Reisplannen

Next trip: een weekend Londen!

12 augustus 2018

Jan en ik had het er al jaren over, en nu is het eindelijk bijna zover: we gaan naar Londen! Dé stad die hij 11 jaar geleden en ik 18 (!) jaar geleden voor het eerst bezocht. Hoog tijd om er samen op ontdekking te gaan! Heb je tips voor ons om er een onvergetelijk weekend van te maken?

Na 18 jaar terug in Londen!

Ja, het is maar liefst 18 jaar geleden dat ik voor ’t eerst en laatst in Londen was. Ik zat toen in 4 Havo en maakte vlak voor de zomervakantie een uitje met mijn klas naar Londen. We vaarden met de boot naar Engeland waar we onze gastgezinnen ontmoetten. Samen met een vriendin zat ik bij mensen in huis die niet in een armoedige wijk woonden. Het werd een leerzame week: we verkenden de stad, keken naar hondenraces en gingen socializen met ons gastgezin. Londen was destijds na Duitsland en Nederland het derde land wat ik ontdekte. Intussen hebben Jan en ik heel wat van de wereld gezien, en staat de teller op 31 landen. Na wereldstad New York en reizen door landen als Canada en Nieuw-Zeeland werd het hoog tijd om weer eens een kijkje te nemen in Londen.

Opnieuw de stad ontdekken!

Dit keer vliegen we vanaf Groningen Airport Eelde naar Londen en slapen we 3 nachten in een hotel in de wijk Shoreditch. Wat we sowieso willen doen? We zijn dol op fietsen op reis, dus we gaan ook fietsen in Londen. Ook willen we sowieso een kijkje nemen bij Greenwich, Westminster en St Pauls Cathedral. Ik ben benieuwd hoe Picadilly Circus is ten opzichte van Times Square en ik wil rondlopen op zo’n fijne foodmarket. We willen een Sherlock Holmes-tour boeken zodat we op de bekende plekken van de serie komen. En een échte hightea, dat lijkt me ook wel wat. Ook wil ik graag naar de Tower Bridge en daar op de foto voor een ’18 years later’ omdat ik ook een foto heb van toen.

Heb je nog fijne aanraders voor ons? Tips zijn welkom! Bron foto’s: Shutterstock & Marcella

Wat zijn jouw aanraders in Londen voor ons?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
14 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Sanne

Goed dat je in Shoreditch verblijft, dat is sowieso een leuke wijk.

Wanda

Leuk vooruitzicht! Helaas niet echt tips want hoewel ik vaak genoeg in Londen ben geweest, was het altijd voor slechts een paar uurtjes. Een keert vanwege een kerstresi, dus even heen en weer en een paar keer omdat mijn vriend er dan voor zijn werk moest zijn en was het ook altijd even snel snel. Londen staat dus ook nog op mijn lijstje en nu met de mogelijkheid om te vliegen vanaf Eelde wordt het wel een stuk aantrekkelijker natuurlijk.

Daphne

Leuk dat jullie Londen-trip er eindelijk van komt! Mijn tip: reserveer je high tea van te voren, anders grijp je er naast. Wil je St. Paul’s van boven bekijken maar heb je geen zin om de dure entree te betalen? Ga dan naar het naastgelegen winkelcentrum One New Change en neem je lift naar de bovenste verdieping: een tof uitzicht gegarandeerd! Heel veel plezier daar!

Anne - Ditisanne.nl

Leuk! Ik heb een hele serie blogs over Londen geschreven, eigenlijk over Londen in de kerstperiode maar veel tips zijn het hele jaar geldig. Warenhuis Liberties vind ik erg grappig, heel stijlvol. Het Natural History Museum vind ik altijd leuk, dankzij de gratis toegang kun je er heel kort naar binnen (de aardbevingsimulator is interessant, en ook het gedeelte over het menselijk brein). Ergens in de buurt van de City liggen nog resten van een Romeins amfitheater, ook interessant om te zien. Vind zelf de Tower Bridge Exhibition erg leuk want dan loop je over de bovenste galerij van de… Lees verder »

Kelly

Leuk vooruitzicht! Ook ik ben op de middelbare school naar Londen geweest (ik verbleef in een enorm huis, haha). Sindsdien ben ik twee keer terug geweest, maar iedere keer slechts één dag. Ik wil graag een keer terug voor een paar dagen want Londen is echt een hele leuke stad. Vooral de (gratis) musea zijn erg leuk 🙂 Veel plezier.

Jenny

Leuk dat jullie naar Londen gaan! Mijn laatste keer Londen was met school. Als docent, niet als leerling 🙂

Veel plezier en geniet ervan.

Sabine

Wat gaaf! Londen wil ik ook weer eens heen. Dit was mijn allereerste vliegbestemming. Ik had altijd vliegangst en toen besloten we naar Londen te gaan, is immers niet zo ver. Ik was 17 denk ik… of 16… Al 16 of 17 jaar geleden dus ook. Wordt weer eens tijd haha 😀

14
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x