.

 • Reply Angela 13 augustus 2016 at 21:29

  Ik zal eens kijken voor Bryce en Zion NP. Bedankt voor de tip Marcella! Ik heb het afgelopen week voor de eerste keer ter sprake gebracht dat ik plannen heb voor Zakynthos en West Amerika en ik had gelijk de volle aandacht. Kans wordt steeds groter en groter… 😉 ik houd je op de hoogte! 😉

  • Reply Marcella 14 augustus 2016 at 21:41

   Kinkt goed, ik duim voor dat de plannen concreet worden. Top bestemmingen!

  Leave a Reply